Omerta la biserica ortodoxă rromână

Poți cere șpagă de la enoriași, e ok, dumnezeu are nevoie de banii tăi. Poți viola taina spovedaniei, e ok, dumnezeu are nevoie de turnătoriile tale. Poți lăsa oameni neîngropați, ne spovediți, dacă nu îți plătesc taxa de hoț, deși legile tale spun că pentru săraci nu trebuie să ceri bani.

În schimb, dacă îndrăznești să reclami că ți se oprește din salariu, ai zburat, băi popo. Nu ne jucăm aici cu banii sfintei biserici.
Aveți idee cât e CASCO la așa ceva, nefericiților??

20 comentarii

 1. #1

  Sa nu uitam ca nici pana in ziua de astai Patriarhia Romana nu a facut public planul „oficial” al Katedralei Manuirii Neamului, constructie pentru care platim cu totii prin intermediul bugetului national plus bugetele primariilor „cuvioase” precum cea a lui Liviu Negoita de la Sectorul 3. Se pare ca popii nu pot renunta la heliport tinand cont ca deplasarile cu elicopterul ii aduce mai aproape de Cel Sfant…
  (vedeti aici planul „neoficial” al acestei monstruozitati arhitectonice http://www.agnostic.ro/catedrala-manuirii-neamului-oprobiu-arhitectonic-de-prost-gust/)

  0

  • #2

   m-am speriat, un singur cuvant mi-a venit in minte, FARAONIC.
   cat de inalta vor s-o faca???

   0

  • off…. ma intreb daca cei din zona ii pot da in judecata atunci cand or sa bata clopotele, toaca sau ce dracu mai au acolo….

   RISIPA de bani… 10 spitale faceau… sau un megaspital exact pe locul ala

   0

 2. Daniel asta… e dezastru cu el…Cel mai mare hot dintre cati au fost in B.O.R.

  0

 3. Aha! Deci, popii ăştia ce nu cer de la credincioşi şi ultimul ban rămas din pensie, dar îşi cere drepturile salariale e exclus din preoţie.

  Îmi menţin părerea: B.O.R.ăciune!

  0

 4. #7

  doar nu te astepti sa intelegi caile misterioase ale unei institutii create special sa profite de prosti.

  0

 5. clanurile astea de ninja au legi proprii pe care noi mirenii nu le putem înţelege cu cfreieraşul nostru de barbari şcoliţi :)

  0

 6. Bună dimineaţa . :))

  0

 7. #11

  Totul pana la bani.

  0

 8. Dacă Dumnezeu ne ajută, de ce le mai trebuie şi bani ?

  0

 9. „Aveți idee cât e CASCO la așa ceva, nefericiților??” mult, foarte mult. Ideea este alta, mai degraba mi-as striga frustrarea: Baaaai, asta este luata din banii mei!

  0

  • Eduard » nu e din ai mei, prefer sa vad un popa mort, decat sa ii dau 1 leu

   0

 10. Ah, am uitat ceva, respectivul popa chiar ajuta comunitatea respectiva(din spusele oamenilor)

  0

 11. Banii, ochiul dracului şi la cei cu Dumnezeu. Nu credeţi că au şi ei nevoie de un drac? măcar de cel al banilor.

  0

 12. #17

  In orice societate, biserica este un parazit interesat doar de bani si putere. In privinta asta, diferenta intre rromania si alte tari, sa le zicem mai civilizate, este similara cu diferenta dintre banditii la drumul mare care isi jumulesc victimele cu pistolul in mana si mafiotii spalati isi deruleaza afacerile discret, pastrand o fatada de lorzi. Ia orice tara din Europa si orice biserica vrei tu si vei constata ca a) biserica nu plateste impozite ci primeste de la stat si b) sumele inghitite de biserica sunt ridicol de mari raportate la serviciile aduse societatii respective.
  Pentru mine BOR e ciuma bubonica iar alte biserici sunt cuima fara bube…

  0

 13. #18

  Voi vreti ca Dumnezeu sa va indeplineasca dorinte pe stomacul gol? Cu ce bani isi ia shaorma din colt, daca voi nu cotizati?

  0

 14. #19

  nu v-ati saturat de stiri despre BOR, enoriasi si alti poponauti?

  0

 15. #20

  Dupa cum ziceam si pe blogul lui zoso, in zoma cu Mercedesu’, ala care urca in dreapta fata e Corneliu Barladeanu cel care i-a dat afara pe cei 3 preoti. Cum sa n-aiba episcopul bani de S Classe ?

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]