Pișcotarii să sară-n aer

Vă spun sincer, eram cu un grup de prieteni când am citit asta și, de la râs, unul din ei era să moară, s-a înecat cu un biscuite RoStart.

Persoanele care au primit anul trecut vouchere pentru biciclete de la Primăria Capitalei sunt obligate să depună în acest an Declaraţia Unică şi să plătească un impozit de 10% pentru acest venit, transmit reprezentanţii ANAF

zice News.ro

Și ce înghesuială a fost la ele. Toți ăia care erau cu muie dragnea erau la coadă la vouchere. Și asta nu e tot. Sunt voucherele alea de vacanță în grecia care s-au dat și sunt supuse impozitării. Sunt ajutoarele alea pentru tinerii căsătoriți. Ajutoarele de înmormântare. Toată pișcotăreala aia împuțită care asigură voturi la PSD trebuie să plătească impozit.

Iar durerea lor este că va trebui să depună declarația aia fiscală. Adică drum la ANAF, că se face doar prin spațiul virtual și trebuie să te deplasezi personal. Și, după ce se înregistrează la fisc, ura și la gară, au intrat în gura lupului.

Felicitări! Mergeți la Chirilă, să vă învețe cum banii pe care îi primește el nu sunt de la Firea, sunt de la primărie și banii nu îi primește el, ci firma lui, ceea ce e profund diferit!

27 comentarii

 1. #1

  Si la voucherul ala pentru masina electrica trebuie platit impozit?
  Intreb la modul cel mai serios, pentru ca ne gandim sa ne cumparam una.

  0

  • #2
   Arhi

   logic. sunt venituri

  • #3

   Limitati-va si voi la o trotineta…

   0

  • Când am zis că dau Seatul pentru voucher și îmi iau mașina pe finanțare, ieșind cam la aceeași sumă, s-a enervat nevastă-mea și a zis că mai bine refacem creditul. Motiv: tu crezi că stau să-și bată joc de mine primăria și să ceară impozit pe voucher?

   Am râs. Am refacut creditul totuși.

   Acuma întrebarea e: de unde dracu știa nevastă-mea că o să apară tâmpenia asta? Fiindcă dacă a gândit o, înseamnă că tre’ să fiu atent, stau cu geniul finanțelor în casă.

   0

  • #5

   Și indemizația pentru creșterea copilului e un venit și nu trebuie declarat nimic.

   0

  • #6
   Arhi

   indemnizatia ptr cresterea copilului sunt venituri ce, de fapt, apartin copilului. iar copiii nu platesc impozit ptr asa ceva

  • #7

   @Jupaneasa – Voucherele pentru masini nu intra la impozit , sunt exceptate . Cele pentru bici de la Firea , sunt intr-o zona gri .
   Nu sunt pe domeniu , dar m-am documentat ca am luat ambele feluri de vouchere .

   0

  • „În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
   a) ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, primite de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale și din alte fonduri publice sau colectate public, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum și cele de aceeași natură primite de la organizații neguvernamentale, potrivit statutelor proprii, sau de la alte persoane;”

   In plus, numai voucherele folosite ar trebui declarate la fisc. Chit ca sunt in zona gri.
   La noi ca la nimenea: statu iti da niste cupoane, la care tre sa te duci sa depui declaratie ca le-ai primit sa platesti impozit. Prea tare, prea ca la tara

   0

 2. #9

  Așa ceva…

  0

 3. #10

  Si vacantele in grecia?

  0

 4. #12

  Chiar de e asa nu pot da amenzi. Nu exista o baza de date comuna unde sa intre un nene de la anaf si sa vada cine a luat voucher. Si la cum e birocratia la noi nici ca o sa fie. Plus, pentru 50 lei ori 5000 de vouchere, nu cred ca o sa se streseze prea mult anafu, e marunt.

  0

  • #13

   Nu-ti da anul asta, iti da peste 5 ani, iti cere penalitati si iti pune si poprire pe conturi 😉

   0

  • #14

   prin alte parti astia care dau vouchere sunt obligati sa le raporteaza la fisc. Eu, in Canada, vad si ce informatii are fiscul despre banii pe care i-am primit asta asa ca sa nu cumva sa-mi treaca prin minte sa nu-i raportez desi pe toate situatiile, de exemplu, de la broker scrie deja ca ele se raporteaza si la fisc.

   0

 5. #15

  Dar unde-i problema?

  Primiti 500 de Lei, 50 plătiți impozit, rămâneți cu 450 de lei facuti cadou și plângeți?

  Asta-mi aduce aminte de un biznizmen din brasov care nu vroia sa investeasca cu bani europeni ptr. ca trebuia sa dovedeasca niste chestii si sa participe la plata.

  0

  • #16

   cred ca problema e statul la cozi de proportii biblice si futut nervi aiurea

   0

 6. #17

  Nu e problema ca impoziteaza. E problema ca impoziteaza dupa 2 ani…. se pare ca PSD-ul e disperat, a golit sacul de bani al statului roman.

  0

  • #18

   Suspectez pura prostie.
   Discutam de 5800 de vouchere, 80 lei impozit pe voucher (16%) => 464.000 lei. Un mizilic.

   Fie vor sa dea in Firea, fie au zis ca recupereaza din bani, cert e ca dpdv electoral cred ca au doar de pierdut.

   0

  • #19

   De fapt se stia inca de la inceput ca se impoziteaza (cine vroia sa stie) – pentru ca erau venituri.

   0

  • #20

   Si asta e corect.

   58.000 de voturi chiar conteaza.

   0

  • #21

   Nu vor pierde nimic, se vor r redenumi in PPSD și aia e.

   0

  • #22

   @Mark 686 – se stia, dar nu au zis nimic clar. Au trecut prin regulament mic , „Utilizarea voucherului atrage obligaţia beneficiarului atât de declarare a venitului aferent voucherului, cât şi de plată a impozitului rezultat, cu respectarea procedurilor stabilite de legislaţia în vigoare. ” sa fie acoperiti si nu s-a zis nimic in plus . Daca citeam atent , nu mai imi trebuia voucher…am presupus ca este ca la cele „Rabla” 🙁

   0

 7. #23

  la voucherele pt masini (10k la electrice si 4k la hibride) va fi tare de tot :))
  #frumos
  #elegant
  #catdecat

  0

  • #24

   Salut Cetin.
   Ai scris asta „Și, după ce se înregistrează la fisc, ura și la gară, au intrat în gura lupului.”
   Poti explica care-i treaba?
   Multumesc.

   0

  • #25
   Arhi

   nu trezesti niciodata autoritatile

 8. #26

  Mda. Sa le fut in gura de autoritati.
  Mai jucam si eu din an in paste la pariuri online.
  Pentru 40 lei scosi in 2018 ma trezesc cu mail de la casa de pariuri ca trebuie sa depun declaratia unica.

  0

 9. #27

  Mie imi place ca sunt prostalai care se bucura ca au primit voucher de vacanta la stat si uita ca il platesc la suprapret prin impozitul de 4 ori mai mare la norma de hrana. Asa e romanul cand prost ca noaptea este

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

O prietenă, angajată la corporație, are parte de una din clasicele hasheriste din organizațiile unde sunt fonduri alocate de la început de an și trebuie cheltuite oricum. Femeia simte nevoia de a întreține spiritul echipei prin tot felul de emailuri și acțiuni. Gen email la toată compania Azi e ziua în care sărbătorim […]

În mod normal, aș fi avut o mirabilă durere-n fund de problemele astea, că doar sunt proaspăt tri-tată, am fost să dau register copilului la starea civilă, am întâlnit chiar și un cititor pe acolo, care făcea același lucru și mi-a arătat că nu sunt singurul tătic de 40+. Dar sunt extrem de […]