Foarte adevărat articolul lui Godină despre amenzile de circulație. În afara celor care vin chitiți să îți dea amendă, că e foame pe circă, majoritatea celor care m-au oprit de-a lungul timpului (și am permis din 1998) m-au lăsat în pace (bine, dacă nu făcusem vreo nefăcută imposibil de trecut cu vederea) pentru că, întotdeauna eu refuz să mă cert cu polițiștii. Niciodată nu m-a oprit cineva, în toți anii mei, eu fiind nevinovat. O singură dată m-a oprit un capdecretă, când veneam de la vulcanii noroioși, pentru un cotrol de rutină. Și m-a pus să opresc în mijlocul drumului, indicându-mi exact unde să stau, după care a venit la mine și m-a întrebat de ce nu am tras pe dreapta. Eu i-am zis că am cameră în bord, el mi-a zis că a fost un control de rutină și cam aia a fost.

În rest, în foarte puținele dăți în care am fost oprit sau fără permis, a fost pe bune. Cea mai enervantă a fost atunci când a umblat fi-miu la luminile de poziție și mi le-a închis. Și am luat amendă la pod la pantelimon pentru că, ghici ce, nu aveam luminile aprinse.

Anyway, eram curios dacă există vreo scuză care v-a mers cu poliția. La mine, cu martori, a mers când le-am spus că nu port centură din cauză că am cancer la ficat și că asta e, poate să îmi dea amendă, oricum nu prea contează, pentru mine. Mi-a urat sănătate și m-a lăsat în boii mei, după ce m-a întrebat dacă am act doveditor și am zis că e pe undeva pe acasă, cui îi mai pasă și de ăla?