Mi-am adus aminte de ciroză

Mi-am adus aminte care e faza cu ciroza și bacalaureatul.
Nu e chiar așa de spectaculos. A murit administratorul blocului, de ciroză și mi-am notat evenimentul, fiind un moment de relativă fericire, omul fiind un gunoi de maximă relevanță în ghena istoriei administratorilor. Ca exemplu, eu aveam mutație și plăteam întreținere în altă parte. El a decis că trebuie să plătesc întreținere aici unde stau, deși legea spune că, dacă aduc adeverință de unde locuiesc, nu există nici o problemă. A se reține că toate cheltuielile, gen apă, căldură etc erau plătite conform contoarelor. Tipul a catadicsit să îmi spună să îl dau în judecată dacă nu îmi convine. Sau, dacă uitam să îi duc apometrele, mă trecea la consum paușal. 20 metri cubi de apă. Numai că luna viitoare nu voia să regleze situația, citat textual ‘nu mă interesează‘. Și o grămadă de alte jeguri și mizerii, că na, eram chiriași.

Așa că în seara aia îi sărbătoream decesul.
În altă ordine de idei, îmi place enorm cum oamenii sunt perfect închistați la ideea de moarte. Lasă-l, nu zi nimic de rău, a murit, despre morți numai bine. No shit? Păi a fost un porc nenorocit, cum adică să nu mă bucur sau să nu înjur?
În fine, la mai mare.

32 comentarii

 1. Bai nene..dar ce mm au toti astia.
  Sa iti zic faza (si poate e pe aici cineva care imi poate da un sfat): dupa lungi certuri cu administratia, dupa multe adunari generale s-a hotarat sa se faca asociate pe 2 scari ale blocului ( blocul are 5 scari). Am strans semnaturi, am luat toate avizele de la furnizori si ne mai trebuia o hartie semnata de actualul presedinte in care sa evidentieze cum sunt montate contoarele pe scari. Bulangiul refuza categoric sa smenze hartia si tribunalul respinge dosarul de constituire al asociatiei pe 2 scari.
  Mai trebuie sa spun ca pe intreg blocul nu este asociatie de proprietari ci de locatari…si in aceasta forma juridica nu poate face nimic pentru a recupera restantele (si sunt de ordinul miliardelor in lei vechi).

  0

  • #2

   StefanM » sediinta de bloc, dat jos prezidentul, haidi pa. cam ca la basescu

   0

  • #3

   Inteleg ca aveti o singura asociatie de locatari, care cuprinde toate cele cinci scari ale blocului. Daca e corect, niciun judecator nu va valida constituirea asociatiei de proprietari, pentru ca nu indepliniti cerinta de 50%+1 din numarul total al locatarilor care compun asociatia de locatari.
   Daca fiecare scara a blocului se constituie intr-o asociatie de locatari, atunci se poate constitui asociatia de proprietari, cu aceeasi conditie (din totalul locatarilor celor doua scari de bloc, jumatate plus unu sa fie de acord cu constituirea asociatiei)

   0

 2. #4

  Eu n-am mai auzit de asta cu mutatia si cu neplatitul intretinerii. Cum adica sa platesti intretinerea intr-un loc in care nu stai si sa nu platesti acolo unde stai? Care e logica si cum se poate intampla in practica?

  0

  • #5

   andrew » foarte simplu. daca eu locuiesc legal in alta parte, ii aduc administratorului care vrea sa ma puna la intretinere pentru ca ma vede des, adeverinta de la administratorul unde locuiesc ca sunt acolo si platesc intretinere. ce e atat de complex?

   0

  • Eu auzisem ca in cazul in care locuiesti la o adresa o perioada de minim x zile (5 parca) esti obligat sa platesti intretinere chiar daca ai mutatie in alta parte. Daca chiar asa este (repet, e din auzite), avea o baza legala pentru ce facea.

   0

  • #7

   catalin » trebuie sa locuiesti 15 zile.

   Conform Hotararii Guvernului Nr. 400 din 04.02.2003: ARTICOLUL 23
   Proprietarii din condominiu, indiferent daca fac parte sau nu din Asociatia de Proprietari, sunt obligati:
   b) sa anunte, in scris, numele persoanelor care locuiesc temporar, venite in vizita, sau care presteaza activitati gospodaresti in timpul zilei, de minimum 15 zile pe luna, conform prevederilor art. 18 alin. (5) lit. c)

   n-avea nici o treaba, nici macar nu eram mutati de 15 zile, iar eu nu stateam aici mai deloc. dar el stia ca eu sunt sotul, deci nu se poate. futu-l in gura de cirozel.

   0

  • @Arhi, intre timp legea s-a schimbat, a aparut legea 230 din 2007 si inca una (care modifica/adauga anumite articole) in 2010 (175). Legea din 2007 a scos prevederea cu 15 zile (nu m-am uitat foarte atent, dar nu pare sa mai fie). Insa, indiferent de lege, asociatia poate decide – cu acordul majoritatii proprietarilor – sa impuna o alta perioada minima decat cea legala, e de verificat in statutul asociatiei daca exista o astfel de hotarare.

   0

  • #9

   catalin » ideea de baza e ca, indiferent de durata, eu nu locuiam aici, locuiam in locuinta cealalta.

   0

  • Catalin, problema lui Arhi este ca nu suporta nici un abuz de putere, de la nimeni. Nu era nevoie in situatia data de masurile luate de administrator.
   Abordarea normala si fireasca ca sa nu zic omeneasca era sa poata sa vorbeasca civilizat si sa explice situatia si era rezolvata treaba.
   Enervant este cand esti luat drept „infractor” asa gratis, numai pe baza de aparente…

   0

  • #11

   hary » si am castigat. he’s dead. i’m not. sper sa castig la fel si confruntarea cu basescu:D

   0

 3. bai, m-am gandit la o noua marca de bere: Ampula.
  chiar asa, Ampula….
  gandaste-te numai ce faze faine ar fi lin restaurante sau pe terase.
  – ce doriti sa beti?
  – o ampula va rog
  – cum sa fie, mica sau mare?

  sau cum ar fi sloganul, Ampula – berea pe care o meriti….!

  0

  • #13

   hary » de ce nu Poule? Poule aveti? da, avem. Dati-mi si mie 1, dar sa fie rece.

   0

  • Și dup-o noapte de beție strașnica o sa poți spune mândru : „Ampula pe pantofi… „

   0

  • #15

   Meekuu » bei ceva? o Poule…

   0

  • Poule? suna bine si pe eticheta sa fie un hot chick..?

   0

  • Neah, Poule sa fie poșirca din aia cu limonada pentru gagici. Ampula sa fie un stout strong. Ampula NEAGRA !

   0

  • #18

   Meekuu » Ampula Strong, 7%

   0

  • Adu-mi niște Poule din frigider

   0

  • #20

   Pt bancuri cu ampula l-au dat pe bunicul afara de la gradinitza…
   Bancul/legenda urbana original(a) spune ca unui student francez de culoare aflat la studii in Romania i se arde becul in garsoniera. Pt ne-connaisseurs, becul in franceza se cheama „ampoule”. Asa ca merge tanarul shtudinte la raionul electrice sa ia un bec puternic si cere: Ampoula mare. Ce bucurie o fi avut vanzatoarea…

   0

 4. Poule, berea trendy pentru gheiuti francofoni…:-)

  0

 5. Ampula black, pe eticheta un armasar mare negru.
  muzica U2, whos gonna ride you’re wild horses….:-)

  0

  • #23

   hary » bine, sper ca stiti ca ampulă chiar e o chestie http://dexonline.ro/definitie/ampul%C4%83

   0

  • arhi, da, stiam, de aici am pornit.
   initial pe ldea de a revolutiona sticla de bere, ma gandeam la o fiola pentru berea noastra Terapia.
   terapia la fiola. de aici am ajuns la ampula. si instant am inceput sa rad de ce analaogii se pot face….:-)

   0

  • #25

   Exista si Nampula – substantiv propriu (http://ro.wikipedia.org/wiki/Nampula) – si papula – substantiv comun (http://ro.wikipedia.org/wiki/Papul%C4%83).
   Eu zic sa le faceti pe toate trei (TM), inainte sa se trezeasca vreunu’ si sa va ia domeniile.

   0

  • Pai de asta-i și foarte mișto numele. Merge la fix și cu tema centrala de la clinica de bere.
   Neah, fara armasari & stuff. Ar merge mai bine subtil. O eticheta neagra, simpla, pe care sa scrie doar „Ampula”. Eventual „strong”.
   Și o reclama care sa spuna: Ampula – „Daca bei bere strong”.
   Oi scrie eu din an în paște pe blog la mine da’ pentru berea asta aș pune un banner pe viața. Ampula is the best.

   0

 6. Io cre’ca si administratorul tau a facut ciroza d’ampoulea…

  0

 7. #28

  Am 19 ani și de la vârsta de 17 ani sunt administratorul blocului în care locuiesc. Nu vreau să contribui cu nimic la discuție, vreau doar să mă dau mare.

  0

  • willmark01, asta spune multe despre locatarii din blocul tau…:-)

   0

 8. Iti dai seama cate chefuri or fi la moartea lui Ilici?

  0

  • #31

   Mi-am adus aminte de filmul Nunta muta a lui Malaele….film tare!

   0

 9. Toti administratorii sunt ciudati. A mea nu a vrut sa afiseze zilele de incasat intretinere „in ziua de pensie de la 12-14” si daca n-am pensie?!?! si mai am si serviciu?

  0

Citește și...

Una din marile probleme ale știrilor și subiectelor din ziua de azi este fake news. Sub umbrela așa zisului jurnalism, cea care permite orice, pentru că e libertate de opinie, poți minți, poți inventa, poți inventa inclusiv teroriști și vânzători de arme în românia, ca porcul ăla din UK și să nu pățești […]

Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? […]

Dragă tată – sau tătuțule, că sunt puțin emoționat, sunt la a doua sticlă de ceai. M-am gândit să-ți scriu și să-ți mulțumesc că m-ai îndemnat să dau la facultate. Țin minte că într-o zi, când am venit acasă, am intrat pe poartă și tu stăteai rezemat în coada cazmalei și mi-ai zis: […]

Scris de Robert Agachi -Alo!Alo!Casa Moise?     -Alo!Da, domnișoară.     -Așteptați vă rog să va fac legătura ,că vă caută Dumnezeu dar acum e pe linia cealaltă cu Noe…     -Da’ durează mult domniță, că e tarziu și as vrea să dorm, că mâine tre’ să mă duc iar cu […]