E ploaie în luna lui Iehova

Mă plimb haotic prin bezna ce învăluie juru-mi, ca un giulgiu lățos ce se ceartă cu genele-mi de pâslă. Eterna luptă lumină – întuneric s-a focalizat într-un singur loc. Într-un iris de om ce nu își mai regăsește forțele să lupte cu eternitatea ce în înconjoară. Iar irisul, ca o cameră foto antediluviană, înregistrează lințoliul din fața sa, dar uită să focalizeze, uită să închidă, uită să lase amprenta exterioara pe placa de zinc fotosensibil ce formează memoria externă a hard diskului numit simplu, EU.

Ninge. Ninge abrupt, ninge negru, ninge tăios. Negrul fulgilor îmi sfâșie pleoapele ce refuză să îi vadă și, într-o încercare disperată de a ne contopi, se lovesc de peretele ochilor orbi și imobili, întorși contemplativ spre eul egocentric, ce știe că lupta e inutilă și că doar o cedare ireversibilă îi va aduce liniștea.

Și doar atunci, în momentul cedării, fulgii negri, de nea neagră, se topesc și plouă. Plouă cald, negru și anodin, peste o masă amorfă de euri aglutinate antiviral, împotriva unui virus. Sau a unei ploi. Sau a unei ninsori.

E ploaie în luna lui Iehova.
Veniți de luați întuneric.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

14 comentarii

 1. ..ceplm ? ti-o arzi grinch ? :))

 2. #2

  Şi……o să te duci ?

 3. #3

  Vadime, tu esti?

 4. #4

  Proza cataclismica sau apocaliptica.:)

 5. #5

  ai de plm ce face bautura din om….

 6. Te-ai epilat cu ceara si esti inca in stare de soc? Sau s-a rupt prezervativu’ ieri? :)))

 7. Man, le-am spus tuturor ca sarea de baie e pentru baie nu pentru fumat! :))

 8. #8

  Simptomatic,idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse, protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala,
  capsuland filonul crepuscular sincretic sialuziv metempsihotic al transmigratiei alchimice inspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista.

  • #9

   Huh? WOW!

  • #10

   desi ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului. Oricum, hercinitatea empirica este inferioara metempsihozei ubicuului, rezultand o degrigolanda axiologica!

 9. #11

  Ce ai fumat coane?

 10. si eu credeam ca mediocrates este greu de digerat…

  • cu vreo cateva truse d-alea se digera tot.
   treaz nu poti scrie la modul asta.
   poti, dar doar in conditii metempshiotice.
   metmprolificojdrrrmdeahaha

   o ramas lumea fara bautura de calitate. beau astia toate cacaturile si uite ce iese

   ma duc sa beau un vin.
   cu nea iehova vecinul.cum dara!

 11. bacovianism grobian !
  uraaaa!
  vine perioada in care rata sinuciderilor e cea mai mare.
  aaaa…si cadoul?
  eh, tocma ce fu.
  un preambul de fapt.

Citește și...

Știți, atunci când sfârșitul e aproape, șobolanii sunt primii care părăsesc locația. Inundații, incendii, vapoare scufundate, primii care pleacă sunt șobolanii. Se pare că domnia PSD e aproape, pentru că cel mai căcăcios șobolan din barca securistă, domnul jurnalist Mircea Badea, a cotit barca brusc: Ușor diferit față de limba zemoasă de aici, […]

Vă spun, am râs cu hohote la chestia asta, este incredibil câtă muncă au depus cei de la Joe pentru clipul acesta. Incredibil de bine făcut, excelența la un nivel dumnezeiesc. Rar mă entuziasmez așa de mult la un clip, mai ales că nu sunt un fan al clipurilor video pe net. […]