Săptămâna asta din ce în ce mai mulți prieteni mă sunau pentru a mă întreba ce se întâmplă în Moldova, de ce presa internațională scrie că Moldovenii protestează anti-europa, de ce sunt atat de puține știri in presa Românească, de ce nu apar mai multe filmări de la proteste și unde pot fi vizionate.

Jurnaliștii Ruși au postat primele informații conform cărora protestele sunt împotriva direcției pro-europene, presa internațională a preluat informația repejor și uite-așa au curs articole conform cărora cetățenii adunați în stradă sunt acolo pentru a da jos o guvernare pro-europeană. Superb.

În Moldova nimic bun încă nu se întâmplă. Avem un prim-ministru nou, investit in 30 de minute, care și-a depus jurământul în miez de noapte pe ascuns. Avem în continuare mii de protestatari care au stat toată săptămâna în stradă. Și păreri, avem tare multe păreri, mulți peste noapte au devenit politologi, la căldura caloriferului stând cu fundul pe canapea ce-i drept.

Miercuri protestatarii au intrat în parlament, pentru a ieși în siguranță din parlament mai mulți politicieni au fost îmbracați în polițiști. Fostul (în Moldova nu exista termenul de fost-președinte) președintele interimar Mihai Ghimpu a fost puțin scuturat de către protestatari, cineva sublinia cât de ironic este faptul că la protestele din 2009 se plimba liber printre oameni strigând la unison cu ei.

Pe stradă oamenii vor în continuare alegeri anticipate.

Noaptea trecută, și subliniez noaptea pentru că în Moldova în ultima săptămână totul se întâmplă noaptea  – Andrian Candu, președintele parlamentului a susținut un briefing ( la ora 21.00) în care a declarat că nu exista motiv pentru alegeri anticipate și că Guvernul instituit in 30 de minute este perfect legitim.

Acum protestele nu mai sunt împărțite în trei tabere, toți s-au unit pentru un protest comun și asta sperie cel mai tare. Cred că cu toții ne temem acum de un nou 7 aprilie.

Și pentru că nimic nu poate fi complet fără Train Băsescu, de câteva zile este extrem de activ și dă declarații peste declarații pentru politica Moldovenească. Aici e partea cea mai drăguță.

O să las și filmulețul ăsta aici, este din noaptea de miercuri când protestatarii au intrat in parlament.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/182173838166/videos/10153502249538167/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Pentru a vedea protestele live – www.Privesc.eu

Portal de știri – www.agora.md

Și pentru că odată cu protestele în Moldoveni s-a trezit umorul negru, continui cu tradiția glumelor mele preferate pe săptămâna asta.

Captură de ecran din 2016.01.23 la 07.31.23