Miracolul Social Media și al fotografiei digitale

În lumea ultimilor ani s-au produs 2 mari miracole. Miracolul fotografiei digitale, care a pus un aparat de fotografiat (și un deget) în mâna fiecărui cetățean al planetei, indiferent cât de talentat ar fi.

Celălalt este miracolul social media, cel care a inventat mircul, forumurile, chaturile, blogurile și orice alt suport digital pe care ineva cu aparat foto își poate pune pozele, mai bune sau mai rele.

Cum ar fi fost ca, de exemplu eu, să pun poze pe un ipotetic internet, neexistând fotografia digitală și rezumându-mă la frumosul meu CMEHA 8? Câte degete s-ar fi irosit pe filmele mele preferate, KODAK, atât de scumpe și de greu de procurat. Eventual poze tremurate?

Sau, mai rău, cum ar fi fost să poți face 100 000 de poze digitale și să nu ai cui să le arăți, pentru că nu există social media?

Unele femei ar pocni de durere…

37 comentarii

 1. Al treilea miracol ar fi Photoshopul. Prea e plin de cururi bombate și decolteuri perfecte.
  https://i.chzbgr.com/maxW500/6530761216/h8395A803/

  0

 2. a 3 absolut dementiala :))))

  0

 3. #12

  Votez și eu cu 3. Așa ceva n-am mai văzut :)))

  0

 4. #14

  vreau si eu ce bea cel de la #5 …

  0

  • #15

   Iti da boss-ul…..cu conditia sa-ti faci un selfie cu rapirea din serai

   0

  • #16

   n-am. in schimb, mamuca m-a dotat cu „cina cea de taina”. se pune?

   0

 5. Click, click, click … şi am ajuns la 8.
  Era să cad de pe scaun, aşa de tare m-am speriat.

  0

 6. #18

  eu am o intrebare putin mai serioasa pentru patron: dintr-un film cu 24 de pozitii, cate poze iti ieseau acceptabil? adica erai mai responsabil cand tineai aparatul in mana? :P

  0

  • da, chiar faceam poze bune. va voi demonstra, cu noul meu telefon

  • #20

   De Kodak nu-mi amintesc, filmele care se găseau în comerț erau ORWO și aveau 36 de poziții. Bine, existau și cu 24, dar le preferam pe astea cu 36. Ce numim acum ISO 100 era 21 DIN / 100 ASA, iar ISO 400 corespundea la 27 DIN / 400 ASA. Teoretic, pentru că nu se găsea.

   Smena 8 n-am avut, am avut un Smena 8M. Un aparat foarte enervant, trăgeai filmul și-l armai separat, niciodată nu erai sigur dacă l-ai tras sau nu, și te trezeai cu cadre expuse de două ori sau sărite. Și un Smena Symbol, mai modern, făcea ambele operații concomitent. Mult mai bine.

   Nici Smena 8M, nici Smena Symbol nu veneau cu deget inclus. Erai mult mai atent, pentru că toate reglajele le făceai din ochi și manual, nu aveau vizor reflex.

   0

 7. #21

  Asta e colectia ta de costume de super eroi ?

  0

  • #22

   Dădusem back pe telefon când am văzut cu colțul ochiului comentariul tău, ultimul din lista, și a trebuit sa ma întorc sa dau +1!

   0

  • heitări…

  • #24

   Numai +1 ?
   – Da-i zece tatarului, da-i zece!… ha! tatarul!…zece!… cinci cum o fi si cinci pe dunga!

   0

  • oh, avem un literat printre noi…:)))

  • #26

   Ce sa iti facem om bun, daca nu ti-au placut referintele mele literare pentru costumele de eroi (Münchhausen, Gargantua&Co), il scoatem pe Domnul Vucea … :P

   0

 8. #27

  https://www.facebook.com/FotoVideoDeva?ref=ts&fref=ts pls Arhi nu baga asta in spam, aici sunt opere de arta pe care trebuie sa le vada lumea intreaga !

  0

 9. #32

  Bai n-am crezut ca si Photoshopu se poate maneliza dar uite ca se poate….

  0

 10. #33

  Nu pot uploada doar poza așa că las link, fără intenție de reclamă. Doar așa, să vă amuzați.
  http://www.iulianicolaie.ro/2014/05/cum-am-ajuns-mama-molia/

  0

 11. #34

  Pe vremea mea, aparatele digitale aveau doar 20 de cadre, aveau film si… nu erau digitale.

  0

 12. Numărul 4 are o privire atât de „inteligentă”… :P

  0

 13. #37

  Mișto coșciug. Cu vedere la buci.

  0

Citește și...

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]

Vorbeam cu un prieten pe facebook despre filmele proaste pe care le-am văzut de-a lungul vieții. El zicea de Zohan și de Cool as Ice, eu, fiind mai bătrân și lejer sclerozat, nu reușesc să îmi aduc aminte de filmele foarte proaste ale vieții mele. Dar îmi aduc aminte că Hellboy 3 și […]

Mă uitam pe NEtflix la ultimul film cu zombie apărut, ceva prequel la The walking dead, Black Summer. Frumușel făcut, dacă ești fan al genului și nu te deranjează unele îndoituri ale legilor fizice, recomand. Nu sunt vreun fan, dar am văzut și TWD, și FTWD, știți cum e, nu e ușor, nu […]