MULȚUMIM, CHEVRON!

Un număr de 57 de copii din comuna vasluiană Puiești au primit din partea companiei Chevron biciclete și echipamente de protecție.

Mulțumim, Chevron, mare cârmaci și conducător! Mulțumim pentru plăcerea de a merge cu biciclete la muncile câmpului. Mulțumim că vă gândiți la noi, cei ce vă prețuiesc și vă au în gând în orice moment.

Se pare că Chevron s-a angajat să le livreze acelor copii și o cantitate de apă plată cu care să se răcorească, după pedalatul în exces și și-au cerut scuze pentru viitoarea otrăvire a pungii freatice.

Mulțumim, Chevron!

multumim-chevron

29 comentarii

 1. #1

  Cand am aflat ca Gazprom are 10 milioane de Euro de Piar m-am intrebat daca vor ajunge si pe la bloggeri. A ajuns o mica parte si la tine :). Sa fie primiti si la mai mult!

  0

  • sictir, esti imbecila

  • @Andreea, mai bine încerci sa afli cine verifica acolo întreg procesul tehnologic, nici măcar instituțiile publice nu au voie sa verifice.

   0

  • #4

   andreea tu citesti cu gura? zi dupa mine: ironie, ironie, ironie. si acum du-te in piata universitatii si protesteaza.

   0

  • @andreea: esti uau… ar fi primul caz din istorie cand un tatar s-ar intelege bine cu niste rusi:D iar momentul tau e perfect, fix acum cand le-au ciordit crimeea te-ai gasit sa-l acuzi p-asta de piscotareala cu gazprom:))

   0

  • #6

   Pe principiul daca tot se piscotareste sa manance si gura ei ceva:)))

   0

  • :)) pentru binele tau, sper ca arati dumnezeiesc de bine

   0

  • #8

   Andreea, repetă după mine, te rog: „nu este bine să stau pe laptop la bucătărie, în timp ce fac supă”.
   Mulțumesc.

   0

  • ahahahaha

  • #10

   tanti, da’ iti place cucu vad io :))

   0

  • #11

   Daca esti impotrivs lui Base esti Ponitst si imvers.
   La fel e cu Chevron si Gazprom.
   „Taranii astia platiti de Gazprom” nu vor decat asigurari ca forajele Chevron nu le afecteaza viata. Si in particular panza freatica. Iar prin asigurari nu ma refer la asigurari de policican sau ibovinic, „Ai incredere! O sa fie bine!” Ma refer la bani blocati de statul roman in bancasi si contrcte cu firme de asigurari (Astra anyone?) pentru inlaturarea efectelor asupra mediului.
   In particular asta inseamna bani pentru a raspumpara casele unde stau oamenii aia pentru ca cazul in care oamenii aia nu mai pot locui acolo din cauza de panza freatica…

   0

 2. #12

  Chevron = Ministerul tineretului si sportului

  0

 3. #13

  cred ca este panza freatica, nu punga … punga o da chevronul :)

  0

 4. Chevron, te iubim! Că ca tine nu gasim.

  0

 5. Bun, problema copiilor din Romania e rezolvata. Altceva? 57 de cutite la 57 de tigani si toata lumea e fericita.

  0

 6. #16

  Ai vreun studiu care sa demonstreze ca intre extragerea gazelor de sist si otravirea panzei freatice exista o cauzalitate directa? Si vorbesc de cauzalitate, nu de accidente si de povestiri luate de pe youtube, ca daca ne luam dupa astea ar trebui interzisa orice fel de industrie extractiva sau de prelucrare. Practic, nu exista activitate umana in care sa nu se fi inregistrat macar un accident cu urmari grave pentru mediu si pentru populatia din jur. Asta e lumea in care traim. Sau, daca acceptam ca exista riscuri in orice industrie, singurul punct pe care am putea respinge extragerea gazelor de sist ar fi ca procentul de accidente in activitatea asta e mult mai mare decat in altele, deci riscurile pentru mediu si populatie sunt mult mai mari decat, sa spunem, in metalurgie, extragerea de petrol din mare sau minerit. Exista vreun studiu pentru asa ceva, niste date concrete? Altfel, e doar vechea placa „ne iau strainii bogatiile din tara noastra frumaosa si cinstita, nu ne vindem tara, bla bla”. Si tine seama ca in decizia privind exploatarea unei resurse intra si balanta dintre beneficii si riscuri. Beneficiile pentru noi ar fi gaze multe pe care sa le vindem (nu, nu gaze mai ieftine pentru romani), adica bani pentru Romania. Cand se le vindem? Cand Rusia isi arata muschii in partea asta de Europa. Ce inseamna ca le vindem noi? Ca devenim o tara foarte interesanta pentru Europa de Vest, care va fi mult mai dispusa sa ne apere de sicanele lui Putin. Adica un plus de securitate nationala. Da, stiu, la noi nu va ajunge nimic, toti banii ii vor fura politicienii si isi vor face vile cu ei.

  0

  • #17

   nu-i asa ca esti impotriva scoaterii aurului de la rosia montana?

  • Ahmet: dar tre sa recunosti ca e amuzanta „mita” asta – 57 de bicle. Genial

   Asa si la pungesti ma. trebuia chevronu sa vina sa le dea alora o renta ceva. Bah, venim la voi in sat. Facem nitel deranj, dar na 1000lei/perioada. Ziceau aia sarumana, vreti sa va ajut cu o lopata?

   Dar, cand tratezi o tara din mUE cam ca una din Banania…normal ca se cam supara lumea. Numa in banania firma discuta cu sefu tribului si tribu tre sa taca. Acilea aia au crezut ca asta este fisa postului primarului

   0

  • @animal00, cred ca e chiar invers, si la început chiar au crezut ca au de a face cu o țară din *UE
   Pe parcurs s-au lămurit ca e banania si au procedat ca atare.
   Exact aceiași atitudine am observat-o si la germani, la început oamenii erau circumspect se așteptau la corectitudine, si respectarea legilor, cand au vazut cum e, (tot circumspecti) dar hai sa meargă pe mana celor de aici, iar acum pur si simplu sunt fericiți ca au facut-o :P

   0

  • #20

   Ai vreun studiu ca … NU? Fie ca ai, fie ca nu, solutia e aceeasi: tu aca antreprenorvii cu banii tai sau faci asugurare sau vii cu banii asiguratorului ca sa repari ce-ai stricat.

   0

 7. #21

  aaa… nu! absolut deloc. sunt pentru exploatare, si a gazelor de sist si a aurului. pentru ca e o tampenie sa stai pe un munte de resurse si sa cultivi afine sau corcoduse eco.

  0

 8. #23

  Enervanta exprimarea asta cu „un numar de …”. Apare in multe texte. Cu alte cuvinte, nu copiii au primit, ci un numar a primit bicicletele. Era ceva gresit in a scrie „cativa copii / X copii din Pungesti au primit …” ?

  0

 9. Daca ne punem, acum, repede, viza de flotant la Puiesti, oare prindem macar niste role ? :)

  0

 10. #25

  Nu cred ca e vina Chevron ci a autoritatilor romane care au acceptat ca firma sa exploateze resursele.

  0

 11. #27

  Cred ca i-a consiliat Udrea in secret. Si bicicletele astea sunt tot din ciclul „sala de sport si scoala reabilitate in sat cu 3 copii, parc la marginea satului, centru de intretinere fizica in sat cu opaite si lampi”. Daca satenii tot nu cedeaza exista si variantele de back-up: costume de baie si vouchere pentru spa in ibiza.

  0

 12. #28

  Las’ ca daca sunt dati afara de la americani (gen: http://www.reuters.com/article/2014/04/11/us-ohio-fracking-earthquakes-idUSBREA3A1J620140411 ) gasesc ei pe la noi chestii de exploatat. Asa mai pe langa vrancea daca se poate, sa simtim si noi ceva :)

  0

 13. #29

  Le-au dat bicle sa se care dreq de-acolo, sa nu mai incurce treaba la oameni :)

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]