Cei născuți după 1975 au IQ-uri în scădere

Iată, acum avem și confirmarea științifică a motivului pentru care generațiile actuale se comportă așa cum se comportă. Sunt, pur și simplu, mai proști.

Cercetătorii norvegieni au ajuns la concluzia că IQ-ul bărbaților a scăzut în ultimele decenii. Studiul a fost făcut analizând 730.000 bărbați născuți între 1962 și 1991 și a evidențiat că pentru cei născuți între 1962 și 1975 IQ-ul a crescut cu 3 puncte la fiecare decadă, în timp ce după 1975 a început să scadă. Factorii care ar putea influența această scădere ar fi schimbări în educație și nutriție, mai puțină lectură și mai mult timp petrecut online.

Sursa

Așa că fiți blânzi, tratați-vă interlocutorii cu milă, ei nu au nicio vină pentru că sunt așa cum sunt…

38 comentarii

 1. nu e adevarat an plm

  0

 2. #2

  IQ-ul bărbaților….. :)

  0

  • #3

   Pai da, ca ala e variabil, cu femeile nu aveau de ce sa isi bata capul, IQ-ul lor cica e constant.

   0

 3. #4

  M-am uitat azi dimineata la ea, era mare, frumoasa, vanjoasa nu a scazut deloc.

  0

 4. #5

  Pfu, am prins la limita

  0

  • #6

   Si eu la fel, daca mai intarziam o luna jumatate cine stie ce as fi comentat acum :)

   0

  • #7

   Ar trebui să ne facem un club ăștia din 74-75

   https://www.youtube.com/watch?v=l-ITv4OBV9c

   0

  • #8

   Inca 2 decade si Mensa va fi clubul nostru

   0

  • #9

   @ Garibaldi: aveti un cantec, nu va e de ajuns? :-)

   0

  • #10

   „pentru cei născuți între 1962 și 1975 IQ-ul a crescut cu 3 puncte la fiecare decadă”. Cate decade incap in astia 13 ani? Prin decada inteleg zece ani sau zece zile? Ca in cazul ultimei varianta insemna ca suntem zei!

   0

  • Da noi, ăștia din 76, cu ce-am greșit?

   0

 5. #12

  Chiar cine-si mai aduce aminte cum arata feisbucul inainte de 1980?

  0

  • #13

   Îi spuneați Oracol, nu?

   0

  • #14

   Era sub forma de jurnal cu intrebari de genul: „Care e culoarea ta preferata?” :D

   0

  • #15

   idem deasupra mea

   0

 6. #16

  eu am senzația că’n rromânia și moldova, cei născuți recent sunt mai inteligenți penntru că n’au trăit în comunism
  comunismu’ a fost o idee bună, da’ pusă prost tare’n practică’n rromânia, mai ales cu proiectele demente și megalomanica a lu’ ceaușescu
  prostia și beția erau virtuți până’n anii 2000

  0

  • #17

   „pana in 2000” Ha…haha….hahahahahahahaha .

   0

  • Sunt pur și simplu curios: spui că acel concept de comunism a fost ”o idee bună”. Poți da un exemplu de țară în care acea idee a fost pusă în practică bine?

   0

  • #19

   Cervcetatorii norvegieni au luat locul celor britanici si australieni? Cum au reusit sa analizeze 730.000 bărbați, i-a ajutat Cambridge Analytica?
   Ma rog, poate ca se refera doar la populatia norvegiana. Aia sunt alfabetizati integral de scolile protestante inca din sec. XVII, probabil cae explicabil faptul ca si-au atins peak-ul in 1975. La noi si la astia de prin Africa momentul respectiv e departe.

   0

  • #20

   @răzvan: comunismu’ este o idee bună teoretic, din păcate n’a fost pusă în practică bine niciodată, poate în germania de est
   @ventidius: cred că ești rasist, iuți că toți oamenii sunt egali

   0

  • #21

   @răzvan: poate, repet poate în germania de est
   @ventidius: cred că ești rasist, îți reamintesc că toți oamenii sunt egali

   0

  • #22

   „îți reamintesc că toți oamenii sunt egali” ahahaha, egali in ce? in existenta? in dualitatea viata/moarte?

   0

 7. #23

  Din 1970 și până acum populația lumii s-a dublat, săracii s-au înmulțit ca întotdeauna. De acolo e scăderea aia.

  0

 8. Deci in America nivelul maxim a fost 1975, de atunci is in scadere.

  Nivelul de inteligenta a fost maxim atunci. Nivelul de satisfactie deasemeni – acum au un maxim al sinuciderilor + un maxim de antidepresive.

  Iar material, in 1975 un barbat isi putea intretine familia numai cu un salar de muncitor si se putea intretine la facultate cu un job de 4 ore pe zi.

  Aveau stabilitate financiala, culturala si datorita complexului militar-industrial-spatial, cea mai avansata tehnologie din lume.

  Bine, pe vremea aia nu aveau political correctness, care sa le spuna ce cuvinte au voie sa foloseasca si mai ales cine are voie sa le foloseasca si in ce conditii.

  Ce sa-i faci, nu poti sa le ai pe toate. Elita americana a trebuit sa sacrifice cam tot pentru globalizare si political correctness.

  Dar e pentru o cauza nobila, boss! Se prevede ca pana in 10 ani China va deveni o democratie daca ii dam bani si tehnologie.

  Iar PC va vindeca toate tensiunile din societate si va face din americani o natiune care traieste in deplina armonie, fara certuri inutile. Maxim pana in 2018!

  0

 9. #26

  orice om ii e frica sa nu scada IQ-ul

  0

 10. #30

  3 puncte cu fiecare decadă? Păi încă stăm bine.

  0

 11. #31

  Masuratoarea s-a facut numai pe barbati, ca femeile, se stie…

  0

  • #32

   probabil la femei nu s-a făcut nicio măsurătoare ca să nu-l acuze de hărțuire sexuală pe respectivul când primesc rezultatul:)))))))))))))

   0

  • #33

   Proaste constant :P

   0

  • #34

   Trecând peste glumiţa de autobază a lui 7 (hăhă!), testele recente au demonstrat că nu există diferenţă de IQ între bărbaţi şi femei. Doar că noi folosim inteligenţa în scop constructiv, iar ele în scop speculativ ;)

   0

  • #35

   Asta pentru că-s testele recente.

   0

 12. #36

  Dacă stă zilnic 5-6 ore pe youtube şi facebook, orice potenţial geniu îşi înjumătăţeşte Iq-ul :)

  0

 13. #37

  Iiii… sireacu’ Foet-Frumos!
  La fiecare… decada. 10 ZILE.
  Dacit…

  0

 14. #38

  Adresa unde a fost publicat studiul: http://www.pnas.org/content/early/2018/06/05/1718793115

  quote: Using administrative register data and cognitive ability scores from military conscription data covering three decades of Norwegian birth cohorts (1962–1991),….

  Deci rezultatele studiului au fost sintetizate pe baza formularelor-test de la recrutare in armata norvegiana. Dat fiind faptul ca la ei exista un fel de serviciu militar obligatoriu, s-ar putea ca testele sa fie cumva relevante. Pe de alta parte, armata e privita cumva cu scarba in majoritatea tarilor occidentale, e „not cool” – asa ca e posibil ca o parte din tinerii testati, din ce în ce mai relevantă de la un an la altul, să bifeze la mișto formularele respective. Un fel de ”lăsați-mă-n plm-n pace cu armata voastră”. Caz în care nu știu cât de relevant mai e studiul cu pricina…

  0

Citește și...

Vă scriu de pe patul spitalului, sunt în mare suferință, vă rog să aveți milă de data asta, că n-am avut nici hârtie de ciornă, am scris direct așa, pe blog. Vacanță la țară, la Constanța. În mod normal mă duc acolo să mă refac. M-am trezit cu o migrenă de genul feminin. […]

Acest text apare pe facebook, peste tot, cu apendicele preluat. Am săpat după autor, am găsit aici pe cineva care nu a menționat dacă e scris de el sau și el l-a preluat. Am decis să îl public pentru că este mult prea bun și mult prea bine structurat ca să rămână […]

A ieșit ultima servită de la Rise Project, despre Dan Barna. Sincer să fiu, la modul grav în care fusese anunțată, mă așteptam ca domnii din servicii să vină cu ceva grav, o chestie minim Hexifarma, pe acolo. Din păcate, aflăm cum un tip s-a îmbogățit profitând de oameni săraci și cu […]