Acum câțiva ani scotea capul în lume un român din Vâlcea, Ionuț Budișteanu, care inventase nuștiuce chestie și pentru care primise o bursă de niște lei. Desigur, presa românească fiind ocupată cu ridicatul în slăvi a oricărui ochios care nu poștește un carpați pe gardul școlii (remember fetița minune care a distrus traducerea lui Harry Potter), a simțit imediat că e rost de scos subiect incendiar, ÎNCĂ UN ROMÂN ARATĂ LUMII CĂ DACII SUNT CEI MAI INTELIGENȚI, așa că subiectul s-a rostogolit în piață puțin. Desigur, invenția minune nu s-a concretizat în nimic, atât de minunată a fost, dar asta e altă treabă.

După care, Ionuț Budișteanu, ca orice locatar din Vâlcea cu acces la internet, a ajuns departe. Și și-a făcut o monedă virtuală, ca toată lumea, adică na, dacă ai acces la tehnologie, de ce să nu o faci.

Iar următorul pas a fost crearea de spam boți pe wordpress, ca să îi lase comentarii lui Vali :mrgreen:
Ce decădere jenantă, de la wonderkidul tehnologiei la tăntălăul care face infracțiuni it în mod vizibil, direct, plus tentative jalnice de șantaj.

I want to be a researcher and university professor to make research to help the world to develop,” Budisteanu said after winning the first place prize. “This is the purpose of mankind — to create some inventions and to create some projects in order to help the entire population and the entire world.”

Ce departe sunt cuvintele alea de momentul de azi și cum word development s-a transformat în hai să panacotez și eu niște blockchain, în timp ce fac niște spambot.
Vâlceanul rămâne vâlcean pentru totdeauna, adică hoț. Degeaba îl scoți pe Ionuț Budișteanu din Vâlcea, apetitul pentru mizerii rămâne acolo.
Deh, educația precară.