O veste buna

Conform lui George Buhnici, precum si domnului Iulian Urban, orice factura se prescrie daca nu e platita in trei ani. Asa ca, Connex Vodafone suck my dick!
Mai ramane sa aflu cu exactitate ce se intampla si cand e vorba de amenzi de circulatie incasate acum 5 ani si neplatite, si somnul meu va deveni muuuuult mai linistit.

26 comentarii

 1. Bine ca au facut si asta ca era prea de tot, mai stiu eu faze… Si sper ca si la banci o sa fie la fel, ca pentru un cacat de 20 de RON te poarta dintr-un oras in altul, costa mai mult drumul decat ce ai de platit.

  0

 2. Stai linistit, ca nu te lasa Conecsii sa scapi asa usor :) … acum lucreaza cu firme de recuperat creante, si astia nu glumesc. Treaba lor e sa te dea in judecata. Asta fac toata ziua :))

  0

 3. JMihai, au schimbat si la banci. e mai cu schepsis acum, si nici nu mai stai cinci ani in baza de date.
  Christiansen, nu ai citit articolul sursa…statul nu sustine acest demers, adica datul in judecata, dupa 3 ani, pentru ca se considera ca firma nu a avut interes in recuperarea creantei. Citeste ce spune domnul Iulian Urban.

  0

 4. Deci pot sa arunci si e la gunoi toate scrisorile de amenintzare :) superba treaba. Mercy de info.

  0

 5. Buna treaba.Cred ca in trei ani trebuiau sa faca demersuri in recuperarea unei datorii.Dar pentru datorii mici nu cred ca se justifica judecata.

  0

 6. …Toti stiu sa isi dea cu parerea dar niciunul nu stie exact despre ce este vorba… PRESCRIPTIA EXTINCTIVA este o norma de drept destul de veche in domeniu .
  Arhi,asa este…
  (TEORETIC) Daca in termen de 3 ani creditorul nu a intreprins nicio actiune legala pentru a recupera creantele de la debitor(adica de la tine) ,conform legilor romanesti( aceasta prevedere este foarte veche ,dar foarte actuala :) ) datoria se prescrie.
  Ce inseamna asta? Inseamna ca respectivul creditor(adica cel caruia ii datorezi ceva) nu mai poate intreprinde nicio actiune legala spre a-si recupera banii. Insa acea datorie ramane in continuare datorie(Va exista in continuare si nu se va stinge decat in momentul in care creditorul isis va recupera banii-chiar daca nu o mai poate face pe cale legala). Adica.. nu va mai putea actiona pe cale legala,dar daca puna mana vreodata pe vreo suma de bani de la tine , o poate opri in contul datoriei vechi(indiferent de destinatia initiala a sumei respective). Mai exista cateva chichite… Daca in contractul intial este prevazut altfel decat in lege privitor la termenii prescriptivi acesta primeaza deoarece orice contract intre doua parti are valoare de lege pentru acestia. Mai exista cateva situatii in care recunoasterea datoriei anuleaza prescriptia(adica in caz ca te-au sunat de exemplu cei de la SC EOS KSI-recuperatorii de creante ,iar tu ai recunoscut datoria si eventual ai mai si semnat vreo hartie pe la ei… prescriptia se va anula si vei putea fi actionat in instanta…-de regula recuperatorii recurg la fel si fel de pacaleli care sa te atraga intr-o astfel de capcana)…
  In caz ca in ultimii 3 ani ai primit vreo instiintare sau vreo somatie de plata de la recuperatorii de credite sau de la creditor , iarasi curgerea termenului de prescriptie se opreste si se reia de la 0. Normal ,acest termen , incepe sa curga din ziua in care ai primit ultima instiintare de plata( a se retine ca fiecare factura are un termen separat de curgere spre prescriptie).

  Arhi, mai multe amanunte poti gasi daca cauti in manualele de Drept : PRESCRIPTIA EXTINCTIVA !

  P.S.- Din cate cunosc eu, daca a fost pornita o actiune legala impotriva ta ,inainte de a se scurge acest termen prescriptiv, acestia nu sunt obligati sa te anunte asupra acestui fapt decat atunci cand vor considera ei de cuviinta sau va fi nevoie sa te prezinti in instanta. Ei pot lasa actiunea sa adune dobanda(pe motiv ca iti fac dosarul spre a fi trimis in instanta) si abia dupa aceea sa deschida un proces(cand deja exista o suma destul de grea)… Ar mai fi o prevedere legala (cam ambiguua) ,care s-ar putea aplica, daca in contractul respectiv nu era prevazut altfel(si de regula in vechile contracte Connex nu era prevazut-este totusi bine sa ai contractul respectiv in caz ca se ajunge la chestii mai nasoale). Anume: art.4 al.3 din LEGEA 469/2002 privind intarirea disciplinei contractuale, potrivit caruia penalitatile de intarziere nu pot depasi cuantumul debitului principal, cu exceptia cazului in care in contract se stipuleaza contrariul…

  0

 7. Hector, un contract are caracter de lege intre parti, cu conditia respectarii legilor in vigoare. Altfel ar putea exista bine mersi contracte de sclavie, la propriu.
  La Urban pe site sunt scrise foarte clar conditiile.

  0

 8. Intradevar :), poate ca stau eu mai prost la capitolul exprimare… Este logic ceea ce spui tu si este doar vina mea ca m-am exprimat aiurea. Sta la mintea cocosului ca un contract care nu respecta legile in vigoare cade sub sanctiunea NULITATII ABSOLUTE. (Nu mai fi carcotas :P )
  Banuiesc ca ai inteles esentialul comentariului anterior :) si faptul ca doar am incercat sa fiu de ajutor.

  Stiu ca la Urban se gasesc o groaza de chestii utile.Si este de apreciat efortul si „gratuitatea” ofertei de astfel de informatii la ei pe site.Nu am negat profesionalismul lor.(cu toate ca cei de la EOS-aia cu recuperarile- sunt undeva mult mai sus ) :)

  Precizare:

  Cand am facut afirmatia :

  0

 9. nu ai gresit cu nimic. doar am corectat o exprimare. in rest e ok.

  0

 10. arhi, daca ai datorie la Vodafone contacteaza-ma pe mail, poate esti chiar in baza mea de date de la munca. :D

  0

 11. bimbi, acum.
  Nume: Ion Popescu-Gopo
  Nr: 0722 696 969

  0

 12. bine domnule regizor. sa mai vrei sa faci un bine in ziua de azi.. pffff :D

  0

 13. =)) bimbi, multumesc de intentie, dar daca nu lucrezi la eos kos, nu ai ce face:))
  poate doar in baza de date de la biroul de credite…:))

  0

 14. Arhi: :) Acum am citit si eu articolele, multumesc ca mi-ai atras atentia

  0

 15. nu’s la eos, dar cica vin in Cta sa-si deschida sediu. :D Oricum, daca au trecut 3 ani, clar nu mai platesti nimic, insa daca astepti 3 ani gandindu-te ca te lasa in pace si ai o datorie mare risti sa te bage in executare silita sa iti puna poprire pe salariu.

  0

 16. nu am salariu, sunt freelancer. nu am proprietati, nu am nimic pe numele meu. deci, in afara de boii de la bicicleta, cam ce ar putea sa imi ia?

  0

 17. Treaba executorului judecatoresc este sa te urmareasca legal pana in momentul in care vei avea un venit. ;) Eu am debitori in executare ce au datorii tocmai din 2003 de cand s-a infiintat societatea.

  0

 18. ii urez succes in urmarirea inaltelor teluri ce il propulseaza:))

  0

 19. #19

  Ok si cu cei de la zapp? stie cineva ceva concret? inafara de faptul ca lasa pe o firma tot gen EOS sa te sune de nebuni? Si culmea ca suna cred si la numere apelate ce apar pe factura (furnizate de cei de la firma zapp ca de altundeva nu vad de unde ca eu am schimbat nr de telefon destule) ca sa dea de tine?

  0

 20. Am nevoie de ajutor la un raspuns in leg cu o vecina este alcoolista vai de mama ei si a putut sa faca un imprumut faza este ca nu are casa nu are nimika doar este luata in spatiu
  Vin fel si fel de plicuri ,telefoane
  intrebare Ce se poate intampla?

  0

 21. #21

  mihai, absolut nimic. nu are ce sa ii ia, iar casa nu este pe numele ei. daca imprumutul nu e girat de proprietar, nu ai treaba

  0

 22. #22

  am o intrebare:un tip a incheiat un contract intre el si romtelecom,iar dupa o luna a venit o factura in valoare de 2400 ron.nefacind nici o sesizare la romtelecom o avocata i-a spus k si-a acceptat tacit datoria si k ar trebui sa achite la firma de recuperari eos care se ocupa acum de achitarea debitului.in momentul contractului tipul avea 18 ani,iar acum are 22!i se mai poate impune sa achite datoria sau poate dormi linistit?
  multumesc pentru raspunsuri!

  0

 23. #24

  Buna ziua!
  Am primit si eu un plic de la recuperatori ca am de platit o suma de 770 de lei.In 2009 ianuarie am facut un abonament la cosmote si nu am mai platit.Cred ca in august fac 3 ani de cand am inceput sa nu mai platesc.Ce sa fac oare sa astept sa se faca 3 ani sau sa platesc.Ma gandesc sa nu-mi vina ceva la servici ca seful meu nu prea accepta dinastea.
  MULTUMESC MULT!

  0

 24. #25

  acum vreo 3 luni am primit o carte de la reader”s digest pe care eu nam comandato .si de atunci tot am primit plicuri sa o plates mai nou ieri am primit un alt plic ca ma dau in judecata si ca au pornit demersurile de recuperarea banilor.ce sa fac?

  0

  • #26

   vlad victor » sa le dai muie, nu au ce sa iti faca. nu ii mai baga in seama

   0

Citește și...

Una din marile probleme ale știrilor și subiectelor din ziua de azi este fake news. Sub umbrela așa zisului jurnalism, cea care permite orice, pentru că e libertate de opinie, poți minți, poți inventa, poți inventa inclusiv teroriști și vânzători de arme în românia, ca porcul ăla din UK și să nu pățești […]

Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? […]

Dragă tată – sau tătuțule, că sunt puțin emoționat, sunt la a doua sticlă de ceai. M-am gândit să-ți scriu și să-ți mulțumesc că m-ai îndemnat să dau la facultate. Țin minte că într-o zi, când am venit acasă, am intrat pe poartă și tu stăteai rezemat în coada cazmalei și mi-ai zis: […]

Scris de Robert Agachi -Alo!Alo!Casa Moise?     -Alo!Da, domnișoară.     -Așteptați vă rog să va fac legătura ,că vă caută Dumnezeu dar acum e pe linia cealaltă cu Noe…     -Da’ durează mult domniță, că e tarziu și as vrea să dorm, că mâine tre’ să mă duc iar cu […]