31 comentarii

 1. Voi cu ce defilati meh? 🙂 La multi ani tatarashi!

  Thumb up 0
 2. sa ne traim!(tataroaica dupa bunicul)..proud of it!(il am pe Genghis in tablou de la el-sic)

  Thumb up 0
  • Şi de ce eşi mîndră, mă rog?

   Thumb up 0
  • @rata: nu e mandra bai, e proud, cum s-ar zice in tatara.

   Thumb up 0
  • E mindra de cele 40 milioane de vieti pe care se spune ca le-ar fi trecut pe lumea ailalta Genghis. Asa se spune. Cam tot atit cit Hitler.

   Thumb up 0
 3. http://www.youtube.com/watch?v=1G83GVQYPew
  la multi ani in limba tatareasca

  Thumb up 0
 4. ar merge o parada azi. cu toti tatarii imbracati in kilturi, fluturandu-si bucuriile prin fata Palatului Parlamentului

  Thumb up 0
 5. ca sa mentinem o discutie :

  daca mai tin minte bine si nu incurc lucrurile, genghis khan e considerat mai mult hun decat mongol. chiar daca genghis era mongol, tatarii au fost asimilati in imperiul mongol, nu sunt mongoli. diferente si de religie, si de obiceiuri. daca stie cineva mai multe va rog sa postati, istoria imperiului mongol e mai fascinanta decat istoria multor alte imperii. pacat ca s-au pastrat prea putine documente. nu prea poti sa ii judeci numai din perspectiva cuceritilor .

  La Multi Ani !

  Thumb up 0
  • din pacate, timpul ne-a asimilat sclavilor nostri…

   Thumb up 0
  • Cred ca-l cam incurci pe Genghis Khan (1162?- 1227) cu Attila (mort la 453). La data la care se presupune ca s-a nascut Genghis, imperiul hun si hunii erau demult o amintire…
   Si da, ai dreptate, tatarii sunt un neam de origine turcica mai degraba decit mongola.

   Thumb up 0
  • #12

   adica arhi e ceva ruda cu ungorii?

   Thumb up 0
  • the irony

   Thumb up 0
 6. AFARA BLOGGERII TATARI DIN TARA!!!

  Thumb up 0
 7. #18

  Eheeeeiii, cum veneatzi voi acu vreo 500 de ani peste noi… Ce vremuri… Sa traitzi, mah, conlocuitorilor!

  Thumb up 0
 8. Am citit pe undeva ca toti cetatenii mongoli sunt urmasi ai lui Genghis,lucru demonstrat prin teste ADN.N-ar fi exclus ca si tu sa fii un stra stra stra nepot,Genghis stiu ca avea peste 300 de concubine,sotii etc.
  In plus un lider al Hanatului de la Crimeea spunea candva:
  „-Noi suntem copii lui Genghis cum sa ne supunem noi otomanului ?”
  Bine,omul se exprima mai poetic…

  Thumb up 0
 9. #21

  Felicitari !
  Deci diseara masa festiva, carne de cal si cumis.

  Thumb up 0
 10. #26

  buna ziua = selam bermek

  Thumb up 0
 11. #28

  Se spune ca Gingis Han ar fi omorat la fel de multi oameni ca nazistii, adica aproximativ 50 de milioana, daca-mi amintesc bine, doar ca pe vremea Lupului Albastru, adica pe la 1200, populatia globului nu era aceeasi cu cea de pe vremea lui Hitler, iar daca ne luam dupa procentajul la nivel global, se pare ca Gingis Han, conducatorul celui mai mare imperiu existent (nu incepeti cu ala Britanic, ca incep sa rad) si care putea sa se invecineze cu tarile din centrul Europei, daca Gingis Han gasea elixirul vietii vesnice, pe care-l cauta din momentul in care incepuse sa-si piarda vitalitatea, in lupta cu timpul, pana in ziua cand a murit. Intr-un razboi pe care mongolii l-au avut cu China, cei din urma au fost devastati intr-un asemenea hal, incat Holocaustul parea o jucarie, in comparatie cu ce au patit chinezii, care au fost macelariti intr-un asemenea hal, incat orasele afectate de hoardele monogle, au ramas parasite si pline de seul ramas de la chinezii ce se aflau in calea valului nimicitor de calareti mongoli.

  Thumb up 0
  • Pentru adevaru’ istoric, vreo 50 de milioane este numarul total estimat al victimelor din WW2, nu doar al celor provocate de nemti. O parte semnificativa din astia sunt pe semnatura lu’ Stalin.

   Thumb up 0
 12. Radem, radem, da’ Ghenghis ar fi mai bun de luat drept model de organizare decat multi eroi locali (de „organizare” spun, ca la capitolul idei & principii mai avea mult de lucru).

  Thumb up 0
 13. Ca sa parafrazez un banc relativ cunoscut:
  „- Cu cine se invecineaza imperiul lui Genghis Han?
  – Cu cine vrea el.”

  Thumb up 0