Nu aprindeţi lumânări în biserică

Îndemnurile pompieristice luate puţin cam ad-literam. M-aş mai fi putut gândi la
Nu faceţi baie în piscină, e prea cald afară,
Nu călcaţi trotuarul parcurilor,
Nu vă penetraţi nevasta, puteţi răci de la umezeală.

Poză făcută la sfânta mănăstire a derventului.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

27 comentarii

 1. #1

  Pai asa era si pe vremea apostolilor. Cine a mai auzit sa intri cu lumanarea in biserica. Daca patezi covoarele. Dumnezeu nu aspira Duminica….

  Thumb up 0
 2. Asta probabil o gasesti numa’ la noi si cred ca a fost pusa din frica de a nu isi da oamenii foc unii altora. Stii prea bine ce calcare in picioare e in biserica si in afara ei mai ales cand vin pupatorii de moaste

  Thumb up 0
 3. #3

  Ar fi trebuit sa scrie mai jos: „In schimb, puteti cumpara aceste minunate lumanari electrice, pe baterii, confectionate de calugarii nostri piosi, si comercializate de rromul pe langa care ati trecut la intrare”. Amin.

  Ah, si ca tot veni vorba de Dervent, ar trebui pus afis si la izvorul tamaduirii: nu luati apa, doar priviti-o.

  Thumb up 0
  • sfinxul, oricum asta cu privitul e valabila. cand vin aia cu damijoane de 10 kile si le umplu in circa 2 ore de la tzutzuroiul ala…

   Thumb up 0
 4. e ca si cum ai spune nu dansa in club, sau nu bea in bar; totusi, cred ca biserica nu avea loc special de aprins lumanari si oamenii aprindeau in biserica

  Thumb up 0
 5. @eGlossy.com, eu credeam ca numai la noi se aprind lumanari. Adevarul e ca nu sunt foarte dus la biserica, dar pe cele pe care le-am vizitat prin strainatate permiteau cel mult din alea mici (tea candles), si si alea sunt relativ rare. Atunci cand o traditie e o aberatie din punct de vedere al sigurantei, cred ca e vremea sa o trecem pe lista fostelor traditii.

  Thumb up 0
 6. Hah? Adica in noaptea de inviere , de unde se ia lumina?
  Adica ”sfinti parinti” aprind lumanarile afara?!?!?!

  Thumb up 0
 7. Nu va suparati, dar daca vreau sa fac o donatie cash, la ce ghiseu
  trebuie sa merg ?

  Thumb up 0
 8. mda…idioti…

  Thumb up 0
 9. cuvantul cheie „desavarsire” 😉

  Thumb up 0
 10. La ce manastire? :\

  Thumb up 0
 11. prea multe rugaminti mai au si astia.

  Thumb up 0
 12. am mai vazut-o si pe asta :-))

  Thumb up 0
 13. mai au sa interzica accesul in biserica cu cadavre!

  Thumb up 0
 14. Numai la ortodocşi se aprind lumânări în biserici. Ceilalţi preferă să nu-şi afume clădirile pe interior.

  Thumb up 0
 15. @ geeo : pe motiv ca or sa puta :)) si ii doare nasu pe sfintii de pe pereti

  Thumb up 0
 16. Arhi, dar parca erai aeu ? 😀

  Thumb up 0
 17. #19

  ei, vedeti ca nu sunteti dusi la biserica? interdictia nu prea are legatura cu faptul ca ar putea lua foc incinta sau murdari covoarele (desi e foarte valabila in noaptea Invierii, din motive evidente), cat mai degraba ca se distruge pictura. Daca vreti, e cam acelasi lucru cu interdictia de a fotografia cu flash la muzeu. Nah, restaurarile nu se fac pe gratis, ca munca voluntara, si nici nu-i vad pe cei care aprind lumanari in biserica (pentru ca-s ei mai dastepti) cotizand la astfel de lucrari.

  Thumb up 0
 18. #20

  …din aceeasi serie…
  ” la doua icoane pupate, a treia e gratis”…la intrarea in biserica sa fie instalati turnicheti, ca la metrou…”nu bagi banu’, te rogi din curte, unde conexiunea e mai slaba si se cam pierde semnalu'”…”coloanele oficiale au prioritate la puparea de moaste” (asta o fo’ pe bune)…

  Thumb up 0
 19. Exista lumanari electronice …10-15 RON bucata, cu baterie din aia care iti plange in buzunar, poate le dau o idee de business!

  Thumb up 0
 20. @Narcisa: Gresesti! Cotizezi cumparand lumanari mai scumpe la bisericile cu multi pupatori decat la cele cu mai putini, cotizezi cu acatiste, pomelnice, particele, bani in cutiile milei de la fiecare icoana si asa mai departe. Hai sa contabilizam pe hartie toate donatiile astea inainte de a plange pe „saracii” slujitori ai bisericii.
  Fapt real: cati bani se strang din mers cu ajunul si cu Boboteaza? Bani pentru o masina. Faceti socitelile.

  Thumb up 0
 21. #23

  Cel mai probabil dn cauza accidentelor produse din cauza neatentiei . Si a faptului ca in biserica sunt de obicei covoare , picturile din lemn care pot arde foarte repede . Nu cred ca ai vrea sa te duci la biserica sa..scapi de pacate -de exemplu .si in schimb sa scapi de par -in cel mai bun caz.

  Thumb up 0
 22. #24

  Pe cand eram inca copila si m-a luat bunica-mea la biserica in Noaptea Invierii , una din spatele meu mi-a dat foc la par si gluga hainei …..
  Foc de la lumanare, se-ntelege. so……

  Thumb up 0
 23. desăvârşirea există în toţi şi în toate…mai puţin în lumânări

  Thumb up 0
 24. #27

  @Anna nu te obliga nimeni sa cotizezi cu nimic. Daca tu crezi ca relatia ta cu Dumnezeu (in cazul in care crezi in Dumnezeu) sta in sumele cotizate pentru ce ai insirat pe-acolo, atunci cotizeaza fara sa mai carcotesti. Iar daca nu crezi, ce te necajeste? Pur si simplu evita sa intri in biserica, iar preotilor poti sa nu le deschizi usa.

  si inca ceva. Stim cu totii ca rromanii e prosti. Iar tu, fata desteapta cum esti, sigur poti gasi o metoda prin care sa-i fraieresti astfel incat sa scoti bani de-o masina. Asa ca nu mai saliva dupa masinile popilor, pune mana si fa rost de una a ta!

  Thumb up 0