Din minunile științei

Știați că, la un moment dat, toate corpurile cerești se vor deplasa cu o viteză mai mare decât cea a luminii și, de fapt, vor deveni invizibile unui observator fix situat, să spunem, pe pământ?

What is Dark Energy?

The mysterious substance that’s ripping our universe apart. ––via What The PhysicsWatch "NOVA Wonders: What's the Universe Made Of?" tonight at 9/8c on PBS and here on @NOVA l PBS's Facebook page!

Publicată de NOVA l PBS pe 30 Mai 2018

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

8 comentarii

 1. #1

  Nu și dacă a doua venire are loc intre timp…

  Thumb up 0
 2. #2

  Asa a vrut Dumnezeu

  Thumb up 7
 3. #3

  Pana atunci va lua dragnea masuri, nu cred ca va lasa lucrurile sa degenereze

  Thumb up 12
 4. Era sa te contrazic. Ma gandeam ca si noi vom merge cu o viteza relativ similara cu celelalte corpuri ceresti dar mi-am adus aminte ca noi nu avem autostrazi si inca pupam moaste in timp ce altii trimit roboti pe Marte. Asa ca iti dau dreptate.

  Thumb up 5
 5. #5

  Daca se va intampla asta inseamna ca tocmai l-ai contrazis pe Einstein -> exista viteza mai mare decat viteza luminii.
  Atunci daca se poate inseamna ca omenirea (sau ce va fi acolo) va stii cum sa o foloseasca in interesul propriu.

  Thumb up 1
  • #6

   Einstein nu este contrazis. Legile fizicii care le cunoastem se aplica doar in interiorul universului nostru, nu si vitezei de expansiune a universului insusi.

   Thumb up 0
 6. #7

  In realitate nici un corp ceresc nu se deplaseaza si nici nu se deplasa niciodata cu viteza hiperluminica. Cetin vrea sa spuna ceva despre extinderea universului (care se petrece cu rata de 70 de kilometri pe secunda pe megaparsec). Asta inseamna ca cele mai indepartate galaxii (din punctul nostru de vedere) se indeparteaza de noi dar fara sa se miste, creste distanta din cauza extinderii universului. Aceasta operatiune, extrapolata peste miliarde de ani, le va indeparta suficient de mult incat sa nu mai fie timp suficient pentru ca lumina sa calatoreasca de acolo si pana la noi, asadar fiecare galaxie (sau grup de galaxii) va avea impresia ca e singur in univers.

  Thumb up 2
 7. #8

  in ce subiect complicat te-ai bagat si pe care e clar ca nu il stapanesti :).

  Thumb up 0