Este un mare meci acum în mass media, pe tema faptului că PSD s-a gândit că poate să cumpere presă prin metoda Nu vă mai impozităm. În paranteză fie spus, PSD sunt atât de tâmpiți încât, efectiv, nu înțeleg de ce lumea îi urăște, deși dau pomeni în stânga și în dreapta. Cum bă, noi nu vă mai luăm impozit și voi ne urâți?

De fapt, ce voiam să spun este că, după legea asta meseriașă, orice tip care are un SRL și deține un blog/site poate să se angajeze drept jurnalist/redactor/editor video, web etc, pana mea, profesie din asta scutită de impozite, pentru că nu există nicio lege care să reglementeze jurnalismul drept activitatea de presă prestată de un absolvent de studii jurnalistice. Ca idee, eu am sentință judecătorească de la tribunalul Cluj care spune, negru pe alb, că activitatea depusă de mine este jurnalism.

La articolul 7 din Codul Fiscal va fi introdusa definitia activitatii de jurnalism ca fiind „cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si a altor mijloace de informare in masa, respectiv controlul functionarii tehnice a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile radio si de televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, care se desfasoara in baza unui contract de munca si a unui contract de drepturi de autor”.

Sunt sigur că nu sunt singurul care s-a gândit la această soluție de evitat impozitele, așa că să ne așteptăm la o droaie de jurnaliști pe străzile patriei. Cu mătura, cu târnăcopul, important e să aduci știrea.