Model de certificat medical pentru încorporare

Ca să fiu mai concis, se pare că treaba se împute puțin mai grav decât credeam.

A fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare. Va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi.

Important! Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar.

Sursa

180 comentarii

 1. #1

  la o aruncatura de scrool din rotita, prind dintr-o ochire 3 articole cu iz razboinic. Cum si eu, la o adica, ma calific ca-carne de tun, desi armata n-am facut, zi-mi ceva ce nu stiu. s-au plictisit rusii cu miuta lor si vor ceva mai hardcore, ori americanii schimba stilul si trec la shãu them zã big gunz, sa stiu de pe acum ce tip de buncar sap :)

  0

  • La chestia cu „show the big guns” nu e mare diferență între americani și ruși și în continuare cred că în cazul unui război ele vor fi linia întai și nu soldații. De asemenea, cred că un teritoriu distrus trebuie ocupat (exemple sunt multe), iar pentru asta e nevoie de soldați, aceștia fiind un factor psihologic, nu poți avea control cu drone sau tancuri teleghidate.
   Cât despre marea armată a României care se va strânge și eu mă incadrez, dar eu aveam 30 de kile la ultimul cântar, ce armă să îmi dea mie? Abia o car, apoi să o și folosesc.

   0

  • #3

   Eu fara rotita de scroll observ subtitlul:

   ” Din TARA unde nici APOCALIPSA NU VINE”

   Si cand colo…ce sa vezi….

   0

 2. #4

  Deci peste 35 de ani nu mai e obligatoriu ?

  0

  • intri în eșalonul II

   0

  • Carne de tun :D

   0

  • chestia cu „carne de tun” este relativa, cu siguranță dacă îți vezi vecinul/prietenul cu capu’ zdrobit de un glonț o poți lua razna. Oricum, contextual, în UCRAINA armata a intrat în STARE DE ALERTĂ maximă de LUPTĂ … în Ucraina am spus, la noi momentan trenurile, alea noi de 97 milioane de euro, pentru metrou sunt prea late și nu pot circula :D

   0

 3. E timpul să emigrez? :D

  0

 4. #9

  peste 35…am scapat.
  nasol de pulimea tanara, adio blugi lasati de cur si alex velea. davai pistolet, ruskii pa ulitza.

  0

  • #10

   nu te bucura,…, inca:

   Legea 128/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare.

   „Art. 17
   Rezervistii pot fi concentrati sau mobilizati, dupa caz, pentru instruire, indeplinirea unor misiuni si completarea institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale ori mobilizati la locul de munca, potrivit legii.”

   Art. 41
   (1) Soldatii si gradatii in rezerva se tin in evidenta pana la implinirea varstei de 55 de ani, astfel:
   a) clasa I: pana la 45 de ani inclusiv;
   b) clasa a II-a: de la 46 de ani pana la 50 de ani inclusiv;
   c) clasa a III-a: de la 51 de ani la 55 de ani inclusiv.”

   0

  • #11

   nu are treaba tinutul in evidenta cu concentrarea. chestiile astea se tin pentru final countdown, gen cum strangea hitler ultimele urme de mascul din germania. dar primul gong acolo se da, 20-35. poti sa te duci voluntar de la 18 sau, cu dispensa de la parinti, de la 16, dar nu participi la lupte, ci devii elev soldat

  • #12

   @arhi: categoric, primii sunt vizati cei din grupul 20 – 35 de ani, dar, daca situatia se prelungeste&inrautateste, pot mobiliza si rezervistii!

   0

  • #13

   N-ai spus tot: „daite menia pistalet, pac! pac! … kanieț film”

   0

 5. #14

  Inca 2 luni si scap :)

  0

 6. #15

  gluma-i gluma, dar lucrurile nu sunt deloc de ras.
  cel putin eu ma gandesc sincer sa re-completez trusa de supravietuire, unele chestii au expirat.
  pentru cei interesati, v-ati gandit vreodata la asa ceva:
  http://www.redcross.org/prepare/location/home-family/plan ?

  0

 7. #16

  ….. am hernie de disc, eu o sa stau acasa cand pica bombele in Romania , acasa insemnand la 600 km de Ro la servici dar na…. cu o atomica degeaba am 600 km distanta….

  0

  • #17

   @serj de regula 50km de epicentru sunt suficienti, iar daca stai indoor primele 3 zile pana se mai aseaza praful sansele cresc si mai mult.

   0

 8. astia care n-ati plecat inca din tara, poate ar fi cazul sa miscati ceva in directia asta….

  0

  • #19

   Citeste mai bine legea privind pregatirea pentru aparare. Faptul ca esti plecat in strainatate, nu te scuteste cu nimic. Trimit pe cei de la ambasada sa te instiinteze, iar tu trebuie sa te prezinti la data si locul stabilit.

   0

  • #20

   @george: dar poate sunt la puscarie, sub un alt nume… :-)

   0

  • #21

   @george poti face ce vrei fara repercursiuni daca renunti la cetatenie..
   bine, iti trebuie o alta cetatenie sau sa ceri azil in vreo tara
   sau daca esti bo$$ ai propria insula

   http://www.mae.ro/node/1449

   0

  • #22

   poti fi si apatrid, fara probleme

  • #23

   Nu vorbim de aia care au obtinut cetatenie.

   0

  • #24

   @Arhi

   Habar nu aveam ca te poti face apatrid de buna voie, am crezut ca e o situatie de conjunctura (teritorii divizate etc.) deci:

   1. Intrebarea e daca poti renunta la cetatenia romana in cazul in care nu ai si alta cetatenie ?
   2. Cat de usor e sa traiesti ca apatrid ? Fara act de identitate practic esti cam mort.

   0

  • #25

   nu esti deloc mort, poti cere eliberarea unui act oricand doresti tu. nu mai esti cetatean roman, dar asta nu inseamna ca nu mai esti om. http://www.unhcr-centraleurope.org/ro/resurse/conventii/conventiile-privind-apatridia.html

  • #26

   Ok, asta sa zicem ca se rezolva, dar nu poti renunta la cetatenia romana fara dovada unei alte cetatenii. Cel putin asta zice in linkul pus de KAZAN

   Acte necesare:

   – „dovada deţinerii cetăţeniei altui stat (paşaport) sau a promisiunii de acordare a cetăţeniei de către autorităţile statului respectiv (sub forma unei adeverinţe, care va trebui să fie apostilată/supralegalizată de autorităţile acelui stat, în conformitate cu legislaţia locală şi convenţiile internaţionale aplicabile), a cărei copie şi traducere vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;”

   0

  • #27

   nu, de renuntat poti renunta cand vrei tu, e un act voluntar, nimeni nu te poate obliga sa ai cetatenie, aia e frumusetea unei lumi libere

  • #28

   @george : de unde stia ambasada sa te caute? „inregistrarea” la ambasada nu e obligatorie, ar trebui ambasada sa depuna o cerere la politia locala, sa te caute aia, sa te gaseasca, sa se duca la ambasada sa le spuna unde te-au localizat, sa-ti trimita ambasada notificare prin posta … ehe. not gonna happen easily :)

   0

  • #29

   @arhi:
   „poti fi si apatrid, fara probleme”
   Problema ar cam fi ceva:
   Statul roman a pus niste taxe (cam prohibitive) pentu renuntarea la cetatenie. Mi-e lene sa caut dar am auzit de ceva gen 6000EUR.

   0

  • #30

   se pare ca totusi informatiile mele nu sunt la zi. nu poti deveni apatrid fara probleme

 9. Cu 1000 de coco plasați strategic de îmbolnăvești de orice. Ce, o să meargă fisu’ lu Năstase la război?

  0

  • #32

   Tu confunzi o societate in care puterea este preluata de armata cu ce ai fost obisnuit 20 ani. Desigur ca fisu lui Nastase nu va fi recrutat, dar sa nu crezi ca tu iti permiti acelasi lucru.

   0

  • Tu confunzi țara.

   0

  • #34

   :) Nimeni nu te opreste sa speri, dar stii ca armata romana va fi sub comada NATO la cum in momentul asta SIE e sub comanda CIA care se pisa cu jet pe SRI. Eu cred ca tu nu o sa-ti mai recunosti tara, daca se declara stare de razboi sau se instaureaza legea martiala.

   0

  • Țară? Care țară? La Rusia te refereai nu? Am uitat să-ti zic că-s rus nu?

   0

 10. #36

  Şi cei care nu au făcut stagiul militar dar se încadrează în vârstă ce fac?

  0

  • #37

   curata cartofi sau sapa santuri.

   0

  • #38

   NICI O LEGATURA INTRE STAGIUL MILITAR SI CONCENTRARE. orice concentrat trece oricum prin instructie minim o luna. pentru carne de tun, e suficient.

  • #39

   Au pus-o in caz de ceva :)

   0

  • #40

   Mulţumesc, deci se aplică ce a scris comentariul 9.

   0

 11. #41

  Este adevarat ca daca ai studii superioare automat primesti grade mai mari? Adica nu esti soldat, ci te incadreaza direct plutonier (doar un exemplu).

  Ma refer doar la subofiteri.

  0

  • #42

   automat!
   in plus, rusii te vor omori cu mult mai mult respect pentru intelectul tau!

   0

  • #43

   nu poti fi subofiter fara a avea scoala de subofiteri. trebuie sa inveti niste chestii. eventual poti fi caporal sau fruntas

  • #44

   Oarecum adevarat.Insa studiile superioare nu scutesc pe nimeni de-a fi bou; sau vaca.
   In alta ordine de idei : „greu la deal cu boii mici, las’ ca vor creste mai mari …”

   @Kulcsy – stii tu ce stii, te-a invatat cineva ori ai intuit tu cam cum ar sta treaba si te si visezi belfer la manutanta?

   @Arhi – esti „pater familiae” cu 2 plozi in sarcina; asadar nu visa la prezumtiva glorie de caprar pompier/infanterist; mai degraba fa-ti un plan de refugiu in munti.In Muntii Cordillieri :)

   0

  • #45

   misto de tot cu studii superioare: iti pune niste zdranganele pe umar sau pe maneca, fix ca sa atraga atentia sniperilor.
   si mai misto este cand un soldat parsiv si neinstruit se hotaraste sa te salute, iar in secunda urmatoare tu ai o ditamai gaura de sniper prin care galgaie sangele,

   0

  • #46

   Motivul pentru care intrebam e ca toti tinerii din ziua de azi au facultate … asa ca nu vor mai exista soldati …

   0

  • #47

   In cazul ala o sa fii ofiter executiv – CEO, daca vrei. Tu comanzi, tu executi.

   0

  • #48

   Doar daca esti doctor te incadreaza la subofiter/ceva gradat.

   0

  • #49

   in plus, primesti si alifie

   0

 12. #50

  Deci ar cam fi cazul sa renuntam la cetatenia romana….de sapat si informat…

  0

  • #51

   Desigur.Fa-te cetatean (h)ungur!

   0

  • #52

   cam cit crezi ca dureaza pina primesti tu cetatenia?? 2-3 zile dupa ce ai depus o cerere?? nu te gindesti ca orice tara teva verifica la singe? doar pt ca vii dintr-o tara care este linga zona de conflict si poti fi un posibil spion sau agent diversionist? te vor verifica aia cum nu a mai facut-o nimeni in viata ta, as aca o sa dureze o gramada de timp pina vei primii o alta cetatenie. dar banuiesc ca la asta nu se gindeste nimeni, ca doar sintem romani: nu ne doare gura sa zicem:):):):)

   0

 13. #53

  In trecut, ziaristii erau concentrati la locul de munca deoarece prin munca lor insufleteau masele si ridicau spiritul patriotic.
  Deoarece ziare nu prea mai avem, probabil ca acum rolul lor il vor lua bloggerii

  0

  • #54

   PS. Cum incepe razboiul, Doamne fereste, primul lucru o sa se rechizitioneze blogurile A-listerilor

   0

  • #55

   Absolut.Iar pe lista cu tine „primare” sunt si centrele de propaganda, responsabile cu insufletirea maselor si ridicarea spiritului patriotic.

   0

  • #56

   :) Si arhi ne declara comentatori indisensabili.

   0

  • #57

   Pentru partarii de hipsteri, iata cu ce v-ati putea confrunta (nu neaparat intr-un conflict armat ci ocazional, absolut intamplator, pe strada, 1 la 1) :

   http://englishrussia.com/2014/04/29/how-to-become-a-cossack/

   0

  • #58

   @Trosnel: In poza in care o fata asambleaza o arma, vad clar un steag al Romaniei.

   0

  • #59

   toti soldatii vor sta doar pe net in timpul luptei, nu-i asa?

   0

  • #60

   @DeeDee – pe Bucile Afroditei, ce ochi ageri ai!
   Tot ce am retinut din poza aia au fost mimica fetei si sanii feciorelnici ai acelei posibile viitoare Tania (fanii Red Alert stiu despre ce este vorba).Stiu ei ce stiu de au steagul ala pe perete.As putea paria ca cel din stanga e al Ucrainei, alaturi de inca vreo cateva steaguri ale vecinilor.
   P.s. – esti DeeDee aia din videoclip, cu gura versata?

   0

  • #61

   pai si gura, si ochii, ce mai…

   0

  • @Trosnel, apropo de poze, mie tocmai de aia nu mi se pare SF, apropo de faptele de pe la aia, unde se spunea ca, de aia sunt forte ruse fiindcă e imposibil sa niște civili sa cucerească blindatele armatei :)
   rusii învață multe chestii ca sa fie periculosi inclusiv ca civili, civilul știe sa conducă un tanc, un tab sau sa tragă cu tot tipul de arme sau rachete.

   0

  • #63

   Nici mie nu mi se pare SF, ci mai degraba de un realism inspaimantator de practic.
   Am vazut pe viu de ce e in stare „ursul” rus.

   0

 14. #64

  Mda… naspa. Inainte flacai! ne conduce Oprea spre victorie! Tragem cu AK-urile in tancurile rusesti, poate nimerim teava…

  0

 15. #65

  Plua-n kur! Si cu care armata vor alerga cu arcanul dupa zecile de mii de rezervisti teoretic disponibili pe hartie?
  Mentalitatea de aici de pe forum e general valabila in toate categoriile sociale, nimeni nu vrea sa moara pentru a apara clasa politica actuala, tara care nu ofera mai nimic si mai ales pentru ambitiile bolnave ale piticului rus psihopat.
  Ce-or sa faca, or sa faca noi puscarii sa le umple cu noi, cei ce vom refuza incorporarea? Personal, aleg in orice moment plutonul de executie decat sa fac parte sub orice forma din armata in caz de stare de pzd ma-sii, chiar de-as stii ca ma intorc tot intreg (la trup, ca la cap nu cred ca se mai pune problema dupa razboi).
  My 2 cents.

  0

  • #66

   Cu aia privata, in uniforme BGS, Bronec, etc.

   0

  • #67

   ai bah, lasa tu figurile astea de martir al pulii mele…
   cand va va alinia intr-un rand, si-un colonel [american] o sa vina cu pistolul in mana sa va intrebe ce alegeti: uniforma sau glontele, dupa maxim 3 capatani explodate, o sa treceti toti la voluntari.

   taie-o acu’, cat se mai poate…

   0

  • #68

   @Aurache: tu de ce nu o tai?

   0

  • #69

   aurache va troleaza de va merg fulgii, el e deja prin canada

  • #70

   Tocmai a terminat de deszapezit aleea de la garaj, sub privirile fioroase ale nevestei (urate) bantuite de P.M.S.

   0

  • #71

   @trosnel: vulpea… :-)

   0

 16. #72

  fraierilor care sunteti voi fraieri!
  nu mai pierdeti vremea cu „ar fi cazul sa…” si nici postand aiureli pe blog. dati celularul cadou primului cocalar intalnit in cale, scoateti cash-ul de la saltea si luati-o spre sud-vest cu cea mai mare viteza.

  opriti-va doar cand ati ajuns in america latina.

  0

 17. #73

  Nu mori APARAND clasa politica, mori CONDUS de clasa politica. ;) De aparat iti aperi tara/familia/casa/etc

  0

 18. #74

  Run Forest, run!

  0

 19. #75

  eu am studii mai mult decat superioare si nu am avut timp sa fac armata – am si ceva realizari in domeniu, poate de interes pentru armata. sper ca o sa fiu „bagat” pe post superior. fiecare la locul sau. adica ma gandesc si la faptul ca exista o „triere” astfel incat cei destepti sa fie pusi in posturi cheie, iar cei normali sa se ocupe de trebuirle normale, nu?

  0

  • #76

   bineinteles, se da un test de inteligenta si, in urma testului, treci de partea cu posturi cheie, unde nu esti in pericol.

  • #77

   @ Arhi – de ce le dai false sperante acestor epigoni?
   Valar Morghulis!

   0

  • #78

   Cam asa ceva. Daca mai ai si experienta de tragere te baga direct ofiter la vanatorii de munte. Ma gandesc sa imi iau o arma airsoft. Aveti vreo recomandare?

   0

  • #79

   Posturile cheie is ocupate deja bro… Nu de oameni in posturi cheie au ei nevoie… daca intelegi ce vreau sa spun :)

   0

  • #80

   in razboi, cei destepti sunt cei care nu mor!

   0

  • #81

   @new energy, da, sper si eu sa te puna intr-un post cheie. comentariul tau, mic si cum mai e el, imi inspira o siguranta de nedescris. oameni ca tine ar trebui sa diriguiasca tot ce tine de militarie si siguranta nationala.

   0

  • #82

   @new energy: conteaza doar studiile ezoterice. dar trebuie sa fie si mai si decat cele mai superioare dintre toate studiile care se studiaza.
   am informatii ca se va face un pluton de grad mai mult decat superior:
   – oreste ca sa sparga codul lui oreste
   – pavel corut care a studiat la nivel cel mai superior in luptele cu bubulii
   – lorin fortuna care a promis ca aduce sapte civilizatii goriliene cad o suna goarna, dar numai daca-l pune comandant mai mult decat superior

   era o speranta ca-l ia si pe mudava, dar sufera de hemoroizi.

   oricum am da-o, doar tu lipsesti din careul de asi.

   deci baga mare pana atunci, antreneaza-te pe sudoku, caci de-acolo se va da trierea.

   0

 20. #83

  @ Kulcsi – esti un imbecil!
  „Motivul pentru care intrebam e ca toti tinerii din ziua de azi au facultate … asa ca nu vor mai exista soldati …”
  S.N.S.P.A./A.S.E.?

  0

 21. Cumva de tine isi bate Guran pula?

  0

  • „Concret, se ia un blogăraş foarte puţin cunoscut care scrie”
   Arhi nu scrie ci debitează

   0

  • #86

   lasand la o parte aia cu blogaras si foarte putin cunoscut, avand in vedere ca probabil am de 10 ori traficul lui guran, eu nu am scris niciodata ceea ce se spune acolo. prin urmare, nu am cum fi eu

  • #87

   si cine e atunci bloggerul? tre sa fie de stanga sau unu’ prost, desi astia-s cam identici. aratat-mi bloggerul ala care ne demoralizeaza, futu-l in gura sa-l fut.
   @arhi: taica-meu e om matur integru, la jumatatea anilor 50 si l-a descoperit anul trecut pe guran. crede-ma ca numa de gurna aud non-stop cand discutam chestiuni esentiale. eu zic ca dincolo de „unici” si alte cele, omul prinde pentru ca e bun. nu foloseste tertipuri, nu e scamator, e el insusi si are poate cel mai limpede si personal si natural mesaj din” media” romaneasca. numa zic. poate voi credeti altfel

   0

  • #88

   in nici un caz nu as putea sa ma compar cu guran. pe el il cunoaste o tara intreaga, pe mine familia si vreo 3 cunoscuti. ma refeream strict la bloguri, la referirea cu „un blogger semi anonim”. oricum, in mare, achiesez la ideile lui si chiar ma mai uit si la emisiune

 22. #89

  testezi apele?

  0

 23. Ei nu sunt in stare sa organizeze ceva mai complex, dapai o mobilizare generala. Pai pana strang astia toti rezervistii (cu livretele alea de hartie si cu fisetele alea de metal ruginite) castigatoru razboiului se cunoaste demult!!
  Si de unde concluzia alarmista/paranoica ca se impute treaba?! Acuma pe bune, avand in vedere contextul extern unele lucruri nu sunt normale?! Armata asta asa, cum e ea.. sa stea si sa se gandesca „lasa ca poate nu ni se intampla noua?!”. Sunt niste proceduri legale care trebuie urmate cred.
  Va fi razboi, va fi razboi. Nu mai bine ne predam noi de pe acum ca sa nu mai fie nevoie sa mergem noi pe front?! Se pare ca toti am fi fericiti daca capitulam de acum!.
  Frica de razboi e urita si chinuitoare. Produce angoase si anxietate vad. Daca se da cu bomba aia rea, mai conteaza ca suntem pe front sau acasa?! Poate da, ca unora ne strica „afacerili”…, of tocmai cand ne mergea bine.
  Nu se mai duc acum razboaiele la baioneta. Va fi mult mai interesant si de rapid, totul! Dar daca va fi cu adevarat razboi total, va ganditi macar o secunda cum va fi?!
  Pana la urma frica ne va ajuta sa fim vigilenti si sa supravietuim!

  0

  • #91

   asta cu nu se mai duc razboaiele la baioneta ar fi bine sa le-o spunem si alora din irak. sau de ce nu, serbia, kosovo, bosnia, croatia, locuri unde s-au batut in counter strike, dupa care cel invins iesea in fata salii de internet si sarea intr-un picior, strigand Popa Prostu!

  • #92

   @GG – nu uita de „frontul de acasa”!

   0

  • Corect ce spui.
   Tu crezi ca la o asemenea marime a conflictului va fi ca in Irak?! Va dura ca in irak sau ca in vietnam? As zice da, doar daca brusc pentru noi nu s-ar mai baga nimeni sa ne apere si aleg aliatii doar sa fie indignati de pe margine…
   Eu la o asemenea amploare, daca toti se baga, nu vad decat bubuiala suprema. Cu ce scop, cu ce castig dupa aceea? Ramane de vazut.

   0

  • #94

   @GG – sunt crancen de pesimis, dar istoria m-a invatat : pe „noi” nu ne va apara nimeni; mai degraba ne vor imparti.

   0

  • un razboi mondial de durata costa enorm.
   Sincer nici rusii de rand nu cred ca sunt prea fericiti sa plece la razboi… ca au si ei probleme existentiale a vietii de zi cu zi.
   conteaza doar credinta pentru care pleci sau esti manipulat sa crezi.
   Ideea e ca acum din tot cacatul asta de conflict diplomatic, politic, militar regional trebuie sa iesi fara sa pari invins. Cam greu… caci nimeni nu vrea sa faca primul pas inapoi.

   0

  • da @Trosnel pentru noi nu am contat niciodata. Nicio tara din lumea asta nu va pune fundu la bataie pentru noi (doar pozitia strategica ne rugam sa conteze). Tu acum la momentul asta, ai pleca in ucraina sa-i ajuti, ca soldat roman?! Ce preferi, sa aperi ucrainienii, caci ucrainiencele merita aparate :)), sau sa iti aperi tara ta?! Asa gandeste si neamtu, si orice soldat al NATO.
   Poate ne trezim dracu ca ne scot astia brusc din NATO pe stiu eu ce motiv :)), ca se fura de exemplu :)))))

   0

  • #97

   @GG – despre Ucraina : http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/sa-nu-i-plangem-pe-haholi/
   Sunt cat se poate de constient ca si altii gandesc oarecum la fel despre noi.Excluderea din O.T.A.N.?O vad perfect plauzibila si motivabila cu multe argumente.Argumentele reale ar fi cele economice , mai mult sau mai putin vadite.Nu uitati ca Georgia era de 14 ani partener O.T.A.N, cu participari in misiunile mandatate de acestia.Asta nu i-a oprit cu nimic pe rusi.

   0

  • #98

   @GG : asa zisa „pozitie” strategica a fost un adevarat blestem pentru natiunea asta; si nu a fost monetizata cu adevarat nici macar o data.

   0

  • #99

   @Trosnel, suntem deja intr-o alianta. da-ti seama ca daca nu ne-ar apara alianta aia n-ar mai avea nici o credibilitate. aici nu se joaca ca la barbut.

   0

  • #100

   @ semeketh – ai ramas corijent la istorie, barbugiule?
   Ori nici cacatul numit Wikipedia nu te poate ajuta !

   0

 24. Stati linistiti ca ma aveti pe mine si armele mele inspirate din inventiile lui Tesla.

  0

 25. #103

  Poate voi cititi alte articole din ziare, urmariti TV-ul si sunteti mai in masura sa aveti o opinie…. Eu nu fac astea, asa ca intreb: ce treaba are toata afacerea cu Romania? Ce razboi si cum ne implica pe noi?
  Daca vroiau rusii, banuiesc ca eram de mult ocupati….

  Mi se pare ca se transforma intr-un BLOTV(G) totul….

  0

 26. #105

  Daca ma inrolati in razboi ma declar inapt
  Nu vreau sa fiu erau intr.o tara de kkt

  0

  • #106

   Mda, tu nu vrei sa fii erou intr-o tara de kkt. Vrei doar sa fii kkt intr-o tara oarecare.

   0

 27. Eu am făcut instrucția cu Sven Hassel deci sunt calificat pentru orice acum. Cu toate astea, cred că aș fi mai valoros la transmisiuni :D

  0

 28. #108

  Daca tu crezi ca oamenii aia in WW2 au luptat sa ii apere pe Roosevelt, Stalin, etc atunci te inseli.

  0

 29. #109

  Si eu daca sunt antreprenor si de mine depind locuri de munca si productia?Sa-nteleg ca adio economie ?

  0

  • #110

   ABC-ul tau va deveni furnizor oficial al armatei ! :))
   Daca esti mai rasarit si te dai bine u baietii destepti, curul tau va avea asigurat un loc caldut si oarecum adapostit la manuntanta.

   0

  • #111

   @Trosnel , te bagi in seama mai ceva musca-n curu’ vacii.Esti stereotipul de om care as vrea sa-mi dea acelasi tip raspuns si face 2 face.

   0

  • #112

   Nu, ca ma tem de angajatii tai de pe taximetre, cu care asiguri productia!

   0

 30. #113

  Daca punem sticle de vodka, indoita cu apa, in jurul blocurilor, rusii le vor lua, le vor bea, iar apa ii va otravi.

  0

 31. #114

  ce o toi dai cu armata? noi suntem deja ocupati: austriecii au bancile si petrolul, italienii au gazele, canadienii au aurul (momentan nu l-au extras, dar nu e timpul trecut) asa ca nu au de ce sa ne mai cotropeasca.

  0

  • #115

   Sigur de contractele guvernelor ii pasa unuia care vine sa te ocupe :)) Sa nu-l dai in judecata cumva.

   0

  • :) ia sa vezi ce ne mai depunem noi armele, de o sa sara nevestele ca le sunt haliti barbatii

   0

  • #118

   Acum putem sta linistiti. Stim ca rusii se vor opri in Ucraina, Sau, oricum, vor sta foarte mult acolo….

   0

 32. #119

  Toate crizele economice s-au terminat cu razboi.
  O sa se termine si asta dar cu un razboi asa mai pe muteste.
  Romania nu o sa fie implicata decat diplomatic si relativ economic.
  Garda patriotica sau ce vrea basescu sa faca, o sa fie pe bani frumosi, asa ca sa vedeti voi ce imbulzeala si spaga o sa fie la inscrieri.

  0

  • #120

   da, e normal, economiile se revigoreaza pe productie de armamet si pe eliberarea unor locuri de munca ocupate prin suprapopulare

  • #121

   …unde mai pui ca vom descoperi calatoria in timp si saltul in hiperspatiu. cica ne ajuta mini-tehnicus.
   hm! scuze! voiam sa zic new energy.

   0

 33. #122

  in caz de razboi o sa avem si noi ceva la care ii depasim pe francezi: la viteza cu care ne predam !!!
  asa ca o sa vina francezii sa ne zica: „noua ne-a luat 5 min sa ne predam, dar voi v-ati predat in 2 min. la noi a durat pana i-a scos pe toti din cazarma, pana i-am aliniat, i-am pus sa arunce armele, sa ridice mainile si sa se predea. dar voi ati venit fara arme, cazarma nu aveti, asa ca a trebuit doar sa ridicati mainile si sa va predati. nu e corect!!! Trisati !!!

  0

 34. #123

  bai, stati linistiti ca se rezolva!

  am aici un coleg cretin – sa nu zic polonez, caci e pleonasm, sau neoplasm – care se jura pe copiii lui ca la primul glonte tras inspre alianta, el vine si se inroleaza voluntar, ca sa omoare rusi. (te cred si eu ca moartea i se pare o varianta suportabila la cat de cacat in datorii este…) azi la pranz aproape ca dansa pe mese cand a aflat ca 6 avioane canadiene f-18 sunt trimise in romania. stie el sigur ca un avion va fi doborat, si de-acolo va incepe prapadul, sansa lui sa inceteze a mai umbri pamantul aiurea.

  tembelul asta mai are niste frati, si o gasca de prieteni distrusi, toti la fel de lobotomizati de bautura si alte chimicale. au rusii egal cu cine sa se lupte.

  0

  • #124

   Si cum faci fata la betiile oragnizate cu colegii de birou?

   0

  • #125

   față mai rar, in general se axeaza mai mult pe spate

  • #126

   Ce face Canada aia din om!

   0

  • #127

   pai intai si intai ca nu avem birouri. e open concept, asa ca se bea la nimereala. apoi, citeste complet: bautura si alte chimicale. eu nu le am cu prafuri si pastile. trebuia sa vin aici mai de tanar.

   @trosnel, vino ca violat de razboi si te iau sa-mi dai zapada din fata garajului. te cuplez si cu baba de peste drum, te-ai scos: pe-o tzatza te culci si cu cealalta te invelesti. somalezul dinaintea ta a murit. de frig, sau sufocat, nu mai stiu…

   0

  • #128

   pai unde lucrezi bade, pe santier? eu acolo ma distrez cu ei.

   0

  • #129

   da, la „spatii verzi”…

   0

 35. #130

  ba ce oameni, nu avem pic de mandrie , tara de kkt si ca emigrati si altele, tara nu e de kkt ..oamenii care o populeaza sunt de kkt, tara e chiar frumoasa pe alocuri…stati linistiti ca ma duc eu la razboi si va salvez si fundurile voastre…;)

  0

 36. Am o curiozitate. Noi, astia care nu am facut armata, intram in infanterie?
  Lumea zicea ca la gabaritul meu as fi fost bagat la tancuri (daca as fi facut armata).

  0

  • #133

   te repartizeaza la locul faptei.

  • #134

   Desigur, daca esti ditamai bivolul, esti perfect pentru blindate.
   Pont pentru totii „tanchistii” jucatori de WOT si (mai putin probabil) cititori de Sven Hassel : dati o fuga pe Vulcanescu, la muzeul militar; incercati niscaiva exercitii de imbarcare/debarcare cu/pe blindatele de acolo si apoi reconsiderati-va dietele.

   0

  • Nu stiu, nu ma joc pe calculator. :-/
   Am o constitutie atletica la 195 cm si 100 de kg. Pot sa mai adaug 10-15 kg intr-o luna: cu mers la sala si dieta.
   Pare mai misto la tancuri. Sau.. ce ar trebui sa stiu? :D

   0

  • #136

   ar trebui sa stii ca poti muri ars de viu pina iesi din tanc, dar asta nu este mare lucru. oricum in razboi se moare cu adevarat

   0

  • #137

   Sfinte Căcat, ăsta nici măcar nu a frunzărit Sven Hassel!

   0

 37. #138

  De acuma ce o fi o fi, „bucuroși le-om duce pe toate”, numai sa fie wireless pe front că nu aş vrea să ratez discuțiile astea de pe blog. :D
  Cred ca e prima dată când ma bucur că am îmbătrânit.

  0

 38. Daca tinem cont de varsta,ai cam scapat Arhi :D . Eu unnul,imi iau nefasta si ficiorul (nascut azi la 09.35) si o rad in munti

  0

  • #140

   bravo domle! ai lucrat bine:))) felicitari maxime!:))))

  • ms mult domnu’.4,75 kg ,perfect sanatos,tot numai gura :D stau cuminte in munti pana la majoratul lui daca e vreo problema

   0

  • #142

   valeu, 4.75?? ditamai URSU!:))

  • si nefasta are 1.55 inaltime si 45 de kile…se cruceau asistentele in maternitate

   0

  • #144

   banuiesc ca cezariana… altfel, relatia voastra cam se va raci:)))

  • banuiesti bine,natural ar fi fost practic imposibil.efectiv nu avea pe unde sa iasa

   0

 39. #146

  Sunteti comici daca sperati ca armata romana (in special rezervistii) vor putea opri ursul de la rasarit. In cazul unui razboi Rusia-Romania, praful se alege de noi. Opunem rezistanta, dar cu ce folos? Carne de tun!

  0

  • #147

   cat timp exista nato nu exista razboi rusia-romania, doar razboi nato-rusia. iar daca tarile nato nu-si indeplinesc obligatia sa sara in ajutor, de ce naiba sa nu-i primim cu paine si sare pe rusi sau sa-i lasam in pace, depinde cine e agresorul. deci problem solved.

   0

 40. #148

  Inca una pt. patriotii de carton din tara asta: ani la rand ati denigrat poporul asta, ca e puturos, hot, corupt, prost, asa si pe dincolo. Ca mai degraba emigrati in Congo decat sa stati aici. Acum, cand se impute treaba, brusc aveti nevoie de bobor sa va apere cururile? Fuck off.

  0

  • #149

   coane, ce zici matale e putin in eroare. acasa iti bati sau iti futi nevasta, la alegere, da’ nu permiti sa ti-o bata sau sa ti-o futa altu’ . corect ? nu vrea nimeni sa-l apere altcineva, ideea e cat de util e sa ne ducem noi pe front. oricum, probabilitatea unei sfaraieli nato-rusia e cam spre nula, insa, in cazul utopic in care s-ar intampla, noi suntem chiar pe linia frontului ca un ou intre doi brontozauri. razboiul nu-i o joaca, nu trebuie sa citesti prea multa istorie sa vezi ca cei de pe linia frontului , civili, soldati sau cladiri, pleaca in proportie de 99% in Niflheim inainte sa inceapa filmul. orice razboi incepe cu un macel aleatoriu, si ala e fix acolo unde nu-i doare pe combatantii principali prea tare, in speta pe axa Chisinau – Iasi , dupa opinia mea :))))) , fiindca ucraina o sa-i dea steagul lui Putin la 25 de secunde din momentul in care primul tanc rusesc trece granita , viata-i scurta , coane, decat sa mori ucrainean , mai bine sa traiesti rus ca nevasta oricum ti-o fute :))))) Cat e un bilet pana in Congo ? :))))))

   0

 41. in alta ordine de idei se vinde nexus 5 proaspat castigat de la emag -1300 ron,sigilat http://blog.emag.ro/2014/03/aboneaza-te-si-castiga-noul-google-nexus-5-editia-a-patra/

  0

  • #151

   pune-l pe forum, are mai multa vizibilitate

  • #152

   Ce ma, nici n-a ajuns mostenitorul acasa si deja ii vinzi zestrea?

   0

 42. #153

  Daca vrei sa fii lunetist (in caz ca…) ce trebuie sa faci ? Trebuie pregatire speciala sau cum ii alege ?

  0

  • #154

   te simte ca esti special si zbang. sniper! frag!

  • Eu sunt bun de lunetist ca nu imi place munca in echipa si sa depind de altii. Daca mor, mor din vina mea.
   Si da, am tinta buna. Pot vizualiza mental traiectoriile. La nevoie dau si cu baioneta, ca am experienta in sensul asta cu gaini, rate, gaste, porci, oi si capre.

   0

 43. ai niste fixatii cu armata asta a ta. relax, ca nu pleaca nici dracu la razboi

  0

 44. #157

  Eu am jucat vreo 5 ani counter strike… poate ma repartizeaza astia pe vreun dust2 sa pazesc bomba, ceva de genu’.

  0

 45. #158

  Îmi poate spune cineva cum stau lucrurile în cazul dublei cetăţenii, în condiţiile în care domiciliul nu e în România, ci în ţara al cărei cetăţean de asemenea eşti?
  Mulţumesc :)

  0

  • #159

   vine acasa, sa lupte pentru glia strabuna

  • #160

   Citisem, tot la un articol de-al tău pe temă, un comentariu care spunea că în cazul dublei cetăţenii nu mai poate fi obligat să se înroleze…

   0

  • #161

   ah, glumeam, nu ai cum sa obligi sa vina sub arme cetateanul altei tari.

  • #162

   Să-mi dai un şnaps pe chestia asta :D Că tot e 1 mai… mă bagi în boale :)

   0

 46. #163

  ma pun sa ma uit la Battle Los Angeles si Red Dawn ca sa fiu pregatit pentru razboi, si voi asculta melodia asta:
  https://www.youtube.com/watch?v=qkdaMAz2GME

  0

 47. #164

  da’ pentru femi de ce nu e obligatorie? macar pt alea care n-au copii.

  0

  • #165

   asa e! sa vina sa dea pilda soldatului roman. si dupa aia, o sa-i dea pilda si soldatului rus…

   0

 48. Deci, la atac, frati romani!

  0

  • #167

   Du-te inainte ca venim si noi din urma.

   0

 49. „Se referă la profesioniști. A existat și până acum certificatul acela. Doar s-a reactualizat, a fost completat cu câteva elemente”, a explicat Mircea Dușa.
  Există vreo legătură între ordinul din Monitorul Oficial și situația tensionată din Ucraina?
  „Nu are nicio legătura cu situația din Ucraina. Este o simplă coincidență”.
  Ne putem aștepta să ajungem până la situația în care tinerii ar putea fi chemați la recrutare?
  „Nu, nu. Stați liniștiți! Activitatea de verificare la centrele militare reprezintă misiunea acestori centre. Este o activitate cotidiană, de rutină”.

  de aici: http://www.dcnews.ro/exclusiv-ministrul-apararii-mircea-dusa-despre-modificarea-certificatului-medical-la-recrutare_442479.html#sthash.xy2KHr4s.dpuf

  Si eu am crezut la fel prima oara, ca o sa ma trezesc maine poimaine cu vreun AK47 in mana si cu rusii la orizont, dar rewind: UE, NATO – teoretic nu e motiv de ingrijorare, practic … fiecare sa traga o concluzie.

  Oricum, nu cred ca Rusia ar avea vreun motiv sa inceapa vreun razboi in UE, nu are sens, logica si nu castiga nimic, ba pierde foarte mult, mai ales economic o sa fie praf.

  0

  • #170

   Daca tu crezi ce spune dusa…

   Am citit legea. Spune clar ca in caz de mobilizare, razboi, asediu, serviciul militar devine obligatoriu pentru TOTI cetatenii romani barbati cu varsta intre 20-35 ani.

   Da’ lasa, tu ia-te dupa dusa/ponta/basescu.

   0

  • Mai eugene, eu nu stiu pe ce planeta esti, tu, dar eu sunt pe Pamant.

   Din cate imi aduc aminte, suntem in NATO de ceva vreme, nu mergi la razboi asa de dragul mersului sau ceva; americaneii si cu armata EUROPEI, nu doar a Romaniei, trebuie sa apere fiecare centimetru de pamant romanesc, mai ales ca sunt baze militare de-ale lor pe aici prin zona, scuturi antiracheta si alte magarii.

   Ti-am zis ca suntem in NATO si UE ? ti-am zis. Deci daca suntem in NATO si UE, bulangii astia cam sunt obligati intr-un fel sau altul sa face ceea ce am zis eu: sa ne apere, si nu pentru ca suntem noi cine stie ce smecheri naturali si putem sta cu pula in sus, ci pentru ca daca n-ar face-o, ar dovedi doar ca NATO si UE sunt un cacat in ploaie, dupa care noi in mod natural ne-am preda rusilor si n-am avea nici un razboi, pentru ca daca muistii astia care au zis ca sunt cu noi si ne apara, nu o fac, pentru ce sa incepem un razboi inutil? plus de asta, n-avem cu ce incepe razboi, pentru ca suntem praf si la pamant militareste vorbind.

   Asa ca inainte sa vi tu sa-mi povestesti despre cum pamantul se invarte in jurul soarelui, eu zic sa gandesti logic.

   Sa-ti mai spun ca Rusia n-are nici un interes sa ne invadeze? Pentru ce mama dracu sa vina peste tine? Sa isi faca probleme economice de nu-i mai scoate nici dracu din ele, ca iti dai seama ca economic vorbind, toti suntem praf, ca depindem unii de altii de exporturi.

   Sa-ti aduc aminte ca Ukraina nu e in UE si nici NATO si a fost mereu curva Rusiei? Toate ca toate, dar de acum speculam mult; ba chiar ai putea spune ca Putin se gandeste sa anexeze in vreo cativa ani si Germania, ca doar..face ce vrea :)

   0

  • + tin sa mai repet odata si mai clar: daca NATO si UE nu fac ceva in situatia in care se gandeste Rusia sa ne bombardeze unpic, au probleme mari de credibilitate, si crede-ma ca multe tari abia asteapta sa iasa din UE (UK de exemplu).

   sa mai mentionez si faptul ca de ce inca nu se impun sanctiuni foarte drastice si nu recurg UE si NATO la aparare drepturilor omului si suveranitatii statului, ideologie pe care cica sunt bazate toate cacaturile astea de politici? Pentru ca nu e nici o miza la mijloc sau nu merita asa mare atentie, ci doar CONTROL.

   De cat timp se invadeasca Ucraina? ca are cel putin o luna (nu sunt la curent cu toate) – si intr-o luna nu s-a intamplat nimic? ala face bors pe acolo si balamuc? Dar oare de ce? Unde-i democratia, respectarea suveranitatii, unde-s cei care respecta aceste lucruri si dupa ele se ghideaza cand decid orice pe planeta asa? USA & EU ..where the fuck are you ?

   Tocmai s-a pregatit un bailout de IMF de vreo cateva bilioane bune pentru Ucraina pe 2 ani de zile…ma intreb oare de ce…ca se apropie ceva alegeri??? Nicidecum…

   Nu va mai panicati. Doua scenarii sunt posibile in caz de ceva nasol: ori ne predam rusilor, ori ne apara putzoii astia de americani, ori the best case scenario: iesim din UE si devenim neutrii :))) – revenind la ceea ce a fost inainte de 2004 probabil…

   0

  • #173

   Lasa ma, tu stai linistit cu gandul ca Nato si UE dau pe noi mai mult de juma’ de scuipat. Nu stiu zau care-i de pe alta planeta.

   Eu iti zic clar ce zice legea, si tu ma iei cu „pai vine nato, si vine ue, ca sunt obligati”. De fapt nu doar eu zic, eu doar comentez la ce a zis Cetin. Si Cetin a zis la fel.

   Vezi dracu’ sa nu te zgarii in atatea i-uri imprastiate cu generozitate.

   0

  • #174

   mie imi place cum oamenii gandesc gen vine NATO și UE. noi vom sta acasă, confortabil, în fața televizoarelor și vom urmări talk showuri despre situația din teatrul de război din românia. păi nu?

  • bai omule, tu n-ai inteles o doaga din ce am spus: in cazul in care aia nu ne apara, si nu pentru ca suntem noi cineva, ci pentru ca de atata timp ei vor sa para nu stiu ce aparatori ai democratiei, suveranitatii si alte balarii, sunt probleme mai grave decat iti imaginezi. Tu, inainte sa fii tu recrutat, vin altii din urma care au obligatia sa te apere. — exact cum spunea cineva mai sus, pana sa vina cineva sa atace NATO, cale lunga din multe motive.

   si mersi de atentionare in privinta greselilor gramaticale; chiar nu puteam dormi noaptea din cauza asta; te rog sa te faci profesor de romana, ca vad ca altceva mai bun nu ai de facut decat sa nu intelegi ce vor unii sa zic defapt.

   0

 50. #176

  Noi nici nu avem pe cine sa trimitem la razboi. Avem doar fraieri care habar nu au ce inseamna sa dea cu un pumnul, sau sa se apere in fata unor tigani lasi. Avem multi hipsteri fatalai care se caca pe ei daca in loc de cafeaua ceruta primesc o zeama dubioasa.
  Avem si multi cocalari din nefericire. Dar nu te astepti sa-i vezi pe cocalarii de la blocuri cu pustile in mana sa ne apere, nu? Mai bine ma omor decat sa-mi pun sperantele in ei. Aia sunt in stare sa se impuste “in gluma” intre ei sau chiar pe tine.

  0

  • #177

   Ce naiba bre, dai planul de gol? Le dam pusti si ii lasam sa-si zboare creierii intre ei. Problem solved!

   0

 51. Singura chestie buna care poate iesi din asta e sa scapam de cativa cocalari si pitiponci. Nu chiar de toti sau cei care-s copii de parlamentari, baroni si fosti prim ministrii, dar de cativa din astia si mai ales din dobitocii care au picat la bac s-ar mai reduce.

  0

 52. #179

  @Arhi : ce părere ai de reintroducerea stagiului militar obligatoriu?

  0

 53. Pingback: Curaj

Citește și...

Am găsit soluția, este INCREDIBILĂ, click aici să AFLI SECRETUL incredibil. În primul rând, trebuie să îți găsești, după masa, o poziție confortabilă pe canapea. După care, deschizi situl emagului și cauți ce te interesează. Aici vine șmecheria. La căutare, bifezi să fie livrat exclusiv de emag. Desigur, searchul de la emag e […]

Observ cu interes și îngrijorare că oamenii uită rapid cine a fost și este Victor Ponta. De la omul cel mai urât din românia, de la Mickey Mouse, ajunsese, înainte de alegeri, salvatorul opoziției, oameni relativ inteligenți făcând campanie pentru el, pentru că, nu-i așa, era împotriva sistemului. După care Ponta și-a dat […]

Am de dat canapeaua din imagini. E cumpărată în 2015, de la Staer. Are uzură specifică pentru cei 3.6 ani de utilizare, nu a stat doar o bătrânică pe ea, când venea de la piață. Într-un loc, pe dedesubt, s-a bușit ceva, e reparabil, dar mie îmi e lene, prefer să […]