De ce îmi place mie să iau decizii rapide

pat-suspendat

Acum aproape 2 ani, când mobilam actualul apartament, văzusem o canapea Beddinge la Ikea, cu o husă roșie senzațională, îmi curgeau ochii după ea. Și mai era și la ofertă. Dar am zis să nu o iau atunci, că nu am ce să fac cu ea, o iau săptămâna viitoare. Normal, săptămâna viitoare se terminase, mai rămăsese doar verde brotac.

Acum ceva vreme am decis să îmi iau un pat suspendat și o saltea Hovag. (Da, eu îmi iau mobila de la Ikea. Aleg sortimentele ieftine, ușor de înlocuit dacă se strică de către copii sau câine. O măsuță de cafea la 69 de lei? Îmi iau 4 pe an și tot ies bine, dacă e nevoie.)

Am așteptat să eliberez niște chestii și nu am luat atunci patul și salteaua, când m-am decis asupra lor. M-am dus ieri să mi le iau și, desigur, Hovag tare, ce doream eu, se terminase, mai era doar medie. Am luat medie, tot se simte bine, dar ca idee legat de decizia de moment.

Întotdeauna îmi place să nu mă câcâi pe mine. Am văzut un tricou care îmi place? Îl iau, nu mai caut prin încă 10 magazine, să văd dacă găsesc ceva mai bun. La fel la orice altceva.

La mobilă, în schimb, decide și nevasta…

48 comentarii

 1. #1

  Cum e patul ăla suspendat? L-ai ancorat de perete? Ține peste suta de chile? Dacă ajungi acasă ușor abțiguit, urci ușor scările alea?

  0

  • #2

   E important să fie mai înalt ca să se bage sub el
   Nici dracu’ nu te caută acolo

   0

  • #3

   De un’ sa stie el daca tine suta de kile? Tu nu stii ca datu’ la sacu’ de box te face somalez?

   0

  • Cât dezbateți voi confortabilitatea patului eu imi iau câinele și plec la pescuit. La sfârșit de sezon poate reușesc să mai scot câțiva mustăcios trecuți de prima tinerețe :)

   0

  • Am eu un pat d-ala. Neancorat, m-a tinut pe mine si pe diversele tinere care au fost gazduite vremelnic in el. Eu am 92 de kile si din ele, niciuna nu a avut peste 60 sau pana in 50. Da, sport de garsoniera inclus. Acum sta tot un cuplu in el, nu am primit plangeri

   0

 2. #6

  Din ala am vrut sa imi iau si eu…numa’ tavanul e la 2.55 si ramanea prea putin spatiu de manevra….

  0

 3. #8

  daca vii acasa putin ametit mai bine nu te sui pe scara, ca risti sa pici si iti mai rupi si vreo mana/picior, asa ca mai bine te bagi sub birou.
  daca esti rupt maga, oricum nu mai ajungi pana la patul asta, ca adormi in hol, asta daca ai reusit sa descui usa.

  0

 4. #9

  Experienta asta o am de pe okazii.ro, cum vezi ceva ce-ti place, pac, actionezi, pt. ca online mai sunt alti cateva zeci de mii de potentiali doritori. O las pe nevasta-mea sa fie indecisa, sa fie libera si independenta sa faca analize de culoare si de pret, eu prefer s-o ard rapid, cu cardul….
  Nu prea mi-au (mai) scapat oferte… Pe de alta parte, avantajele aduse de economiile mele, se duc (dracu) pe indecizia ei…

  0

 5. #10

  Acu dooj da ani aveam un coleg care când ajungea la punctul critic înțepenea. Nu mai bea nu mai fuma ,se uita doar dintr-un punct fix.
  Ii luam portofelul ,îi plăteam consumația si urma coșmarul dusului acasa
  Ăștia batrinii se dădeau loviți si trebuia in calitate de necalificați si bine făcuți, cu încă un coleg, să-l cărăm pin la etajul 3 să sunăm la ușă si să plecăm
  După ce ne-a reproșat că s-a trezit pe preșul de la intrare,la următoarea ciocnire mi-a venit ideea geniala să-l proptim cu căpățâna in sonerie.După care am fugit
  N-am ajuns la parter si se auzea deja cum nefasta ne lua neamurile la rând ,drept mulțumire că i-am adus bețivanul acasă
  Important e să ai măsură
  Si să nu dai vina pă altu

  0

 6. #11

  „La mobilă, în schimb, decide și nevasta”. Serios ? La mine decide NUMAI nevasta. :-))

  0

 7. #13

  Bă să-mi bag … Hai că e tare, acum am vazut poza. Modelul ăsta de pat nu l-am mai văzut. Dar paturi genu ăsta aveam la părnaie. Doar că jos nu era masă ,e ra tot un pat. Era etaju unu doi. De fapt era parter jos si etaju 1 sus, dar noi ziceam 1 si 2. La 1 stăteau șmecherii și la doi fraierii. La Găești aveam pat ca ăsta din poză, doar că făra masă. Mai exista pe vremuri si etaju 3, dar s-a desființat, nu mai există paturi cu nivelu 3 in nicio pârnaie, poate doar la Jilava am auzit să mai fie. La 3 , etaju 3 stăteau electricienii. Deci ca să vă fac o recapitulare, la pârnaie se stă așa:

  -etajul 1(sau parter): șmecherii
  -etajul 2: fraierii sau ,,nepoții”
  -etajul 3(cum era pe vremuri, acum cei de la etajul3 stau la 2): fraierii, bulangii, slugile. Cei care stăteau la 3 pe vremuri li se mai spunea si electricieni fiindcă ajungeau cu capul aproape în tavan, ei schimbau becurile la o adică.

  Dar in ziua de azi când banu e la putere, bulangii pot să stea și la unu dacă au bani. Mănâncă și cu tine la masă bulangiul, inainte nu avea voie că te lăchea. Dar acuma dacă ai bani și esti bulangiu , poți să fii și sef de cameră.

  0

  • #14

   Si, ti-a placut sa fii sef de camera ?

   0

  • #15

   Stai cuminte că am fost votat șef de cameră. Șefu de cameră se votează. Am fost ales cu unanimitate. Adică eram 4 inși în cameră. Că nu era celulă , era așa ca o cameră de pensiune. Stăteam ca în campus la Găești. Ca la Harvard, manca-ti-as gura :))) Citeam de la bibliotecă, parcu te plimbai in el. Campus frate. Campus universitar :))))

   0

  • #16

   Deci am fost votat băi băiatule, pentru că am talente de organizator, de lider. Plus că eram cel mai destept dintre toti prostii, ăia, eu și inca vreo doi să zic din toată pârnaia ne puteam numi intelectuali in adevăratul sens al cuvantului. deci am fost votat. M-au votat toti trei cu care stăteam in cameră. Și tine cont că eram și mai tânăr decat ei. Toți trei m-au votat- nea Dârță , criminalu care îi dăduse lu unu în cap cu vătraiu la beție, nea Badea, piromanul care i-a dat foc lu nevastă-sa și moșul care a incendiat primăria , de fapt casa primarului din Teleorman

   0

 8. #17

  Respir.

  0

  • #18

   Te-a ingropat Cetin dar ai reusit cumva sa scapi. Bravo!!! Vezi ca lumea s-a schimbat de cand ai disparut.

   0

 9. #19

  Il urmaresc pe Donald trump de facebook. Io el aș vrea să iasă, nea Trump. Cum naiba să iasă femeia aia, baba aia, mai mare rușinea, auzi să votezi o femeie. cum dracu mă să votezi o femeie? incredibil. si mă uitam la campania asta din SUA, de fapt sunt două tabere de jidani care se bat intre ei cred eu

  0

 10. #20

  Cea mai recentă poezie a mea fraților, aștept un feedback de la voi:

  Mămăliga

  Afară-i frig
  În casă-i cald
  Iar mămăliga a fost caldă.
  Acuma e la mine-n burtă,
  Ea și o ciocolată.

  Ascult un nenorocit
  Care l-a plagiat pe alt nenorocit
  Dar acesta e un secret
  Pe care îl țin numai pentru mine
  Voi spune totul la momentul potrivit.

  Mareșalul a fost un fraier
  Că nu s-a sinucis ca Hitler.
  Punct.

  0

 11. #21

  Iar a aparut retardul de Freigedank?

  0

  • #22

   Toți merităm a doua șansă.

   0

  • #23

   Ce faceți mă? uite, eu chiar acum sunt tolănit la mine în pat. după ce mănânc mă pregătesc să suflu în varză pt a treia oară. DOuă saptamâni trebuie suflat. mai am 11 zile de suflat în afară de asta.

   0

  • #24

   ce cumetre, nu-ti place poezia mea, de ce esti așa de critic la adresa mea?:))

   stai cuminte. mânca-ti-as gura, că ce-a fost Eminescu pentru secolul XIX si inceuputul sec xx, voi fi eu pt secolul XXI. Inovațiile pe care le aduc eu în poezie prin geniul meu, nu s-au mai văzut de secole

   0

 12. #25

  Salutare din nou :))
  Nu ești singuru’ care regretă, voiam să mai cumpăr câteva cuțite de decojit + unul de file (erau reduse) din seria gynnsam dar normal ca nu mai există. Si ce au acum fie au manerul dintr-un cauciuc moale (beah) fie nu stau prea bine în mână :)) Momentan nu e stress dar pe viitor tre’ să mă orientez :)
  Hovag e o alegere isteață. Avem una in casa (de aproape 3 ani) si nu prea da semne de oboseală. Asta dacă nu îi vine jumătății vreo idee de schimbare :))
  Meanwhile mai montez o comoda :)))

  0

  • #26
   Arhi

   oricum nu prea erau bune, le-am rupt varful la toate alea din seria gynnsam

 13. #27

  Vreau să-mi fac și io un partid al vărzarilor. partidul varzarilor romani. pvr. cu sloganul- ,, Îndrăznește să crezi! VArza se va mura.” sau ,, Suflăm mai bine. Pentru tine” :))

  0

 14. #28

  eu caut de cel putin un an o husa pentru o canapea beddinge si nu gasesc decat niste mizerii sinistre la ikea.

  0

 15. #29

  ia uite mă, e in dreapta aici pe site un anunț , o poză scrie- ghete imblănite”. ia să vedem ce este, despre ce este vorba. am dat click.ia. the iconic, deschide moda online. ia uite preutir manca-v-as gura. e preturi bune, 1 milion. e ieftin. da o fi piele piele la banii ăștia? Pula mea, la iarnă când o da zăpada aia tot cizmele alea de cauciuc sunt de bază.

  0

 16. #30

  Ce credeti că au facut jidanii pe wikipedia mai nou? Filosoful Arthur Schopenhauer are și el pagină wikipedia. Și pe pagina aia wikipedia a lui, printre altele, era și o secțiune în care scria- ,,Schopenhauer about iudaism”, ,,Schopenhuaer about jews”. au scos treaba asta, fragmentul ,,schopenahuer about iudaism”. de ce oare? de jegoși ce sunt. deci era sigur acum 2 ani, sigur sigur. nu mai e nici in engleza nici in germană. Cine in afară de mine o mai fi remarcat treaba asta? Și sar evreii in sus că de ce mă iau de ei. Păi pt că sunt mincinoși, maestrii mincinosi. Așa le spune Schopenhauer- maeștrii minciunii. DEci cine a șters sectiunea de pe wikipedia – ,,schopenhauer about iudaism”. Cine și de ce a șters? Ca să vedeți și voi cum se face educatia in ziua de azi prin wikipedia. cenzura mai rău ca pe vremea comuniștilor.

  0

 17. #31

  A, nu e mă, sunt prost, n-am vazut io bine. Zice de evrei, da nu mai, că io așa tin minte că era cu titlu- ,,schopenhauer about iudaism„, dar zice ceva, da mai printre rânduri așa , să nu sară in ochi, futu-i in cur, sa nu vada copiii. zice la secțiunea ,,politics”, mai la sfârșit așa să nu sară în ochi…

  ,,Schopenhauer additionally maintained a marked metaphysical and political anti-Judaism. Schopenhauer argued that Christianity constituted a revolt against the materialistic basis of Judaism, exhibiting an Indian-influenced ethics reflecting the Aryan-Vedic theme of spiritual „self-conquest.” This he saw as opposed to what he held to be the ignorant drive toward earthly utopianism and superficiality of a worldly Jewish spirit:

  While all other religions endeavor to explain to the people by symbols the metaphysical significance of life, the religion of the Jews is entirely immanent and furnishes nothing but a mere war-cry in the struggle with other nations.[66]”

  0

 18. #32

  Mai am să bag gogonele la borcan, nu mă prinde iarna pe picior greșit. Am băgat varza, muraturi, castraveti, de toate. Va fi, au anuntat astia cea mai grea din istoria omenirii. Dacă nu v-ati pregătit, ati imbulinat-o, frate

  0

 19. #33

  Am provizii frate, pt iarna asta grea, n-aveti cum sa m-ajunteti din urmă, oardon am râgâit.
  Am de toate. In caz de cadere curent, am un bax de lumânari, un bax de brichete. Apă am fantana in curte de rezerva. se orește apa, vine un dezastru, eu am apă. mancare, am beciul plin , mi-ajunge in ca z de ceva de nu se mai poate circula, am mancare 6 cel putin. tot, sunt pregatit. tot tot to.

  0

 20. #34

  Comand des de la ikea. Astazi am vrut sa pun o comanda comuna si am vazutca daca depasesc peste 40 de kg ma costa transportul 169 lei :|
  Daca inainte eram 20/30 de persoane si imparteam cei 29 de lei (ultima comanda a cantarit vreo 200 kg), acuma va trebui sa fac comenzi mai mici maxim pana in 40 de kg. Ce fuckeri… :/

  0

  • #36
   Arhi

   told you…

  • #37

   Acuma am observat ca mi-ai scris :-( vai ce ma dispera.

   0

  • #38
   Arhi

   pe de alta parte 169 pe tona e pret de container, e un pret foarte bun, pentru multe produse. pe mine m-a costat 2000 de lei sa duc la timisoara ceva mai putin de o tona de chestii

  • #39

   Drept ii. Doar ca acuma nu aveam limitari de kilograme. Stiam ca oricat comandam, ne costa 29 lei plus kilogramele aferente. La 30 de persoane plateam 1,2 lei de persoana. Ca asta a fost si scopul cand am infiintat acel grup: sa platim mai putin. Acuma o sa trebuiasc sa ne limitam la comenzi de maxim 40 kg. Ca nu stiu pe nimeni care o sa vrea sa plateasca 169 impartit la cate persoane vom fi.

   0

  • #40

   Sa inteleg si eu. Daca comand 200 sau 2000 de kile in moldova ma costa 169 livrarea? Livrarea e pana la usa la ikea?

   0

  • #41
   Arhi

   moldova romaneasca. 169 lei maxim o tona

  • #42

   romaneasca ca alta nu e :)

   0

 21. #43

  Deci s-a anunțat oficial, nu glumesc nu nimic. ce mai grea iarnă din toată istoria. deci va dati seama ce inseamnă asta. inseamnă ger, înseamnă nămeți de zăpadă și cine știe ce altceva. Și cum te pregătesti dacă esti destept. cu provizii, alimente.Vă dau exemplu meu. cum m-am pregătit eu pentru cea mai grea iarnă care se anunță că va fi. Stnd la curte, am mai multe avantaje și soluții. Știți că e fabula aia greierele si furnica. greierele a cantat toată vara și furnica a muncit. Nu, eu sunt un greiere harnic, mă pis pe ele de furnici.
  CE-am facut, cum m-am pregătit cand am aflat că va fi cea mai grea iarnă din toate timpurile. Simplu. Am luat în calcul așa: Ce fac dacă va fi un ger siberian? Ce fac dacă drumurile vor fi blocate de ninsoare și nu ma voi mai putea alimenta cu apă și mancare? ce fac? ce fac dacă cade și curentu? ce fac dacă se oprește și apa? că o sa inghete tevile, o sa crape, nu vă dati seama, ce ami grea iarnă din istorie. Ce fac in aceste cazuri? Apă, mi-am păstrat putu in curte și bine am făcut. Săpat la peste 60 de m. Plus ca mi-am luat baxuri de apă depozitate in pivnita, in beci subteran, valabile pana in vara viitoare, pana in august viitor. Deci apa e rezolvat. Incalzirea am și lemne in caz ca se opreste curentu la centrală, si mai am și-o sobă pastrata. Si mai am si variantă, să mă cobor in beci, in pivnita, si sa stau acolo până va trece urgia. Mâncare, am apa am, conserve, afumaturi, borcane tot ce vrei cu de toate. provizii care imi ajung cel putin 6 luni , repet. iar in pivinitță nu mai am nevoie de lemne, că e cald nenică, e o temperatură propice in subteran. e la 20 de metrii pivinita sapata in jos. sunt ca in buncar. ca in bordei, manca-v-as pula,vara sa fie rece, iarna cald. deci cam asta. plus v-am zis, cade curentu, mă piș pe el. supravietuiesc. am brichete si lumanari. hrana, apa.
  Deci așa m-am pregătit. Voi cum v-ati pregătit pentru urgia care se anunță?

  0

  • #44

   Sa lasi si vreo 600 de mesaje sa avem ce citi cat stai ingropat.

   0

  • #45

   Asra zici ca a scapat de sub pamant. Asa limbarita are.

   0

  • #46

   Eu am vodca

   0

  • #47

   Râdeți voi, dar nu e râsul vostru… Treaba voastră, eu v-am spus, să nu ziceți după aia că nu v-am spus. Va fi o iarnă grea, va fi belea… Faceti-va provizii, că o să fie greu de tot… O să fie prăpăd… ca La Stalingrad o să fie. Iarna asta o să fie cea mai grea din toată istoria înregistrată. treaba voastră.

   Eu v-am zis nu e de glumit. S-a anunțat clar la meteo și peste tot. Cea mai grea iarnă din toate timpurile. Asta ce inseamnă? GEr năpraznic și va ninge mult, totul va fi blocat. Nu-ți dai seama să ningă intr-una să zicem o lună, zi de zi: Ce-ai făcut? Ai căcat steagu. E blocat tot. N-ai cum sa dezapezesti , daca va ninge intr-una și viscol ger ca in antartica? Ce faci dacă ninge intr-una zi de zi? Eu știu ce fac. Mă bag n beci, am apă și mancare timp de cateva luni, până in primavara, cand se incalzeste. Stau in beci și n-am treabă, dar voi restu ce-o sa faceti? Ce mancati și ce beti? Si cum va incalziti? Dacă va ninge intr-una zi de zi, va fi dezastru, apocalipsă. Păi la noi nu vezi, dacă ninge doar două zile se blochează Bucurestiul e haos, dar să ninga 20 de zile incontinuu? Ce mănânci daca nu mai se alimentează magazinele, nu mai ai pe unde sa mergi ca totu e astupat de zapada? Ce manănci? Mănânci pula, mănânci zăpadă.

   0

 22. #48

  Am mâncat o gutuie și trag gaze, fraților. Nu știam că gutuile provoacă gaze.

  0

Citește și...

Scrisă de Joyanna O legenda povestește de niste capre care pasteau pe o pajiste in podisul Etiopiei. Pastorul observa ca animalele erau sprintare si energice pina noaptea tirziu, in loc sa doarma, in special dupa ce rontaiau niste fructe mici, rosii si verzi dintr-un arbust pe care nu il cunostea. Crezind c-o fi […]

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]