Nu știu dacă ați văzut inițiativa celor de la KissFM, ocazionată de retardenia doamne Firea, care a auzit că ninge și a închis școlile.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi că școlile din București vor fi închise vineri, din cauza condițiilor meteorologice. Știrea a fost cu siguranță pe placul elevilor, dar nu și pe placul părinților! Tocmai de aceea, Kiss FM le vine în ajutor celor care s-au lovit de întrebarea „Eu cu cine îmi las copilul vineri?”.

Un singur lucru avem de spus: Lăsați copiii să vină la noi!

Noi vă asigurăm că aceştia vor fi supravegheaţi de personal calificat, în intervalul 07:00-19:00, aşa nu aveţi de ce să vă faceţi griji! Am amenajat un spațiu special pentru ei, unde vor avea mâncare, apă și acces la WiFi.

Bine, pentru ei a fost un stunt publicitar care, probabil, a prins foarte bine și e posibil chiar să fi ajutat niște oameni. Dar ideea nu e deloc rea pentru angajatori.

Gândiți-vă că sunt companii mari și foarte mari, unde prezența angajaților este absolut obligatorie pentru a-și desfășura activitatea, pentru că nu toți suntem programatori sau freelanceri. Cum faci ca omul acela să vină la muncă, indiferent de ce îi trece prin cap femeii cu handicap mental din fruntea primăriei?

Asiguri o grădiniță în cadrul companiei, aia faci. O sală mare, transformată în grădiniță, cu multe jucării și 2 educatoare care să aibă grijă de copii. Asta e tot. Costurile sunt minore pentru o companie care valorează multe milioane, dar satisfacția angajaților este maximă. Și îi ai și la muncă, sunt și liniștiți și nu își fac griji de ce se întâmplă cu copiii și asta se va vedea, cu siguranță, în randamentul angajaților.

Și nu e deloc un moft. Gândiți-vă că vine Școala Altfel, iar la grădiniță la fi-miu s-a afișat program cu teatru, circ, chestii de gen pentru toată săptămâna, copiii trebuind să fie OBLIGATORIU însoțiți de un părinte. Uite-așa, pur și simplu. Pentru că orice părinte poate să își ia o săptămână liberă de la muncă, în funcție de ideile inspectoratelor școlare.

#food4thought