Petiție pentru Legea Alexandra

Circulă o petiție și un proiect de lege, depus de peneliști, Legea Alexandra, făcută ca urmare a uciderii copilului acela.

 • Modificarea Codului Penal în sensul ca criminalii, violatorii, pedofilii și tâlharii să nu mai beneficieze de eliberare condiționata
 • Modificare a Codului Penal pentru introducerea detenției pe viața pentru crime cu cruzime asupra minorilor
 • Dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false la 112 și muncă în folosul comunității – depus luni
 • Comercializarea cartelelor prepay doar cu buletinul
 • Redimensionarea patrulelor mixte polițist-jandarm în stradă. Numărul lor a scăzut in ultimii 3 ani la jumătate.

Însăși acest model de lege nu face decât să arate modalitatea profund greșită de a gândi a legiuitorilor și a românilor, în general. Pentru că legea asta nu face decât să potolească setea de sânge și de răzbunare a oamenilor, în rest, nimic altceva.

Ce ar trebui să devină Legea Alexandra?
Legea Alexandra ar trebui să devină modalitatea prin care aceste crime devin aproape imposibile.
Legea Alexandra ar trebui să stabilească un cadru legal clar, separat, pentru răpirile de minori. Ar trebui ca, PRIN LEGE, disparițiile de minori să fie tratate cu maximă celeritate, nu cu scârba și sictirilor mizerabililor din poliție, dar stai să vedem, dar oare sigur a fugit, dar sigur nu e curvă? și restul din repertoriul infractorilor în albastru.

Odată înregistrată o asemenea dispariție, automat, toate sistemele publice de avertizare, tot ce înseamnă radio, televiziune, situri publice de internet, afișări electronice stradale, aviziere electronice din gări și aeroporturi, să difuzeze IMEDIAT fotografia copilului și semnalmentele sale, plus datele răpitorului, dacă ele există. Ar trebui instituit inclusiv un sistem de recompense cetățenești pentru salvarea și recuperarea acelor copii.

Din păcate, românii, ca popor, nu sunt proactivi, ci reactivi. Ei vor tot timpul răzbunare, după ce îi violează ciobănașul ungurean. Să preîntâmpini nu se poate, că dumnezeu a dat, dumnezeu a luat.
Fie numele domnului binecuvântat.

31 comentarii

 1. #1

  Daaa, ai descris perfect situatia!

  10

 2. #2

  tip Alerta Amber in America, parca?

  13

  • #3

   In New York daca un copil suna la 911 si apuca doar sa pronunte Ice Cream se dezlantuie furtuna. Ii invata de la gradinita.

   7

 3. #4

  In primul rand e nevoie sa il bata cineva bine de tot si sa il si tortureze putin pe tudorel pana apuca si moare. Chestie de principiu. AVC-ul ala nu e de ajuns.
  Ideea de preventie nu exista in romania. Nu e educata chestia asta. Pur si simplu oamenii de aici nu inteleg conceptul si actioneaza ca atare.
  Plus ca daca asa iti este scris nu ai cum sa schimbi ceva. Nu esti de capul tau!

  8

  • #5

   Se putea împotrivi ciobanasul mioritic sortii? El accepta moartea si o îmbrățișează. No durerea asta in pula față de noi înșine ne face sa fim ceea ce suntem :romani!
   Nu toti ciobanii sunt ciobani sarbi, care sa pună mana pe topoare…

   3

  • #6

   te duci spre o zona sensibila. ciobanii pun mana pe topoare chiar prea des dar din alte motive. ideea e ca nu toti care pun mana pe topoare sunt ciobani. despre sarbi nu stiu, parca bricolueru’ zicea ca vine dinspre bulgaria.

   2

 4. #7
  Anton

  Pai si masura ta tot reactiva e.
  Proactiv ar fi ca primarul satului sa nu mai foloseasca microbuzul primariei ca sa care pepeni ci copii la scoala/ liceul din oras..proactiv ar fi cursuri de educatie sexuala incepand din clasa a 7-a ( si nu tinute de dirigu sau de popa), etc.

  31

 5. #8

  Parca si vad pulimea cum va reactiona ” uite-o si pe asta, a plecat cu unul si acum e cica vai disparuta, curva dracului”
  Mi-e scarba de unii concetateni

  6

 6. #9

  De ce tratament special în cazul minorilor? Să trateze cu celeritate cazurile de răpire cu minori, dar e ok să trateze cu scârbă orice alt fel de caz?

  Legea trebuie să fie la fel pentru toți.

  4

  • #10
   Arhi

   de aia, pentru ca minorii sunt persoane susceptibile a fi rapite rapid, fara mijloace de apărare si fara experiență in a sti ce sa facă in cazuri de astea.

  • #11

   Ce ne mai place să păpăm soundbites pe pâine. ”Legea sa fie la fel pentru toți”… Câți ani ai ubercool? presupun că peste 20 (deși…). Același infractor vine și mă răpește pe mine de 40, pe tine de 20 și pe un copil de 6 ani. Cine are ceva șanse în situația aia? Nu visez că sunt viteaz de îl sparg pe infractorul ăla dar gândește-te un pic cât de lipsit de posibilități de apărare e cel mai vulnerabil din cele 3 exemple. Tot nu ți se pare că infractorul ar trebui să fie descurajat nițel? Legea la fel pentru toți se referă la tratamentul inculpatului la fel indiferent din ce mediu vine, câti bani are, pe cine cunoaște etc. Tu practic susții că inculpatul ar trebui să ia aceeași pedeapsă indiferent de faptă. Pe măsură ce tastez îmi dau seama că nu ai cum să ai mai mult de 15 ani…

   12

  • #12

   Consider că se pune prea mult accent pe faptul că, în acest caz specific, a fost vorba de un minor. Dacă avea 19 ani, avea probabil același sfârșit. Problema nu e cum tratează acei oameni minorii și cazurile cu minori, ci cum tratează oamenii, în general.

   Experiență în a ști ce să faci, nu cred că are nimeni. Dacă nu cumva faptul că am văzut 2-3 filme care au tratat subiectul, mă face să am experiență…

   @mircea dar dacă îl răpește pe bunică-miu, de 85 de ani. Cine are mai multe șanse? Un copil (să zicem băiat) de 17 ani sau bunicul meu?

   6

  • #13

   Uber: corect, de aia eu zic persoane vulnerabile, trebuie cumva să se țină cont de capacitatea de apărare a celui agresat. E ca și judecarea în cazul legitimei apărări dacă reacția a fost proporțională cu atacul…

   2

 7. #14

  Amin, aleluia… Sau dat la biserica sa vedem ce ne sfătuiește preafericitul

  1

 8. #15

  Hmmm, și totuși nu sunt de acord aici. Eu văd câteva propuneri de bun simț și sincer îți spun că aia cu pedepse mai aspre pentru infracțiunile asupra copiilor și persoanelor vulnerabile am avut-o și eu în urmă cu vreo 2 luni, probabil influențat de alte știri din vremea respectivă dar nu din dorința de sânge, de răzbunare. Chiar mi se pare de bun simț. Ca și alte câteva idei de acolo cum ar fi rediscutarea instituției eliberării condiționate, înăsprirea pedepselor în cazul în care victima este un copil sau persoană vulnerabilă (indiferent daca e cu cruzime, deși și aia ar trebui să fie factor în stabilirea pepedsei).

  1

 9. #16

  iarasi idiotenia cu cartelele prepay…. ba, io zic sa obligati si magazinele de bricolaj sa vanda topoare, lopeti, butoaie si musai vasilina, tot cu buletinu’ ca sa stim noi cine are de gand ceva, sau sa avem bre o lista de suspecti gata facuta….
  IDIOTI…

  15

  • #17

   Daaa. Și tâmpenia asta cu telefon fix numa cu buletin și adresă. Cine a mai inventat și aia?? Mi se pare că și băncile exagerează bătând apa-n piuă cu buletin în sus, buletin în joc. Cine dracu mai are nevoie de așa ceva?? 🙂

   8

  • #18

   Nici mie nu imi vine sa cred cati nu realizeaza importanta anonimitatii.

   2

  • #19

   Da. Până o să ai nevoie să îi convingi pe ăia de la 112 că apelul tău e unul real și o să vezi că îți trebuie să le dai cnp, adresa exactă, diagnostic complet și alte alea. Cum ar fi de unde îl cunoști pe ăla, de ce te-ai urcat în mașină, poziția gps etc etc.
   Vrei anonimitate ia-ți walkie talkie. Sau trimite o scrisoare la cp. Dă-mi un exemplu concret când ai avut tu nevoie de anonimitate. S-a întâmplat asta mai des decât ai avut nevoie să suni la 112? Exact, prioritizează-le.

   5

  • #20

   @Mircea 2: Pentru telefon fix, buletinul e necesar ca sa faci abonament. Un telefon fix „la cartela” ar fi o nisa prea mica sa se chinuie cineva cu asa ceva: In plus e dificil de intrat pe proprietatea cuiva pentru instalare fara aprobarea proprietaruui, si ca sa ai aprobarea lui trevui sa-i stii numele.
   Cu bancile e la fel: Ai „abonament” la ele pentru ca vrei tu nu pentru ca vor ele. Alftel te duci la Western Union cu ceva cod sau parola.
   La 112 poti sa suni de pe telefonul „cu nume” daca doar asa poti fi convingator. Important e sa ai posibilitatea de a avea (inca) unul fara nume.

   Doua analogii:
   Adrerea pe rug pentru adulter: as zice ca sunt pentru s-a dezbatut deja problema si numai prostii inseala, si oricum pe mine nu ma afecteaza.
   At trebui sa poti sa-ti faci o adresa de email numai cu buletinul; sa sa poata serviciile antitero sa identifice cine pe cine suna ( pardon informaza prin email) ca sa lupte eficient.

   2

 10. #21

  Legea ar trebui sa fie ldespre trasportului public: Daca in fiecare catun uitat de lume ar trece un micorbuz ca sa duca lumea la scoala, bancomat, primarie, pe-unde-are-treaba-lumea, trasportul „de ocazie” n-ar mai exista si n-ar mai exista nici crima aia…
  Dar e mai usor sa dai trasport „gratis” la pensionari in Bucuresti decat la elevi pe langa Caracal.

  4

 11. #22

  da, asta e solutia pentru moment pana cand Romania se va civiliza sau pana cand romanii vor realiza ca decat sa se tot gestioneze singuri, fara ajutorul Statului, mai bine sterg cu Statul pe jos.

  1. preventie si paranoia (better safe than sorry) doar ca trebuie sa fii ordonat sa-ti intre in reflex sa faci poze mereu, sa eviti pasajele dubioase, etc etc.
  2. in situatii dubioase, trebuie avut la indemana macar un spray paralizant. Vii seara acasa dupa 21? muta spray-ul din geanta/rucsac in buzunar. Aici as adauga ca ar fi poate mai util un taser sau un revolver cu aer comprimat, cu cat mai mic cu atat mai bine.
  3. nu te imbata prin oras decat daca esti cu cineva care nu o face (aviz aici pasarilor de noapte din centrul vechi care la 4 dimineata sunt bete manga si se urca in taxiuri)
  4. daca te gasesti intr-o situatie dubioasa sau pe care n-o poti controla (noaptea prin oras, pasaj, uber, taxiuri) cred ca utila ar fi o camera video de actiune care sa aiba becul rosu aprins, nu ca ar fi utila la ceva putand sq fie distrusa rapid dar atacatorul s-ar gandi de doua ori (poate filmezi si trimiti in cloud direct…)

  la capitolul fabule: cred ca e timpul ca romanii sa organizeze patrule civile prin cartier pentru ca in militie nu te mai poti increde, vin iti fura interlopii masina si politia iti spune ca sigur n-o mai gasesti, la rapiri iti zice ca s-a dus cu un gagiu, la jafuri iti zice ca nu se poate gasi vinovatul iar la omor e victima vinovata pentru ca s-a urcat in masina si purta fusta scurta. deci da, patrula din civili n-ar fi o idee rea.

  1

  • #23

   Ce te face sa crezi ca patrula asta nu va fi formata din mici interlopi wannabe, care vor teroriza cartierul “oficial”?

   Suntem intr-o tara de forme fara fond, corupta pana in maduva oaselor, unde nimic nu e ce e.

   7

 12. Urelated:
  „celeritate” – s-a strigat Bingo. Multumesc.

  2

 13. #26

  criterii de performanta, corpuri de control, training-uri pt procurori si politie cu ajutorul partenerului strategic. Oameni instruiti,verificati psihologic, cu dorinta de a ajuta pe cel care suna la 112 , empatic si cu mintea limpede, antrenat iar cei de pe teren cu conditie fizica, sala, lectii de kickbox/judo ceva, krav maga. eu as fi de acord cu salarii mari in politie, dupa ce incep sa-si face treaba bine.violatorul nu cred ca se gandeste la pedeapsa cand violeaza, psihopatul face ceea ce face pt ca e dezechilibrat mental, nu pt ca e pedeapsa de 7,10 sau 30 de ani inchisoare. iar prepay doar cu bueltionul este de big brother, colectarea de informatii cu scopuri..deschise – e renuntare la intimitate degeaba, de parca nu o sa aiba toate babutele zeci de cartele pe bueltinul lor si sim-ul ajunge tot la cine are planuri marsave.asta e o idee periculoasa. Pnl e un necrofag cu ambitii comuniste, ar face orice pt voturi

  4

 14. #27

  Un colt pithon cal.44mag la purttator face cat toate legile de doi bani.Apararea trebuie sa existe in fata agresiunii .Degeaba sant patrule care doar constata ca tu ai niste buzunare in plus.

  2

 15. #28

  Hm, romanii popor proactiv or reactiv 🙂 Sa fim seriosi, noi romanii suntem idioti. Fanariot-manelist-cocalar-comunisti, asta suntem. Am fost s-om fi prosti. S-a uitat ultimul cuvant in decursul veacurilor. Maternitatea Giulesti, Colectiv, acum Alexandra-n sus Alexandra-n jos. Sa fim seriosi, n-o sa se schimbe nimic. Legi, discutii, declaratii sforaitoare si dupa un an-2 alta tragedie o sa apara. Dupa care alte manele.

  3

 16. #29

  cacat … avem legi cat pentru jumatate de galaxie (da, ma uit la star-trek acum 😉 ). Pe bune … la ce ne mai trebuie altele? Sau sa le schimbam? 🙂 In tarile cu mai multa apa calda circula o vorba: cu cat mai corupta e o tara, cu atat mai multe legi are.

  Doar ca trebuie aplicate.

  De ce PNL-ul nu propune _aplicarea_ justitiei?

  0

 17. #31

  Iar mizeria cu prepay cu buletinul? acum 5 ani a fost declarata neconstitutionala de CCR pentru ca incalca dreptul la viata privata.Acum brusc s-au facut ca uita ce le-a spus curtea constitutionala?s-a modificat cumva constitutia si a disparut dreptul la viata privata wtf…

  2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

O prietenă, angajată la corporație, are parte de una din clasicele hasheriste din organizațiile unde sunt fonduri alocate de la început de an și trebuie cheltuite oricum. Femeia simte nevoia de a întreține spiritul echipei prin tot felul de emailuri și acțiuni. Gen email la toată compania Azi e ziua în care sărbătorim […]

În mod normal, aș fi avut o mirabilă durere-n fund de problemele astea, că doar sunt proaspăt tri-tată, am fost să dau register copilului la starea civilă, am întâlnit chiar și un cititor pe acolo, care făcea același lucru și mi-a arătat că nu sunt singurul tătic de 40+. Dar sunt extrem de […]