Omerta la biserica ortodoxă rromână

Poți cere șpagă de la enoriași, e ok, dumnezeu are nevoie de banii tăi. Poți viola taina spovedaniei, e ok, dumnezeu are nevoie de turnătoriile tale. Poți lăsa oameni neîngropați, ne spovediți, dacă nu îți plătesc taxa de hoț, deși legile tale spun că pentru săraci nu trebuie să ceri bani.

În schimb, dacă îndrăznești să reclami că ți se oprește din salariu, ai zburat, băi popo. Nu ne jucăm aici cu banii sfintei biserici.
Aveți idee cât e CASCO la așa ceva, nefericiților??

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  Sa nu uitam ca nici pana in ziua de astai Patriarhia Romana nu a facut public planul „oficial” al Katedralei Manuirii Neamului, constructie pentru care platim cu totii prin intermediul bugetului national plus bugetele primariilor „cuvioase” precum cea a lui Liviu Negoita de la Sectorul 3. Se pare ca popii nu pot renunta la heliport tinand cont ca deplasarile cu elicopterul ii aduce mai aproape de Cel Sfant…
  (vedeti aici planul „neoficial” al acestei monstruozitati arhitectonice http://www.agnostic.ro/catedrala-manuirii-neamului-oprobiu-arhitectonic-de-prost-gust/)

  Thumb up 0
  • #2

   m-am speriat, un singur cuvant mi-a venit in minte, FARAONIC.
   cat de inalta vor s-o faca???

   Thumb up 0
  • off…. ma intreb daca cei din zona ii pot da in judecata atunci cand or sa bata clopotele, toaca sau ce dracu mai au acolo….

   RISIPA de bani… 10 spitale faceau… sau un megaspital exact pe locul ala

   Thumb up 0
 2. Daniel asta… e dezastru cu el…Cel mai mare hot dintre cati au fost in B.O.R.

  Thumb up 0
 3. Aha! Deci, popii ăştia ce nu cer de la credincioşi şi ultimul ban rămas din pensie, dar îşi cere drepturile salariale e exclus din preoţie.

  Îmi menţin părerea: B.O.R.ăciune!

  Thumb up 0
 4. #7

  doar nu te astepti sa intelegi caile misterioase ale unei institutii create special sa profite de prosti.

  Thumb up 0
 5. clanurile astea de ninja au legi proprii pe care noi mirenii nu le putem înţelege cu cfreieraşul nostru de barbari şcoliţi 🙂

  Thumb up 0
 6. Bună dimineaţa . :))

  Thumb up 0
 7. #11

  Totul pana la bani.

  Thumb up 0
 8. Dacă Dumnezeu ne ajută, de ce le mai trebuie şi bani ?

  Thumb up 0
 9. „Aveți idee cât e CASCO la așa ceva, nefericiților??” mult, foarte mult. Ideea este alta, mai degraba mi-as striga frustrarea: Baaaai, asta este luata din banii mei!

  Thumb up 0
  • Eduard » nu e din ai mei, prefer sa vad un popa mort, decat sa ii dau 1 leu

   Thumb up 0
 10. Ah, am uitat ceva, respectivul popa chiar ajuta comunitatea respectiva(din spusele oamenilor)

  Thumb up 0
 11. Banii, ochiul dracului şi la cei cu Dumnezeu. Nu credeţi că au şi ei nevoie de un drac? măcar de cel al banilor.

  Thumb up 0
 12. #17

  In orice societate, biserica este un parazit interesat doar de bani si putere. In privinta asta, diferenta intre rromania si alte tari, sa le zicem mai civilizate, este similara cu diferenta dintre banditii la drumul mare care isi jumulesc victimele cu pistolul in mana si mafiotii spalati isi deruleaza afacerile discret, pastrand o fatada de lorzi. Ia orice tara din Europa si orice biserica vrei tu si vei constata ca a) biserica nu plateste impozite ci primeste de la stat si b) sumele inghitite de biserica sunt ridicol de mari raportate la serviciile aduse societatii respective.
  Pentru mine BOR e ciuma bubonica iar alte biserici sunt cuima fara bube…

  Thumb up 0
 13. #18

  Voi vreti ca Dumnezeu sa va indeplineasca dorinte pe stomacul gol? Cu ce bani isi ia shaorma din colt, daca voi nu cotizati?

  Thumb up 0
 14. #19

  nu v-ati saturat de stiri despre BOR, enoriasi si alti poponauti?

  Thumb up 0
 15. #20

  Dupa cum ziceam si pe blogul lui zoso, in zoma cu Mercedesu’, ala care urca in dreapta fata e Corneliu Barladeanu cel care i-a dat afara pe cei 3 preoti. Cum sa n-aiba episcopul bani de S Classe ?

  Thumb up 0