Și dacă tot a fost săptămâna în care le arătăm gunoaielor din online unde le e locul, să ne ocupăm de un alt oligofren, profesorul universitar Paul-Sorin Tița. Articol preluat din Ziar de Cluj.

 

Cei mai cunoscuti bloggeri ai Romaniei au poposit in weekend la Cluj, invitati fiind la un eveniment de promovare al orasului, #clujcitybreak, organizat de trei oameni cunoscuti din online-ul clujean: Andrei Crivat, Alina Crancau si Razvan Dragos.

Evenimentul a fost sponsorizat de companii serioase si a beneficiat chiar si de sprijinul primarului Emil Boc, caruia evenimentul i s-a parut indeajuns de important incat sa se intalneasca cu bloggerii veniti din toata tara si sa le prezinte strategia de dezvoltare a Clujului.

Intr-un mesaj postat pe pagina oficiala de Facebook, primarul Clujului scria:

Am avut placerea de a discuta cu o parte a “blogosferei romanesti”, bloggeri din diferite orase din tara, care viziteaza la acest sfârșit de săptămână orașul nostru cu ocazia #clujcitybreak. Inițiativa le aparține clujenilor de la TVdece Blogovertisment si Prin Transilvania, ii felicit pentru implicare si le multumesc pentru contributia pe care o aduc la promovarea Clujului in tara prin evenimentele lor. A fost o intalnire informala, relaxata, in care am dezbatut o paleta foarte larga de subiecte, de la asfaltarea strazilor la planurile municipalitatii cu privire la directiile de dezvoltare ale Clujului.

Cluj-Napoca se transforma, vom fi Capitala Europeana a Tineretului (Youth@Cluj-Napoca 2015) si depunem toate eforturile pentru Cluj 2021 – Capitală Culturală Europeană. O administratie locala deschisa, transparenta, este un element cheie in cresterea calitatii vietii si dezvoltarea europeana a unui oras, astfel ca Primaria Cluj-Napoca va continua sa susțina dialogul, implicarea comunitatii si initiativele de promovare a municipiului in medii cat mai diverse.

(Emil Boc – pagina oficiala de Facebook)

 

Una peste alta, datorita evenimentului #clujcitybreak, Cluj-Napoca a fost in weekend un oras in atentia comunitatii online din Romania.

Aprecierile au fost in marea lor majoritate pozitive, dar au aparut si contestatari. Unul dintre ei, Paul-Sorin Tita, asistent universitar la UBB, a trecut insa repede limita de la critica si ironie la insulte adresate organizatorilor si participantilor la eveniment. De-a lungul intregului weekend, pe conturile sale de facebook si twitter, Paul Sorin Tita a postat zeci de mesaje ironice pe contul sau de Twitter (unul dintre cele mai urmarite din Cluj-Napoca – 12.866 de follower-i).

Cocos nevoie mare, Tita a facut si cateva aprecieri total deplasate la adresa evenimentului si a lui Emil Boc (cele mai injurioase au fost sterse cand Tita a aflat ca jurnalistii vor sa scrie despre asta).

 

tita5

 

Interesant este faptul ca domnul Paul-Sorin Tita face valuri in online in timpul orelor de program fiind angajat la Departamentul de Limbi Moderne si Comunicare in Afaceri din cadrul Facultatii de Stiinte Economice. Asistentul universitar UBB are preocupari academice inalte precum predarea limbilor străine, didactica limbii spaniole aplicate în economie, literatura Secolului de Aur, lexicografie, multilingvism, multiculturalism.

Cu toate acestea, Tita foloseste un limbaj de birjar pe conturile de Twitter si Facebook, in totala contradictie cu standardele impuse de UBB.

In acest sens, mi-am permis sa o sun pe doamna Delia Marga, sefa Departamentului de Limbi Moderne si Comunicare in Afaceri, pentru a-i solicita o opinie:

“Marturisesc ca sunt socata de atitudinea lui, o sa il sun de indata sa ii spun sa inceteze cu acest limbaj nedemn de statutul unui cadru universitar al UBB. Este pacat ca munca specialistilor din Departament este improscata cu noroi de comportamentul acestui domn”.

In loc sa reflecteze la telefonul primit de la Delia Marga, universitarul-birjar Paul-Sorin Tita a rabufnit pe internet:

“Niste ziaristi binevoitori mi-au sunat sefa sa se planga ca ma iau de unii si de altii pe Twitter si pe Facebook. Vor sa ma faca faimos”, adaugand in comentariu ca jurnalistii sunt niste “santajisti prosti”, apreciere care spune multe despre standardele de comportament ale acestui universitar.

 

 

 

Ziarul pe care il conduc va depune maine dimineata o sesizare la Comisia de Etica din cadrul UBB in care il vom reclama pe Paul-Sorin Tita pentru grave abateri de la standardele de etica universitara.