Cum perpetuează jurnaliștii fake newsul

Oana Dobre Dimofte este o fostă angajată a varanului (sau poate fi și actuală, nu știu) care bagă cărbuni la una din instituțiile alea de plimbat fraieri pe la troițe, gen Corupția ucide. Să ne înțelegem, nu am nimic cu fata, nu îi știu activitatea decât en passant, iar ce vorbim acum este discuție pe care am văzut-o pentru că îl urmăresc pe Valentinu.

Doamna Dimofte are o problemă. Propagă același fake news care a fost rostogolit în ultimele zile pe facebook. Cum că toți candidații care depășesc 3% prag electoral, își decontează 10 milioane de euro de la stat.

Vă rog, cu atenție, da? Femeia este jurnalist și afirmă, negru pe alb, că oamenii înscriși la BeC pentru președinție primesc 10 milioane dacă ating 3%, da? Nu există nicio urmă de dubiu, de formulare greșită, jurnalista Oana Dobre Dimofte afirmă asta negru pe alb.

Noroc cu Valentin, care are neobrăzarea să vină și să îi spună că ceea ce spune e greșit și că legea, de fapt, spune altceva.

După care încep tarantelele, ah, da, nu vrei să decontăm un site de 500 000, facem un studio de laif, găsim noi măgării să decontăm. Ceea ce sare în ochi oricărui om cu bun simț este că, la alegerile celelalte, era vorba de 5.4 milioane de euro ca sumă decontată candidaților. Să înțelegem că pentru 5 milioane nu se dă jos din pat nici Oana Dobre, darămite Cumpărașu și compania?

De fapt, toată această campanie care a început fix cu 2 zile înainte de alegeri, atunci văăzând prima dată aruncată mizeria asta în spațiul public, are ca scop mânjirea contracandidaților fiecăruia. Al nostru e bun, e drept, e dârz, ceilalți sunt niște scârbe care voiau doar bani. Și oamenii cred și pun botul, nu au probleme, mai ales când vii și ești ditamai jurnalista cu ștaif și șpeis.

Dacă sunteți jurnalisti, bloggeri, vloggeri, nu fiți ca doamna Oana Dobre Dimofte. Nu propagați fake news. Nu propagați fake news ȘTIIND că e fake news. Verificați-vă știrile și nu propagați fake news nici dacă nu știați, dacă nu sunteți siguri de ceva, dacă sursa este doar jurnalism de facebook și nu găsiți nimic oficial, șansele sunt de 100% să fie o minciună ambalată frumos.

17 comentarii

 1. Orice „jurnalist” sau „fost jurnalist” care si a asumat miscari de genul : corputia ucide,rezist, muiepsd, ciumarosie, muiedragnea,etc e o mizerie de om. Dide,florin badita, ala pletos, malin bot, angi kkt, si altii, are cineva idee daca s au apucat de munca ?

  14

  • #2

   Spre deosebire de profesionistii de la trustul Intact sau de la Romania TV (aia care mi-au delapidat banutii catelului primiti de la tata Soros), sau Realitatea TV… Ca mormanele de laturi aruncate de astia pe piata se combat cu un discurs echilibrat si echidistant…Si marmota…

   15

 2. #3

  Am vazut treaba asta imprastiata peste tot, incepand de joi-vineri, in 2-3 zile dispare, dar m-a uimit si ma uimeste in continuare faptul ca era data si share-uita peste tot ca sigura, si nimanui nu i se parea nimic dubios. Toate astea arata inca odata lipsa de inteligenta a romanului mediu. Coaie, 10 milioane’s multi bani, nu ii sunt aruncate asa oricui dubios care se gaseste sa candideze si ajunge la 3 % .

  14

  • #4

   Pe linga cele 7 miliarde imprumutate si aruncate te miri pe unde, 10 meleoane sint un fleac la cifrele vehiculate zilnic prin media…

   5

 3. #5

  da, se pare ca uneori e bine sa nu te iei dupa ce spun altii, sunt mai anti news asa ca stirile false ma lovesc mai rar dar si eu am fost uimit cand membri ai familiei sau apropiati destul de inteligenti mi-au spus despre chestia asta, si am raspuns in stilul meu tamp ‘ce-ai ma, esti prost(a)?” heh little did they knew

  1

 4. #6

  Asta nu e una cam hlizită, cu dinții ca grebla, care venea cu Ciutacu si debitau tâmpenii, pe la latrine?
  Parcă Zoso s-a referit cândva la ea ca și „colega [de cearșaf] a lui Ciutacu”… Acu’ văd că și-a adăugat Dimofte la nume. Ăla o fi sponsorul actual.

  2

  • #7

   Dan Dimofte este sotul ei de vreo 10 ani.
   Foarte pertinent un comentariu care> 1) dezinformeaza, de asemenea si 2) se leaga de aspectul fizic al persoanei vizate.
   Asta-n timp ce articolul e despre dezinformare.
   Nestemata si mai multe nu.

   28

 5. #8

  Doar ca:
  Art.28 alin. (12) Limitele maxime ale contribuțiilor candidaților pentru campania electorală sunt următoarele:
  … p) 20.000 de salarii de bază minime brute pe țară pentru candidatul la funcția de Președinte al României.
  Art.48 alin.(3) În cel mult 90 de zile de la data alegerilor pentru Parlamentul European și Președintele României, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează partidelor politice, alianțelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, respectiv candidaților independenți, pe baza documentelor justificative furnizate de mandatarul financiar în cel mult 30 de zile de la data alegerilor, sumele aferente cheltuielilor efectuate la nivel național în cazul în care partidul politic, alianța politică, alianța electorală, organizația cetățenilor aparținând minorităților naționale, respectiv candidatul independent a obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național.
  Salariul minim brut e 2.080 lei.
  CTP a spus 10 mil de DOLARI, de aici a aparut chestia cu 10 milioane.

  9

  • #9

   deci practic lumea are incredere in ctp, plm cred ca lua tot daca era candidatul celor de la usr, unde mai pui ca e si mai batranel asa deci pare om serios

   1

  • #10

   Deci zice legea ca un candidat la presedintie care atinge 3% poate sa deconteze cheltuieli de campanie de pana la 10 milioane de dolari? Nu se poate, sigur e fake news!

   7

  • Ce incearca Cetin sa sublinieze, practic fake news-ul, este ca legea spune ca ( un candidat cu minim 3% ) poate deconta PANA LA 10 mil ( care de fapt sunt cam 8, dar sa nu ne pierdem in detalii ), iar tipa respectiva spune ca poate deconta DIRECT 10 mil. Aici e diferenta.

   0

 6. #12

  Din ce am inteles eu e ca daca faci 3% si ai documente cu care sa justifici (facturi, bonuri, etc) ti se pot returna pana la suma 2080leix20000 fiind pragul maxim.
  Probabil restul e treaba de contabili sa accepte la decontare doar anumite cheltuieli ce au legatura cu campania de genul inchiriere spatii de campanie, inchiriere masini, combustibil, materiale de marketing, etc.
  Cam ca-n salarii: comision din vanzari ce poate ajunge la x din y, dar doar unii il iau cand se aliniaza planetele.

  5

 7. #13

  Lui Mircea Diaconu o sa-i returneze in rate.
  Cate 10 euro pe luna.

  0

 8. tancurile se îndreaptă către chișinău.

  0

 9. Pai Oana Dobre se prezinta singura pe facebook ca mother, wife si restul. Pana si pentru ea calitatea principala este ca un poulete i-a nimerit gaura si s-a inmultit

  1

  • #16

   pentru mine, calitatea ei principală e că o atacă badea tot timpul. este suficient ca să mi-o facă simpatică.

   10

  • #17

   wtf! si ne mai miram de candidatii la prezidentiale ….

   ps: e cineva de aici care crede ca nu exista acte pt decontare la leu?

   1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Pentru că vă tot întrebați unde umblu și vai, cum îmi permit să nu scriu chestii, pentru entertainul maselor, uite umblu prin lume. Iar decembrie e luna mea liberă, în care scriu ce vreau eu, când vreau eu, dacă vreau eu.

Daca v-a trecut prin cap ca, de Craciun, sa faceti cadou celor dragi un PC sau un laptop, inseamna ca vreti sa il oferiti si cu o cheie de Windows originala. Asa ca prietenii nostri de la goodoffer24 au pregatit acea oferta speciala pe care o astepta toata lumea inainte de finalul […]

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]