Panarama Pampers și legalitatea

_89064165_icelandsnip_cut

Desigur, ziarele din românia au înțeles exact ce trebuie din afacerea Panarama Pampers. Firmele offshore sunt rele și trebuie închise. Pentru că pe offshore se face trafic de arme, droguri și de spermatozoizi de-ai lui Borcea.

Ok, se fac mizerii cu offshoreuri, adevărat. Dar mai multe mizerii se fac cu SRL-uri și deduceri fictive de TVA, de exemplu. Nu toate offshoreurile sunt făcute pentru a fura. Ba chiar probabil majoritatea pur și simplu evită, într-un mod perfect legal, fiscalitatea tâmpită din țările de origine ale proprietarilor.

Dar e bine că s-a clarificat problema. Offshores are bad and you should feel bad.
Mi-e lene.

24 comentarii

 1. #1

  Pai nah, era clar ca offshores are bad de cand l-au „prins” pe Biris ca are cateva companii offshore si l-au executat mediatic de parca facea trafic de persoane.

  0

  • #2

   well, nu poti fi secretar de stat in ministerul de finante si sa predici despre impozite and shit, inclusiv cu discutsul acela demagog, iar tu sa nu le platesti la acelasi nivel cu plebea, pentru ca offshore. pula mea, ala deja e alt nivel al nesimtirii

  • Sau sa fii ministrul mediului si sa ai Q7 pe bulgaria.

   0

  • #4

   dada:)))))

 2. #5

  Ce e boss, ai cumva morcovu’ cu tot cu frunze, iepurash si vanator in anumita parte a corpului dupa ce ai auzit ca au luat astia la puricat Panarama Pampers? Ceva „investitii” pe termen lung prin Guineea Bissau? Spune drept!

  0

 3. #9

  Din ce am înțeles ei duc banii acolo nu doar pt a plăti impozite mai mici ci și pentru a fi în siguranță, la ei în țară, este posibil, să fie confiscați, dacă au fost obținuți ilegal.

  0

  • #10

   sau poate pentru a evita procedura de bail- in a bancilor (Bank Recovery and Resolution Directive – BRRD)

   0

  • #11

   care, aia in care banca iti ia banii in mod legal, daca are probleme?

  • #12

   exact, tot ce trece peste 100.000 euro. cu alte cuvinte, banca se salveaza pe banii clientilor. s-a aplicat in Cipru

   0

  • #13

   asta cu iti ia banii in mod legal peste 100k e valabila si in US si in Canada. mi-a zis si mie careva.asa ca am scos 1ooo sa ramana 99k. :))

   0

 4. stai sa vezi cand o sa apara numele celor care au afaceri prin *cough* delaware *cough*

  0

 5. Sa se dea offshore doar pe baza de buletin sa stie si cia. Am auzit ca unele au fost folosite si in ultimul atentat.

  0

  • #17

   si au fost infiintate folosind niste cartele romanesti

 6. Pe principiul „Dacă tot am mult, de ce să nu am şi mai mult?”, se pare că fiscalitatea devine tîmpită în orice ţară, imediat ce ai acumulat 1 milion de dolari.

  0

 7. baietii mai apuca sa mute banii ori discutam asa sa discutam. adica borcea and co. au acum conturile blocate, ori maine dimineata cand se trezeste borcea, se scarpina in fund si da un telefon si ii muta in belize?

  0

  • #20

   discutam discutii, ce poate face DnA in panama?

  • #21

   sau ai er es?

   0

  • @Nea Ilie: Eăcşăli nu prea sint americani pe listele de la M-Fonseca. Americanii se cam feresc de Panama, e prea aproape de US. Dpdv militar :)
   E pt ca baietii gringo le asigura la astia din Panama suport militar si de securitate + day-to-day operations pt Canal.
   Plus, i-au amenintat odata in trecut ca se urca pe ei (fizic!) daca arvunesc cumva canalul la chineji.
   Deci e more than meets the eye :)

   0

 8. #23

  Uite cati oameni au iesit in strada la ei cand au auzit ca Premieru nu vrea sa isi dea demisia.Si asta la o populatie de 400.000 . Diferenta de mentalitate cu 3 trepte viteza

  0

 9. transfera din panama in cipru. atat….asa e sistemul de dupa al 2 lea razboi mondial. tiriac a zis asta parca..

  0

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]