Vă rămăsesem dator, din aprilie, cred, cu un review la telefonul produs de TP-Link, Neffos. Am așteptat atât pentru că nu venise în țară varianta Neffos X1 Max, de care eram eu interesat. A venit, l-am primit, prin urmare, voila și testul.

Prezentare:
Cutia este elegantă, alb simplu cu fonturi aurii, poate fi oferită cadou stand-alone fără niciun fel de problemă. În interior există pinul pentru schimbarea cartelei, căști, cablu și încărcător.


Design:
L-am măsurat ochiometric, ecranul vizibil este exact la fel de mare cât al unui iPhone 7 Plus. Mi-e perfect lene să caut specificații și nu e asta obiectul postului, dar puse unul lângă celălalt, sunt la fel, ca dimensiune a ecranului.

Spatele este metalic, arată destul de elegant, nu ți-e jenă să îl scoți pe masa de la benzinărie, dimineața, când te duci să îți bei cafeaua și să tratezi afaceri :mrgreen:

Mufa de căști este sus, așa cum a intenționat dumnezeu, nu am înțeles niciodată de ce ai pune mufa de căști în partea de jos a telefonului. Ori rupi firul, ori, SACRILEGIU, trebuie să îl ții cu fundul în sus. Colegii de OCD vor ști despre ce vorbesc.

Butoanele de volum și power sunt poziționate cam aiurea, unul lângă celalt, pe o singură parte. Sunt destul de subțiri, așa că le nimerești destul de greu, dacă nu te uiți la aparat, ceea ce face destul de grea utilizarea la volan 🙂

Pe partea stângă a telefonului e un buton dedicat de mute și orificiul pentru cartelă.

Difuzoarele, ca și mufa de încărcare, sunt încastrate în marginea de jos.

O problemă de design, din punctul meu de vedere, este poziționarea butonului de amprentă pe spate, lângă lentila foto. Practic, poți debloca telefonul doar dintr-o anumită poziție și doar cu unu singur deget. Alta ar fi că screen wakeup nu se face decât din butonul de power, în rest, ecranul rămâne mort. Pentru mine, inconfortabil, nu știu pentru alții cum este.

Specificații:
Cifrele seci le găsiți pe net sau pe situl producătorului. Bănuiesc că, de la mine, așteptați experiența hands-on.

Opinii:
Ecranul este măricel și este o dimensiune bună, chiar înainte de phablet, nici prea prea, nici foarte foarte. Se vede bine, specificațiile zic că are o rezoluție mare, ochii mei bătrâni și obosiți oricum nu fac diferenta dintre 1 miliard și 8 miliarde de culori.

Vine cu Android 6 dar își face update la 7 la pornire, lucru bun, ținând cont că sunt multe samsunguri care încă nu au 7. [insert răutăcism here]

Bateria de 3000 de mAh, cea care mă făcea pe mine să visez la un telefon care are baterie extrem de bună…oh well, ține cam 24 de ore. Maxim. De dimineață până a doua zi dimineața. Nu extrem de forjat, ci utilizat normal. Nu e rău, dar nici wow.

Fotografiile low light ies slabe. Oricât m-am chinuit în setări, rezultatul nu a fost unul de top. În rest, fotografii normale, nu strălucite, dar merg de pus pe facebook.

Overall, un telefon cinstit, la un preț foarte, foarte bun, pentru ce oferă. Dacă nu ești un tip pretențios, care vrea să dea telefoane și să se dea casual pe internet, la un preț corect, e un telefon foarte ok.

Desigur, dacă o să îl iei la 800 de lei sau cât e și vei aștepta să fie elicopter, e posibil să aștepți degeaba.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.