Oamenii și scările rulante

Ați văzut cât de iubite sunt scările rulante în rromânia? Oriunde ar fi, indiferent de lungimea treptelor pe care ar trebui să le urce, rromânii le folosesc cu obstinație.

Mă uitam în City Park, într-o dimineață nu dăduseră drumul încă la scări și o pereche, tineri de tot, au ajuns în fața scărilor. Niște ochi supermirați, o privire plină de dezgust „cum mă nu merg scările rulante, ce dracu e asta?”, s-au întors în loc și au plecat spre lift. Să nu urce pe jos. Un etaj. Iar în drum, se uitau cu priviri pline de milă către mine și Nevasta, care urcam treptele „uite la ăia, ce amărâți, urcă treptele când e scară rulantă”

Vă dați seama că deja e stare de statut social? Dacă urci treptele pe jos, deși ai alături scara rulanta, înseamnă că ești un loser de 2 lei, care nu are bani de-o noapte în bambu.

Ce rușine!

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. scarile rulante le folosesc daca 1) sunt foarte grabita si sunt libere astfel incat sa pot alerga pe ele sa ajung mai repede sau 2) sunt rupta de oboseala 3) nu exista scari normale

  si ce e asa interesant in ‘bambu’ ala pana la urma?

  0

  0

 2. #2

  nah; eu nu merg in bambu’ . si nici nu folosesc scarile rulante, ca nu am rabdare pana ma transporta ele acolo unde vreau sa merg.

  0

  0

 3. cam cum aratau tinereii? new emo style sau cartite de mall superfitoase?

  0

  0

 4. Tinand cont ca in vale nu aveam lift aproape niciunde, urcam la scari la greu. Si nu imi picau coa***e :P

  0

  0

 5. clar , o sa merg in mall sa opresc scarile rulante (in cel din Vitan ca ala n`are scari normale) dupa care fix in bamboo ma opresc si le arat deshtul mijlociu alora cu fete de „eu urc numai pe scara rulanta sau cu liftul” poti sa consideri razbunat de acum :))

  0

  0

 6. #6

  Vai, ce subiect interesant! De-a dreptul captivant, Arhi! Super! Urmeaza noi dezvaluiri despre lift! Stay tuned!

  0

  0

 7. #7

  Eu nu suport scarile rulante.Impiedicata cum sunt,tot timpu’ ma tem ca ma duc in nas cand ajung la destinatie si trebuie sa ma dau jos.Si apoi,daca urc scarile prin propriile forte se cheama ca mai fac si un pic de sport,asa ca nici fana a lifturilor nu sunt!

  0

  0

 8. Eu chiar si pe scarile rulante urc.Bine bine, putin mai greu, pentru ca trebuie sa-mi fac loc printre taranii care stationeaza si pe partea stanga :|

  0

  0

 9. meh nu neaparat. la iulius mall in timi e o banda rulanta destul de lunga de la intrare pana la scarile rulante si e destul de fun sa stai asa pe ea si sa nu umbli :)

  0

  0

 10. Scarile rulante reprezinta obiectiv turistic si trebuie pastrate in stare intacta, ce stiti voi…

  0

  0

 11. @Arhi

  Eu detesc scarile rulante deoarece cei care sunt pe partea cealalta a scarilor se uita la tine ca niste psihopati.

  0

  0

 12. :)) Bogdan face parte din categoria alora de merg numai pe scara rulanta :))

  0

  0

 13. Nu e o regula scumpule ca doar la noi e asa. Peste tot este la fel.Ce daca scara rulanta este full si de abia poti sa te misti? Nu te chinui sa urci scarile chit ca nu e nici dracu acolo. Cum sa urci pe acolo. Poate parea bizar dar eu urc chiar si pe scarile rulante. Ma enerveaza sa stau sa astept pana ajung sus!

  0

  0

 14. #14

  da, dar tu esti zgatie:))

  0

  0

 15. Tocmai mi-ai amintit de un clip absolut genial:
  http://www.youtube.com/watch?v=Yo6sQ5ugaQs exact ceea ce spuneai tu, doar ca dus putin la extrem :) merita vazut

  0

  0

 16. Intr-o tara normala, toti care folosesc scarile rulante stau pe partea dreapta astfel incat cei care se grabesc sa poata urca fara sa zica tot timpul „pardon, scuzati”. La noi se ingramadeste lumea ca bere gratis. Si eu urc pe scarile rulante (daca imi dau voie civilizatii nostri) si daca e liber ma mai si joc cu picioarele la pornire sau la capat, adica „merg” cu scarile, nu stiu cum sa explic :D

  0

  0

 17. Ne-am invatat a fi putori si snobi. Asta e marea problema.

  0

  0

 18. #18

  astazi am fost in Baneasa Mall cu prietena.
  inca de la intrare am mers in spatele unui cuplu(aveau spre 30 de ani).
  ajungem aproape de scarile rulante (care nu mergeau) si incepe a mea (că am învăţat-o şi pe ea ce e cu blogurile astea):
  „-Ai citit la Arhi aia cu scările rulante?
  -Nu.
  -Păi a fost la mall şi nu mergeau scările şi 2 plini de dezgust (ca nu mergeau scarile) au plecat spre lift şi…
  -(Mă bufneşte râsul)… Adică aşa cum fac ăştia doi acum? :))”

  Să ne fie ruşine că venim la mall fără figuri şi başini şi facem efort să urcăm nişte scări amărâte ca ţăranii.

  0

  0

 19. noi ca romani ne consideram buricul universului. noi suntem cei mai destepti, cei mai frumosi, cei mai descurcareti, cei mai smecheri. una din placerile noastre cele mai mari este sa ne dam mari si ca ceilalti looseri sa isi dea seama ca noi suntem cei mai tari. si aceasta comparatie se face tot timpul, la orice element de comparatie, inclusiv la scarile rulante :)
  pacat ca nu suntem mai nemti…

  0

  0

Citește și...

L-am luat pentru copii și prima reacție a fost să fac ochii mari, când l-am auzit pe tipul de la început că înjură. După care am văzut că are și o variantă cenzurată. Foarte drăguț și foarte ciudat, seamănă cu lumea nebună din RIck and Morty la grafică iar muzica e bună bună. […]

De ani de zile mă întreb cum vor reuși să își determine clienții să plătească cu cardul, eu fiind unul din cei care, de fiecare dată când a plătit cu cardul înainte de primirea comenzii, a primit produsele la sfântul așteaptă sau le-a primit bușite, pentru că curierii le sortează în funcție de […]

Am citit chestia asta și, sincer, nu m-a mirat deloc. Nu știu dacă e neapărat reală, m-am uitat pe situl ei, nu văd vreun cont de facebook lăsat, iar textele de acolo, evident, sunt puse de către vreun student care știe gramatică. Cristiana Sîrbu este doar un efect al unui sistem […]