Pensii: Sa murim cu sufletul curat

Haide sa luam o situatie ipotetica, in care va gasiti, sau o sa va gasitit fiecare.
Sunteti in facultate, invatati cat zece, ca vreti un trai mai bun pentru familia voastra. Terminati facultatea, va gasiti un job minor, munciti de dati in branci pentru avansare si ajungeti intr-un post super, pe care vi l-ati dorit dintotdeauna. Din acel moment, toate caile va sunt deschise.
Sunteti un manager de succes, aveti un salariu beton, DIN CARE PLATITI UN IMPOZIT SI UN C.A.S URIAS.
Deci, recapituland, venitul dumneavoastra, este deja impozitat, da? Din el, se opreste pentru casa de pensii o suma de bani. Bani deja impozitati. Acesti bani, ii ia statul si se distreaza cu ei cateva zeci de ani, pana iesiti la pensie. Deci de banii dumneavoastra, impozitati deja, statul castiga prin investitii, da?
Buuuuun. Acum, sunteti la apusul carierei profesionale, si vreti sa va bucurati de pensia mare pe care o aveti si pentru care ati platit atatia ani.
Ei, uite ciuciu. Pentru ca statul considera normal sa va mai ia odata impozit, PE BANII DUMNEAVOASTRA DEJA IMPOZITATI!!
Adica, daca ai peste 1000 de lei pensie, platesti impozit. De ce? uite de-aia ca esti un capitalist imputit cu bani multi!
In ce cacat de tara traim, domnilor?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

3 comentarii

 1. pai cum in ce tara? intr-o tara capitalista, membra UE, membra NATO. Statul nostru trebuie sa-si traga de undeva sevele pentru a subventiona pe de-alde Golden Blitz, Tractorul si inca citeva sute de astfel de societati comerciale serioase, plus citeva mii de functionari. Plateste foncirea, moromete, cit sa te mai suporte statul? De-aia nu-si trece nimeni salariul real pe cartea de munca, ca doar stie toate femeile ca jumate din venitul tau se duce la stat, care statul nici macar nu da o para chioara pe tine. Un prieten isi facea acum vreo citiva ani socoteala in fiecare luna, pe calendarul din birou: 15 zile din luna muncea pt stat si le bifa corespunzator, si atunci isi lua multe pauze de tigara, tragea de timp, intirzia la serviciu. Urmatoarele zile zicea ca gata, munceste pt el, si era exemplar in colectiv.

  Thumb up 0
 2. cum zice tata: ajuns la pensie mori repede.multi muncesc si dupa ce ies la pensie mai traiesc putin si gata sunt.e totul calculat.

  Thumb up 0
 3. #3

  Parafrazand o reclama mai veche: viitorul arata negru.

  Thumb up 0