Pedeapsa cu moartea

Un post interesant despre pedeapsa cu moartea Tu esti pro sau contra?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

9 comentarii

 1. Uneori moartea este o usurare nu o pedeapsa…

  Thumb up 0
 2. #2

  Greu de zis. Cu toate ca sunt relaxat ca atitudine. Nu mi-e usor sa zic: uite, hotarasc ca ala trebuie sa crape. Din cauza asta…
  Iar alalalt trebuie sa traiasca. Din cauza ailalta…
  Totusi, exista indivizi care comit crima dupa crima. Singura modalitate prin care i-ai putea opri ar fi suprimarea lor. De ex. Rimaru de la noi, Chicatillo din fosta URSS, Bundy din USA nu au fost opriti decat prin eliminare fizica. In functie de caz, as fi de acord cu pedeapsa cu moartea.

  Thumb up 0
 3. nu` de acord. nu ai dreptul, in mod organizat si statal, de a lua viata nimanui. a, da, sunt de acord sa iei razbunarea pe cont propriu, daca ai fost afectat si sa il tai pe ala cu bisturiul, in timp ce picuri zeama de lamaie pe taietura. dar nimeni nu are dreptul de a decide cine trebuie sa moara si cine nu, pe baza unor dovezi prezentate de procurori and shit.

  Thumb up 0
 4. #4

  de acord cu tine. e tare greu sa hotarasti soarta cuiva. nu mi-as dori sa fac asa ceva vreodata.
  dar mai exact, cum ai rezolva problema unor asasini in serie, ca aia pe care i-am pomenit. stii de ce?
  traiesti in Romanica si s-ar putea ca internarea lor in spitale speciale sau inchiderea lor pe viata sa nu functioneze si sa te trezesti ca intr-o buna zi ca bietii au evadat si au luat-o de la capat. ti-ai asuma ca om victimele produse in continuare de aia?

  Thumb up 0
 5. #5

  …in loc de bietii- baietii…

  Thumb up 0
 6. Sunt pro. Daca incalci regulile impuse de societate si iei viata unui om cu sange rece, cred ca si societatea are dreptul sa-ti faca acelasi lucru. Argument: se ia un studiu din caz in care Enache este un criminal abject si ucide 12 oameni in Romania. El se va duce, drept urmare, la puscarie circa 25 de ani. De unde rezulta ca 25 de ani din viata Enachelui = cateva sute din viata celor ucisi, cat ar mai fi trait ei la un loc daca nu le-o dadeam. Parca da cu fractie, nu?

  Thumb up 0
 7. bre, eu te stiu ca esti violent:)
  relaxedman, poti sa ii inchizi la solitudine toata viata. poti sa le iei orice drept, dar nu poti sa ii omori. Postul de la nevasta-mea era legat de existenta inocentilor printre cei ucisi.
  uiteti-va pe guglea. sunt sute de cazuri in care, ulterior mortii celui condamnat, s-au gasit dovezi ce ii exonerau de vina. cum il mai readuci la viata pe ala? cui ceri scuze? si in ce fel?

  Thumb up 0
 8. #8

  Tu te referi la viata ca la un drept dat de Dumnezeu si inatacabil de nici un nene/o tanti? Ai perfecta dreptate. Nimeni nu are dreptul sa ia viata cuiva. Poate ma insel eu in ceea ce am spus in posturile anterioare. Stiu ca au existat cazuri judecate gresit. Si pentru astea nu exista justificari, iar regretele tardive sunt inutile.
  Nu stiu insa ce ai putea sa faci cu un criminal in serie dovedit ca atare si care si-a mai si recunoscut fapta. Poti risca sa-l inchizi? Daca iti scapa si isi reia obiceiurile? Il mai prinzi odata? Si il inchizi iar? Ar fi ideal sa-l lipsesti de capacitatea de a face rau. Dar cum?

  Thumb up 0
 9. Eu sunt pro, clar.

  Thumb up 0