Panasonic CF-C1 Toughbook

Cât timp am fost plecat la prietenii ruși, am avut de la Panasonic un Toughbook, mai exact modelul C1-CF. Ideea inițială a fost să îl testez într-o ploaie rusească și să pun filmul pe blog.

Ghinion, ploaia rusească a fost doar o miniburniță, câteva zeci de minute, după care s-a transformat în soare rusesc, care nu ne-a mai părăsit până la plecare. Având în vedere că nu sunt vreun maiestru al reviewurilor de laptoape, o să scriu fix ce mi-a plăcut și ce nu.

Să încep cu ce nu mi-a plăcut, că sunt mai puține.
Trackpadul e lame. Mic și rotund, cam de dimensiunea unui capac de borcan de iaurt, având înglobată și funcția de scroll la atingerea marginii. Atingere care e imposibil să nu o faci, pentru că e un trackpad mic. Și rotund.

Ca la orice firmă care se respectă, butonul Del nu e în stânga sus, ci altundeva. Probabil. Eu nu am reușit să îl găsesc.

Ce mi-a plăcut.
Ecranul care se rotește, transformând laptopul într-o tabletă. Mi se pare un feature genial, pe care mi l-aș fi dorit demult la laptopurile mele

Același ecran genial este și tactil, în același timp. Adică ai un laptop și o tabletă. Merge și cu degetul, deși are și stylus.

Este cu adevărat rezistent. Am lăsat-o pe moștenitoarea blogului să se joace cu el cam o oră, timp în care a tras de el din toate direcțiile, a rotit ecranul până a obosit, a smuls tasta Shift (a mers pusă la loc, stai liniștit, Octav :mrgreen: ), a vărsat un biberon de suc de fructe pe el (s-a curățat de zici că e nou), a dat cu laptopul de pământ cam de la 1 metru și în final, a fost bine mersi.

Bateria ține vreo 5 ore, ceea ce e foarte tare, având în vedere câta-i monstrulețul este și faptul că Toshiba al meu mă ține 45 de minute.

În rest, un laptop țapăn. Foarte dur, rezistent, creat pentru oamenii care chiar au nevoie de un laptop în condiții extreme.

13 comentarii

 1. Mostenitoare zici?

  0

 2. Arata de parca-i o geanta cu bomba din filmele serie B…
  Puteau sa te lege rusnacii la vama…

  0

 3. CF-C1,12.1INCH Wxga Multi TOUCH,250GB
  List Price: $3,020.00
  Price: $2,876.03
  You Save: $143.97 (5%)
  Usually ships within 6 to 10 days.
  Ships from and sold by The Price Pros.
  Clara treaba

  0

 4. ce naiba de tastatura are Del in stanga sus ?!?

  0

  • #7

   Nu se ezista tastatura de care vrea Arhi. Panasonic fabrica abia acum o asemenea tastatura. :-)

   0

 5. Cam gros. E greu?

  0

 6. ai uitat sa precizezi ceva, e FOARTE SCUMP!!! :D

  0

 7. #10

  am folosit (prin nevoia jobului) 2 ani un CF18, in conditii extreme. a fost genial ca laptop. pe langa ala, asta al tau e de „domnisoara” :) Oricum panasonic rules la laptopuri de „impiedicati, atot varsatori de cafea si atot mancatori de diverse deasupra „”
  PS. la CF 18 ai si loc de cutit Rambo… nu numai de creion :)

  0

  • Attilla » a vrut sa imi dea si ceva de gen, dar ffs, era mai mare decat ghiozdanul meu de laptop…

   0

 8. =)) Asta cu mostenitoarea spune tot! Nici mama ploilor rusesti nu e atat de creativa ca un copil mic, abia testul asta m-a convins ca unealta merita :))

  0

 9. probabil cand am sa-mi permit asa ceva, am sa imi cumpar. Dupa, am sa ma duc la bunica la tara, voi mulge vaca, voi aduna fan, voi merge la prasha; toate astea, cu Panasonic CF-C1 Toughbook la mine. Alea conditii extreme :))).

  0

Citește și...

Pentru că tot insistați să vedeți cum arăt, iar eu vă tot zic că e mai importantă mintea voastră decât figura mea, hai să ne jucăm de-a Găsiți-l pe Waldo. Cum v-o imaginați pe Maddame?  Una dintre poze e a mea.

Una din marile probleme ale știrilor și subiectelor din ziua de azi este fake news. Sub umbrela așa zisului jurnalism, cea care permite orice, pentru că e libertate de opinie, poți minți, poți inventa, poți inventa inclusiv teroriști și vânzători de arme în românia, ca porcul ăla din UK și să nu pățești […]

Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? […]