Încă nu pot înţelege oamenii

Ştiţi articolul cu Claudiu (cărui Claudiu încă îi puteţi dona, celor ce donează de acum, fiind timpul mai scurt, le voi pune linkul mai sus, să beneficieze de puţină vizibilitate). Vreau să fac un comentariu mic şi cine s-o supăra, să se supere, cine nu, să nu se supere.

Eu sunt un tip oarecum dintr-o bucată. Putem spune şi din topor, nu mă deranjează. Îmi place să îmi respect promisiunile indiferent de cost, sunt întotdeauna punctual şi nu mint. În rest, sun plin de defecte.

Eram conştient că mulţi din cei ce au donat pentru Claudiu nu o fac pentru link. Oribilu` a donat 100E, nu a vrut să de vreo adresă de blog, link, nimic. Katmai la fel şi mai sunt multi cu donaţii de 75, 50 de euro şi mulţi care nici măcar nu au confirmat trimiterea, deşi au donat.

Mie mi s-a părut normal să pun linkuri. Asta în pofida faptului că mulţi dintre ei m-au rugat foarte serios să nu pun link, că nu de aia donează, nu îi interesează etc. Eu totuşi le-am pus linkul acolo, a fost obligaţia mea şi ţin să mi-o asum în întregime. Care e partea funny?

Fiind foarte mulţi, am mai greşit linkuri. Na, târziu în noapte, multă haştemeleală, e oarecum scuzabil. La unii dintre ei mi-a atras atenţia unul din comentatori, printr-un mail. La alţii, mi-am dat seama singur. Ei, la alţii, şi-au dat seama singuri. Şi mi-au dat mail. Dragă, vezi că ai greşit linkul, linkul corect e ăsta, mulţumesc. Cine au fost cei ce au făcut asta? Unii din cei ce îmi explicau că nu linkul e important, ci viaţa, să fie sănătos copilul, te rog, deci nici nu vreau sa aud de link etc.

Tipilor, probabil că e un mod de a trăi. Probabil că ai succes dacă eşti cutră în viaţă. Probabil unii oameni apreciază dualismul, ca să nu îi spun altfel.
Dar vă rog, pe viitor, nu la mine. Nu suport chestiile astea. Şi viaţa vă aduce la suprafaţa apei ca pe uleiul de focă. Serios.

Reţineţi, nu vreau să minimizez efortul nimănui. Nimeni nu a cerut nimănui să păreţi nişte Mecena în devenire. A fost o tranzacţie simplă. Eu ofer ceva contra bani. Atât. Mi se pare o cale foarte onorabilă.
Părerea mea.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. maestre, 50 la suta din donatori au donat pentru link. wake up to reality 🙂

  0

  • #2

   haolica » dar eu asta vreau sa fie realitatea. eu am vandut link aici, nu bunatate sufleteasca sau caldura de semineu.

   0

 2. #3

  exagerezi. in locul lor, si eu ti-as fi dat mail sa te rog ori sa nu pui deloc link-ul, ori sa-l pui corect.

  0

  • #4

   XaeL » daca as fi primit asemenea mail, era ok:)) dar mai avea putin sa ma traga de urechi

   0

 3. Pai na, omu nu vrea link, daca tu ii dai si-l dai gresit atunci poate vrea sa rectifice. Daca tot e sa fie…
  Acum conteaza si modul de abordare nu?

  0

 4. #6

  Pai daca tot faci o treaba fa-o ca lumea… Si daca pui un link, desi omul a spus sa nu pui, pune-l corect si nu te mira daca cineva te corecteaza. Poate omul respecta decizia ta de al promova, chiar daca el nu e interesat, si nu ar dori sa creada lumea care da click de la tine de pe blog pe un link nefunctional, ca e un blogger fara blog :)). Parerea mea…

  0

  • #7

   iosup » sunt absolut convins de asta. ei de fapt erau niste oameni de bine. yup.

   0

 5. #8

  daca ti-au spus sa nu le pui link trebuia sa nu le pui. si in momentul in care te-ai hotarat sa le pui link trebuia sa-l pui corect. parerea mea.

  0

 6. eu am donat 7 euro si pentru claudiu, si pentru link si nu ma sfiesc s-o recunosc 🙂

  0

  • #10

   relansat » pai asta e si ideea, oamenii nu inteleg ca asta e ceva normal, asta e normalitate, nu vai tuh, lasa-ma imi placee

   0

 7. #11

  Sunt după o zi de muncă grea și mi se cam încrucișează ochii când încerc să citesc articolul, nu mai vorbesc de neuroni. Așa că întreb: sunt și eu vinovat de ceva, că nu pricep. 😀

  0

 8. bine ca nu ai primit mailuri in care ti se spunea : Bha Arhi, ce pana mea faci, eu donez 100 de euro ala doneaza 7 si linkurile is la fel. Pune si tu un bold acolo…

  0

 9. #14

  pfuai, vezi că mi’ai pus linku’ greșit! și mi’ai pocit și numele! 😀

  acu’ serios, confirmarea pe mail am trimis’o gândindu’mă că poate te ajută să’ți faci o idee cu privire la impactul articolului tău, mai ales că pe aceeași temă au mai scris și dojo, crivăț, mordechai etc! dar eu la tine am citit prma dată.

  0

 10. cei mai multi au donat doar pentru linkul acela,daca chiar nu vroiau sa fie linkul pus acolo,donau frumos si nu lasau nici comment si gata..nu mai era nici un stres,nu se „rugau” de tine aiurea sa nu pui link si sa zica ca cine is ei ca nu au nevoie de link si dupa sa iti scrie mail ca ai gresit linkul…

  0

 11. ai dreptate. eu o sa donez pentru link (daca voi apuca) si nu o sa donez prea mult fiindca nu am de unde momentan. este oferta pe care ai facut-o tu. probabil daca nu era linkul asta era un caz in care nu donam, chiar daca sunt foarte sensibil la necazuri de genul celui al lui claudiu. daca nu vroiam link transferam direct banii si gata, nu trebuia sa te mai anunt pe tine.

  0

 12. Grrr, băi, dacă tot pui link-uri în articol la ăia care te-au rugat să NU le pui link-uri, pune și numele ălora care-au trimis mail după aia și-au făcut observații. Nu de alta da’ tocma’ m-am trezit cu un mail trimis cu formularul de contact de la mine de pe blog cu textul :
  „săracule te milogești de lincuri si tot ai gura mare”
  Și zău că nu știam de unde să-l iau și de ce.

  0

 13. mie nici commentul nu mi-a aparut la articolul ala, mi l-a bagat in spam probabil 🙂

  0

 14. #19

  Pariu ca daca nu-i puneai in blogroll nu donau nici 10 oameni?

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.