Pişulică fără apă

Serios, asta e vreo idee de-a lui Bucurenci? Sau e vreun frate de-al lui mai ţăcănit. Au apărut în diverse locuri pisoare (nu pişoare) care nu funcţionează cu apă, ci te pişi şi pleci, iar ele, printr-un complicat sistem chimic, au grijă să evacueze mirosul.

Ghiciţi ceva. Nu evacuează nimic. Put de îţi întorc nasul, pe margini e piatră ingălbenită cu dungi discrete de urină. Mai rămâne o budă formată dintr-o gaură în pământ, cu nelipsiţii viermi la suprafaţă.

Asta în direcţia marii idei de a economisi apa. Bă, să vă spun un secret, apa se recirculă pe terra. Ăsta e modul naturii de a se îngriji de ea însăşi. Pişatul se evaporă şi rămâne sarea în pământ. Când crăpi, cei 70% apă din care eşti format se duc în pământ şi alimentează izvoarele subterane. Totul se reciclează. Dacă eu nu consum apă când mă piş nu fac altceva decât să fiu un împuţit. Altceva nu se întâmplă.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. mai lipseste wc-ul nu doar cu gaura:)) dar si fara hartie, dotat cu uscator de caca, sau ciocani de porumb ca na trebuie sa economisim apa si hartia. Sa vezi atunci mancarimi in cur. Ce mama dracului ca nu suntem in desert, maine poimanine ne plimbam cu reciclatoru de pisat ca sa il facem :beer: =))

  Thumb up 0
 2. Da sistemul ala chimic ce presupune si de ce e mai „eco” decat apa? intreb si eu ca proasta. Atat timp cat noi macar nu avem probleme cu apa, de ce naiba sa ne apucam de din astea?

  Thumb up 0
 3. pentru ca trebuie si pentru ca e trendy. din aceeasi cauza din care nu avem voie sa avem becuri de 100W. ca asa vrea pula lor.

  Thumb up 0
 4. nu prietene, pentru ca e mai simplu de instalat. nu mai tragi tevi de apa cu robineti si butoane doar scurgerea. si daca pui actibildu cat casa ca pisoarul asta nu are nevoie de apa cand vine sanepidu in control e ok!

  Thumb up 0
 5. Eu propun sa ne pișăm in doze de bere si sticle de plastic si apoi sa le reciclam.

  Thumb up 0
 6. din seria economiei si a ecologiei absurde. am mai auzit teorii „if it`s yellow let it mellow, if it`s brown, flush it down”.

  Thumb up 0
 7. Bine ca s-au gandit la bude eco in Ro dar mai nimeni nu recicleza plasticul, metalul ( tiganii ce ar mai fura/vinde atunci ? ) , sticla , hartia etc. asa cum se intampla in tarile care au acoperisul pe casa si asa cum e normal, pana la urma….

  By the way cele mai curate si ” inventive ” bude l-am intalnit in Germania . nemtii astia dom’le….parca ar avea 5 capete iar altii….niciunul. 🙁

  Thumb up 0
 8. WTF, stiti care-i principalul avantaj al cataturilor ( pardon, pisaturilor) astora? Se instaleaza usor frate. :cuckoo:

  Thumb up 0
 9. Hahaha, daca as fi un antreprenor care ar vedea numai bani in fata ochilor, pe zidul opus wc-ului, as instala o cișmea cu „apa potabila”.
  E ecologic si se salveaza apa, nu?

  Thumb up 0
 10. Bucurenciu asta e deja personaj national. Ai dreptate cu circuitul apei…

  Thumb up 0
 11. #11

  Intrebarea care se pune acum este: cine pula mea e Bucurenci?

  Thumb up 0
 12. „Chestiile” astea sunt des intalnite in strainatate, in special in Germania. Si nu, nu put, ceea ce inseamna ca la noi sunt probabil prost intretinute. Ideea este foarte buna si crede-ma ca sunt eficiente, nu am avut probleme cu mirosul.

  Thumb up 0
 13. Astia ar fi in stare sa recicleze si hartia igienica folosita, ca de, e trndy!
  Pishoare fara apa? De ce nu si bude fara hartie, strategic amplasate langa tufe de bozi sau plantatii de dovleci, ale caror frunze pot fi fplosite cu succes. Exclus urzicile!!!

  Thumb up 0
 14. am vazut reclama in ploiesti pe toata cladirile,chiar eram curioasa daca e adevarat sau nu ca nu pute.oh well,o sa consumam apa in continuare

  Thumb up 0
 15. Sunt anume pt locuri unde nu poti trage apa…sau n-ai chef.
  A, si n-ar trebui sa puta, probabil(sigur) sunt neglijate, am vazut in destule locuri „pe-afara”.

  Thumb up 0
 16. pai pisatu’ tau nu contine deja apa? ce vrei mai mult? please, sense the sarcasm…

  Thumb up 0
 17. Oare ce-i mai ne-ecologic, un proces chimic natural (apa + pisatul, procesate de sol & plante) sau unul inventat de om, cu nu-s ce substanta jmekera, care face-si-drege? E cam ca si cu reciclarea care, in majoritatea cazurilor, consuma ingrozitor de multa energie (deci nu e economica) si, de-a lungul procesului tehnologic, polueaza mai mult decat dac-ai ingropa reciclabilul si ai astepta ca moleculele sa se intoarca in circuitul natural.

  Thumb up 0
 18. cum pot astia sa se astepte sa fie igenice panaramele alea, cand la noi nici macar wc-urile unde se plimba zilnic femeile de servici, nu sunt curate(arata ca niste vulcani cacaciosi). Cat despre pisoare, ar trebui sa aibe marimea unei cade, fiindca noua ne e cam greu sa le nimerim=))

  Thumb up 0
 19. Tehnologie avansata rromaneasca …

  Thumb up 0
 20. o fi „trendy” nene cu astea eco, da’ put de te traznesc, a pipi amestecat cu chimicala …. bleaaaahhh … eu le-am vazut la benzinariile OMV.

  Thumb up 0
 21. Actually, bude d-astea am vazut si in Franta si in Austria. Nu e „tehnologie romaneasca”… E drept, nu te lesina nici un miros in jur :smirk:

  Thumb up 0
 22. Am dat si eu de un pișoar dinăsta „fără apă” și sub el era baltă !

  Thumb up 0