Muzica populară şi antenele

Aseară, de fapt azi dimineaţă, după o noapte de muncă fructuoasă, am adormit cu televizorul deschis, care televizor nu ştiu de ce era deschis, că eu nu am mai urmărit ceva la el de nu mai ştiu când. La urma urmei, reluări cu Stallone, Van Damme şi alţi eroi naţionali, pot să văd şi de pe torrente.

Deci la un moment dat m-am trezit, din cauza gălăgiei de la televizor. Era o emisiune cu muzică populară, în care cântau pe rând, varii artişti de gen. Nu mă întrebaţi cine, că în afară de Nicolae Furdui-Iancu, Angelica Stoican, Dumitru Farcaş, Irina Loghin, Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Ion Dolănescu şi Benone Sinulescu nu ştiu pe nimeni. Şi în mod sigur nu era nici unul din ei acolo.

Ce a fost distractiv?
Emisiunea era teoretic live. Desigur, eu mă uitam la o reluare la ora aia.
Problema e că ar fi trebuit să fie o emisiune interactivă, între aşa zisa moderatoare şi interpreţi. Aşa că, fiecărui interpret, înainte de a intra pe scenă şi să facă playback, distinsa moderatoare îi adresa o întrebare de mult bun simţ, de obicei ce planuri mai are de viitor sau dacă are cuiva de făcut o dedicaţie.

Băi şi săracul ăla nu apuca să deschidă gura să zică 2 vorbe, că moderatoarea îi tăia macaroana:

– Da da, din păcate timpul nu ne-o permite, pentru că altfel ne-am întinde la poveşti aici cu toţii, aşa că să trecem repede la următorul invitat, cât timp Cutărescu va cânta.

Deci pe bune de nu a făcut aşa la toţi cei pe care i-am văzut/auzit eu, adică vreo 3 cântăreţi.
Frate, de unde le aduce pe specialistele astea în televiziune? Oare trebuie să le asigure loc de muncă tuturor fătucilor care au terminat SNSPA-ul, această pepinieră de analfabetism a vieţii universitare româneşti?

Pe bune, câteodată mi-e dor de Marioara Murărescu.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  – Ce planuri aveti pentru viitor?
  – Planuiesc sa…?
  – De fapt nu ne pasa de ce planuiti, a fost doar o intrebare gen”Ce faci” in loc de „Buna”. Nimanui nu-i pasa de fapt ce faci. Vrea doar sa te intrebe daca il poti ajuta cu ceva sau vrea doar sa povesteasca despre el 🙂

  Thumb up 0
 2. Hahaha… ca un facut, am scris si eu despre asa ceva. Ar putea fi o continuare la ce-ai scris tu. Ia uite…

  Ultima moda: prostia si sexul

  Thumb up 0
 3. Parca vad ca te trezisei in pasi de calusari :))

  Thumb up 0
 4. vorbeste si ea ca sa zica ca a vorbit

  exact ca aia care ii lua interviu lui Adi Despot de la Vita de Vie acum ceva vreme

  http://www.youtube.com/watch?v=p-7nTpKO_vU

  Thumb up 0
 5. Ai uitat de Sofia Vicoveanca, sigur o stii si pe astea.

  Thumb up 0
 6. #7

  Domnule Arhi, mai incet cu aceste pareri pertinente despre facultati caci nu aveti de unde sa stiti ce se intampla pe la fiecare. Sunt convins ca pe majoritatea nici nu le-ati putea urma.

  Thumb up 0
 7. E la ce taraturi prezinta pe la TV si incompetenta e in floare …

  Thumb up 0
 8. Doamne, ai momente de genialitate pur si simplu
  „Oare trebuie să le asigure loc de muncă tuturor fătucilor care au terminat SNSPA-ul, această pepinieră de analfabetism a vieţii universitare româneşti?”

  :))))))))))

  Thumb up 0
 9. #10

  @141
  domnule, chiar nimic nu vreti sa invatati de la televizorul ala? Degeaba il aveti in casa. Se zice:
  „exact ca aia DE ii lua interviu lui Adi Despot”

  😀

  Thumb up 0
 10. Arhi, ești prea dur cu SNSPA-ul. Nu cred că-i exponentul neputinței sistemului de învățământ din România. Ceea ce mi se pare dramatic e că nu aveam nici măcar o universitate în primele 500 din lume… Cât despre televiziuni, ele arată exact ca țara. Pe net găsești din belșug nervoși cu spume la gură care scriu „Î-mi”. Ăștia suntem. 🙂

  Thumb up 0
 11. @bogdan – Din pacate pt tine si colegele tale, lumea stie ce poate SNSPA-ul si absolventii acesteia. Nu doar Arhi. 😉

  Thumb up 0
 12. #13

  bogdan, SNSPA-ul ar putea fi urmat chiar si de unul ca tine, serios, ii acorzi prea multa credibilitate.

  Thumb up 0
 13. #14

  Nu e vorba strict de SNSPA sau de capacitatea mea de a face facultatea asta pe care nu o urmez si nici nu am de gand. Este vorba de aroganta pe care o manifesti cand faci astfel de afirmatii. Cunosc multi oameni destepti din tot felul de facultati (chiar si din SNSPA) care invata de-a lungul acesteia si care nu merita discreditati. Nu stiu ce studii ai facut tu, dar ar trebui sa ai macar cateva doctorate in Romania ca sa iti permiti sa lovesti toate universitatile. Plus cu „SNSPA-ul ar putea fi urmat chiar si de unul ca tine” ai cam luat teapa, caci ai dat peste cineva destept, cel putin din punct de vedere academic.

  Thumb up 0
  • #15

   bogdan, faptul ca tu te consideri destept e contrazis de realitatea cruda, scuza-ma ca ti-o spun. hai sa incheiem aici, e pacat.

   Thumb up 0
 14. #16

  si prin ce ti-ai dat seama ca e contrazis de realitate?:)

  Thumb up 0
  • #17

   de fapt, ai dreptate, din punctul tau de vedere. doar ca iti lipseste in totalitate orice urma de street wise, pe care daca ai fi avut-o ai fi remarcat ironia din text. da bogdan, dpdv academic esti destept. e ok?:)

   Thumb up 0
 15. #18

  cine-i in poza cu mura? visurat ? :))

  Thumb up 0
 16. #19

  @camionagiu: bre, eu unul NU AM TELEVIZOR. si nici nu imi doresc unul 🙂 totusi, pentru unu’ fara cutie in casa , si care comenteaza de la munca avand clienti nebuni in fata, cre’ ca ma descurc destul de bine 🙂

  Thumb up 0
 17. SNSPA … lol

  Thumb up 0