Morții din Teleorman se mută în toată țara

fratia parnaiasilor

Până acum, pentru cei care nu erau în localitatea de domiciliu în ziua votării, existau secții speciale. Fraudabile, desigur, dar la un nivel decent, că nu poți pune 2 milioane de oameni la gara din botoșani.

S-a schimbat legea electorală.

Alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, în alt oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind înscrişi de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel. Modelul declaraţiei de proprie răspundere se stabileşte prin HG.

Să îmi spuneți voi cuțu, dacă în ziua votului nu se vor plimba limuzinele IRTA prin toate satele, orașele și comunele țării mai ceva ca mocănițele. Încărcate la maxim.

32 comentarii

 1. #1

  Bai, da’ carcotas mai esti! Nici cand „modelul de declaratie va fi stabilit prin Hotarare de Guvern” nu-ti convine…

  0

 2. #3

  Cuțu cuțu.

  0

 3. #4

  daca ii trece in tabele n-au cum sa mai voteze din nou.

  0

 4. #10

  Aceasta abordare ar fi OK in Elvetia. Sau in Suedia. In Romania listele suplimentare se vor pierde, rataci, distruge din greseala. Le-a mancat Grivei.

  Nu si voturile exercitate de cei de pe acele liste. Alea vor supravietui. Ca prin miracol. Si cum nu poti deosebi voturile legal exprimate de cele fraudate, toate voturile vor intra la numaratoare.

  0

  • #11

   Toată lumea știe că Grivei e nume de câ

   0

  • #12

   Toată lumea știe că Grivei e nume de câ

   0

  • #13

   Nu știu ce s-a întâmplat cu comentariul meu, a apărut de 2 ori truchiat și mi-e lene să-l scriu iar. Te rog să le ștergi pe toate 3.

   0

 5. #14

  Propun un sistem de vot electronic prin amprenta, vot exercitat in fata unei camere video, iar datele stocate in buletinul ala cu cip care nici acum nu a vazut lumina zilei. Sa vedem ce vor face pentru voturi, oare vor incepe sa taie degete?

  0

  • #15

   Nu stiu de ce dar am impresia ca emiterea de carti de identitate noi (alea de marimea unui card bancar, ce vor fi si carduri de sanatate, biometrice) va fi amanata pana dupa alegeri.

   Nu, nu dupa alegerile din toamna. Dupa alegerile din 2016.

   0

  • #16

   crezi ca ei nu s-auu gindit la varianta asta?? dar e mai simplu sa raminem la pix si foaie, pt ca asa se fac mai usor „greseli”, plus ca e destul de greu sa compari o gramada de tabele scrise de mina intre ele

   0

 6. #17

  Oh.. sa vezi de acum ce trebuie sa ieșim la vot, ca sa nu se fraudeze, si ce datorie in coaste trebuie sa eziste pentru lupta cu un sistem care din start e facut sa fraudeze

  0

 7. #18

  Imi place mult partea cu tabelul. Imi si imaginez foi dictando, o rigla, un pix bic… E o idee geniala inspirata din pomelnice

  0

  • #19

   si indigo, nu uita de indigo,…..,”tata si mama” lu’ copy/paste

   0

 8. #20

  f. tare deci votul va fi obligatoriu dar total inutil :))

  0

 9. #21

  Sa nu mai voteze nimeni, decat la sectia la care apar pe lista, pentru cel putin 5 ani, exceptandu-i pe cei care sunt plecati din tara.

  0

 10. #22

  Efectul Pontax….. doar el putea gandi ceva sa de simplu si eficient :)

  0

  • #23

   cred ca il banuiesti de mai multi neuroni decat ii fileaza lui :). nu cred ca-i ideea lui. el e fericit ca poate s-o puna in practica.

   0

 11. #24

  Voi nu ati mai fost pana acum niciodata la vot? :) Parca si pana acum se putea vota oriunde pe liste suplimentare daca nu erai din localitatea respectiva. Am votat asa chiar la alegerile astea ce au avut loc nu demult. Imi scapa mie ceva?

  Noutatea mi se pare ca e cu totul alta si vine sa aduca o imbunatatire tocmai pentru a limita votul multiplu – acea declaratie pe propria raspundere. Deci pana acum votai linistit pe liste suplimentare fara sa dai nici o declaratie, iar acum se pare ca va trebui sa semnezi si o astfel de declaratie.

  0

  • #25

   Declaratia exista si pana acum.
   Se putea vota pe liste suplimentare la referendum national si la alegerile prezidentiale (nu si la locale sau parlamentare, ca acolo votul era legat de resedinta), dar numai la sectii speciale (in gari, aeroporturi etc) – cu zice si Arhi, era o limita a decentei, ca nu puteai sa ai 100.000 de voturi in autogara Lehliu. Acum, cei „saptevirgulapatrumeleoane” se vor inmulti precum iepurii.

   0

 12. #26

  Da-ti un picior in c-oaie.

  0

 13. #27

  Lasa ba ca-i bine asa! Ce, numa’ imbuibatii sa faca calatorii de shopping? Ia sa mai mearga si prostimea macar o data la 4 ani cu RATA incoace si incolo. De aici o galeata, de acolo o faina si un ulei, un pui… Ca de iesit oricum iese cine trebuie la vot.

  0

 14. Legea nu s-a schimbat mai demult? În timpul votului pentru europarlamentare a venit la mine, în Sf. Gheorghe, Covasna, cineva taman din Botoșani. Care a votat unde am votat eu, fără nicio problemă.

  0

 15. #30

  Asa s-a votat si la europarlamentare anul asta. Legea schimbata a fost strict pentru alegerile prezidentiale, care nu permitea pana acum asta.

  0

 16. #31

  la data alegerilor se vor organiza niste circuite interjudetene, cu vizitarea obiectivelor numite sectii de votare pentru schimb de experinta. Ce e rau?

  0

 17. #32

  Exceptand anul 2000 care a fost atipic observam ca intotdeauna candidatul celor de stanga ajuns in turul 2 a pierdut la un procent foarte mic.Eu cred ca diferenta aceea vor ei sa o compenseze cumva iar prin faptul de a putea sa votezi in alta parte decat unde ai domiciliu cred ca au gasit o solutie de a rezolva problema

  0

Citește și...

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]

Am văzut pe net poze de la lansarea în românia. O festivitate de pișcotari micuți, care nu ar putea să vândă un telefon de 6000 de lei nici în visele lor umede, darămite să își permită să cumpere. Un băiat cu chiflă în cap. Și cam atât. Cred că s-a cam atins limita […]