Pate fin de ficat de raţă

Făcut din grăsime de porc. Având ficat de raţă cel puţin 15%. Şi încă nişte grăsime de raţă. În concluzie, pe o cutie cu 100 de grame de grăsime şi nitrit de sodiu dai 10 lei. Numai la Carrefour.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

57 comentarii

  1. #1

    Arhi, dar cine te pune sa cumperi de la Carrefour ?! Vad ca te tot plangi de Carrefour ( de fapt, te plangi de orice ). Nu mai cumpara si gata. Ori nu mai ai ce scrie ?!

  2. invidios, este?

  3. Nu numai la Carrefour ci oriunde e asa. Vezi ca au un pate bun la Mega Image, e marca lor proprie – 365.

    @fulgdenea – lumea se bucura cand altii se plang. Se isca sentimentu ala de „da ba fir-ar ei ai dreq, nenorociti !”, toti incep sa-si verse nadufu si uite asa se face suma de comentarii zilnice. Daca toata lumea ar fi multumita noi despre ce-am mai putea discuta aici ?

    • nu neaparat. daca nu ne-am sesiza si nu ne-am revolta, cum s-ar putea schimba ceva? daca am sta toti ca vaca, sau ca fulg de nea, si am fi multumiti si fericiti ca ne conduce basescu

  4. #5

    Pai Arhi, stai linistit ca nu sunt invidios 😛 Numai ca sigur nu vei schimba nimic prin post-ul asta ( din pacate ). Si crede-ma, si eu sunt revoltat de o gramada de lucruri si nu stau cu mana in san 😉

    P.S. Incearca sa cumperi de la Auchan caci e relativ aproape de Pantelimon.

  5. Peste tot e asa . Am vazut niste campanii incredibil de bine documentate pe tema asta : degeaba . Nu mai cumpar pateu de vreun an din cauza asta , bai si am o pofta de lesin cand vad…

  6. ficat de rață cu ceva rață prin el, eventual. c-așa-i în tenis 🙂

  7. #8

    Ai dracu cu canfuru lor se uitau la mine ca la nebuni cand am vrut sa fac retur. Ma luau cu fel de fel de texte pana mi-au vazut banda de la ecusonul de la munca si s-au potolit cand le-am zis sa vb cu un sef de echipa ceva. Daca au vazut sigla si ca sunt in tema cu asa ceva si-au revenit. 🙂

  8. era un fel de gluma. Rateu = pateu de rata:)) asta e un fel de porcorateu = pateu de rata si porc:))

  9. #10

    Vad ca e produs in Franta, deci trebuie sa fie o explicatie :). Poate ca francezii nu mai au rate :)))

  10. Hai sa-ti mai dau un pont: cumpara ORICE cutie de ficat de pui sau de gasca sau de rata si vei vedea ca are printre ingrediente grasime de porc si ficat de porc :).

  11. Pacat ca si mie mi se face pofta de pate uneori si nu pot sa ma abtin. Si stiu ca e o porcarie.

  12. Daca va e asa pofta, mai bine faceti singuri, decat sa mancati porcariile lor; pe blogul lui Copolovici e o reteta absolut mortala de pate ; ma rog, e de ficat de curcan, dar se poate face din orice fel de ficat; nu e f.laborioasa si e…yummy!

  13. cred ca si apa plata de la carrefour are in compozitie doar 45% apa.

  14. #15

    Mdea produse de calitate in rromania …

  15. #16

    cristi, 15% ratza?:))

  16. #17

    Si totusi, n-ai apreciat ceea ce era cel mai important : contine si vin de Porto . Classy !!! 😀

    Daca aia au pus vin de Porto in balaria aia de pate inseamna ca eu pot fi linistita……………. sirena .

  17. #18

    ai vazut undeva 100% , sau ma rog minus chestiile aferente ?
    in romania.

  18. Păi ce Arhi, abia acuma ai aflat? Eu ştiu chestia asta de câţiva ani. Şi în general 15% este procentul de carne în orice mezel sau produs pe bază de carne! 😆

    Ar trebui să-ţi faci prieteni pe la Cris-tim, Angst sau Caroli să-ţi spună ei ce bagă ăştia în mezeluri. Cred că nu ai mai cumpăra în viaţa ta, dacă ai şti!

  19. eu am un vecin care lucreaza la o fabrica dasta de mezeluri. cand vune seara acaa e alb din cap pnan picioare e de la amidon. baga amidonla greu intro pasta care se umfla si gata parizerul:)

  20. #21

    in momentu` asta mananc un crenvursti..mi.ati facut o pofta:))

  21. Servus arhi! Vazand postul tau, m-a umflat rasul! De ce? Sa-ti spun: ai mei copii, nora si fiul, intorcandu-se de la cumparaturi de la un supermarket si golindu-si sacosele, printre altele, au cumparat doua cutii de pateu de gasca, mai marisoare (pretul, nu i-am intrebat care a fost). citind pe eticheta, au vazut tot ca la pateul tau, 15% ficat de gasca!!! Astea-s probabil pateuri cu gust de ficat de gasca!
    Imi aminteste treaba asta de reteta de ciorba de pui de pe vremea impuscatului: pui apa, pui ceapa, pui morcovi, daca ai, pui si rosii si…pui nu mai pui!

  22. #23

    Pate Sibiu de la Scandia Sibiu
    – conserva metalica cu deschidere rapida
    – 120g net
    – ficat de rata 24% + carne de rata
    – contine pachetul „normal” de stabilizatori
    – costa sub 5 lei

    Se gaseste si la Carrefour.

  23. Cat de..”fin” :))

  24. FULGDENEA poate nu o scimba arhi nimic cu acest articol, dar de aici incepe schimbarea mentalitatii romanului, care in zecii de ani de comunism a invatat sa taca ca acum nu mai stie sa vb. Si nu carrefour-ul e de vina, ca orice comerciant orice afacere daca vrei sa faci un ban trebuie sa ai dai omului posibilitatea de a alege intre branza si branza de exemplu.

  25. Pe cât pariem că într-un Carrefour din Ungaria nu găsești așa ceva?

  26. @jollyca – care-i faza cu marca 365, tine de Mega Image? Am luat multe produse 365 pentru ca sunt bune si ieftine (conserve de peste, paste integrale, oua, niste pachete imense de fulgi cu cereale si stafide f. bune, etc).

  27. @ pidjin – probabil. prima dată am întâlnit în Belgia produse 365 (cu leul negru), la magazinele Delhaize

  28. #29

    ma dau si eu rotund 🙂
    Vascar 40% (singurul produs de pe piata cu o concentratie de ficat de 40%)

  29. #30

    pai, de 10 lei ce vrei?

  30. In Piata la 1 Mai gasesti pateu de casa, e drept ca doar de porc si pui, dar gustos!

  31. #32

    15% ? boierie. Ia caută tu niște produse congelate de crab să vezi acolo țeapă.

  32. stai asa, batrane, ca sarea e de aia iodata, caci la noi e regula sa se consume numai de aia-cea mai mare imbecilitate posibila, caci pe lumea asta sunt destule persoane care au exces de ios si deci probleme cu glanda tiroida, nu numai oameni cu deficit de iod.

    si nici grasimea de rata nu e chiar fruct proaspat pentru organism. niste mizerii. si sunt destui inculti si printre cei cu carte care mananca si dau la copii numai cacaturi de astea.
    daca faci o ancheta despre cum se fac mezelurile rupi tot. si nu mai mananci in viata ta (asta daca faci eroarea sa pui gura pe asa ceva)
    vrei carne, ia o halca si haleste-o ca Decebal

  33. Eu eram fan pateuri din astea cumparate pana am mancat primul pateu facut de mama soacra. Nici nu se compara. Facut din ficat cu galbeus de ou si unt parca, un deliciu. Evident ca nu tine 6 luni ca ala de pe raft…

  34. #35

    Din ce vad pe cutie, scrie mousse. Nu exista vreo regula referitoare la procente in cazul asta. Singurele reguli se refera la pate (>50%) si la parfait (>75%). Chestie de traducere, insa in Franta, mousse-ul e una, pate-ul e altceva. Deci data viitoare cand ai pofta de „foie gras” cauta „pate” sau „parfait”. Si de gasca ca ala e adevarat, nu de rata. Ma asteptam de la un gurmand care se respecta sa stie treburile astea 🙂

  35. Asa s-au obisnuit sa le faca…
    Am patit chiar aseara si eu cu un ulei. Din cate stiu, uleiul ingheata destul de greu, si la -5 mie mi-a inghetat. De aici se vede cata apa a avut in el. 🙂

  36. Cum adica „de 10 lei ce vrei?” WTF, nici 10 lei nu mai este o suma? … Cat dracu sa dam pe o cutiuta de pateu imputit? 50 de lei?

  37. #38

    Decat „pate fin de rata” mai bine niste pita (de casa), cu unsoare, telemea, porodici si ceapa (de la bunica)! 🙂 Neaparat, de baut inainte un paharel de palinca si unul de vin dupa.

  38. #39

    E doar un pateu. Doar nu ai pretentia la un foie gras cu 10 lei?Chiar daca contine si vin de Porto:))
    Vrei pateu cu continut ridicat de ficat,il faci acasa sau platesti cat face.Da, un pateu poate fi foarte scump.

  39. pai la doar 10 Ron doreai numai ficat de rata? Grasimea aia ii da finete pateului de rata si durere pateului tau…:))

  40. macar are gust bun?

    • #42

      nu stiu, nu l-am cumparat
      pidjin, poate nu stiai ca eu pe blog am doar cititori care mananca numai icre negre de beluga, 6 milioane 50 de grame. plm, rromani plini de bani

  41. deci, de porc sau rață, de cînd porcul e rața și invers?, apropos, văd că e curat doar ficat 😉

  42. #44

    @a.dragos: nu ai cum sa diluezi uleiul cu apa. Si da, uleiul (de floarea soarelui) ingheaza la -5 grade. Ala de masline la -3. Sunt uleiuri care ingheata si la temperatura camerei (palmier, cocos)

  43. mie imi place mult pateul si cumpar pate de sibiu, au 2 sortimente noi, din ficat de rata si de gasca. cel de rata are 25% continut ficat de rata si restul diverse chestii, tocmai m`am uitat ca`l am in frigider. costa 3.5 lei si mi se pare mai cinstit decat pateul ala pozat de 10 lei.

  44. #46

    recomand sa va uitati la documentarul „food inc.” 🙂
    cat despre ulei, ar trebui produs in sticle inchise la culoare pentru ca are nu sh ce reactie la lumina *asa ziceau aia de la how it’s made
    iar pe orice conserva de pate o sa gasiti scris minim 15% pentru ca e xista o lege legata de protectia consumatorului sau ceva de genul, care spune ca pateul de ficat trebuie sa aiba un continut minim de ficat de 15%; in rest poate fi numai grasime de porc 😀
    uitati-va pe etichete cand cumparati ceva si in majoritatea cazurilor o sa vi se taie pofta!

  45. Mai bine ii zicea pateu mixat: Porc cu Rata :))

  46. @victor, să nu se primească pînă la urmă remixat porccccc cu rațăăăăă la spital 😉

  47. eu cred ca e mai importanta aia cu 13 la suta grasime!!!

  48. Ceea ce vroiai tu sa cumperi cu 10 lei e echivalentul unui pateu romanesc de rata cu 3.5 lei(cum spunea cineva). Costul suplimentar se explica prin transport + marca frantzuzita + snobismul de a manca un pate frantuzesc din pacate MEDIOCRU!!!
    Faptul ca e frantuzesc nu inseamna ca e „foie gras”. Ala si la sursa in franta costa cel putin 10 euro suta de grame(cam de 4 ori pretul la tinicheaua din imagine) si se face din ficatul unei rate/gaste indopate cu forta (http://en.wikipedia.org/wiki/Foie_gras). Si e o delicatesa. In Franta se mananca traditional de craciun si de pasti pe niste toasturi minuscule (aka nu se baga la matz in prostie si in fiecare zi).

    PS Pateu de-asta de pasare indopata cu forta fac si vecinii nostri maghiari …Evident mult mai ieftin decat ala la care jmecherii de frantzuzi or pus lock pe denumire. Eu am auzit ca-i zice ceva de genul „libenmeyer” la ei (suna nemteste si nu stiu scrie denumirea corecta).

  49. Imi aduci aminte de primul an de facultate in care mancam doar pate si conserve…. acum mananc si shaorma :))) (glumeam)

  50. @estat: ce-ai vazut tu pe discovery cu ulei care trebuie tinut in sticle inchise la culoare e valabil pt ulei presat la rece, nu pentru uleiul clasic rafinat pentru cartofi prajiti.
    Legat de pate, am avut un client anul trecut, producator de conserve, pate si alte minuni. Ei, stiti de ce pateul pe care il cunoastem are atatea lucruri in el? Pentru ca domnul consumator vrea asta. Daca pateul are un procent mai mare de ficat, este innecacios si spune in focus grupuri ca e pate-ul prost. Puteti sa va convingeti singuri: fierbeti ficat de pui, frecati-l cu un pic de unt si sare sa vedeti ce gust are. Cu cat ii adaugati mai mult unt, cu atat e mai gustos.
    Cat despre eticheta, Arhi, ai vazut si ce scria in franceza? Nu e prima eticheta facuta muci de importator. Am vazut eticheta cu ingrediente de prajituri pe cutii de grisine sarate. Asa ca nu bag mana in foc pentru ce scrie acolo.

  51. Imi este frica sa mai cumpar rosii de la magazin. Daca vor avea gust de ardei?:(

  52. @Cornel – Produsul se găsește și în Ungaria însă nu este același distribuitor, tot la Carrefour.

    În România produsul poate fi găsit în: Kaufland, Carrefour, Billa, Plus, etc.

  53. Mai e si o gramada de bani, mai are si gust de cauciuc. Made in France. Ca si alte cauciucuri, de la Danone. Noi sa fim sanatosi.

  54. Acu ceva ani m-a trasnit pofta de peste .. la conserva. Si drept urmare am luat “Sprot afumat” care a fost bun n-am ce sa zic, da sa vezi lista de ingrediente: sprot, apa, ulei, sare, bla bla bla, si ultimu` si cel mai tare din parcare – aroma de fum [da, da e pe bune].

    V.

  55. #57

    mari tampiti are tara asta.Totul a inceput de la rata si macaiti prost.omul v-a facut cumva atenti la ce ati putea cumpara din neatentie sau din cum sunteti.dar rezultatele cea mi mare parte din voi le veti avea mai tarziu.indolenti si smecheri cu bacul luat pe zambet de la profesori mai slabi ca voi destepti in sine ca si interpretii de manele .E MAI BINE SA SE DUCA DRACULUI TOT.IN TARA ASTA PINEA,MANCAREA,ELECTROCASNICELE,LEMNELE,APA SUNT PENTRU VOI FACUTE CU DEDICATIE.DAR PLINI SI IMBERBI IN SINE .BINEINTELES NU TOTI SUNTEM ASA .DIN CE IN CE MAI PUTINI.4 MILIOANE DE TIGANI AU SOLIT OT POPORUL LA KKT