Ieri a fost adormirea maicii domnului, ceva mare sărbătoare legată de ortodoxie, marină și alte chestii plăcute auzului. Prin urmare, prima oră mi=am petrecut-o urând la mulți ani mariilor pe care le știu (dacă am uitat vreuna, îmi pare rău, la anul, cu siguranță nu o să uit)

După care, toată ziua am urmărit postările prietenilor mei, majoritar atei, care dădeau lecții tuturor ce sărbătoreau ziua respectivă, cu clasicele sfaturi anuale prin care ortodocșii sunt anunțați că de fapt ei nu ar trebui să zică la mulți ani, pentru că sunt idioți, că nu știu că femeia aia de fapt a murit și că blabla… mă obosește și să scriu toate alea.

Așa cum bine spunea Dragos:

Consider ca indiferent de tema discutiei, un ateu convins e de 10 ori mai enervant ca un pupator de moaste, care macar isi vede de mortii lui, la propriu, si nu incearca sa-ti demonstreze cat e el de prost, incercand sa faca pe desteptul.

Pot înțelege nevoia asta tâmpă de a da sfaturi, pentru că suntem un popor de specialiști. La clipurile cu Luna, 90% din comentariile neaprobate sunt sfaturi despre cum ar trebui să fac, ce ar trebui să fac, ce soluții tehnice, ce lumini, ce microfoane etc. Cum am zis, o țară de specialiști.

Dar, de dragul fututului, de ce te-ai amesteca în religia omului, dacă tu crezi că e o prostie? De ce nevoia de a deveni specialist exultativ inclusiv pe ceva ce tu, practic, disprețuiești și consideri că e o bănăneală ce scoate bani de pe urma fraierilor?

Și, ca idee, poate mai scade numărul de specialiști până la anul:

Sarbatoarea aceasta are, chiar daca vorbim despre , o semnificatie dincolo de moarte pentru cei ce au aceasta intelegere tainica a sarbatorii. Altii o inteleg drept o comemorare a mortii Sfintei Maria, prin urmare pentru acestia nu e corect sa se spuna , avand in vedere ca vorbim despre o inmormantare. Cea mai potrivita interpretare si cea caracteristica ortodoxiei este cea ce are in centru invierea, viata cea vesnica si nu cea ce pune acentul pe moarte. La noi moartea e doar o usa, o trecere, un prag. Asa cum spune si rugaciunea: < Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii >. Deci, accentul cade pe viata vesnica, prin urmare este corect sa spunem < La multi ani >, explica si parintele Ioan Chirila, presedintele senatului Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.