Oina, sport romanesc

Astazi eram pe plaja la Modern, unde se desfasurau nu stiu ce campionate nationale de oina. Sau cupa…sau whatever. Si alergau niste pitpalai de oameni, cu bate in maini, dupa nise mingiute.
E un sport prostesc, dar nu parerea mea conteaza Ce ma intereseaza pe mine, e urmatoare chestie:
Cati romani stiu regulile jocului de oina? Care are idee macar cum se joaca? Sau si mai bine, cati au vazut un joc vreodata?

Eu cred ca procentul celor care habar nu au este de peste 90%.

Si atunci, cum pana mea oina e sportul nostru national???

Crivatule, conform promisiunii, acest post este scris din acel loc. 😀

{democracy:4}

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  Eu sunt unul dintre cei care stiu regulile si care au jucat oina. E sport national nu prin practica ci prin unicitate. Mult mai multa lume a auzit de baseball dar crezi ca stiu mai multi regulile. Ma indoiesc. Dar baseball-ul e cool, ca de, e made in USA.

  Thumb up 0
 2. tarabostes, daca oina e sport national prin unicitate, atunci eu propun pentru nominalizare ridicarea halbei pe suta de secunde.
  deci noi avem sport national pentru ca e unic? exista x variatiuni ale acestui sport, si ma indoiesc la modul absolut ca britanicii cu al lor crichet l-au furat de la romanasii nostri mandri ca brazii.
  dar nu asta e problema. EU AM SPORT NATIONAL PENTRU CA E UNIC?? Si aruncarea cu maslina e unica. Sportul national ar trebui sa fie ceva ce ne defineste pe noi, ca popor.
  Iar daca oina ma defineste pe mine si pe ceilalti 90% din romani, atunci eu vreau, iarasi, sa emigrez :))

  Thumb up 0
 3. Ma, nu oina e sportu’ national al romanilor, ci furtul… foarte multi il practica.. Cat despre oina, ce-i aia? Da’ totusi, traim in tara paradoxurilor: avem sport national da’ nu e transmis nimic la TV sau radio macar, nu-i scris nimic in ziare, nici macar o nota de subsol, ceva….. si pentru mai mult de 90% (eu as spune 99%) din romani ramane un mister… Ma rog, avem si noi un sport national, nu-i practicat sau urmarit el de nimeni, da’ nu putem sa renuntam la sportul nostru national, unde e mandria noastra?

  Thumb up 0
 4. exactly my point. de ce nu putem avea ceva cu care sa ne mandrim si sa iesim in fata? Noi iesim cu joaca ciobanilor

  Thumb up 0
 5. Ma, deci tu crezi ca sportul asta este mai stupid dpdv motional zic, decat ala unde alearga 11 tembeli dupe o minge ceva mai mare si cam la fel de rotunda cum e aia de folbal?!
  „‘teaua, ‘teaua, dum, dum, dum?
  tap, tap, tap, tararap, tap, tap ?!”
  🙂

  Thumb up 0
 6. ia de sterge duplicate la comente, mah, fi-ti-ar hostu. Sau conecsiunea mea 😀

  Thumb up 0
 7. dude, zisai eu ceva de futbol? in nici un caz….

  Thumb up 0
 8. #8

  Oina este un sport romanesc (n-am auzit de practicarea oinei in alta tara). Nu stiu regulile si nici nu am vreun complex din cauza asta. Am vazut odata un astfel de meci (nu am avut rabdare sa asist pana la capat).
  Daca ne defineste sau nu ca popor, astfel incat sa-l numim sportul nostru national, nu as putea cu certitudine.
  Nu cred insa ca exista sporturi prostesti (asa cum spui despre oina). E bine sa practici unul-fie el si oina- daca implica miscarea in aer liber si un oarecare efort fizic si/sau intelectual (urmeaza sa ma iei la misto in legatura cu inteligenta necesara practicarii oinei).

  Thumb up 0
 9. #9

  … nu as putea spune cu certitudine…

  Thumb up 0
 10. ce sa-ti doresc ? sa traiasca ruteru’ 🙂 Cat despre oina, mereu am zis ca porcii capitalisti de americani ne-au furat pana si jocu’ national, ma. si l-au facut sportu’ lor national. imperialisti, ma.

  Thumb up 0
 11. relaxedman, nu te iau bre la misto. ai si tu dreptate, poate am fost prea virulent, dar eu consider ca un sport national trebuie sa ne reprezinte, nu sa fie o enigma pentru tot poporul roman

  Thumb up 0
 12. #12

  @Arhi:Relax omule, un misto K-lumea descreteste fruntile si pune in miscare neuronii. Cat despre sportul national care ne reprezinta si nu e o enigma pentru toti, ala nu e clar oina. Ar putea fi in schimb bautul (cred ca orice adult din Romanica se descurca; includ aici si o parte insemnata din femeile traitoare pe meleagurile mioritice).

  Thumb up 0
 13. and we are proud!!

  Thumb up 0
 14. #14

  YUP! HAI NOROC!

  Thumb up 0
 15. #15

  Si eu sunt unul dintre cei care au jucat in scoala OINA.
  A fost frumos si merita, sincer merita sa incercati.
  Nu spun mai multe, dar din ce e scris pe forum pana acum se intelege ca ori va e „lene” de voi, ori nu va place numai sa dati la tastatura…
  Si „totusi”, sa stiti ca oina (HOINA) e sportul nostru national.
  Cat despre regulile jocului, aveti internet…

  La multi ani !

  Thumb up 0
 16. da, ca sa aflu ce reguli are sportul national al romaniei, trebuie sa dau pe google?

  Thumb up 0
 17. SOLUTIA ESTE DOAR IN SUSTINEREA DE CATRE ROMANI A ACESTUI FRUMOS SPORT!

  Thumb up 0
 18. energia, de ce sa vina din urma cineva? fiecare vrea ceva bun ptr familia sa. iar oina nu stiu ce bani ofera.
  si da, oina o fi sport romanesc, dar in nici un caz sport national. national inseamna un sport practicat si cunoscut de toata tara. pe cand in romania, doar voi, cei din domeniu stiti regulile

  Thumb up 0
 19. pun pariu ca din astia care ati scris pe-aici asa, 99% cum va place sa ziceti, nu sunteti in stare sa practicati oina

  Thumb up 0