Piesa care a câştigat finala naţională Eurovision nu este plagiat

În ciuda asemănării a şase note muzicale de la începutul refrenelor celor două opere muzicale, piesa Pe o margine de lume nu poate fi considerată un plagiat al operei muzicale La magia del Corazon întrucât în întregul lor cele două opere muzicale sunt diferite”, se arată în referatul comisiei profesionale a UCMR-ADA, formată din Horia Moculescu, Viorel Gavrilă şi Eugen Rotaru.

Pe langa haiosenia totala, in care trei prieteni de-ai tatalui judeca piesa fiului, recte Ionel Tudor, eu stiu ca gama are 8 note. Deci daca dintr-o suita de 8 note, 6 sunt identice, nu e plagiat, ca nu sunt toate 8.
Permiteti-mi sa rad cu spume, clabuci si dureri. Noroc ca erurovisionul e doar un rahat pe baza de prietenii geostrategice, ca altfel ne faceati de ras maxim, ma comunistilor….

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

6 comentarii

 1. #1

  Iar inceputul piesei e identic cu al unei melodii a lui Thomas Anders (ex Modern Talking). Ne-au delectat carcotasii de dimineata, cu acordurile celor doua melodii… Identice si la fel!

 2. Interesant va fi sa vedem pe ce loc se va situa Romania anul asta.

  Pana una alta, ma bucur ca Eurovisionul e doar un rahat pe baza de prietenii geostrategice, si nu un rahat pe baza de prietenii geostrategice la care sa participe manele.

  P.S. Degeaba e inceputul identic cu al unei melodii Modern Talking daca nu o canta gemenele alea doua, proaste. Cu Dieter Bohlen.

 3. #3

  @Matei Nu cu Dieter! Cu Lembit Opik! :))

 4. Nu trebuie sa fie toate notele identice in aceeasi gama…de fapt piesa prinde vreo doua game din ce am auzit. Problema principala este ca au copiat si masura si ca refrenul e foarte similar. Si daca nu ai sti dupa ce a fost ”inspirate” ai avea o senzatie de deja vu puternica datorita ritmului 🙂

 5. normal cand semplezi dintr o piesa daca depasesti 4 note la rand se numeste furt , clar …dar la 6 😐 nici macar nu e vorba de sampling..aici se numeste plagiat..