Nazistul de la Baia Mare a fost înfrânt

În cazul în care nu știți despre ce e vorba, nazistul primar al orașului Baia Mare a ridicat un zid despărțitor între niște blocuri de țigani și restul orașului, pe motiv că așa îi protejează pe sărmanii țigani de agresiunile lumii exterioare.
Știu, toți urâți țiganii și toți știți și niște țigani de treabă, muncitori și mai buni decât românii.

Nu asta e problema. Problema e când această ură se aplică la nivel instituțional. Pentru că atunci, următorul pas va fi discriminarea de alt fel. De ce să nu închidem în spatele zidurilor homosexualii? Nici unul din noi, la fel ca la țigani, nu ne vrem copiii în preajma lor, pentru că se știe, homosexualii au ca target copiii, pentru a-i antrena pentru spectacolul vieții. Un alt Cherecheș, sau poate chiar ăsta, s-ar putea gândi că e o soluție bună.

Iar dacă rezolvăm și problema homosexualilor, băgându-i după un gard, de ce să nu rezolvăm, la același nivel instituțional și problema acelor căpușe nenorocite, în viziunea băsesciană, pensionarii. De ce să nu îi băgăm pe toți la un loc, după niște garduri de beton, de unde să nu îi vedem și, eventual, să le aruncăm zilnic un castron cu zoaie rămase de la masa lui Cherecheș? O rezolvare elegantăm scăpăm de ei, nu îi mai vedem pe străzi, aschilambici și famelici, nu le mai dăm bani de pensii, pentru că se știe, un muncitor ține în spate 1.8 pomanagii de ăștia.
Endlosung.

Au mai avut și alții ideile nazistului Cherecheș. Pe vremea respectivă, nu erau țiganii problema, sau cel puțin, nu la început. Ci evreii. Le-au pus stele galbene, după care i-au închis și pe ei după niște garduri, pentru a-i proteja de lumea crudă și rea. Iar pentru liniștea lor, le-au confiscat totul, le-au ucis copiii și le-au permis să se sinucidă organizat, în camere confortabile, statul plătind chiar și gazul. Cu mărinimie.

Nu-i așa că de fapt credeți că are dreptate? Pentru că țiganii fură. Și țiganii fac probleme. Și țiganii sunt violenți. În paranteză fie spus, și eu aș fi violent, dacă m-ai închide într-un ghetto, ca să nu mai mă vadă rasa superioară băimăreană.

Nu, oamenilor, nu are dreptate. Soluția este un stat de drept puternic. O poliție puternică. Legi clare. Dacă țiganul e violent, aruncă-l pe țigan în închisoare. Dacă fură, aruncă-l în închisoare. Dacă sunt scandalagii și oamenii nu sunt în siguranță între ei, aruncă-i în închisoare, pentru că de aia plătim atâția bani pentru întreținerea deținuților. Sau faceți ca în închisorile braziliene, băgați-i în închisoare și să se descurce singuri cu mâncarea și drogurile, că de aia au familii.

Asta e soluția.
Pentru că altfel, închiderea țiganului în ghetto e la fel cu ascunsul rahatului sub preș. Nu îl vezi, dar miroase. Și la un moment dat, când vei fi uitat de el, îți va exploda în față.

Iar dacă vă gândiți că vai, peste noapte mi-am schimbat opinia, nu, nu mi-am schimbat-o. Observați că le spun țigani. Și în articolele de pe blog le mai zic și ciori, din când în când. Pentru că eu sunt o persoană fizică. Dacă am fost afectat de țigani, am dreptul să spun ce vreau eu despre nația lor. Dar când statul, prin reprezentanții săi aleși, are asemenea acțiuni la nivel instituțional, nu ne deosebim cu nimic de cei care experimentau pe țigani la Ravensbruck. Pentru că, la urma urmei, erau țigani, nu?

Judecătorii instanței supreme au decis, în 27 septembrie, să mențină hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării prin care s-a constatat că ridicarea zidului din Baia Mare, prin care se delimitează blocurile locuite în majoritate de cetățeni români de etnie romă de strada principală, constituie fapta de discriminare.

Decizia a fost luată de completul de trei judecători al instanței supreme, astfel că este definitivă și irevocabilă. Prin urmare, autoritățile locale sunt obligate s demoleze zidul.

„Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a câstigat procesul intentat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ca urmare a contestării de către acesta a Hotărârii numărul 439/15.11.2011”

137 comentarii

 1. Ai dreptate, pensionarii si copii sunt la fel de rai ca tiganii. O paralela reusita!

  0

 2. Subiectul e sensibil, rezonez cu tine 100%. Eu cand vad un cetatean de o anumita etnie, o masina cu numere de bulgaria si/sau cazan clasic de cocalar in trafic discriminez. Din instinct de autoaparare. Adica trec pe partea cealalta a strazii in cazul omului, depasesc sau ma las incet mult in spate in cazul masinii etc. Am ales astea doua exemple, ca sa nu zic de caini :) Ideea e ca daca am vazut x evenimente nasoale cauzate de oameni cu un anumit pigment, in sinea mea reactionez total ilegal. Prefer sa ma fi inselat eu si sa fie totul bine pentru mine decat sa risc aiurea. E vorba de statistica matematica. De aia mor pe mesajele de genul hai sa-i integram cu forta. Eu nu am nicio institutie care sa ma bage pe gat altora. Sunt afiselea alea cu copiii anumitei etnii si ca sa nu-i discriminam. Problema e pusa prost. Eu zic sa investeasca banii de afise in campanii de educatie, inclusiv sexuala, in randul alora si apoi o sa percepem noi schimbarea. Asa, eu percep ceva cand vad anumiti oameni si nu vad cum sa-mi schimb eu parerea cand ei tot vin cu argumente pentru ea prin ceea ce fac.
  Problema cu zidul e clar o tampenie din mii de motive. Si faza cu gunoi sub pres si faza cu ilegalitatea etc. Daca as fi primar si politia, justitia etc. nu si-ar face treaba, mi-as da demisia si as lasa pe altul mai competent sa rezolve problema. Nu as face ziduri…
  Dar vin cu o perspectiva. Ca in combaterea evaziunii: daca investesti mai mult in control decat obtii ca si amenzi/raportari corecte de date, ce faci? Institutional vorbind? Ca persoana fizica stiu, renunti daca iesi pe minus. Dar ca institutie? Acum exemplul asta l-as transfera in cazul de fata. Poate ca reeducarea alora si a romanilor cu aceleasi apucaturi infractionale si chiar doar cocalaresti, dar daunatoare celor corect nu e sustenabila. In cazul canin concluzia e ca de la un anumit numar in colo solutii morale nu mai exista. Asa si aici: cand e vorba de 2-3 infractori /oameni ce dauneaza comunitatii corecte dintr-un cartier intreg, e usor de actionat institutional existand politie si justitie pe bune. Dar daca ai, ipotetic, un cartier jumi-juma cu oameni care dauneaza celeilalte jumatati, atunci eu zic ca dispare notiunea de aplicat legea. Oricat am investi SUPLIMENTAR in politie, justitie etc. pentru a rezolva cazurile daca ele sunt multe, sistemul ala ar fi falimentar. E ca si cum ai un paznic la o fabrica. Ala poate rezolva sa nu intre doi betivi peste gard. Daca poate si asta. Dar daca fabrica e asediata de 100 de infractori concomitent? Nu se justifica economic sa ai trupa de comando non stop de paza, drept urmare accepti ca va fi devastata/praduita etc.
  In concluzie, eu zic ca e vorba de proportii. Si in ceea ce priveste discriminarea (daca infractionalitatea nu ar fi savarsita in proportie covarsitoare de oameni cu un anumit pigment/comportament etc.) si in ceea ce priveste aplicarea legii (daca ai jumate infractori, nu ai cum sa aplici legi).
  Nu sunt de acord cu ce a facut ala, nu ca ar putea extrapola cum ai spus tu. Nu sunt de acord nici pentru exemplul dat, chiar daca s-ar jura pe ma-sa ca nu va gandi la fel si cu alte grupuri. Dar nu pot sa vin cu o solutie viabila ca sa il contrazic intru-totul :)

  0

 3. #7

  Nu era necesară poza… cel mult moaca lui Hitler trebuia să pui :(.

  0

 4. #9

  Dar pana la urma tiganii aia in ce conditii stau acolo?
  sun propietari sau stau ilegal / locuinte sociale. Daca nu sunt propietari, nu vad care-i shmenu…sa zica mersi ca au unde sta.

  0

 5. #10

  Mai degraba ar face invelitori la caiete din ei. Doar ca ar trebui cam multa soda caustica sa spele pielea inainte.

  0

 6. #13

  eu inteleg de aici ca daca fac o „fapta de discriminare” in Romania si sunt prins nu patesc nimic…

  0

 7. #14

  Totusi de ce ai bagat poza aia? Nu e cam extrema?

  0

 8. Maestrii manipularii au folosit de-a lungul timpului diverse apelative pentru cei asupra carora voiau sa indrepte ura societatii : evrei, rasa inferioara (nemti), chiaburi, burghezi(comunisti), culaci (Ucraina 1930), bande fasciste si anarhiste (Iliescu 1990).Mereu manipularea dadea vina pe acesti „inamici” pentru toate relele societatii, promitand ca odata cu eliminarea lor, lucrurile vor fi roz.

  Daca vei sta putin sa analizezi asta s-a intamplat si in ultimii 2 ani cu „basistii” (nu am vazut inca vreo hoarda de oameni pe strada sa strige „Sus Basescu”). Nu ne convine parerea cuiva? E basist! Merita sa moara! (vezi comentariile de pe blog/fb la A3/badea/radu tudor). Nu tot asta s-a promis si la instaurarea actualei puteri ? Epurarea pana la ultimul basist din tara, dupa care urmeaza sa curga si lapte si miere?

  Concluzia unei filizofii lungi : in saracie populatia va putea fi mereu manipulata mai usor impotriva unui grup care va deveni tinta vie.
  Nu v-ati intrebat niciodata de ce natiunile mai avute nu cad prada manipularii de 2 lei?

  0

  • Si basel a tinut-o sus si tare cu „comunistii”, de fapt vad ca si tu pomenesti de ei, iti place marinarul, se vede de la o posta.

   0

  • #22

   Ar fi fost un comentariu mai pertinent daca ai fi adaugat si:
   americanii – teroristii
   basescu – comunistii etc.

   0

  • #23

   @msrp

   La americani e aia cu rusii, nord-coreenii, mai un RPC din cand in cand. La fel a fost si cu Razboiul Rece. Terorismul si islamistii extremisti sunt un pericol real.

   0

  • #24

   @darius. Sunt un pericol real e adevarat. Manipularea consta in:
   – avem noi informatii ca tara x adaposteste terorist, hai sa o atacam.
   – avem noi informatii ca tara x vrea sa ne atace. hai sa ii atacam noi.

   0

  • #25

   @msrp

   Cea mai tare a fost aia cu armele chimice din Iraq.

   Cat despre ultima liniuta, vorbim despre un razboi/atac preemptiv, si se considera auto-aparare. Evident ca trebuie aduse dovezi in acest sens.

   0

 9. #26

  Subiectul te depaseste putin. Ai omorat un tantar cu un tun.

  0

 10. te citesc de 6346436 ani ca nici nu mai stiu, insa, mai grav ca acum nu ai exagerat niciodata. la partea cu stat de drept puternic ai nimerit-o dar pe partea cu tiganii nu-ti dau dreptate deloc. maimultele astea, ca nu le pot numi oameni, sunt fara sansa de reabilitare sub orice forma. nu poti integra un tigan in societate (punct).
  am deosebita „placere” sa lucrez zilnic intr-o comuna de astfel de maimute din calitate de organ al statului ce, teoretic, ar trebui sa aplice legea.
  mi-ar face placere sa stau de vorba cu tine personal sa iti explic 4643634 situatii si intamplari cu asemenea oratanii. as putea scrie o carte pe tema asta.
  NU, solutia nu e cea cu zidul, dar, ASTA MERITA.

  PS. din spatele monitorului e foarte frumos sa te adresezi cu atata nonsalanta.

  0

  • #28

   Integrarea se face prin educatie. Daca ne uitam l rezultatele de la BAC ne dam seama ca in 10 ani va exista cel putin un sfert de tara proasta care nu va stii sa isi castige existenta decat prin, in mare parte, metodele folosite de maimutele mai sus mentionate. Sa vedem atunci ce mai zicem.

   0

  • Mihai are dreptate. Si tot cu educatie se pot rezolva muuulte din problemele societatii: probleme in trafic, coruptie, incompetenta de tot felul, etc. Doar ca asta se face anevoios, in timp si rezultatele sunt greu cuantificabile.

   0

  • Zym3r lasa-i ca fac si astia precum Europa. Pana au ajuns la ei in tara ziceau ca ii discriminam, cand au ajuns la ei si au inceput sa aiba de a face cu ei ii plateau sa plece din tara lor, sau pur si simplu nu ii mai voiau. Asa si in cazul de fata, multi din cei care vorbesc nu au avut de a face cu ei, sau i-au nimerit exact pe aia 2-3 cu putina educatie sau care muncesc cinstit. Daca dai de unul din cealalta parte si anume majoritatea, nu ai sa te descurci cu ei, sunt chititi numai pe manevre, „sa te faca”, si asa mai departe.

   Ce zice lumea aici, si anume asta cu sa ii educam si integram e solutie pe termen lung ce nu functioneaza si ati cunoaste asta daca ati avut de a face cu ei. E la fel ca in cazul maidanezilor cu sterilizarea, si nu ma deranjeaza gardul sau ce le-a mai facut ala acolo, macar cu atat sa plateasca daca in fata legii numai oamenii cinstiti si cativa raufacatori ghinionisti platesc.

   0

 11. Ne pare rau ca ati trecut cu vederea fapta umanitara a micului nazi, care i-a mutat pe cei 2.000 de tigani de la marginea oraşului în fostul LABORATOR CHIMIC al Cuprom :)

  http://wp.me/p1WqFI-fK5

  0

 12. #32

  Uneori cangrena e prea mare si membrul afectat nu poate fi salvat, iar pentru binele corpului trebuie amputat. La fel e si cu tiganii, sunt o infectie care a depasit de mult posibilitatile de vindecare individuala prin ce metoda eleganta vrei tu. N-a ramas decat solutia finala, nu vad altceva.

  0

 13. #33

  Acuma au sa îl voteze tiganii pentru ca a dat jos zidul

  0

 14. Fratilor, sunt 2 blocuri sociale locuite in special de tigani. Deconectate de la apa si caldura. Va dati seama cam ce fel de civilizatie se afla in blocurile astea.
  Uitati aici poze: http://bit.ly/1bYxxCy

  Blocurile astea sunt la 5m de strada. Copii de pe langa blocuri aruncau cu pietre in masini sau sareau intentionat in fata masinilor, provocand pseudo-accidente, dupa care toata satra tabara pe sofer sa plateasca „paguba”.
  Asta se intampla destul de des, asa ca primarul nou ales a construit un gard de 1,6 – 1,8 m intre blocuri si strada.
  Gardul n-a fost facut nici din lemn (sa nu-l puna tiganii pe foc) nici din plasa sau alte fiare (sa nul vanda la fier vechi sau sa faca gauri in el). Trebuia ceva solid, indestructibil, asa ca gardul a fost facut din beton, cu fundatie. Din cauza fundatiei, a devenit zid.

  Atat. Nu i-a izolat si nu i-a inconjurat nimeni pe tigani cu nici un zid, nu „i-a inchis in ghetto” ci doar i-a despartit de strada circulata.

  Uitati aici poze cu zidul:
  http://bit.ly/14Zr2ef
  http://bit.ly/14Zt9ic

  Uite si alt articol pe tema asta, cititi pasajele referitoare la motivele ridicarii zidului: http://www.frontpress.ro/2011/11/discriminarea-la-romani.html

  0

 15. Nu am inteles prea bine diferenta intre persoana fizica si stat. Pe persoana fizica avem voie sa discriminam insa la nivel de stat e interzis? Retin din niste comentarii anterioare ca parca primarul a pus un zid intre blocurile alea si strada, nu i-a inchis intr-o curte. Daca primarul contruieste acelasi zid intre niste blocuri de albi si strada o sa fie legal si moral de data asta sau e iar discriminare?
  Pe google am gasit un articol despre asta, http://www.actualmm.ro/primarul-catalin-chereches-laudat-de-agentia-reuters-marele-zid-tiganesc-nu-izoleaza-ci-asigura-protectia-minoritarilor/ si citez ultimele randuri „Dupa ce a construit zidul, anul trecut, primaria baimareana a lansat un comunicat oficial, asigurand ca este vorba doar de o masura de protectie a intregii populatii a orasului, rromi si romani deopotriva, tinand cont ca, in curs de un an, au avut loc mai mult de 20 de accidente stradale in zona respectiva si ca zidul nu are nici o conotatie discriminatorie. De la ridicarea zidului, în zona respectivă nu a mai fost înregistrat niciun accident rutier!”
  Poate exista si o alta varianta si mi se pare ca e mai iute discriminare pozitiva de ochii Europei decat masura anti-discriminare.

  0

 16. #40

  zi drept, ti-e tarsa sa nu faca la fel si cu tatarii intr-o buna zi :D

  0

 17. Perfect de acord cu ce-a scris Arhi!
  Citez din articol: „Sau faceți ca în închisorile braziliene, băgați-i în închisoare și să se descurce singuri cu mâncarea și drogurile, că de aia au familii.”
  Da’ daca normele UE ne interzic sa facem ca-n inchisorile braziliene, putem sa le dam bilete pentru Rio? Eventual li-l dam si pe Mazare drept ghid, ca stie drumul!

  0

 18. #42

  nu ai cum sa incadrezi/arestezi oameni care nici macar nu sunt inregistrati in scripte. (mai mult de jumatate din ei nu au nici macar buletine, isi fac nevoiti doar pentru asistenta sociala)
  pe cine dai in judecata/trimiti la puscarie ? anonim nr.05 ?

  eu as incepe cu o masura simpla, inainte sa treaca la artileria grea. daca nu contribui cu nimic la buget sub forma de impozite, ajutorarile sociale sa fie limitate doar la primul copil.

  nu am nimic cu tiganii „normali”. am un post in care explic ca la mine la tara alaturi de ei lucrezi, si dintr-un punct de vedere sunt si mai avuti ca mine (60 de oi, un tractor pe care ii ajut sa il mai repare…) dar sunt constient ca nu sunt reprezentativi.

  0

 19. #43

  Am vazut zidul din Baia Mare. Are doua probleme: nu are 5 metri inaltime minim si nu are sarma ghimpata deasupra! Dupa cum se stie tiganii sunt buni escalatori la cough*intrare prin efractie*cough.
  P.S. Copiii din poza asta sunt baieti sau fete? Ori le-au intrat penisurile la apa de la atata malnutritie ori nu vad eu bine!

  0

 20. #44

  Zidul nu inconjoara blocurile, e zid ridicat doar de o parte a blocurilor. Pe partea cealalta a blocului poti da cu masina oricand peste un gypsy kinder care sare din boscheti drept in mijlocul drumului. Nu i-a inchis nimeni acolo. https://maps.google.com/maps?q=47.658338,23.597873&hl=ro&ll=47.658564,23.597737&spn=0.001424,0.003747&num=1&t=h&z=19 incearca sa te plimbi cu street view de pe strada horea pe electrolizei, ai sa te lamuresti ca tiganii nu au fost izolati. s-a facut prea mare tamtam, tocmai pentru ca tiganii au tupeu sa urle numai minciuni.

  0

 21. #45

  Foarte frumos. Acum imbraca-te, urca-te in masina si du-te si explica-le si romanilor albi din Baia Mare cu aceleasi argumente. Probabil vor capata incredere sa-si trimita copiii la scoala pe langa ghetou. Si nu-i va mai deranja galagia, mirosul, gunoaiele ce vor face pod de tranzit intre ghetou si blocurile lor.
  Chereches are atributii administratrive, daca putea influenta statul de drept sunt sigur ca o facea. A dovedit ca e Roman, si dincolo de asta, ca e OM. Cu 4 coaie. Il votez oricand la presedentie.
  PS: rasismul exista cu un motiv. Untermenschen nu e doar un termen inventat.

  0

 22. #49

  Nu cumva Gaben explica ca existenta acelui zid era pentru ca tiganii sa nu se mai arunce in fata masinilor si pe urma sa te roada de bani?

  0

 23. #50

  Oameni care pana acum erau cu „moarte tiganilor”, sa ii discrinam s-ar arata indignati de duritatea pozelor. Pai la asta se ajunge bai baieti. Azi le ridicam un zid, maine le dam foc.

  Voi credeti ca nazismul si crimele lui rasiste au inceput asa intr-o noapte? Nu! La inceput s-a dorit eliminarea unei categorii de oameni (nu a zis nimeni nimic ca si asa aia aveau o gramada de bani si poporu’ vroia sa vada sange), apoi a inceput sa ia si din popor si tot asa.

  „First they came for the communists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a communist.

  Then they came for the socialists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a socialist.

  Then they came for the trade unionists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.

  Then they came for me,
  and there was no one left to speak for me.”
  Martin Niemöller

  Faceti abstractie de faptul ca aia sunt tigani sau evrei sau femei sau barbati sau copii sau pensionari. E vorba ca sunt un grup de oameni care sunt discrimanti. Face ala rele? Baga-l la puscarie.

  Si apoi va mai mirati cand va duceti in Occident si aia traverseaza strada cand afla ca sunteti romani.

  0

  • Stai jos. 1.

   0

  • #52

   Ai argumentat frumos. Imi place ca ti-ai pus si mintea la contributie.
   Cu cuvintele tale… asa usor usor ai reusit sa ne explici cum sta problema de fapt.

   0

  • #53

   Dezaxatii au nevoie constanta de „dusmani”.

   0

  • #54

   Pai sa-i bage pe toti aia la puscarie (daca au incalcat legea) si sa elibereze zona. Si nu o sa mai fie nevoie de nici un zid.

   0

 24. #55

  Nu e Chereches ingeras dar zidul acela l-a pus exact cum il puneam si eu.Pur si simplu am scapat de nainspe puradei cade tisneau in strada.
  Locuintele de acolo (3 blocuri cu 4 etaje)sunt locuinte sociale,sunt cladiri ale primariei(C.Anghel a fost condamnat pt ca le-a cumparat,va amintiti?).Le-au dat cu contract tiganilor si acum tot la cateva luni merge primaria+politia si se roaga de unii sa plateasca ce au consumat.
  Practic s-a inchis o cale de acces,a mai ramas una care da exact spre statia troleibuzului si spre magazinele din zona.Prin zidul acela tiganii sunt obligati sa faca un ocol de vreo 200 m cand merg la cersit in cimitirul cu care sunt gard in gard.Atat.
  Parerea mea,Arhi ai dat cu bota-n balta.

  0

 25. #56

  Eu cred ca locuitorii din zona ar trebui sa stie cel mai bine ce solutie sa se aplice. Sa faca referendum :D

  0

 26. #57

  Eu cred ca doar trollezi pentru trafic; asa ai zis si despre Timisoara ca sunt nazisti ce ii discrimineaza pe handicapati, si pana la urma te-ai mutat acolo.
  Cetatenii respectivi locuiesc ilegal acolo, deci autoritatile le fac un favor ca nu-i evacueaza, si mai apoi, in caz ca nu gasesc un spatiu de locuit in mod legal, ar trebui trimisi la inchisoare pentru incalcarea proprietatii. Bine ca palatele tiganesti hidoase ce nu respecta nicio norma de urbanism stau bine mersi in picioare.

  0

 27. #58

  Discriminare sau nu , gardul ala e foarte bun. Cel putin nu mai sare puradelu’ in fata masinii, acum se limiteaza sa arunce cu diferite obiecte peste gard: sticle, pietre, si altele. Daca ai „norocul” sa stai mult in intersectie la stop sigur primesti ceva ” cadouri ” de la discriminati. Va invitam la o excursie in zona gardului, dar numai daca aveti un casco sanatos:)
  Anyway si zona si romulanii sunt hopeless…indiferent ce zice unul si altul

  0

 28. #59

  persoanele respective, țiganii aia locuiesc acolo ilegal, primăria își îngrădește doar un teritoriu. cred ca soluția pentru problema țiganilor ar trebui sa fie aceeași ca și în cazul maidanezilor!

  0

 29. Intrebare. Avem un zid. Ingradeste zona sau doar o delimiteaza de strada?

  0

  • #63

   Buna intrebare. Din cele citite, tind sa cred ca doar delimiteaza zona de strada. Dar nefiind familiar cu subiectul, e posibil sa ma insel.

   0

  • Vezi ca s-a dat o decizie judecatoreasca, iti explica acolo

 30. #65

  Inca un articol scris fara o documentare serioasa..

  0

 31. Discriminarea este apanajul oamenilor marunti si nu ma refer la inaltime

  0

 32. #73

  Daca le dadea locuri de munca era acuzat de genocid.

  0

  • #74

   Aia oricum fug de munca mai rau decat dracu’ de tamaie. Lor LE PLACE sa fie discriminati, sa faca gura pe tema asta si sa-i doara-n pula mai departe. Pacat ca stiu fute cate 12 copii sa traiasca din alocatiile platite tot de noi, altfel s-ar stinge incetul cu incetul rasa aia sau macar s-ar adapta la munca in vreun fel.

   0

 33. comentariu sa ma dezabonez:D

  0

 34. #78

  Asa-i, discriminatorul. Rabda tu sa te fure aia daca esti vecin cu ei, sa iti bata copii si eventual sa te taie pe tine. Poti trai intr-o lume de cuvinte sau poti sa gestionezi situatia intr-un fel sau in altul. Nu te-am auzis spunand ce ar trebui sa faca punctual nu pe termen lung pentru kktul in care se afla de au facut gardul ala.
  Aia cu sa rabdam este si ea perfecta. De aia acum ceva vreme se saturasera unii de omoruri (ca aici ajunsesera) si le-au dat foc la case.

  0

 35. #79

  Bai ce oameni absolut limitați sunt pe aici. Înlocuiți „țigan” cu „om sărac și needucat” și ajungeți la același lucru, indiferent de culoare și obârșii. De parcă românii sunt laptele și mierea și spuma Europei.

  0

 36. #80

  Vezi ca ai o bifa sub Apasa cu incredere!

  0

 37. E doar un gard sa nu iasa ciorile in fata masinilor sau sa arunce cu pietre in masini, cum fac adesea in cartierul Ferneziu, de langa Baia Mare.
  Hitler se prapadea de ras daca vedea un asa ‘zid’: http://goo.gl/maps/A0mZ4

  0

 38. foarte bun articolul, mai ales ca face diferenta intre personal si institutional / individual vs sistemic – o chestie pe care foarte putina lume o vede pt ca cere o gramada de creier.
  insa in cazul nostru, primarul este mandatat sa isi reprezinte si sa isi protejeze comunitatea. treaba lui nu este sa faca un stat de drept puternic pt ca nu are competente pe speta. a, daca politia ar fi in subordinea comunitatii – ar fi ceva, dar nu e, este subordonata ministerului de la centru. procurorii apartin comunitatii? nu, ei tin de centru. la fel si judecatorii. deci atunci cind pirghiile care protejeaza comunitatea nu apartin comunitatii – ce poate face comunitatea pentru a se proteja? simplu – abuzeaza sistemul. asta a facut si primarul. iar daca demersul lui este sprijinit de comunitate – atunci aplicarea legii impotriva comunitatii nu este cel mai destept raspuns.
  sa se dea comunitatilor pirghiile propriei protectii si d-abia dup-aia putem sanctiona abuzul, altfel e praf in ochi.
  parerea mea, de nespecialist.

  0

  • #83

   Din comunitatea lui sa stii ca fac parte si oamenii aia de dupa zid, chiar daca ne place sau nu. Despre asta e vorba in discriminare. Noi de fapt ne protejam pe noi, cea mai buna scuza.
   Daca politia nu e in subordinea comunitatii nu inseamna ca acea comunitate poate sa faca ce vrea ea. Politia nu e nici in subordinea mea si nici a ta, asta nu inseamna ca maine ne apucam de ilegalitati.

   Daca dai comunitatii parghiile propriei protectii atunci trebuie sa le dai si tiganilor alora. Ce zici, iese macel in masa?

   0

  • de principiu, e bine ca daca nu intelegi sa nu iti dai cu parerea. procedural comunitatea inseeamna majoritatea decizionala – ca asa e in democratie. practic mai inseamna si membrii care contribuie la dezvoltarea comunitatii.
   dar daca am lua-o invers: ce ar trebui sa faca primarul pt a-si proteja comunitatea de grupul respectiv? concret, eficient si eficace. care sunt exemplele de actiuni ce s-ar fi putut lua care sa rezolve problema?

   0

  • #85

   Bine bai atotstiutorule. Ce imi place mie de astia care cred ca daca zic „daca nu stii sa nu iti dai cu parerea” si li se pare deodata ca sunt niste genii.

   In democratie comunitate inseamna majoritatea decizionala daca nu se incalca niste legi. Aia e democratie. Adica daca in orasul tau iese maine majoritatea comunitatii si spune ca PCH ar trebui omorat atunci e ok nu? Ca vorba aia, e majoritate decizionala. Care e ala care isi da cu parerea.

   In orice tara DEMOCRATICA majoritatea decizionala trebuie sa respecte legile in vigoare.

   Daca tu te duci maine ca roman intr-un sta de tigani ti se pare ok sa iti puna aia lanturi la poarta nu? Ca doar sunt majoritatea ce cacat.

   0

  • uite vezi, exact d-asta ziceam sa te abtii. nu intelegi sistemul si tot ce poti aduce la discutie sunt exemple valabile dar irelevante pentru situatie. evident ca legea trebuie respectata de comunitate, cu tot cu majoritatea lor. problema aici este ce poate face comunitatea cind respectarea legii nu o protejeaza, desi demersul comunitatii in a se proteja este legitim. ia gindeste-o p-asta si revin-o, daca poti cu altceva decit clisee puerile ca asta: „sa se respecte legeaaaa”.
   eu nu am spsu ca ce a facut primarul este bine. deocamdata stim ca ce a facut este ilegal – de acord cu asta. daca e bine sau nu rezulta din analiza mai multor optiuni pe care primarul le-ar fi putut pune in practica. intrebarea mea aici este: care sunt acele optiuni si cum ar functiona ele in rezolvarea concreta a situatiei.

   0

  • #87

   Citez: „procedural comunitatea inseeamna majoritatea decizionala – ca asa e in democratie.”. Ce vroiai tu sa subliniezi este ca majoritatea decide. Ce vroiam eu sa subliniez este ca decide doar daca e legal. Acum tu vii si imi zici ca vorbesc tampenii.
   Nu, eu nu vorbesc tampenii. Eu doar ce zic ce zice la carte. Insa tu se pare ca stii mai bine si legile sunt pentru prosti.

   Primarul trebuie sa gaseasca solutii LEGALE ca d’aia e primar. Altfel il puneam pe gigi camataru si gasea el solutie. La fel de legitim este ca daca eu nu sunt din tiganii aia de arunca cu pietre si tu vii si ma discriminezi sa iti rup tie capul apoi pentru ca, nu-i asa, legea nu ma protejeaza.

   Ai dreptate, sa respecti legea e de porc. Primarul poate sa faca orice e ilegal sau impotriva drepturilor omului ca sa rezolve problema. Eu sunt un prost, tu esti destept. Uita-te in oglinda si simte-te bine.

   0

  • pai daca nu esti dintre tiganii de dupa gard, cum esti discriminat?
   sau zi ce ai fi facut tu daca erai primar.

   0

  • #89

   Daca sunt tigan/roman si locuiesc dupa acel gard (nu arunc cu pietre, nu sar in fata masinii) sunt discriminat.

   Nu ai prins ideea. Nu se pune problema ce as fi facut eu daca eram primar. Nu sunt primar. Dar ce pot sa iti zic sigur ca nu as fi facut ceva ilegal.

   Pe ideea asta. Ce ai fi facut in locul lui Hitler cu evreii? Ce ai fi facut in locul lui Stalin cu ucrainienii?

   0

  • Tu nu pui pb asa, eu insa da. Primarul este mandatat sa se ocupe de situatie deci trebuie sa faca. Comparatia cu evreii si ucrainienii e fortata pt ca ii lipseste legitimitatea.

   0

  • #91

   Primarul este mandat sa gaseasca o solutie legala la problema. Ca nu e smardoi, recuperator sau altele.

   Tu faci misto mai devreme ca eu tin de legi si tu vii acum si imi zici ca le lipstea alora legitimitatea. Ce legitimitate le lipsea? Unul era cancelar, altul era presedintele Sovietelor. Unul trebuia sa rezolve problema evreilor in folosul comunitatii germane majoritare, celalalt problema ucrainienilor in folosul comunitatii sovietice majoritare.
   Asta e primar si trebuie sa rezolve problema tiganilor in folosul comunitatii romane majoritare.

   Care e diferenta de legitimitate?

   0

  • In caz ca ai fost sa uzi buretele, eu ma refeream la nevoia legitima a comunitatii de a se proteja de un grup agresor – cee ce nu a fost cazul la evrei sau ucrainieni. Dar mai usor cu teoria, am inteles punctul tau de vedere, il consider gresit, nu te pot convinge, tu nu ma poti convinge. Hai cu faptele: ce ai fi facut tu in locul primarului pentru a proteja comunitatea care te-a mandatat sa o administrezi? Zi cu subiect si predicat, ca tot te eschivezi la asta.

   0

  • #93

   Nemtii considerau ca ei mor de foame si sunt in criza din cauza ca evreii erau bogati si se imbuibau. Pe evrei ii considerau agresori. Ei mureau de foame si aveau ditamai datoria din cauza evreilor. Ca de la asta a si pornit treaba. Apoi a venit treaba cu arienii si celelalte rahaturi.

   Ce as fi facut? Plangeri la politie pana se rezolva. Nu reusesc sa ii conving pe politisti sa isi faca treaba? Din cate stiu eu gardienii publici sunt sub administrare primariei. Nu reusesc nici cu astia? Imi dau demisia. Inseamna ca eu ca primar nu am suficienta autoritate. Pot ocupa o functie in primarie daca sunt capabil la alte chestii de organizare dar nu de primar.

   Daca tu ca primar incalci legea ce pretentie ai de la comunitate?

   0

  • Tu ai facut vreodata o plingere la politie? Stii cu ce se ocupa gardienii publici? Ce autoritate trebuie da aiba primarul asupra unei anchete? Este cumva implicarea politicului in justitie ceea ce ceri tu? Adica trafic de influenta? Du-te coane la tine la scara si discuta cu prescolarii, aici esti depasit…. auzi… sa faca primarul plingere la politie si sa-si dea demisia daca nu se rezolva…

   0

  • #95

   Sunt depasit. Ai dreptate, imi cer scuze. Unde s-a mai auzit sa faca primarul plangere la politie? Primarului ii e interzis sa faca plangeri ca e implicare in justitie :)))))
   El trebuie sa construiasca ziduri :)))). Asa ar trebui sa rezolve primarul :))))

   La sabii baietii mei, plangerile nu rezolva nimic. Sa ne facem fiecare dreptate. Fii atent ca daca se ajunge la sabii si cutite fara implicarea politiei s-ar putea ca tiganii aia sa iasa invingatori :)) . Ai grija ce iti doresti.

   Pana una alta ma duc la mine la scara, tu du-te si ascute sabia.

   0

  • Cap de creta, primarul e ales sa rezolve prin masuri administrative, ca astea-s puterile lui, nu sa faca plingeri, ca asta poate face oricine. Tu spui ca plingerea lui ar fi mai importanta datorita autoritatii ca primar – ceea ce ar duce la trafic de influenta. De unde rezulta ca desi te deranjeaza incalcarea legii cu discriminarea, nu te deranjeaza traficul de influenta daca rezolva o plingere. Curat constitutional.

   0

 39. #97

  roger waters nu ar demola acest zid!

  0

 40. #98

  http://thisguyhasmyhtc.tumblr.com/

  Poate oi fi rasist si toate cele dar, dupa povestea asta si pozele afisate, nici un zid nu mi se mai pare prea inalt…

  0

 41. #99

  Bun trolling. Cuvinte bine alese.

  0

 42. #100

  e usor sa vorbesti cand nu esti din orasul asta. tiganii sunt una dintre problemele principale aici. nu stiu cum e la altii, nu ma intereseaza.
  sa iti fie frica sa iti lasi copilul dupa ora 20 in cartier pentru ca niste ciori i’ar putea face ceva e si mai tragic. politia e de geaba. ce a facut primarul asta a facut ce nici unul din ceilalti nu a mai facut.
  si apoi nu a facut hitler chiar asa mult rau evreilor, poate a omorat cateva milioane. dar milioanele alea s’au sacrificat pt. urmasi… astazi au isdraelul si asta doar pt. ca au fost victime. cinestie, poate peste cativa zeci e ani vor fi si tiganii victime si vor avea tara lor in india.

  0

  • Tu esti din baia mare, nu? Altfel nu ai putea fi atat de tampit. Ai merita bagat la puscarie pentru mizeria pe care ai vomitat-o

  • #102

   Ahahahhaha….”si apoi nu a facut hitler chiar asa mult rau evreilor, poate a omorat cateva milioane. dar milioanele alea s’au sacrificat pt. urmasi… ” ahahahhahah

   Pai ar trebui si Chereches sa faca un bine baimarenilor sa ii omoare pe toti atunci nu? Maine va creste o Baia Mare mai mare si mai frumoasa. Vrei sa fii tu primul sacrificat pentru urmasi?

   0

  • #103

   Probabil orasul ala din care esti (nustiu sigur.. ori bucuresti ori timisoara) e plin de oameni destepti. Daca e Timisoara ma abtin, iar daca e Bucuresti nici nu mai vorbesc.
   Sa iti dai cu parerea despre Baia Mare, oras in care tu nu ai trait nici o saptamana si sa ne spui cum ar trebui aplicata legea e ca si cum as veni la tine in casa si ti’as zice cum sa iti aranjezi mobila ca asa nu bate lumina bine. Intradevar traim in aceasi tara, dar mi se rupe.
   Acuma tu iubesti tiganii la fel cum iubeste restul populimii a acestei tari maidanezii. „Sa nu le faca nimeni nimic, si ele este fiinte si au suflet. Chiar daca mai sunt agresive din cand in cand nu e vina lor. ” Si toate astea pana traiesti putin in mijlocul lor si vezi ce le poate capul.

   0

  • #104

   Daca pentru tine aplicarea legii e ca aranjatul mobilei atunci am incheiat discutia argumentata. Faptul ca eu imi pun patul pe noptiera nu te influenteaza cu nimic. Faptul ca tu nu respecti niste legi ii influenteaza pe cei din jur.

   Nu am zis nicaieri ca iubesc tiganii. Tu ai inteles asta pentru ca pornesti de la ideea ca daca vreau sa se respecte niste legi si drepturi atunci inseamna ca ii iubesc. Daca nu e legal si nu vreau sa moara niste unii sau sa fie discriminati nu inseamna ca ii iubesc. Ce zici tu e ceva de genu „da-i in pola mea pe aia ca nu ii iubesc, poa’ sa moara din punctul meu de vedere”.

   0

  • #105

   aia de mai sus era catre arhi…
   dar ce nu inteleg eu de ce pana mea va doare mai tare pe voi, astia din toate colturile tarii, ci nu pe cei de aici. sincer, eu nu am auzit nici un baimarean sa se planga de zidul ala sau de faptul ca tiganii sunt discriminati. ba chiar din contra, am auzit tigani ce sunt de acord cu zidul ala.
   dar bineinteles, toti baimarenii sunt fara pic de creier.

   0

  • #106

   Pai pe principiul asta ce te doare pe tine din cartierul x din baia mare si nu il doare numai pe ala din cartierul y.

   Pe tine te-ar interesa daca in orasul ploiesti maine am inchide toate femeile in tarcuri? (a fost un exemplu). Ar trebui sa te doara la basca pentru ca tu stai in baia mare nu?

   Azi in baia mare, maine in ardeal, poimaine in toata tara. in opinia ta nu ar trebui semnalizate niste incalcari ale legii si ale drepturilor omului decat daca ne influenteaza nu?

   0

  • #107

   chiar nu m’ar interesa daca maine toate femeile din ploiesti ar fi inchise in tarcuri atat timp cand nu ar fi afectate. tiganii de aici nu sunt afectati, asta nu intelegeti voi. va luati dupa toti retarzii plictisiti si lipsiti de subiecte(aici intra cam toate ziarele).
   pana sa mai vorbiti despre cat de nefavorizati sunt ciorile astea veniti mai intai sa veedeti ce gard smecher le’au facut.

   0

 43. #108

  Ar trebui blamati cei care mai intretin traditiile tiganilor: maritisul la varste fragede, staborul, interzicerea scolilor pentru femei…si multe altele. Atata timp cat imparatul Felinar si regele Valutica sau mai stiu eu cum ii cheama intretin aceste practici cei din jurul lor o sa fie niste subnutriti mental. Cat la suta din tigani ajung doctori, avocati, ingineri, contabili….? Si din aia ajunsi acolo cat sunt asimilati de societate? Cati nu desconsidera mental (chiar daca afla ca-i medic) natia din care se trage?
  De ce inca se considera staborul o metoda de a-i calma? Imi fac si eu staborul meu in casa, imi fac dreptatea mea cu familia…ca-i staborul meu si nu trebuie sa se bage legea.
  Legi drastice, amenzi mari, munca in folosul comunitatii daca vor sa manance in puscarie…
  Chereches e un tampit care o sa-si atraga furia acestor oameni…noroc ca astia nu prea sunt pe invers….oare de ce? Tot de frica traditiilor?

  0

 44. #110

  Din cate am intzeles, primaru a decis sa plateasca amenda aia penala, dar zidul va ramane acolo. Daca trebe, facem cheta sa-i platim amenda! Dumele alea cu statu de drept shi legile sunt frumoase, dar aicea nu e Canada shi nici nu va fi vreodata. Oricum, singura solutzie gasita de canadieni in problema asta a fost sa-i trimita dracului acasa pe tzigani, ca sa nu fie nevoitzi sa-i bage ei in ghetouri shi sa nu urle despre discriminare aparatorii drepturilor omului.

  0

  • retarzi. cand lumea iti zice bozgor imputit, faci scandal aici, ca esti discriminat si ca nu toti sunteti la fel.

  • #112

   Canadienii i-au trimis acasa pe tiganii unguri pentru ca ungurii aveau viza scoasa si au scos cam 5000 in doua luni. Daca sunt paraleli cu munca…deh!

   0

 45. #113

  Aia-i altceva. Noi nu cerem azil politic in Canada pe baza de discriminare shi nu abuzam de chestia asta pana se prind shi fraierii de canadieni care-I jmekeria.

  0

  • nu, voi sunteti bozgori imputiti si nazisti, pe care ar trebui sa ii bagam in lagare.

  • #115

   @Rekettye: Ba tocmai ca tiganii unguri au cerut azil(era mai usor sa obtina resident card-ul si pana la resident card stateau trai nineaca pe banii statului) si canadienii au refuzat chestia asta spunand ca legile din Ungaria sunt facut pentru toata lumea si nu gasesc niciun motiv pentru care ar cere azil pe motiv de discriminare. Caut articolul si ti-l dau!

   0

 46. #116

  Noa, asta am vrut sa scot din tine!

  0

 47. #118

  Daca mai eshti curios, itzi explic. Tu vrei sa ne bagi in lagar fiindca eu, un ungur, shi probabil shi altzi unguri, avem porniri de-astea naziste, care te deranjeaza. Noa, acuma pune-te in locu baimarenilor, care au parte de mult mai multe neplaceri din partea tziganilor decat nishte dume naziste pe un blog.

  0

  • nu, eu vreau sa te bag in lagar doar pentru ca esti bozgor. asa cum tu vrei sa fie tiganii bagati in lagare, pentru ca esti un bozgor imputit si nazist.

  • #120

   ho, ma arhi! inteleg ce faci aici – folosesti sintagma „bozgor” ca sa-i demonstrezi omului cum e sa te simti discriminat. dar baimareanu de mai sus „bozgorul imputit” cum il numesti tu, e chiar el discriminat in ceea ce priveste tocmai drepturile intime-intangibile in mod normal, in raport cu tiganii, care i le neaga. ma refer la siguranta, proprietate, igiena si alte cele. el nu-si poate manifesta pe deplin drepturile cetatenesti deoarece comunitatea tiganilor il impiedica in acest sens. cred ca daca nu l-ar impiedica, nu le-ar avea baiu’. noah, cam atat am avut de zis.

   0

  • ce nu intelegi tu e ca nu i le neaga tiganii, i le neaga unii dintre ei. sunt oameni care si muncesc acolo, sunt femei, sunt copii. nu bagi in lagar un grup de oameni pe considerentul ca sunt toti tigani

 48. #122

  Neaahhh, nu m-ai intzeles. Citeshte shi ce-o scris baimarenii mai sus, uita-te shi la poze, sa te convingi care-I realitatea shi de ce tzin neaparat oamenii aia sa pastreze gardu acolo. Nu culoarea pielii ii deranjeaza, te asigur.

  0

 49. #123

  @Mihaela. Am scris eu altceva? Cand ziceam ca noi, ungurii, nu ma refeream la tziganii unguri. Shtim foarte bine cum au ajuns ei acolo, la fel cum shtim shi moda care a facut ravagii ani de zile in randul tziganilor plecatzi din Romania shi care cereau azil politic pe motiv de discriminare. Pana la urma s-au prins canadienii shi au inceput sa-i trimita acasa.

  0

 50. #125

  Bre Cetin iar ma bagasi in moderare….bineee!

  0

 51. #128

  Sorry, boss, ultimul raspuns era pentru Mihaela.

  0

 52. #129

  Romanii nu sunt mai rasisti decat alte natii, poate ca suntem chiar mai toleranti, in ciuda faptului ca atunci cand trece un negru pe strada, toti romanii intorc capul, de parca l-ar fi vazut pe Dumnezeu cantand la muzicuta. Cunosc tigani care urasc tiganii mult mai mult decat ii urasc romanii. Singurii oameni care nu urasc tiganii, sunt aia care nu au vazut tigani in viata lor, cum sunt voluntarii aia de prin Olanda, Belgia, Marea Britanie etc, care traiesc intr-o lume imaginara unde toata lumea e egala.

  0

 53. #130

  Se pare ca va ramane inchisa colivia.

  „Noi respectăm decizia instanţei, o înţelegem şi cred că s-a împăcat într-un final ambele părţi. Eu am plătit acea amendă de 6.000 de lei de la început, iar acest gard nu va fi demolat. Avem inclusiv o decizie a instanţei care certifică faptul că gardul a fost construit legal şi cred că în acest moment lucrurile sunt clare: amenda a fost plătită, iar gardul rămâne în picioare. Să fie sănătoşi cei de la CNCD cu acei 6.000 de lei, să aibă din ce să îşi cumpere fotolii luxoase şi flori. În rest, cu proiectul de integrare a romilor vom merge mai departe aşa cum noi vom considera la nivelul administraţiei publice locale. Nu considerăm că acest gard ar produce discriminare. Le mulţumim celor de la CNCD pentru recomandări, dar nu vom demola acest gard. Respectăm decizia instanţei, aceea de a achita amenda, care a fost achitată atunci, când a emis-o CNCD. În rest, anul viitor în primăvară vom evacua acest bloc devastat şi îl vom introduce în reabilitare, urmând să dăm locuinţe altor categorii sociale, care ştiu să respecte investiţiile comunităţii”., se arată în comunicatul remis

  0

 54. #132

  Fii atent si la astia ce nazisti sunt si cum au pus oamenii dupa un gard:

  https://maps.google.com/?ll=49.214457,16.577017&spn=0.011984,0.033023&t=m&z=16&layer=c&cbll=49.214529,16.577122&panoid=rF4uozWmRTHjhY2T5qnCNw&cbp=12,70.58,,0,1.46

  Imi vine sa cred ca doar trolezi. Adica au explicat destui – evident, ii ignoram pe aia care considera ca tiganii trebuie sa fie inchisi intr-un ghetou – cum e cu gardul ala dar o dai inainte cu „primarul nazist”. La un articol mai vezi comentase si Gaben cum sta treaba si banuiesc ca in ce spune Gaben ai incredere, nu?

  0

 55. #133

  asa sunt si in Anglia unele blocuri de locuinte sociale, in special alea care au o autostrada sau o strada aglomerata langa ele ( dar nu numai) au garduri sa-i protejeze pe tampiti ( copii sau adolescenti) sa nu ajunga sub masini. nu-i discriminare, aici e parte din „health and safety”, si desi la inceput ti-am dat dreptate, am analizat pozele si se pare ca gardul e numai pe partea strazii, deci nu-s ‘ziditi’ ca la inchisoare.
  dar acum, de cand comisia anti discriminare a invins, probabil ca vor demola gardul ( zid, daca vrei).
  pana la urma in ro poti sa traversezi si calea ferata ca nu exista gard sa-i tina pe inconstienti deoparte, deci nu e de mirare ca un gard (ZID) de protectie in fata unui bloc e interpretat ca discriminatoriu.
  e o poza acolo
  http://www.theguardian.com/society/2012/jan/01/subletting-council-houses-criminal-offence

  0

 56. #134

  Bai Arhi, de ce nu te muti tu intr-o zona populata intens de tigani? sa stai acolo un an, doi, apoi sa mai scrii odata articolul asta.

  0

  • Am trait toata viata in vitan, cartier cu tigani mulți si violenti, probabil mai multi tigani decat toata baia mare. Deci știu, multumesc

 57. #136

  vad ca citesti Gaben:

  http://www.gaben.ro/2013/10/04/castanele-si-rromii/

  legat da tiganii din BM

  0

Citește și...

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]

Vorbeam cu un prieten pe facebook despre filmele proaste pe care le-am văzut de-a lungul vieții. El zicea de Zohan și de Cool as Ice, eu, fiind mai bătrân și lejer sclerozat, nu reușesc să îmi aduc aminte de filmele foarte proaste ale vieții mele. Dar îmi aduc aminte că Hellboy 3 și […]

Mă uitam pe NEtflix la ultimul film cu zombie apărut, ceva prequel la The walking dead, Black Summer. Frumușel făcut, dacă ești fan al genului și nu te deranjează unele îndoituri ale legilor fizice, recomand. Nu sunt vreun fan, dar am văzut și TWD, și FTWD, știți cum e, nu e ușor, nu […]