Parfumul de vodkă al campaniei anti-bullying

În ultimele zile tot mi-a apărut prin fața ochilor câte un șefuț de agenție care lăuda, în articole scremute în care, eventual, își aduc în discuție copiii, o campanie antybullying în școli și ce idee minunată este asta.

Practic, ca om care a cochetat cu legile și ideea de drept, mi s-a părut o tâmpenie masivă ideea. Copiii sub 14 ani nu răspund în fața legii pentru ce fac, deoarece sunt minori și nu au, guess what, discernământ. Părinții nu pot fi pedepsiți pentru faptele copilului pentru că, guess what, nu poți pedepsi o persoană pentru faptele altei persoane.

E practic imposibilă orice fel de intruziune legală în aceste două principii de drept, orice altceva ar încălca constituția și dreptul românesc, nemaivorbind de cel european, care îl prevalează.

După care, astăzi, mi s-au lămurit apele.
Campania aparține Nadiei Tătaru, fostă Paramanov, una din cele mai aprige susținătoare a Coaliției pentru Familie, cea care a transformat radioul pentru copii Itsy Bitsy în platformă de propagandă anti gay. Dacă sunteți curioși de mai multe despre ea, e un articol aici extrem de bine explicat, cu toate ramificațiile rusești din spatele ei.

Soțul Nadiei Tătaru, Felix, este și el un aprig susținător public al CpF, lansând mesaje publice anti gay, unul din cei ce explică public că o mamă care își crește copilul singură e vinovată că nu îi oferă copilului un tată și trebuie susținută în căutarea ei de întregire a familiei.

Având în vedere duhoarea rusească din spatele Coaliției pentru Familie, acum nu trebuie decât să așteptăm luarea de poziție a creștinopaților și vom vedea și care e scopul acestei campanii.

Între timp, dacă nu vreți să aveți un copil bullyed în școală (ca să folosesc terminologia ineptă a susținătorilor campaniei) învățați-l să riposteze și nu mai creșteți panseluțe care plâng când te răstești la ei.

Bully au existat în școli și vor exista întotdeauna, indiferent de ce legi se gândesc să screamă pastorii din spatele CpF. Educați-vă copiii și vor supraviețui.

26 comentarii

 1. #1

  luati exemplu de la Zoso. e o varsta la care fiecare copil trebuie sa detina un topor, o brisca, un rucsac si niste pantaloni urati, dar practici. Plus sosete purtabile 2 saptamani. Cine naiba se ia de unu care e inarmat cu o soseta purtata 2 saptamani? Cine?

  0

 2. #4

  Lectii de Karate pentru copil/copii pentru autoaparare.
  Mai bine platesti refacerea danturii agresorului…

  0

 3. #6

  la cum se inghesuie lumea buna sa dea share peste share si sa anunte cu lacrimi in ochi campania asta, n-are cum sa fie adevarat ce zici tu

  0

 4. #7

  treaba cu itsy bitsy e cea mai misto. auzisem deja din alta sursa de chestia asta asa ca acum vine doar confirmarea. programul il incep si il termina cu o rugaciune, ca sa alunece undele mai bine.
  chestia si mai misto e ca se intampla la scara mare, in toata tara, iar in bula celor care cred ca oamenii sunt sanatosi la cap nu ajung astfel de probleme. asa ca atunci cand crapa bula, vine valu si smuff!!! ca o lopata direct peste muie. dar vai, cum s-a ajuns aici? pai e exact ca la toate celelalte: cu ajutorul tuturor.

  0

 5. #8

  > Părinții nu pot fi pedepsiți pentru faptele copilului pentru că, guess what, nu poți pedepsi o persoană pentru faptele altei persoane.

  Cu toate astea proprietarii de caini sunt pedepsiti daca patrupedele fac nasoale. Deci sunt mai multe asteptari ca un stapan de caine sa fie in stare sa controleze animalul decat un stapan de copil sa fie in stare sa controleze animalul. Pentru mine asta arata ca avem pretentii mai mari de la un caine decat de la un copil de 12 ani. Daca as fi parinte, mi s-ar parea jignitor ca cineva sa-mi spuna „bah, daca ai un caine lup ala n-are voie sa atace oameni, dar daca ai un caine de copil ala are voie sa atace oameni pentru ca, guess what, lipsa de discernamant + fiecare responsabil pentru faptele sale”.

  0

  • #9
   Arhi

   problema e ca un animal nu e o persoana si nu are statutul si drepturile unei persoane, ci o proprietate detinuta pentru entertaining.

  • #10

   Problema e că aveți amândoi dreptate. 🙂
   Cetin are dreptate dpdv penal. Nimeni nu poate răspunde penal pt fapta alte persoane. Nici părintele/tutorele pt minorul sub 14 ani, nici tutorele pt fapta adultului pus sub interdicție, nici nimeni pt altcineva.
   Florin are dreptate dpdv civil. Sunt prevăzute în dreptul civil situații de răspundere pt fapta altuia, părintele pt copil, prepusul pt comitent (angajatorul pt angajat), chiar profesorul pt elev, dacă la momentul săvârșirii faptei era în grija sa. Dar în civil nu merge cu amenzi și implicarea statului.
   Iar în ceea ce privește câinii există legislație specială.

   0

  • #11

   Pentru cei care prefera cititul din carti cu ilustratii:
   https://legestart.ro/infografic-raspunderea-penala-a-minorilor-in-noul-cod-penal-2014/

   0

 6. #12

  Ca si crestinopat, chiar nu inteleg rostul „radicalizarii” unui post de radio pentru copii.
  Pe bune, ce rost are sa picuri ura in sufletele lor? Nu au suficient timp la dispozitie?
  Si asa copiii pot fi uneori forte cruzi unii cu ceilalti.

  0

  • #13
   Arhi

   pentru ca doamne-ajuta, de aia.

  • #14

   Pentru a combate propaganda marxist leninista ce vine de la brussels.

   0

 7. #15

  Cum ar fi CA unul din copiii astora de la itibiti sa vina acasa si sa sounds ca e gay????? As vrea sa fiu acolo.

  0

 8. E ok să-i înveți să se apere/riposteze câtă vreme îi înveți să nu abuzeze de „puterea” asta.

  0

  • #20
   Arhi

   nu poti sa abuzezi de aparare. pentru ca te aperi

  • #21

   Adica sa nu te aperi chiar exagerat sau de oricine, trabuie sa te mai lasi un pic furat, un pic batut, sa fii si tu in rand cu lumea.

   0

 9. #22

  Bullying, pentru că hărțuire sau bătaie nu mai e la modă. N-am nimic cu englezismele, nu putem aștepta dexul să introducă week end sau foehn în limba română dar hai să nu traducem orice rahat.
  Altfel își face fiecare limba lui și aia e.

  0

 10. #23

  deci campanie anti-bullying nu e buna pt ca rusia. daca era america era buna?

  0

 11. #24

  La CpF sunt băgați ruși, baptiști americani sau ambele?

  0

 12. #25

  Imi aduce aminte un pic de articolul asta https://www.piticigratis.com/2016/05/3-milioane/ fix din aceeasi categorie.

  0

 13. #26

  -hi john
  – hi bulli

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Ieri mi-am întrebat grupul de whatsapp și am primit răspunsuri nesatisfăcătoare. Majoritatea celor pe care le frecventam s-au transformat în hipsterisme de alea unde e de apreciat că te bagă chelnerul în seamă și, eventual, trebuie să te ridici în picioare să îl saluți, dacă binevoiește să îți aducă mâncarea. Pe lângă asta, […]