Myanmar si drepturile omului

Eu uitasem ca exista google. Si steateam cu nevasta-mea, si priveam in tihna bucatariei noastre cum se alearga aia prin Birmania si se impusca in numele drepturilor omului. Si nu intelegeam care e smecheria, de brusc, dupa atatia ani, aia s-au trezit ca traiesc intr-un stat totalitar si ca au nevoie de democratie. Ignoranta mea era alimentata si de faptul ca SUA nu zicea nimic, toata lumea era calma.
Astazi in schimb, am aflat cum ca SUA protesteaza violent impotriva incalcarilor flagrante ale drepturilor omului din Mianmar, si m-am lamurit. Am fugit repede la google si am dat cautare oil reserve Myanmar, si lumina s-a pogorat asupra noastra.
Ia uite aici. Si asta e doar un link aleatoriu. Myanmar este unul din cei mai mari producatori mondiali de petrol. Rezerve uriase de gaze naturale. Probabil cel mai mare producator de rubine si jad.
Deci de aia e lipsa aia nesimtita si crunta de democratie.
Noah, pe cat dam pariu ca in cel mai scurt timp, o forta ONU sub conducerea SUA vor intra in Myanmar, sa pacifice zona si sa scape tara de cruntul regim terorist care e la putere?
Nu de alta, dar are si Irakul ala o limita la exploatare, pretul petrolului a crescut la 83 de dolari pe baril si se vede ca e necesara o investitie rapida in zona, investitie bazata pe tancuri, rachete si gealati gata sa ucida orice misca.

1 comentariu

  1. Ntz. Ideea e sa controlezi fluxul petrolului si sa dai drumul la cat de putin, astfel incat cererea sa fie mare si oferta mica. In acest caz pretul petrolului creste, si daca esti presedintele care a ordonat invazia, si te cheama, sa dam un exemplu la nimereala, prin absurd, zic, Bush, si familia ta face afaceri cu petrol in Texas, te umpli de bani. Howgh!

    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Daca v-a trecut prin cap ca, de Craciun, sa faceti cadou celor dragi un PC sau un laptop, inseamna ca vreti sa il oferiti si cu o cheie de Windows originala. Asa ca prietenii nostri de la goodoffer24 au pregatit acea oferta speciala pe care o astepta toata lumea inainte de finalul […]

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]