Oamenii habar nu au că atunci când înjură pe internet, își asumă asta

Citeam știrea asta și mă minunam. Mi se pare incredibil că poți fi atât de prost încât să faci acuzații cu subiect și predicat, atunci când tu de fapt nu ai nicio dovadă, iar acuzația se referă la acțiuni directe ale cuiva apropiat.

De exemplu, poți spune Negoiță e proxenet. Dar trebuie să ai ca referință declarația Elenei Udrea despre Negoiță. Poți spune despre Udrea că a fost târfa lui băsescu, dar trebuie să demonstrezi că târfă este doar un peiorativ legat de faptul că făcea tot ce îi dicta el, nu o acuzație că ar fi practicat prostituția pentru bani sau alte foloase materiale. Chestii de subtilitate.

Pe de altă parte, mă gândeam la hoardele de decerebrați care mă înjurau și îmi amenințau copiii și familia la articolele despre cuțofili. Nu ar fi trebuit decât să îi dau linkul avocatei mele și de acolo, reclamația penală, procesul penal, procesul civil pentru daune etc. Pentru ultraj, amenințări și chestii. Și nu așa, ci publice. Din fericire pentru ei, calmitatea mea e legendară.

Oamenii sunt atât de proști, încât nu realizează că dictonul dacic Gura bate curul este extrem de real și li se poate aplica oricând. E pe internet, frățică, nu e mare lucru, ce dacă te-am înjurat, eram și eu nervos.
Pe niște nervi de ăștia poți să ajungi să ai mari probleme și nu știi de ce.

Dar e ok, încet, încet, prin lovituri, oamenii află că dacă intri pe internet, trebuie să îți asumi identitatea atunci când încalci legea.

internet-vs-realitate

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

26 comentarii

 1. #1

  Muie Ponta

  0

 2. #3

  Pe de altă parte, mă gândeam la hoardele de decerebrați care mă înjurau și îmi amenințau copiii și familia la articolele despre cuțofili.

  Mizantropi decerebraţi.

  Oamenii sunt atât de proști, încât nu realizează că dictonul dacic Gura bate curul este extrem de real și li se poate aplica oricând. E pe internet, frățică, nu e mare lucru, ce dacă te-am înjurat, eram și eu nervos. Pe niște nervi de ăștia poți să ajungi să ai mari probleme și nu știi de ce.

  Cel mai mare păcat e că au intrat în inexistenţă forum-urile româneşti. Acolo erau hotspot-uri să-ţi calmezi nervii. Era un mecanism de autoapărare, nu pot să condamn asta, între nervos şi victiam salvată prin default doar că ăla îşi vărsa nervii pe net şi nu-i făcea ceva în viaţa reală. Tot aşa, încet, încet, userii au migrat pe facebook. Eu, însă, am o nelămurire filosofică: când a au apărut cocalarii şi proştii pe internet, venind din forum-uri sau, direct, când a apărut facebook?

  0

 3. Daca username-ul si emai-ul sunt „pe bune” inseamna ca ti asumi mai multe lucruri 😉

  0

 4. #5

  „EU Legal Services”?? Mai bine pui in footer „acest site beneficiaza de asistenta legala oferita de Udangiu&Mustaciosu”, sa vezi apoi liniste.

  0

 5. Acum ar mai fi o intrebare: cum demonstrezi ca respectivul a scris pe acel cont de facebook, in cazul in care el nu recunoaste?

  Poti pleda fie ca nu e profilul tau, fie ca s-a logat cineva fraudulos si a postat. Asta cu logarea frauduloasa poate fi usor de orchestrat – te duci la un wireless public, te loghezi si postezi. In instanta mergi cu IPurile aferente fiecarei sesiuni de logare si spui „domnilor, acel IP este strain de orice loc din care eu ma loghez in mod normal”. Sa dovedeasca avocatul acuzarii ca erai tu in acel moment.

  0

 6. #9

  Daca sunt anonimi amandoi se pune? Gen aici stiu ca e Cetin Ametcea, dar daca era Arhi? Ca eu ii spuneam lu Arhi ceva frumos nu lui Cetin si habar n-aveam ca e vorba de Cetin.

  0

 7. #10

  Pana acum internetul era locul unde se refulau o gramada de frustrari care nu se pot exprima public. Mai nou miscarea PC a inceput sa puna botnita liberei exprimari, mai ales in statele (mai) dezvoltate. Am vazut o gramada de stiri, mai ales din UK, in care au fost saltati diversi pentru afirmatiile de pe facebook/twitter etc, mai ales afirmatii rasiste si antimusulmane.

  Este o schimbare semnificativa de abordare si de limitare a libertatii de exprimare. Si de acum incolo se va implementa si la noi. Asa incat amintiti-va cum era pe vremea lui ceasca ca vi s-a urcat democratia la cap.

  0

 8. #16

  Eu ştiu că în urmă cu nişte ani (să fie vreo 5-6) un anume Manţoc sau Manţog a scris pe net că vrea s-o footă pe Oana Stancu. Grăsunica n-a apreciat complimentul, l-a dat în judecată şi a câştigat – bani mulţi pentru Manţoc/Manţog, multe mii de euro.

  0

  • #17

   Aham, 10 mii de euro trebuie să-i plătească :))
   Şi s-a întâmplat mai recent, cred că sunt doar 2 ani.

   0

  • #18

   L-au luar de fraier, alţii câte nasoale au mai scris … . Asumate sau neasumate pe post de parodie. Pitici o face cu stil.

   0

  • #19
   Arhi

   nu. mantzog a fost un bou si nu s-a dus la proces. pasarica a castigat prin neprezentare. si nu a zis ca vrea sa o futa, ca ala e elogiu. a fost mai grav:)

  • #20

   A fost mult mai grav, a zis ca nu vrea s-o futa

   0

  • #21
   Arhi

   well, merita parnaie

 9. #22

  Injur site-ul realitatea pt reclamele emag CRUNT de enervante pe care le afiseaza in mod obsesiv

  0

 10. Pe de alta parte, in ceea ce priveste acuzatia ca Petre Toba ar fi plagiat la paginile 14 si 21 dintr-un referat postat pe Internet, comisia a constatat ca aceste aspecte nu constituie plagiat intrucat referatul in cauza a fost postat pe Internet fara specificarea autorului si fara precizarea datei publicarii online.

  „Ori (sic!), in situatia de fata, neavand persoana prevazuta de lege careia sa ii fie atribuit referatul rezulta, pe cale de consecinta, ca nu poate fi vorba de plagiat, intrucat nu sunt intrunite conditiile legale.

  Internet-ul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii, ci doar un fond documentar incomensurabil, care sta la dispozitia tuturor utilizatorilor, la acest fond documentar apeland inclusiv persoanele care desfasoara activitati de cercetare stiintifica”.

  0

 11. Daca tot a venit vorba de caini fara stapan consider ca problema nu sunt aceste clone nefericite care jignesc, arunca blesteme si amenintari, denigreaza de cate ori au ocazia (pe mine m-au facut de data recenta dereglata psihic), ci primarii care nu strang cainii de pe strazi si din cauza lor oamenii ajung la spital muscati, uneori spitalul nu are vaccin, mamicile sunt terorizate cand trebuie sa isi lase copii sa se duca singuri la scoala si cate si mai cate, aici e o problema intr-adevar grava.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.