Cum să oprești să te mai urmărească reclamele peste tot internetul

Probabil că și pe voi vă scoate din sărite chestia asta. Cumpărați ceva de pe net sau dați click pe o reclamă și ZBANG!!! prin toate bannere pe care le vedeți din acel moment înainte, apare produsul pe care ați dat click. Chestie care ține inclusiv dacă ați cumpărat acel produs. Remarketing, retargeting și alte chestii funny pentru advertiseri.

Așa că am luat cu nesimțire de pe net o listă cu setări pe care ar trebui să le faceți ca să scăpați de chestia asta. Din păcate, nu știu cum să o fac la profitshare, pentru că a ajuns să îmi fie frică să dau click pe vreun link de la ei. Ca idee, am scris de Chromecast acum nuștiucâte zile și până și acum primesc reclame, inclusiv aici, cu Chromecast…

1. Google – google.com/ads/preferences “Ads based on your interests” turned off.

google

2. Microsoft – choice.microsoft.com turn off “Personalized ads in this browser”

micro$hit

3. Amazon – amazon.com/gp/dra/info “Do Not Personalize Ads from Amazon for this Internet Browser.” Din păcate, e bazat pe cookie, dacă ați șters cookieul, se pierde setarea/

amazon

4. Yahoo –privacy.yahoo.com/aim

yahoo

5. iOS – iPhone sau iPad, Settings > Privacy > Advertising turn on Limit Ad Track

6. Android – Google Settings, Ads enable Opt out of interest based ads.

7. Twitter – Twitter Settings debifat “Tailor ads based on information shared by ad partners”

twitter

8. Facebook – Facebook Settings, Edit ‘Ads based on my use of websites and apps’ selectezi ‘Off’ la Show online interest-based ads.

facebook

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

  • ghoostery e ok, dar e pentru browser, e dragut sa inchizi si pe contul tau

   0

   0

 1. Boss, esti sigur? In adwords interesele nu-s acelasi lucru cu remarketingul.

  0

  0

 2. Da, dar la facebook, dupa ce dai off la show online interest based ads, trebuie sa tastezi si pin-ul de la cardul de sanatate, ca sa vezi cine se uita la profilul tau.

  0

  0

 3. Nu era ceva site unde selectai cine să te urmărească mai puțin sau ceva, gen http://www.networkadvertising.org/choices/ ? Deși parcă era altul :)

  0

  0

 4. SI la aia de pe fb care ma anunta sistematic ca „ma invita sa joc nush ce joc” unfriend?

  0

  0

 5. #8

  Multumesc.
  A fost util.

  0

  0

 6. #9

  ABP si viata devine minunata! :)
  Simplu si eficient, iar ca sa scapi de profitshare -> click dreapta, block this sau block this frame (ce naiba o fi). Profit! :)

  0

  0

 7. #14

  in browser mai nou am pus uBlock Origin. face cam ce facea si ABP doar ca poti vedea cine ce si cum.

  0

  0

 8. Pana anul trecut, exista si URL-ul asta (https://www.facebook.com/ads/adboard) de unde puteai alege manual ce tip de reclame sa-ti apara. Aparent, nu mai e „nevoie” de el.

  0

  0

 9. Se blocheaza ipurile nu rahat optiuni care sunt ignorate. Nu instalati extensii, gen noscript, etc nu fac decat sa mineze si mai rau tot ce pot. Nu folositi chrome/safari.

  0

  0

 10. #17

  Completare la 8.:
  Ads based on my preferences – Manage the preferences we use to show you ads. – Edit.
  La mine erau acolo vreo 17 ‘preferinte’ de care habar n-aveam.

  0

  0

 11. #18

  Mulțumesc frumos. Prinde bine.

  0

  0

 12. da’ la fereastra care-mi apare cu „vezi articolul precedent” de la tine, cum fac?

  0

  0

Citește și...

Cea mai recentă versiune de Windows a fost lansată pe 21 mai 2019. Este primul update major al sistemului de operare de la Microsoft și vine cu o serie de îmbunătățiri și de buguri reparate. Dacă aveți nevoie de licențe pentru acest sistem de operare și pentru multe alte softuri, prietenii de la […]

Desi, ca sa fim corecți, de fapt ar fi Ciolos arde de problemele grave ale tarii, cum ar fi interzicerea fumatului, iar Valerica se piaptănă cu mindfulnessul in drum. Cateodata ma gandesc cu drag la lepre precum Nastase sau Basescu. Indiferent cat de lepre erau ei, sotia era în treaba ei, nu se […]