PCbay.ro sau cum sa inseli pe internet

Rezumand, un blogger pune banner pentru pcbay.ro, il tine 3 luni si cand intreaba de bani, e trimis la plimbare, pe motivul ca cel ce a cerut reclama nu mai lucreaza la ei.
Si asta doar la oferta, in rromania. Ca sa aveti incredere in magazinele online, nu de alta.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. Tocmai de asta e bine sa semnezi un contract cu firma respectiva. Cel putin firma la care lucrez ( lucram, ca acum sunt in concediu de crestere a copilului ) semneaza contracte cu bloggerii.

 2. #2

  Nicoleta, contracte semnezi, dar in general cei ce vor reclama trag de timp. ca e la semnat, ca e la stampilat, ca e la contabil, ca il trimitem prin posta, ca vai, nu a ajuns si tot felul de tampenii. Oricum, greseala a fost a lui ca nu a luat banii inainte. Live and learn

 3. Firma din postul de mai sus a avut un banner la Visurat. Pana nu au semnat contractul si nu s-a facut plata bannerul nu a fost creat. A avut ghinion Zoso.

 4. Am vrut sa spun comment, nu post. Sorry.

 5. #5

  Ai gresit putin linku-l, ne trimiti la comentarii, nu la articol.
  Linkul corect: http://www.zoso.ro/2009/03/pcbayro-sau-ncrederea-n-oameni.html

 6. mi se pare corect … ori le-o tragi, ori ti-o trag … restu e can can!

 7. @ Arhi
  Pai le zici si tu ca bannerul e la machiat, la uploadat, la gunoi…

 8. @Ionut: cand concurenta va fi atat de mare incat riscul reputational sa insemne ceva lucrurile nu vor mai sta asa. In State, daca-i spui unui vanzator „Eu si prietenii mei nu vom mai cumpara din acest magazin”, ala ingalbeneste. Pentru ca il poate costa jobul. Or, sa spui asta despre o firma inseamna mult mai mult: inseamna ca firma respectiva te poate trage pe pula la garantii, la calitatea produselor, la tot. Mi se pare o palma grea pentru pcbay, pe care acel biet inconstient de-acolo, dupa modelul haiducului comercial roman, inca n-o realizeaza.

 9. nu vrei sa stii cum e faza cu site-ul care a pus reclama cu contract in euro, si cand a venit ziua de plata, fiindca erau cam 3000 euro de primit, a venit mesajul … pai stii ca a crescut euro si suntem in criza, si nu putem plati cu 40 ron , ci cu 3.7, ca sa fie bine si pt tine si pt noi, ca stii ca avem renegociere de contract. romania rulz :P

 10. #10

  si eu stia ca tot ccu contract se taie facturile, nu stiu daca mai e valabila legea aia…

  Oare cum o sa dreaga imaginea negativa de pe bloguri. Intr-un fel e si o razbunare a blogerilor, la fel ca in presa. Nu dai banu’ de publicitate las’ ca te dau la ziar si te porcesc.

  PCBay trebuia sa isi spuna punctul de vedere, o replica, pana nu se inflameaza povestea.

 11. #11

  Luci, nu e obligatoriu sa tai factura numai pe baza unui contract.

 12. #12

  http://www.google.ro/search?hl=ro&q=pcbay
  Uitati-va la rezultatele 2 si 4; si asta in mai putin de 24 de ore. Pe termen lung PCBay a iesit pe minus la „afacerea asta”. Deh, daca te pui cu cartelu’…

 13. Eu de câte ori am dat factură am dat pe bază de contract…restul: banii înainte.

 14. Unde e vorba de bani nu se lucreaza pe incredere, ci pe baza de document semnat si stampilat. Nu pot sa-l compatimesc pe bloggerul tepuit, a dat dovada de naivitate.

 15. @Arhi – La fel am patit si eu cu Luxmail. Uite aici un link: http://www.bilzone.ro/2008/10/12/luxmail-o-mare-teapa/ . Ce sa fi facut in acel caz ? Sa fi stat sa ma fi tiganit cu el la nesfarsit ? . Asta e. Pe net dai de tot felul de oameni.
  Deranjant a fost ca un bloger „A-list” stia de aceasta treaba si nu a facut nimic. Putea sa-l traga putin de urechi in acest caz dar probabil i-a fost frica ca nu-si mai primeste nici el banii. Dar asta e. Viata merge inainte.

 16. #16

  Dude, in primul rand Buddha nu e A-list::)) iar in al 2 lea rand, odata ce el nu avea prbleme cu omul, ce trebuia sa faca, sa ii dea in cap pentru ca tu nu te intelegi cu el? clar ca ciprian ala e un retardel imputit si firma lui un cacat, dar fiecare isi construieste relatiile personale

 17. Totul a fost ok pana la un moment dat. Ce s-o fi gandit el ? Hai sa-i dau teapa astuia. In fine nu mai conteaza. Referitor la Buddha poate ca ai si tu dreptate. Bafta ;)

 18. #18

  evident ca acel magazin online va pierde de cateva ori suma datorata lui Zoso, dar acuma am si eu o intrebare retorica: Cat de prost sa fi sa incerci sa fentezi pe ala care e pe locul 2 in Zătop ? :P

 19. #19

  Salut.Iti amintesti de PCbay.ro si ce teapa i-au dat lui ZOSO? Nu e nimic, se pare ca baietii s-au apucat dinou de treba. De data asta pe Mahoarca.ro

  http://www.mahoarca.ro/index.php?route=information/information&information_id=11

  Niculescu Daniel ? Parca suna cunoscut !

  La un moment dat un user Geea, a facut publice urmataorele date despre ei:

  SC Too Advanced SRL:
  Administratori:
  STANCU ANTONIO
  Asociati:
  NICULESCU DANIEL OLIVIU
  STANCU ANTONIO

  Daca dai pe net despre Too Advanced SRL, dai peste site-ul antitepari.ro. Si desigur aceasta firma e trecuta acolo !

  http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=57323&Itemid=

  Inclusiv adresa completa:

  SC Too Advanced SRL, cod de identificare fiscala 17685642, sediul social: Bucuresti, sos. Pantelimon, nr.99, bl. 402A, sc. B, ap.133, sector 2, numar de ordine în registrul comertului J40/10542/2005.

  Cum se face ca pe mahoarca.ro figureaza la adresa tot Pantelimon? Oare de ce?

  Ba mai mult, sunt si prezenti si pe http://www.shopmania.ro

  http://www.shopmania.ro/magazin.html?q=lichid+dekang

  cred ca si http://www.e-tigare.ro tot lor le apartine.

  Cat de acurate sunt datele oferite? Foarte acurate ! Pot spune ca ii cunosc destul de bine si chiar mi-am luat si eu teapa de la ei.
  Ce vreau? Sa – i dau in gat !

  Si cred ca si Zoso ar fi interesat de asta.

 20. In 2011, NICULESCU DANIEL – OLIVIU (11.08.1982) a infiintat EASYSMOKE SRL (J40/5592/2011; CUI 28441660)

 21. #22

  Sunt curios de mic…. Cit se poate negocia un banner standard pe un blog? :P.

Citește și...