O mică întrebare despre discriminare

discriminare pozitiva

Vă rog să îmi spuneți cam ce credeți că ar păți, în lumea de astăzi, cel ce ar face, și încă cu tam tam, un program de finanțare destinat managerilor bărbați? Serios, adică, zic și eu, credeți că ar face și pușcărie sau doar ar falimenta din amenzile pe care i le-ar da statul și din procesele deschise de doamnele ultragiate?

S-a stabilit oficial data in care se va deschide Programul Femeia Manager 2016, prin care romancele vor putea primi ajutoare de stat de pana la 50.000 de lei, pentru deschiderea si dezvoltarea unor mici afaceri.

de aici

Să îmi spuneți și mie de ce posesia unui anumit organ reproductiv reprezintă un criteriu de departajare în fața autorităților și de ce e ilegal ca acel criteriu să fie penisul.
Mulțumesc.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

81 comentarii

 1. #1

  Tu chiar vrei sa bati recordul la petitii? Nu ti-a fost de ajuns cutu-cutu, vrei si alta secta sa deschida procedurile de fierbere in smoala internetului pentru tine?

  0

  0

 2. #2

  Se numeste Discriminare pozitiva (positive actions, affirmative action, etc). Si este pt grupuri care au suferit discriminare de-a lungul istoriei, in mod sistematic. Actiunile anti-discriminare iau deseori forma discriminarii pozitive, dar pe fond ele combat discriminarea.
  Ciudat, nu se sesizeaza nimeni in cazuri de tipul „angajez secretaraA” sau al angajarilor de persoane cu „aspect fizic placut”, cazuri de competenta cncd.

  0

  0

  • #3

   Ce nu intelegi tu este ca si femeile si barbatii au caracteristici distincte dictate de modul in care sunt alcatuiti biologic. Acestea vin cu avantaje si dezavantaje – este un fapt ce deriva din evolutia naturala a lumii biologice.

   „The documentary ‘Full Circle’ summarizes the change in the women’s view of equality on the kibbutz. The original Utopian goal of the founders was complete gender equality. Children lived in the children’s houses. Freed from domestic duties, women participated in the industrial, agricultural and economic sectors alongside men. However, in the 1960s, while the rest of the Western world demanded equality of the sexes and embraced feminism, the second generation of kibbutz born women began to return to more traditional gender roles. They rejected the ideal achieved by their grandparents and returned to domestic duties such as cooking, cleaning and taking care of children. Today, most women do not participate in the economic and industrial sectors of the kibbutz. They even embraced traditional marriage. ”
   https://en.wikipedia.org/wiki/Kibbutz#Gender_equality

   E un punct de inceput.

   0

   0

  • #4

   Femeile trebuie sa devina manageri pe cale naturala, nu forțată. Eu nu am lucrat bine cu niciun manager femeie, ele simt ca au ceva de demonstrat și se lupta sa se impună în timp ce un manager bărbat este mult mai relaxat și poți colabora cu el considerabil mai ușor. Asta cel puțin în cazul celor din România…

   0

   0

 3. +++++1

  0

  0

 4. #6

  Eu am 2 vecine studente cărora o să le propun să penetrăm domeniul studio chat. Altceva, ca femeie, n-ai csf

  0

  0

 5. #7

  Hai să nu fim cârcotaşi. În orice societate emancipată se practică strategia asta: ajutorarea categoriilor defavorizate. Până si noi, românii, oferim facilităţi universitare ţiganilor şi basarabenilor.

  0

  0

  • #8

   Nu e o intrebare numai pentru tine: defavorizate prin ce ? Si daca au fost vreodata, iarasi, prin ce anume ? Nu, nu intreb ironic, dimpotriva, m-ar suprinde placut sa-mi arati ca ma insel.

   Spre ex. intr-unul din cele mai nenorocite locuri din lume ale prezentului, unde se practica epurarea religioasa, barbatii sunt dezbracati pana la lenjeria intima, pentru a fi apoi executati la marginea satului, estimp femeile si copiii sunt urcati in camioane si dusi de acolo. Intelegi ? In timp ce barbatii pleaca in moarte, femeia pleaca in viata sau altfel spus, pana si nenorocitii aia inteleg sa asigure viata femeii, pe a ta nu. Unde-i egalitatea, Corbane ?

   0

   0

  • #9

   Femeia nu a avut şanse egale cu bărbatul de-a lungul istoriei. 99% din istoria umanităţii, înzestrarea fizică a fost probă eliminatorie. Femeia a fost o anexă în gospodărie, puţin mai importantă decât gâsca şi la egalitate cu capra (în societăţile progresiste).
   Femeia nu a avut drept de vot până de curând. Nu a avut drept de nimic.

   În istoria umanităţii, femeia nu a inventat ABSOLUT NIMIC ce ar fi putut declanşa o revoluţie ştiiţifică, a contribuit doar cu pântecul la urcuşul treptelor spre civilizaţia contemporană. A inventat şi ea ştergătorul de parbriz, maşina de spălat vase şi eugenia. În rest, zero, nema, absenţă, ca şi cum n-ar fi existat genul feminin.
   Nu zic doar de invenţii concrete. Dar nu a contribuit cu ABSOLUT NIMIC nici în artă, în filozofie, în literatură, nu a provocat o revoluţie culturală, nimic, nimic, niciodată.
   Păi de ce?
   Cum ziceam, până în urmă cu un secol, femeia era non-persoană, la fel ca delfinii lui Cernea :)))
   Cum să întrebi, serios fiind, de ce a fost şi este femeia defavorizată?!

   0

   0

  • #11

   Acum faci mişto cu astea? :))))
   Ioana aia ce mare calitate a avut în afară de schizofrenie? Aşa şi Baba Vanga e o mare revoluţionară, un pilon al umanităţii. Ce progres tehnologic sau ideologic a declanşat existenţa Ioanei d’Arc? Au fost nişte sălbatici nespălaţi şi au rămas nişte sălbatici nespălaţi sute de ani după. Aşa şi ciobanul Lupu a revoluţionat umanitatea. I s-a arătat Dumnezeu la Maglavit. Ciobanul Lupu şi Ioana Arcaşa, strămoşii noştri. Hai, mă, ce drecu? :))

   Şi sempiterna Marie Curie! A spălat şi ea eprubetele pe lângă gagicu-su. A fost aşa deşteaptă că s-a iradiat singură. Asta de-aia a murit. Nu a respectat protecţia muncii în laborator :))
   Hai să zicem, Marie asta. Dar în ce secol a fost? A murit acum, în sec. XX.
   Eu vorbeam despre marginalizarea femeilor înainte de sec XX. Pe urmă au început şi ele să voteze, să meargă la muncă, să citească. Normal că apar şi rezultate.

   0

   0

  • #12

   hai ba Freige, ce argumente’s astea?

   0

   0

  • #13

   Mi-ai dat 3 exemple şi acum au apărut 10..

   0

   0

  • #14

   Mai lipsea Cleopatra din lista asta.
   Eu m-am referit la femei care au revoluţionat umanitatea ştiinţific sau ideologic. Au contribuit cu ceva la viaţa pe care o trăim astăzi. Becul, motorul, plasticul, curentul electric, curentul de orice fel, cubist, renascentist, modernist, futurist, habarnist, orice.
   Să mă plimb azi cu avionul şi să zic: „Noroc cu femeia aia are a inventat al zece miilea şurub de sub curul scaunului!”
   Asta e o listă cu femeie care au avut marea performanţă să se nască la curtea unui rege şi să înveţe alfabetul. Aşa şi eu puteam să rămân în istorie. Dani Corban, fiul lui Heinrich al omieoptezcipaişpelea Corban, Unsul lui Dumnezeu! Epoca Corbaniană: pensule şi peniţe pentru toată lumea!

   0

   0

  • #15

   @ Dani

   „Drepturile femeii sunt protejate juridic. Femeia dispune de bunurile sale pe care le administrează liber, practică numeroase meserii și uneori poate avea răspunderi importante în societate.”
   Din Codul lui Hammurabi daltuit acum … vreo 3800 ani ! https://ro.wikipedia.org/wiki/Codul_lui_Hammurabi
   Eu as fi mai precaut in afirmatii legate de istoria umanitatii, cei mai pasionati si inveterati istorici recomandand o asemenea prudenta, insa scuza-ma, e chestie de logica, lipsa inzestrarii fizice ar fi trebuit mai degraba sa amplifice calitatile intelectuale, (sa le transforme in tocilare mioape), nu sa le scada.
   In alta ordine de idei, tu crezi ca pana in urma cu vreun secol paleta muncilor intelectuale era pe atat de variata ? Fratele meu alb, pai era o boierie „sa stai la cratita” (sa fi „o anexa a gospodariei”), in timp ce barbatul statea ca boul (si cu boul) in arsita soarelui, in bezna minei, cara poveri cu spinarea sau asuda, doar cei mai norocosi dintre, langa cuptorul de topit metale pentru unelte. Intentia nu a fost n-i-c-i-o-d-a-t-a aceea de a umili femeia, cum va tot spala creieri feministele, ci de a o proteja. Ia spune, nu ti-ar fi convenit sa fi tu acela care trebuie doar sa aduca merinde pe camp la ora pranzului sau sa pregateasca cina ?
   Din pacate trebuie sa ma repet pe aici (pe la Cetin) in „chestiunea votului”. De cand crezi tu ca voteaza barbatul ? Din epoca glaciara, de pe vremea inaltarii piramidelor ? sau de la aparitia republicilor si abrogarea treptata a monarhiilor, adica majoritatea de pe la 1919 – 1920 ? Uite de cand ai tu, romanul, drept de vot: din 1919 ! (https://ro.wikipedia.org/wiki/Vot_universal) Iar romanca din 1938. Vaaai, dar ce tiranie milenara, vei spune, n-au putut vota de 2 – 3 ori pe parcursul a 19 ani (cand lumea oricum nu stia cu ce se mananca ! Bine, nu stie nici azi la ce-i foloseste). Se spune ca pentru a ajunge in acest moment al drepturilor democratice au trebuit sa moara de-a lungul istoriei aprox. 1 miliard de barbati, eu insa cred ca adevaratul numar e la cateva miliarde. Cate femei stii tu ca s-au sacrificat pentru ele ? Mai mult decat cateva zeci ?

   Draga Corbane, femeia „s-a smecherit” doar dupa aparitia asistentei sociale, a sistemelor de asigurari, a legilor favorabile ei si a liberului acces la pornografie, adica cand i-a fost lesne si lipsit de sacrificiu s-o faca, pana atunci s-a folosit, speculandu-i sentimentele paterne sau de filiatie, de barbat drept „asiguratorul” ei. La noi, unde nu-s multi cu bani, nici asistenta sociala ca-n afara si nici orizontul unui divort avantajos, majoritatea fie il capuseaza in continuare pe barbat, fie se apuca de videochat, fie spera in inmultirea legilor discriminatorii. Femei oneste, independente, autonome, asa cum ne-ar conveni noua spre a scapa de balastul contributiei majore la cheltuieli si asa cum ar fi de fapt firesc sa fie, sunt foarte putine. Din partea lor, daca se poate, (vezi titlul programului „femeia manager”) sa fie direct sefe.

   In loc de concluzie: toate aceste reprosuri nu-si propun decat sa creeze o atmosfera de culpa pentru a putea pretinde un tratament menajator si reperatoriu. Dar daca tu vrei sa te crezi in continuare vinovat, n-ai decat …

   0

   0

  • #16

   vdplm cum troleaza sefu’. Well done, Arhi, well done.

   0

   0

  • #17

   Explicația pentru lista aia a ta este foarte simplă. Se știe ca după un număr de reîncarnări se schimbă sexul. Se știe, de asemenea, că după schimbarea de sex este posibil să rămână, în cazuri rare, un număr de caracteristici ale sexului opus. Șanse mari ca toate femeile din lista ta să fi fost anterior bărbați care muriseră prematur și le mai rămăsese ceva de inventat. În mod sigur, la reincarnarea următoare toate femeile alea nu au mai inventat nimic.

   0

   0

  • #18

   Freigeban, uite inca una care nu a prea castigat la pacanale dar a jucat la eprubete si a castigat e=mc2

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lise_Meitner

   0

   0

  • #19

   Sexist sau nu, mie replica asta mi-a rămas întipărită pe retină. Ar trebui pusă pe o poză cu efect vintage și făcută virală pe Internet: „Femeia a fost o anexă în gospodărie, puţin mai importantă decât gâsca şi la egalitate cu capra (în societăţile progresiste)”.
   =)))) Chapeau.

   0

   0

  • #20

   @Micul Despot, ai tu noroc că nu rețin și nu-s capabilă să redau bancuri. că știam un banc drăguț cu Ion și Măria, când s-a săturat Ion de stat în arșiță ca(cu) boul și-a zis el că stă la cratiță ca boierul; sau ăla americănesc cu nenea care venea acasă și-o întreba pe nevastă-sa ce-a mai făcut și ea zicea ceva de genul: ”știi tu, când zic mereu că n-am făcut nimic, azi n-am mai făcut ”nimicul” ăla”.
   iar aia cu dreptul de vot, las-o că măcăne. tac-tu (și al meu) mare a primit drept de vot în 1919 și mă-ta mare (și a mea) în 1938 nu din cauza sexului, ci din cauza originii/clasei sociale. că până atunci n-a fost ca și cum am fi fost conduși de extraterești, tot de ființe umane, în genere masculi. că domnitorul, la noi, n-a fost niciodată femeie (sau eu, cel puțin, n-am citit/auzit), boierii care aveau funcții sau orice persoană cu vreun rol în conducerea socială/politică nu erau femei. femeile ăstora aveau fix același rol ca și femeile iobagilor (făcut copii și stat la cratiță, doar că boieroaicele stăteau indirect).
   dap, discriminare pozitivă e o porcărie, dar poate că încearcă doar să contracareze discriminarea reală de care încă se lovesc femeile: accesul la un loc de muncă (ieri-alalteieri comenta cineva chiar pe acest cinstit blog că nu ar angaja femei pe posturi care presupun training, că rămân alea gravide și stau acasă doi ani), accesul la o funcție de conducere (tot pe motivul ăsta, sau nu sunt dispuse la mii de ore suplimentare sau pe ăla că bărbații nu prea suportă să primească ordine/indicații de la o femeie) și multe altele. trăim într-o societate încă foarte rurală, ia vezi la sat, pe cine ar lăsa la școală dacă ar trebui să aleagă, băiatul sau fata? (și ar alege fără nici cea mai mică legătură cu dotarea intelectuală, dorința de a învăța, determinare, etc). sunt încă zone în țara asta în care se zice ”am x copii și y fete”. a fost la un moment dat o știre cu niște copii de 14-15 ani care nu știau să citească, că nu-i lăsase tac-su la școală. motivul ăluia ”învătau oricum în armată, că el așa a învățat”. dar fetele (avea și fete și băieți) nu mai fac armata. alea erau condamnate din start la analfabetism.
   și am citit undeva că de-a lungul istoriei au murit la naștere sau din cauze asociate nașterii mai multe femei decât au murit bărbați în răboaie, dar nu le-a numărat nimeni, că nu contau. în plus, în cadrul conflictelor armate, daunele în rândul civililor nu prea mai făceau discriminare. să discutăm despre zonele din lume în care bebelușul fetiță era aruncat și ăla băiat păstrat?
   da, discriminarea pozitivă este o porcărie, dar să negi discriminarea de gen care a existat și încă mai există e o porcărie la fel de mare.

   0

   0

  • #21

   George,
   „Nuclear fission of heavy elements was discovered on December 17, 1938 by German Otto Hahn and his assistant Fritz Strassmann, and explained theoretically in January 1939 by Lise Meitner and her nephew Otto Robert Frisch.”

   Deci după ce au inventat bărbaţii ceva, a venit şi femeia să ţină o teorie. Să cotcodăcească pe lângă :))

   Micul Despot, da, interesantă teoria ta despre cum s-a „şmecherit” femeia odată cu „liberul acces la pornografie”. Merită insistat pe teoria asta, dar cu altă ocazie.

   0

   0

  • #22

   @ ady-p

   Nu cred ca ai dorit sa confirmi cele afirmate de mine, dar iti multumesc oricum. Da, interdictia de vot nu a avut caracter sexist, ci a fost dintotdeauna un abuz al puterii, al unei minoritati oligarhice din care faceau parte sau de privilegiile careia beneficiau si femeile. N-ati lasat de-a lungul istoriei pete de lumina atunci cand ati avut ocazia si anume cand ati devenit prin descendenta capete incoronate si implicit conducatoare ale armatelor, incercand o schimbare in bine, renuntand cumva la privilegii, ci aidoma predecesorilor ati inteles sa vi le conservati, cu forta sau cu acelasi sadism daca imprejurarile o impuneau.

   E, uite, tocmai despre rastalmaciri era vorba. Nu numai ca n-am scris pe undeva, dar nici n-am dorit sa se subinteleaga ca voi, femeile, nu faceati nimic. Ce-am dorit sa se-nteleaga a fost faptul ca nu v-a subjugat nimeni repartizandu-va in raport cu posibilitatile fizice sarcinile mai usoare. dupa cum in mod ridicol insistati. Cum sa tot afirmi cu tupeu ca ai fost umilita prin faptul ca ai fost protejata ? Cum ? N-am sa-ti ascund faptul ca va consider intradevar niste iobage, insa doar in sensul figurat, de a nu fi capabile de acte de noblete. Si astazi, cand femeile castiga la fel sau chiar mai mult decat barbatii, rolurile nu s-au schimbat defel si anume in intelegerea de a prelua intretinerea cuplului sau familiei in functie de posibilitati, precum am facut-o noi in nesfarsita noastra maretie si generozitate, ci doar sa va faliti cu toalele de firma pe care vi le permiteti voi, iar partenerul vostru nu, sa-l umiliti prin faptul ca nu-si mai permite sa va scoata la restaurant, nicidecum sa preluati voi galant nota de plata. Exact ca cocalarii care au dat de bani ! Am piramide, pira-pira-mide …

   0

   0

  • #23

   @Micul Despot, să știi că nu m-am prins cum e șmecheria aia cu protecția. negarea oricăror drepturi și însăși negarea calității de persoană și/sau cetătean nu mi se pare că mă protejează cine știe ce sau că-mi repartizează partea din muncă pe care sunt aptă fizic s-o efectuez.
   cât despre faza cu veniturile, scosul ochilor lui că nu mă mai poate duce la restaurant, etc, mai schimbă și tu cercul în care te învârți , că nu-i vina mea/a noastră că tu dai numai peste proaste/pițipoance. așa cum nu-i nici vina ta/a voastră dacă eu dau peste un bou care-mi face viața amară. eventual e vina mea că stau cu el.
   apropos de epurarea religioasă, uciderea bărbaților și păstrarea în viață a femeilor, crezi că alea se duc la prea mult bine? nu știu cum să zic, dar eu personal, pentru mine aș prefera un glonț/ștreang cinstit și rapid decât să fiu violată de batalione de epuratori/soldați/etc și apoi să fiu sclava lor domestică pentru restul vieții mele.

   0

   0

 6. #25

  „Noroc” ca doar 10 firme vor primi cei 50.000 lei, din care vreo 7 vor fi de fashion & hairstyle si vreo 3 de restaurante raw-vegan si cu bucatari lumbersexuali.

  0

  0

 7. Pentru ca suntem prosti. De aia. E simplu.

  0

  0

 8. #27

  Cand gândim cu pula multa pula vedem in jur

  0

  0

 9. #29

  Doresc sa dezvolt (nu singur, cu parteneri) un complex rezidential unde, ca sa cumperi, conditia esentiala este sa nu ai si sa nu faci copii. Sau daca ii faci, te muti unde stii, mai primesti inapoi 75% din suma minus cheltuieli birocratice si eventuale reparatii.
  Sa zicem, complex rezidential +15. Daca nu ai 15 ani impliniti, accesul total interzis.

  Cam de cate procese m-as putea lovi si ce sanse de succes credeti ca as avea? In cazul in care un cuplu descopera minunile facerii si decide sa nu isi mai respecte contractul.

  0

  0

  • #30

   am vaga impresie ca poti ajunge si la proces penal…

   0

   0

  • #31

   vrei sa faci locuinte de lux ieftine pentru tiganii fara copii? Daca iti iese vrajeala o sa intri in istorie…

   0

   0

  • #32

   eventual, la sosirea trenurilor care ii aduc in cartiere, ai putea sa iti pui angajatii sa ii trieze, parintii de-o parte, copiii de alta parte. echipele de triere ai putea sa le numesti Sonderkommando. pfiii, ce idee meseriasa:))

   0

   0

  • #33

   da, copiii la export, adultii la marochinarie. Visele umede nu pier niciodata.

   0

   0

  • #34

   …si produse de ingrijire a pielii

   0

   0

  • #35

   Poate ca ai posibilitatea sa construiesti un ansamblu rezidential care sa aiba anumite restrictii pt cei care locuiesc acolo, dar daca il oferi pt inchiriere, nu vanzare. In USA, de ex, am vizitat pe cineva care locuia intr-un ansamblu rezidential unde puteau inchiria doar persoanele de-o anumita varsta, mai inaintata. :D Dar ma indoiesc ca cineva tanar si-ar fi dorit sa locuiasca acolo, oricum. In momentul in care vinzi, nu cred ca mai poti pune asemenea conditii.
   Da’ niste comunitati din alea de pensionari ar fi o idee grozava in Romania. Cineva sa le propuna: oameni buni, dati apartamentul din Bucuresti pt unul intr-o zona asa, mai rurala, si ca sa compensezi pt diferenta de pret le oferi ceva facilitati, stiu eu, cheltuieli de intretinere compensate sau doctor permanent in complex. Si asa aglomereaza orasele degeaba si la aer curat, cu vecini de varsta lor, toata lumea ar fi mai fericita (si noi, si ei).

   0

   0

  • Pe vremea impuscatului le zicea camine de nefamilisti.

   0

   0

  • #37

   Cheddar really approves this shit!!!

   0

   0

  • #38

   Ce treaba au tiganii?? Eu vorbeam serios. Desi, o alta conditie la care ne gandeam ar fi studiile superioare. Dar aspectul cu minorii e cel primordial.

   0

   0

 10. Pe mine m-a amuzat copios sa aflu ca „sora sefa” la un spital de pediatrie din Timisoara cu ceva ani in urma era barbat… Deci se poate!

  0

  0

 11. Acum ori sa-mi sara femeile in cap, dar pe mine m-au enervat mereu treburile de genul asta. Eu am terminat liceu si facultate de baieti, acum lucrez in domeniu dominat de barbati si rup stilul-crocodilul. Nu m-am gandit niciodata ca as avea nevoie de ceva special pentru ca sunt femeie sau ca am fost afectata la promovari pentru ca sunt femeie.

  Dar asta sunt eu, poate am fost norocoasa.

  O singura chestie as vrea eu pentru femeile angajate – concediu platit in prima zi de ciclu, nu de alta da am niste crape care ma fac oricum ineficienta. Nu ar fi discriminare fata de barbati, pentru ca ei n-au ovare.

  0

  0

  • #41

   problema reala e ca astfel de mizerii submineaza in mod real valoarea perceputa a oricarei femei. a, pla, tu esti sefa ptr ca esti femeie si asa e legea, nu ptr ca esti buna

   0

   0

  • #42

   Deci tu te bati cu caramida in piept ca ai reusit fara nici o conditie speciala, deci toate ar trebui sa reusim fara nici o conditie speciala, dupa care ceri concediu in prima zi de ciclu. Decide-te fetita.

   0

   0

  • Draga mea ana, nu prea intelegi tu ce inseamna „special” in cazul asta. Eu n-am cerut niste bani in plus sau intaietate la promovari pentru ca sunt femeie . Pentru ca astea doua sunt date pe baza de performante ale creierului, iar creier au ambele sexe.

   Treaba cu prima zi de ciclu libera este o chestie legata strict de anatomie, este un caz special, precum rampa pentru invalizi. Stiu ca nu e cea mai buna comparatie, dar alta nu gasesc momentan.

   Daca eram politician si propuneam o lege de genul sunt curioasa daca mi-ai fi sarit in cap cum imi sari acum?

   Si … „fetita” … multumesc de compliment! :D

   0

   0

  • #44

   ana este demonstratia clara de ce exista intiativele astea. si de ce sunt niste imbecilitati

   0

   0

  • #45

   Prima zi de ciclu libera platita sunt deja bani in plus. SI cum sa se dea ziua aia? Nu toate femeile au crampe dar o zi libera platita pe luna mi-ar conveni. CIne poate sa dovedeasca ca nu am sau am crampe? Daca totusi concediul acela platit de o zi pe luna se scade din concediul anual atunci nu vad de ce nu.

   0

   0

 12. #46

  Discriminarea pozitiva este cea mai imbecila solutie gasita de societatea moderna pentru a rezolva situatii de inegalitate.
  Daca vrei egalitate atunci fa lucrurile egale.
  De asemenea – daca sustii ca egalitatea trebuie fortata prin masuri de genul, pentru ca o parte este „defavorizata” atunci trebuie sa-ti pui intrebarea – cum au ajuns asa? De ce o parte e defavorizata? Este oare pentru ca egalitatea despre care vorbesti nu exista? Si exista doar ca si concept artificial impus de catre societate?

  Daca femeile sunt intr-adevar oprimate ( si unele chiar sunt) de ce feminismul sustine ca sunt egale sau mai bune ca barbatii – nu se contrazic cele doua?

  0

  0

 13. #47

  Mda. La ora asta tocmai s-a terminat filmul Idiocracy pe protv. Numa zic.

  0

  0

  • #48

   filmul ala devine tot mai real, cu fiecare an

   0

   0

  • #49

   De 5 ani il tot bat la cap pe nepotu’ s-arunce o geana pe filmu’ asta , da’ n-ai cu cine, ba, n-ai cu cine!

   0

   0

 14. #50

  Păi eu şi pe asta o văd tot ca discriminare: se organizează cursuri şi se oferă finanțare pentru femeia-manager, asta sugerând că bărbații nu au nevoie …

  0

  0

  • #51

   Nu intelegi. Barbatii au penis. Sunti niste asupritori care pun sistematic bete in roate doamnelor manageri(tze)

   0

   0

  • #52

   exact. Pun penisuri in roate. Pentru ca au cu ce.

   0

   0

 15. #53

  Nush oricum ce stiu e ca

  0

  0

 16. #54

  Pe planeta asta sunt 2 chestii umane: femei si barbati. Ca femeile sa fie discriminate, inseamna ca cei ramasi efectueaza actiunea de discriminare. In alta ordine de idei, barbatii desconsidera femeile, deci problema pleaca de la ei.

  Pana acum, am auzit tot felul de lucruri precum: trebuie rezolvata cauza problemei si nu efectul, ura trebuie eliminata de la sursa, egalitatea duce la disparitia sentimentului de ura etc.

  In fine, cred ca banii aia ar trebui sa ajunga la barbati.

  0

  0

  • #55

   eu nu stiu oameni care sa desconsidere femei. serios.

   0

   0

  • #56

   Haidi, bre, ca doar pe Piticu nu il stii de la televizor.

   0

   0

  • #57

   am zis ca nu stiu oameni…

   0

   0

 17. #58

  @Cetin uite aici smecherie mare. A vazut filmul acesta si a ramas mirat!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=1yQ1BcT5flw

  0

  0

 18. #59

  Ce vina am eu ca femeile au fost discriminate pana acum 100 de ani?
  Eu sunt responsabil pt faptele mele nu pt ale stramosilor. Societatea (statul) in care traiesc si la care eu am contribuit, nu cred sa aibe vreo lege care sa discrimineze in functie de sex.
  Deci unde este logica?

  0

  0

 19. #60

  Pe același criteriu campaniile de prevenire a cancerului se desfășoară după programul „salvați ţâţa, nu puţa”. Pentru că am văzut nenumărate campanii dedicate cancerului de sân, dar pentru cel de prostată nu.

  0

  0

 20. #64

  La subiect acum. La ce ar folosi un astfel de program? Dacă ești bărbat te descurci singur, nu ai nevoie de ajutor.

  0

  0

 21. #65

  Cam ceea ce traiesc albii sud-africani cu negrii in fiecare zi a existentei lor :)) . Exact treburi ca asta din articol, discriminari d-astea ” pozitive ” .

  0

  0

 22. #66

  Conform datelor, raportul functiilor executive si manageriale inregistrate pana la acest moment in Europa este de 29% femei comparativ cu 71% barbati.

  Mercer a analizat sondajul condus asupra 264,000 de persoane ce ocupa functii de conducere si manageriale in 5,321 de companii din 41 de tari europene. Datele provin din studiul salarial Mercer TRS (Total Remuneration Survey) care ofera informatii statistice complete pentru companiile care doresc sa creeze si sa mentina politica de remunerare din cadrul companiilor lor.

  Da, tare discriminati sunteti.

  0

  0

  • #67

   Ana…ce nume simplu.

   0

   0

  • #68

   …cu mere

   0

   0

  • #69

   Mie imi place Ana cea zidita de Manole…bodybuilding ftw!!!

   0

   0

  • #70

   S-a strigat „bingo”! Stim deja o femeie care vrea sa obtina finantarea!

   0

   0

  • #71

   nu râdeţi. Asta înţeleg prin discriminare o bună parte din femei, ele văd cifrele şi în tărtăcuţa lor compară cu câte femei sunt comparativ cu bărbaţii, dacă nu e egal sunt discriminate.

   0

   0

  • #72

   Exact comentariile de genul asta fac diferenta intre pizde si femei.

   0

   0

 23. #73

  Dar putem face altfel, program de finaţare pentru cei mai capabili 100 de tineri afacerişti. Astfel pot să jur că am elimina 90% din femei şi nu ar putea scoate un proces de discriminare. Ştiţi emisiunea arena leilor? mă uitam la început puţin, erau nişte tanti cu nişte idei gen hai să vindem creioane, pentru asta voiau finanţare. Cu astfel de idei dai la o parte oamenii cu potenţial. Să bage firmele în faliment pe banii lor nu din banii statului.
  uitaţi aici la bagaboantele astea, de la mine din urbe http://afacj.ro/
  Femeile sunt plătite şi la tenis egal ca bărbaţii şi ele nu scot rating la tv nici măcar cu cracii şi când îşi arată chiloţii pe terenul de tenis, de când cu pornul la liber, Djokovic a spus asta şi nişte influenţi l-au redus la tăcere.
  Toată situaţia asta e dintr-un motiv mare şi lat, oamenii mici şi inferiori se asociază şi se susţin reciproc, chiar dacă nu au dreptate ei creează o coaliţie să fie cât mai mulţi. Oamenii superiori sunt orgolioşi, se descurcă singuri sau în grupuri selecte.

  0

  0

 24. exista o serie de probleme de discriminare a femeilor in Romania, cat se poate de reale. Trebuie rezolvate, discutat cu femeile, etc etc etc. ii mult de lucru.

  Pe de alta parte, propun sa dam cu smoala si pene pe oricine deschide gura si rosteste expresia nefericita political correctness.

  Nu de alta, dar dupa 50 de ani de „ajutor” din partea stangii ca sa se emancipeze, negrii din america o duc mai rau decat hispanicii si sunt la un pas de razboi civil.

  In acelasi timp, asiaticii de ex s-au integrat excelent, marele noroc fiind ca nu au fost interesanti pentru activisti si acestia nu i-au ajutat.

  0

  0

 25. #76

  Treaba-i simpla.Barbatii se nasc manageri,iar femeile trebuie sa devina.Asta inseamna training&programe dedicate&bani.
  Cate femei cu succes in afaceri sunt in topul Forbes?In primii 100?
  Cam asta e:vrem egalitate de sanse,dar ovarele noaste au nevoie de sponsorizari multiple mai ales in zilele cu ciclon!

  0

  0

 26. #77

  Egalitatea dintre caratorii de oua si caratoarele tate(tz) sta in picioare pana la primul război,epoca glaciara,cataclism climateric etc.Dupa aia vorbesc topoarele,armele de foc,rachetele si aia care stiu sa ucida cat mai mult cu jucăriile astea.

  0

  0

 27. #78

  Ştii care e tragedia supremă? Mentalitatea de second-handism si samsarism. Atât a priceput majoritatea românilor „bussinessmeni” despre capitalism.

  0

  0

 28. #80

  „Arta de amorul artei e o lăbăreală. Arta de dragul adevărului, arta de dragul binelui şi al frumosului, asta e credinţa pe care o caut.”
  Ştiţi cine a zis asta? George Sand, o femeie romancier. A trăit în sec. al XIX -lea. Păi de ce semna George Sand? Pentru că femeile erau discriminate! Nimeni n-ar fi dat un găinaţ pe cartea ta, dacă nu erai bărbat.
  Femeile sunt discriminate şi acum, în zilele noastre. Când eram mic şi mergeam la concursuri de şah, se făceau două categorii: Băieţi şi Fete. Nu amestecau băieţii cu fetele. Dar de ce? Fetele nu ridică la fel de uşor o piesă de 10 grame?

  Acum, nici să cădem în extrema cealaltă şi să punem echivalenţă între bărbat şi femei. Nu există aşa ceva. Suntem diferiţi, asta este rostul nostru pe Pământ – fiinţe diferite care se completează. Altfel am fi fost androgini. Fiecare individ cu penis şi câte un vagin în cur.
  Ce scrie în Ecleziast?
  „לכל דבר יש עונה, ועת לכל חפץ תחת השמים:” Corect?
  „Pentru orice lucru există un timp şi un sezon, pentru fiecare scop sub cer. ” Asta scrie în Ecleziast, în Vechiului Testament.

  Femeia este mai conștiincioasă, mai organizată, bărbatul este mai inventiv. Femeia este mai chibzuită, barbatul mai curajos, mai visător. Fiecare avem timpul şi scopul nostru sub cer. O să vină şi timpul femeii, sezonul femeii. Atunci când femeia va face prima descoperire majoră, o invenţie care va schimba faţa lumii.

  De ce fac ăştia cursuri de manager pentru femei? Simplu: Există cerere pentru aşa ceva. Multe companii preferă să angajeze femei în locul barbaţilor. Dacă sunt la fel de competenţi şi vor acelaşi salariu, multe companii preferă femeia. Pentru că femeia este mai loială. Femeia îşi schimbă mai greu locul de muncă, nu îţi pleacă în mijlocul proiectului, pentru că i-a dat vecinul 50 de euro în plus.

  0

  0

 29. #81

  Stia Naomi ce stia cand s-a decis sa sara in barca cealalta. Traistariu si ar baga si el cocoșelul la ghilotina pt 50.000.

  0

  0

Citește și...

Am scos-o ieri pe minunea creață din dotare la biliard. Că nu prea vrea, că nu are chef, câr, mâr. – Hai să jucăm bila 9, propun eu. – Nu știu să joc bila 9. – Nu e nimic, te învață iubitul tău, care e profesionist pe @8Ball Jucăm primul joc, pierd, plin […]

Am hoverboardul acesta de anul trecut, din februarie. După câteva luni, s-a bușit. Din ce găsesc eu pe net, este placa de bază, cel mai des întâlnit defect la chinezăriile astea. Având în vedere că eu nu o să îl repar niciodată și ocupă locul aiurea în casă, dacă îl vrea cineva […]

Am scaunul pe care stau de foarte mulți ani. Nu știu exact câți, dar mulți. E scaunul de birou alb de la Ikea, varianta clasică, dar nu cel care e de vreo 3 ani sau cât e, ci modelul de dinainte, mult mai mișto și mai complet. Nu iau în calcul că, fiind […]

Bicicleta este cea din imagine, este pentru copii mai mici de 6 ani, are 2 ani de când o avem și fiul a învățat să meargă pe ea.