Nu am chef azi

Update: Iamntz a făcut un script care îl aduce oarecum înapoi.

Nu am chef azi, pentru că au schimbat interfața la Google Reader și mi-au distrus plăcerea de a-mi citi feedurile. L-au transformat dintr-o chestie utila într-o maree lăptoasă, fără cap și fără coadă, care se încarcă mai greu, cu utilitate spre zero.

M-am gândit să mă reîntorc la bloglines, dar l-au futut și pe ăla, de când l-a cumpărat merchantcircle și a devenit și el neutilizabil.

De ce nu mă încântă alte feedreadere? Și blogline și google reader marcau grupul de feeduri ca citite în clipa în care dădeai click pe ele. Adică dacă un site are 50 de feeduri, în clipa în care apăsam pe feedul sitului, se marcau automat drept citite. La toate celelalte trebuie să dai click pe TOATE feedurile, ca să poți marca un cite ca citit. Adică undeva la vreo 3000 de clickuri în plus, pentru mine.

Ceea ce e enorm.

23 comentarii

 1. Eu n-am nicio problema cu noul Reader. Da, m-a socat un pic schimbarea de interfata, dar de fapt functionalitatile sunt tot acolo, nu e ca si cum ar fi disparut ceva.

  Nu mi se pare ca se incarca mai greu (then again, eu folosesc Chrome :p). Iti zic io, in trei zile n-o sa mai ai nicio problema cu noul Reader :p. E marti si d-aia…

  0

 2. din pacate pt cine are mai multe bloguri in reader (zeci sau sute) noul reader este foarte timewasting…

  dau scroll si click de ma iau dracii

  0

  • Stefan Murgeanu » exact, se dubleaza timpul alocat citirii

   0

  • J/K
   interfata noua e ok. ma deranjeaza ca au scos share-ul clasic si comment-urile.

   0

  • Sa mor daca inteleg cum dai scroll si click. Eu am multe feeduri, puse in foldere, nu mi s-a parut c-am dat „scroll si click” mai mult ca alte dati.

   0

  • si inainte ce faceai in loc de scroll si click? Deocamdata n-am gasit nimic care sa-mi displaca dpdv al usability, dar nici nu sunt un heavy user de gReader. Citesc si atat.

   0

 3. Eu acu aflu de Google Reader. Vad subscrieri la o mana de bloguri.

  0

 4. La fel de deprimată mă alătur vouă. Poate e mai bine: de când au schimbat porcăria de Facebook nu am mai intrat chiar deloc, poate mă las şi de bloguri :D

  0

 5. Instaleaza Feedly pt Chrome sau FF, te loghezi cu userul de Google Reader si you’re good ;)

  0

 6. #10

  știu că ți-am mai zis dar revin: aruncă un ochi asupra ăstuia.. face ceea ce vrei tu, mie’mi merge aproape fain pe mac (zic aproape pen’ că flash’ul îl mai blochează uneori), are implementat readability pentru cei ce nu lasă feed’ul complet etc.
  costă ceva, dar îl poți găsi și la prieteni pentru testare.

  0

  • #11

   al_core » are acelasi defect ca toate celelalte, trebuie sa treci prin toate feedurile ca si iti marcheze un site citit

   0

  • #12

   hmm… poate nu mi’e mie clar! butonul ăla de jos le marchează ca citite pe toate de pe saitu’ selectat.
   nu asta cauți?

   0

  • #13

   al_core » nu asta vreau

   0

 7. #14

  Au mancat atat de mult din spatiul vertical, ca nu se mai poate urmari nici un blog de grafica/design/foto/orice cu imagini.

  0

 8. Am intrat si io acum pe el. Se pare ca am vreo 3 bloguri la care sunt ‘inregistrata’. Pe mine ma ucide ideea de a sta sa vad sute de articole cu acelasi design, asa ca am impartit ‘blogosfera’ romaneasca pe tabs (in grupuri: A-D, E-M, N-Z, ca e multe) si deschid toate taburile dintr-o miscare. Nu e ‘vulpoaica’ deosebit de incantata de 30 de tabs deschise simultan, dar merge. Asa reusesc sa scanez bloguri mai usor si mai casc ochii la design, reclame etc.

  0

 9. #16

  Mi se pare OK. Schema cromatica e putin cam agresiva dar sper ca in curand se va putea aplica tema personalizata si peste reader.

  0

 10. Bre, eu am învățat de la pigbrother. FeedDemon. Marcheaza feed-ul ca citit imediat ce clickez pe alt feed/site. Si asta la mine a ajuns cerință default atunci cand uzez un feed reader fie el online sau offline. Dar nah, eu sunt windozar de/din obicei. Ce știu eu…

  0

 11. Niicodata nu am dat mark all as read cum am dat azi. :(

  0

 12. tot cu bookmarks e mai usor… si vad site-ul omului cum trebuie

  0

 13. #23

  Feed Reader e gratis si bun si face ce vrei tu ! De ce nu-l folosesti ?

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]