Nu am chef azi

Update: Iamntz a făcut un script care îl aduce oarecum înapoi.

Nu am chef azi, pentru că au schimbat interfața la Google Reader și mi-au distrus plăcerea de a-mi citi feedurile. L-au transformat dintr-o chestie utila într-o maree lăptoasă, fără cap și fără coadă, care se încarcă mai greu, cu utilitate spre zero.

M-am gândit să mă reîntorc la bloglines, dar l-au futut și pe ăla, de când l-a cumpărat merchantcircle și a devenit și el neutilizabil.

De ce nu mă încântă alte feedreadere? Și blogline și google reader marcau grupul de feeduri ca citite în clipa în care dădeai click pe ele. Adică dacă un site are 50 de feeduri, în clipa în care apăsam pe feedul sitului, se marcau automat drept citite. La toate celelalte trebuie să dai click pe TOATE feedurile, ca să poți marca un cite ca citit. Adică undeva la vreo 3000 de clickuri în plus, pentru mine.

Ceea ce e enorm.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. Eu n-am nicio problema cu noul Reader. Da, m-a socat un pic schimbarea de interfata, dar de fapt functionalitatile sunt tot acolo, nu e ca si cum ar fi disparut ceva.

  Nu mi se pare ca se incarca mai greu (then again, eu folosesc Chrome :p). Iti zic io, in trei zile n-o sa mai ai nicio problema cu noul Reader :p. E marti si d-aia…

  Thumb up 0
 2. din pacate pt cine are mai multe bloguri in reader (zeci sau sute) noul reader este foarte timewasting…

  dau scroll si click de ma iau dracii

  Thumb up 0
  • Stefan Murgeanu » exact, se dubleaza timpul alocat citirii

   Thumb up 0
  • J/K
   interfata noua e ok. ma deranjeaza ca au scos share-ul clasic si comment-urile.

   Thumb up 0
  • Sa mor daca inteleg cum dai scroll si click. Eu am multe feeduri, puse in foldere, nu mi s-a parut c-am dat „scroll si click” mai mult ca alte dati.

   Thumb up 0
  • si inainte ce faceai in loc de scroll si click? Deocamdata n-am gasit nimic care sa-mi displaca dpdv al usability, dar nici nu sunt un heavy user de gReader. Citesc si atat.

   Thumb up 0
 3. Eu acu aflu de Google Reader. Vad subscrieri la o mana de bloguri.

  Thumb up 0
 4. La fel de deprimată mă alătur vouă. Poate e mai bine: de când au schimbat porcăria de Facebook nu am mai intrat chiar deloc, poate mă las şi de bloguri 😀

  Thumb up 0
 5. Instaleaza Feedly pt Chrome sau FF, te loghezi cu userul de Google Reader si you’re good 😉

  Thumb up 0
 6. #10

  știu că ți-am mai zis dar revin: aruncă un ochi asupra ăstuia.. face ceea ce vrei tu, mie’mi merge aproape fain pe mac (zic aproape pen’ că flash’ul îl mai blochează uneori), are implementat readability pentru cei ce nu lasă feed’ul complet etc.
  costă ceva, dar îl poți găsi și la prieteni pentru testare.

  Thumb up 0
  • #11

   al_core » are acelasi defect ca toate celelalte, trebuie sa treci prin toate feedurile ca si iti marcheze un site citit

   Thumb up 0
  • #12

   hmm… poate nu mi’e mie clar! butonul ăla de jos le marchează ca citite pe toate de pe saitu’ selectat.
   nu asta cauți?

   Thumb up 0
  • #13

   al_core » nu asta vreau

   Thumb up 0
 7. #14

  Au mancat atat de mult din spatiul vertical, ca nu se mai poate urmari nici un blog de grafica/design/foto/orice cu imagini.

  Thumb up 0
 8. Am intrat si io acum pe el. Se pare ca am vreo 3 bloguri la care sunt ‘inregistrata’. Pe mine ma ucide ideea de a sta sa vad sute de articole cu acelasi design, asa ca am impartit ‘blogosfera’ romaneasca pe tabs (in grupuri: A-D, E-M, N-Z, ca e multe) si deschid toate taburile dintr-o miscare. Nu e ‘vulpoaica’ deosebit de incantata de 30 de tabs deschise simultan, dar merge. Asa reusesc sa scanez bloguri mai usor si mai casc ochii la design, reclame etc.

  Thumb up 0
 9. #16

  Mi se pare OK. Schema cromatica e putin cam agresiva dar sper ca in curand se va putea aplica tema personalizata si peste reader.

  Thumb up 0
 10. Bre, eu am învățat de la pigbrother. FeedDemon. Marcheaza feed-ul ca citit imediat ce clickez pe alt feed/site. Si asta la mine a ajuns cerință default atunci cand uzez un feed reader fie el online sau offline. Dar nah, eu sunt windozar de/din obicei. Ce știu eu…

  Thumb up 0
 11. Niicodata nu am dat mark all as read cum am dat azi. 🙁

  Thumb up 0
 12. tot cu bookmarks e mai usor… si vad site-ul omului cum trebuie

  Thumb up 0
 13. #23

  Feed Reader e gratis si bun si face ce vrei tu ! De ce nu-l folosesti ?

  Thumb up 0