Nu aș fi oprit

Pur și simplu nu aș fi oprit să îl ajut. Sunt atât de acrit de viteji de ăștia care îmi pun viața în pericol în fiecare zi încât aș fi preferat să merg relaxat mai departe. Credeți că dacă cel din spate, căruia i s-a tăiat fața, făcea accident încercând să îl evite, s-ar fi întors să spună Da băi, sunt vinovat?

Nu mai vorbesc că, conform legii din românia, chiar dacă tu ai evitat un tembel și se vede clar că nu ai fi putut face accident altfel, ești vinovat maxim. Așa că nu, nu aș fi oprit.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

31 comentarii

 1. sa vedem cati suntem deacord cu tine. Deci, +1

  Thumb up 0
 2. #2

  Mda, ala merita si 2 palme.

  Thumb up 0
 3. #3

  Analizand acest lucru din doua puncte de vedere diferite,dar extrapoland totodata spre un centru al concluziei care nu se lasa cuprins, putem vedea in paralel ceea ce incognoscibil si in acelasi timp distorsionat de catre acest lucru spre care se poate ajunge in mod aprioric, dar totodata neperiodic, subtilizand parafraza eleata, si mergand pe acelasi drum.

  Thumb up 0
 4. Intrebarea de baraj este: Soferul ca soferul, dar ceilalti pasageri (daca exista) sunt vinovati doar prin prisma faptului ca s-au suit in masina cu un idiot?

  Thumb up 0
  • Bine zis Cristi

   Thumb up 0
  • dap. eu, cand am mers cu retarzi la volan, am facut galagie pana s-a condus corect. SAU M-AM DAT JOS. fara exceptie. viata mea e mai importanta decat teribilismele unor tampiti

   Thumb up 0
  • Cetin, in masina, in astfel de cazuri pot fi copii fara discernamant si fara nicio vina ca s-au urcat cu un retard in masina. Ignoranta nu e o optiune in acest caz.

   Thumb up 0
  • aia e masina sport. nu e nici un copil in ea. si chiar in aceasta ipoteza, treci, vezi daca e cineva inauntru in afara de sofer, iar daca e doar soferul, ii dai 2 palme si mergi mai departe

   Thumb up 0
  • http://4.bp.blogspot.com/-Deip3HUmYHo/UBBj9Brov9I/AAAAAAAABII/jkJYXuOWcXU/s1600/honda%2Baccord%2B2008%2Binterior%2Bwhite%2Bb.jpg

   E un honda accord 2008. Nu e chiar asa sport, sport e doar in capul soferului.

   Oricum, accidentul imi pare mai mult spectaculos decat periculos pentru pasageri. A avut noroc ca nu a tras brusc de volan si ca avea masina in dreapta, altfel putea sa intre complet lateral in parapet si se rupea in doua. Asa a intrat cu motor/dreapta fata, probabil ca s-a lasat cu ceva picioare rupte

   Thumb up 0
 5. Sincer nici eu nu as fi oprit si chiar mai mult sunt de acord cu Trespasser cand spune ca merita si doua palme. Daca e cretin sa fie sanatos dar putea sa omoare si pe altcineva fara nici o vina….

  Thumb up 0
 6. Putea si parapetul ala sa franeze putin!

  Thumb up 0
 7. #13

  Mi se pare mie sau muzica e ruseasca?

  Thumb up 0
 8. #15

  Si totusi parapetul ala e foarte prost semnalizat…

  Thumb up 0
  • #16

   din fericire, altfel nu ar fi patit nimic

   Thumb up 0
  • #17

   Unde pana mea e prost semnalizat? Se vad clar niste indicatoare de limitare de viteza. Singura chestie e ca se putea ca semnul de ocolire sa fie un pic mai in spate nu chiar in parapet. Dar ca sa vezi, mai fusese un astfel de parapet si mai in spate, si oricum daca erai pe banda 3 sau 4 si nu taiai benzile alea vedeai parapetu si daca nu era semnalizat.

   Thumb up 0
 9. #18

  eu as fi oprit, parapetul ala nu e semnalizat mai deloc…

  Thumb up 0
 10. Parapetul are asigurare la Carpatica.

  Thumb up 0
 11. #20

  Eu aș fi oprit. O viață de om este, totuși, o viață – nu aș fi ezitat. Oamenii greșesc, uneori chiar și cei mai echilibrați dintre noi au momente de slăbiciune. BMW să fi fost, 316i, 1991, cu tamburi pe spate (vopsiți cu roșu, se știe), numere de Bulgaria și volan pe partea dreaptă și tot aș fi oprit să îl ajut.
  Bine, scriu toate asta cu berea în stânga tastaturii, relaxat și plin de povețe ca orice internaut respectabil.

  Thumb up 0
 12. Mie nu mi se pare ca l-a incomodat in vreun fel pe asta care filma.., el nefiind nevoit sa franeze sau sa se fereasca, pur si simplu si-a continuat drumul normal… Cel putin asa mi se pare mie.
  Si semnul de avertizare din cate stiu se pute cu cativa zeci de metri buni in fata sau un panou ceva, era destul de greu de vazut semnul ala la nivelul bordurii pus fix pe bordura.
  Deci sunt de parere ca nu era ok semnalizata zona si putea oricine sa schimbe banda si sa pateasca la fel..

  Thumb up 0
  • #23

   george, ala nu schimba banda, facea slalom

   Thumb up 0
  • ai dreptate ca ce facea el se cam cheama slalom, dar nu a incurcat pe nimeni si nici marcajul nu era ok.., nu conduc asa si nici nu sunt de acord cu stilul asta de condus, dar cred ca el s-a si nimerit la momentul nepotrivit

   Thumb up 0
  • #25

   Cam cu 100 de metri mai in spate mai era un parapet. Eu am impresia ca el nu a vazut nici parapetul dinainte si sunt sigur ca nu ar fi vazut nici semnul de ocolire daca era pus la vreo 50 de metri de parapetul de care s-a lovit. El a schimbat banda cu vreo 10 metri inainte, deci era trecut demult de un eventual semn – si nu, nu cred ca l-ar fi vazut de pe banda 2 de unde venea el.

   Thumb up 0
 13. #26

  Ce noroc a avut ăla din faţă că a scăpat neains. Şi pe ăl de filma, că era suficient de in spate.

  Thumb up 0
 14. #27

  parca era obligatoriu sa opresti si sa acorzi primul ajutor. (evident, o alta tampenie, caci nu toti soferii stiu sa acorde corect primul ajutor…)

  Thumb up 0
  • #28

   nu e, trebuie sa chemi salvarea, nu ai voie sa il atingi. au modificat, din motive de paralizie si baieti destepti.

   Thumb up 0
 15. ca un roman adevarat as fi oprit. m-as fi dus la el, vedeam ca e doar speriat dar cu masina facuta praf, as fi facut cateva poze si i-as fi ras in nas in timp ce pun pozele pe net 🙂
  pai ce plm!

  Thumb up 0
 16. #30

  „… si eu va voi arata adevarul ascuns in toate cele !”

  Cred ca soferul nu stia ca urmeaza un parapet care transforma drumul de trei benzi intr-unul de doua. Prin urmare s-ar putea sa nu fi incercat vreun slalom, ci doar sa evite parapetul aparut brusc in fata sa.

  P.S. a se tine cont ca n-am carnet. Doar daca vreti, fireste ! Ca neavand unul ar trebui sa tac.
  P.P.S. Dincolo de eveniment, pentru genul descris de tine eu as opri. Ca sa le zic „Mori, cocalare, mori !”

  Thumb up 0
 17. #31

  Ala sigur era beat sau drogat!!
  cum sa faci slalom printre masini, noaptea si pe carosabil probabil putin umed ?

  Si eu as fi oprit, ca .. m-as fi gandit ca si el o familie si l-ar fi plans amarnic ..

  Thumb up 0