Netflix US este și pentru românia?

E mare tam tam prin media despre cum a intrat în vigoare o chestie la UE care interzice discriminarea pe bază de locație, toate companiile fiind obligate să vândă aceleași produse tuturor consumatorilor.

Eu am o singură întrebare.
Asta înseamnă că Netflix și Amazon vor vinde același conținut peste tot sau în continuare ne va bloca geotargetat?

Puteți verifica, că eu nu am condiții tehnice, încercând să accesați conținutul de pe netflix și amazon video din uk sau de, este foarte diferit de cel românesc. La netflix, prctic, nu îl poți accesa, la amazon îți spune că Acest titlu nu e valabbil în zona ta geografică sau ți-l oferă contra cost, la închiriere.

PS: Nu mai țin minte cine mă întreba dacă poate comanda din străinătate de pe emag. Iată, acum se poate. Probabil vei plăti transport mai scump, dar asta deja e altă treabă și e doar problema ta.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

29 comentarii

 1. Din pacate noile reglementari impotriva geo-blocking nu se aplica pentru „copyright-protected content”, adica muzica, filme, etc.
  Mai mult este pentru comert/shopping, dar si acolo e cu schepsis – daca un site vinde doar pe plan national – nu poate fi obligat sa vanda oriunde in EU. In schimb daca alege sa vanda in mai multe tari, e obligat sa vanda oriunde in EU si sa practice aceleasi preturi (transportul e separat, daca e vorba de bunuri fizice).
  Mai multe detalii la:
  https://www.consilium.europa.eu/en/policies/geo-blocking

  Thumb up 16
 2. NU… pentru ca drepturi de autor & difuzare / si daca se platesc toate => nu mai ramane buget pentru productiile interne si nici share-holders nu isi mai iau jeep bentley

  PS> nici Steam (Valve) nu vinde jocurile la acelasi pret peste tot 😉

  Thumb up 0
 3. #3
  Arbait

  Eu te întrebam cu emagul… Acum trei ani…

  Thumb up 5
 4. #6
  Arbait

  Am citit și văd că se aplică doar la mărfuri fizice, pipăibile…
  4. Where does the ban on geo-blocking apply?
  The ban on geo-blocking applies throughout the European Union. If you want to buy on a site outside the EU, you can still be referred to the Belgian site of the brand if it exists.

  5. Does the ban on geo-blocking apply to all products and services?
  No, services that provide access to / sell copyrighted content and works (online music, electronic books, software and online games, …), financial, audiovisual, transport, health and social services are not covered by the Regulation.
  Moreover, online shops are not obliged to deliver goods to customers who reside in a Member State other than those where the shops offer delivery.

  Thumb up 9
  • #7

   Deci practic e doar o lălăială, să se revizuiască primim, dar să nu se schimbe nimic.

   Toate magazinele online vor spune că nu livrează în țara respectivă și gata.

   Iar legat de copyright, asta include tot ce înseamnă streaming și conținut digital.

   Dec putem merge înainte, totul e la fel.

   Thumb up 7
  • adica nu s-a schinbat nimic?:))

  • #9

   Pentru netflix/amazon/etc e o alta reglementare, ceva mai veche, care obliga producatorii de continut sa considere UE ca un tot si sa vanda drepturi de distributie pentru intreaga UE, si nu separat pe tari, cum se intrampla pana acum. Ceea ce, in timp, va duce la acelasi continut in Netflix pentru toata UE.

   Thumb up 0
  • Deci nu esti obligat sa livrezi acolo unde nu oferi livrare? :)))

   Thumb up 1
  • #11

   @manu144x Nu e lalaiala.
   Exemplu romanica – daca vinzi un produs catre romani si ai si un site extern, pe care vinzi mai scump catre rest UE, devine ilegal. De ce sa vinzi mai scump? Ca esti lacom e standard, alta optiune ca aia au bani, alta optiune – sa poti sa oferi o livrare competitiva, la pret competitiv. (cazul meu – ati fi uimiti sa aflati cat costa un DHL/TNT/etc din RO pana in DE pentru 2kg si cat costa invers). Ultima comanda costul tr a fost 70% din comanda. Daca pui delivery 100 EUR, fara prag, nu mai cumpara nici dracu si nu asta e scopul. Acum cautam livrare cu magarul.
   Exemplu Spania – Devine ilegal pentru o companie ca Zara de exemplu, sa vanda la pret mai mic numai in Spania.

   Thumb up 0
  • #12
   Arbait

   Observ că ce am pe Amazon Prime de pe amazon.fr dar în Belgia este altceva, alte filme, seriale decît ce este pe Amazon Prime Franța. Deci…?

   Thumb up 0
 5. #13

  La Amazon.de produsele(produs fizic nu continut video) care ma intereseaza si care nu se livrau la locatia mea au ramas tot asa. Chiar daca e vandut si distribuit de Amazon, nu un seller obscur.

  Thumb up 1
 6. #14

  Nu stiu de Amazon dar Netflix deja a implementat asta. Daca ai cont facut cu date de contact din Romania oriunde te-ai duce in UE vei avea acces doar la continutul RO. Daca iesi din UE atunci vei avea acces la continutul din tara unde esti.

  Thumb up 0
  • #15

   Gresit. In UK sau Suedia vad continutul local chiar daca am cont de RO.
   Cel putin asa a fost la mine.

   Thumb up 2
  • krakatau +1. si eu am serii pe care nu le vad in suedia. Am altele cu traducere inclusiv in romana

   Thumb up 0
 7. Are legatura cu licentierea materialelor de catre distribuitori. Ca sa vanda mai mult sau continut nedorit/nefolosit se fac bundles care contin 3-5 filme bune si inca 12 proaste.

  Specific pt Romania, cand s-au achizitionat drepturi de difuzare pe anumite filme sau seriale s-au vandut cu tot cu exclusivitate pe tv cat si online. Chiar daca netflix face serialul x, daca el a fost deja cumparat pana nu expira contractul cu cumparatorul (statia tv) ei nu au voie sa-l difuzeze.

  Thumb up 0
 8. #18

  La amazon, din cate am vazut, chiat daca te trimite spre a inchiria anumite titluri, nu le poti cumpara/inchiria din Prime decat daca ai un card de UK.

  Thumb up 0
 9. #23

  daca poate explica cineva:

  acum nu pot cumpara de pe adidas.de sau adidas.es
  sa inteleg ca in viitor voi putea?

  Thumb up 0
 10. nitpicking…prctic, valabbil

  Thumb up 0
 11. #28

  Dar US nu e in UE 🙂

  Thumb up 1
  • #29
   Arhi

   daca te adresezi pietei UE, esti in UE si te supui acelor reguli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.