Cum să îți păstrezi angajații fericiți

Nu știu dacă ați văzut inițiativa celor de la KissFM, ocazionată de retardenia doamne Firea, care a auzit că ninge și a închis școlile.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi că școlile din București vor fi închise vineri, din cauza condițiilor meteorologice. Știrea a fost cu siguranță pe placul elevilor, dar nu și pe placul părinților! Tocmai de aceea, Kiss FM le vine în ajutor celor care s-au lovit de întrebarea „Eu cu cine îmi las copilul vineri?”.

Un singur lucru avem de spus: Lăsați copiii să vină la noi!

Noi vă asigurăm că aceştia vor fi supravegheaţi de personal calificat, în intervalul 07:00-19:00, aşa nu aveţi de ce să vă faceţi griji! Am amenajat un spațiu special pentru ei, unde vor avea mâncare, apă și acces la WiFi.

Bine, pentru ei a fost un stunt publicitar care, probabil, a prins foarte bine și e posibil chiar să fi ajutat niște oameni. Dar ideea nu e deloc rea pentru angajatori.

Gândiți-vă că sunt companii mari și foarte mari, unde prezența angajaților este absolut obligatorie pentru a-și desfășura activitatea, pentru că nu toți suntem programatori sau freelanceri. Cum faci ca omul acela să vină la muncă, indiferent de ce îi trece prin cap femeii cu handicap mental din fruntea primăriei?

Asiguri o grădiniță în cadrul companiei, aia faci. O sală mare, transformată în grădiniță, cu multe jucării și 2 educatoare care să aibă grijă de copii. Asta e tot. Costurile sunt minore pentru o companie care valorează multe milioane, dar satisfacția angajaților este maximă. Și îi ai și la muncă, sunt și liniștiți și nu își fac griji de ce se întâmplă cu copiii și asta se va vedea, cu siguranță, în randamentul angajaților.

Și nu e deloc un moft. Gândiți-vă că vine Școala Altfel, iar la grădiniță la fi-miu s-a afișat program cu teatru, circ, chestii de gen pentru toată săptămâna, copiii trebuind să fie OBLIGATORIU însoțiți de un părinte. Uite-așa, pur și simplu. Pentru că orice părinte poate să își ia o săptămână liberă de la muncă, în funcție de ideile inspectoratelor școlare.

#food4thought

11 comentarii

 1. #1

  Munca nu e atat de importanta. Din partea mea sa dea faliment toate companiile maine, viata mea ar fi mai distractiva.

  0

  • #2

   Ti-a furat cineva nickul? Obisnuiai sa ai comentarii bune. Acum majoritatea reprezinta doar tampenii. In ritmul asta ajungi la nivelul lui francisc in 5…4…3…2…

   0

 2. #3

  Nu poti sa faci acest lucru din cauza birocratiei, ideea este veche dar efectiv cate companii au aplicat-o?Iti spun eu doar cateva.De ce?Pentru ca sa zicem daca la gradinita de stat iti cade tavanul in cap poate functiona fara probleme la gradinita de companiei daca un tablou de pe perete este sa zicem putin mai la dreapta decat ar trebui nu primesti avizele necesare si autorizatiile.

  0

  • #4

   A fost o companie mare care a facut asta la noi. Au avut probleme cu niste reclamatii din partea angajatiilor care nu aveau copii, se pare ca era o facilitate neimpozitata sau ceva de genul. Pentru cine nu stie : legal daca folosesti masina firmei in scop personal trebuie sa platesti impozit. La fel si cu gradinita se pare.

   0

  • #5

   Sau asa daca nu te fwute statul de fwute colegul de munca.

   0

  • #6

   Radem glumim, dar statul vrea margica, nu facem aşa ce credem noi, aici nu e nevoie de muncă ci de bani.
   Faptul că munca = bani uneori, pentru stat e doar o coincidenţă nefericită.

   0

 3. #8

  și dacă copilul făcut la bătrânețe și cu sinapsele găurite se-aruncă-n cap în timp ce este supravegheat de alea 2 persoane la sediul companiei, cine răspunde? tot profesorul, sau supraveghetorul, ca în cazul idioatei olimpice care s-a aruncat de le etaj în timpul unei tabere de matematică și a băgat un om nevinovat la bulău? că așa sunt legile aici, de copii răspunde cu viața cinevaul ăla care îi supraveghează. Nu mai bine vin ei frumușel cu părinții care nu i-au educat în tabere, la expoziții, la școala altfel și pe unde mai au ei chef să-și exhibe bunele maniere?

  0

 4. #9

  Atat eu si soti suntem norocosi la faza asta. Nu avem gradinita asigurata de firma, lucram de la birou, insa cand cel mic e bolnav sau pur si simplu nu ne place vremea de afara lucram de acasa.
  Si asta chiar e simplu pentru multe multinationale de implementat. Doar ca nu vor, tin ei neaparat sa ai acolo un sefutz care iti sufla in ceafa.

  0

 5. #10

  Eu am vazut asta la o companie de-aia care e rea si sifoneaza profiturile, intr-unul din birourile lor din Hamburg. Pe de-o parte, e misto ca poti sa il stii pe ala micu in siguranta, poti sa nu il duci la gradinita sau poti sa mergi sa il iei de la gradinita/scoala intr-o pauza si sa il lasi sa se joace cu copiii colegilor pana la finalul programului.

  Insa smecheria adevarata mi-a povestit-o un angajat de acolo: Cand se pune problema sa primesti o oferta mai buna de la alta companie, te vei gandi de 2 ori. Pentru ca nu vrei sa il scoti pe Georgel din mediul in care s-a obisnuit si unde s-a imprietenit cu Mihai si Sorin. Plus ca te vei simti asa tu, ca parinte, fata de parintii lui Mihai si Sorin, ca doar ai spart gasca.

  0

 6. Pe la Sibiu aia de la Continental fac treaba asta de ani buni si probabil ca si in alte mari orase de prin Ardeal s-au prins firmele de treaba asta si au creat astfel de facilitati. Cand te gandesti ca ardelenii sunt de obicei mai molcomi, gandesc mai greu si nu fuseresc treburile ca miticii…

  0

Citește și...