10 comentarii

 1. #1

  La noi e mai ieftina carnea de porc pt ca avem enorm de mulți porci… Porcii de jandarmi

 2. #2

  Ne poti confirma daca ai vazut in Germania un pret atat de mare la carne? In Italia, Spania, Franta, tari vizitate de mine in 2017 si 2018, n am vazut discrepanta asta. Pretul carnii este aproape ca la noi ptr porc si pui, vita putin mai scumpa. Un 41% sub MEDIE (nu subcel mai mare pret) e urias. Cred ca cei de la Eurostat sunt vegani sau au intrat in bacaniile mestesugaresti unde intradevar preturile sunt altfel dar si produsele. :)

  • #3

   Pe metro.de Porco Italia Schweinenacken 8.55E – 2 kg. M-am prins ca e un fel de neck de porc. Nu cred ca-s foarte disperati nemtii.

  • #4
   Arhi

   da, preturile sunt mult mai mari. practic, cand ies chestii la oferta gen 5 euro kilogramul, se epuizeaza rafturile in 5 minute. in rest, de la 6 euro pe kilogram in sus. bine, vorbim de tara unde salariul minim este 1460E, asa ca na…

  • #6

   preturile la carnea de vita sunt mai mici la noi din cauza calitatii inferioare, au pondere mare vacile de lapte ”reformate” de batranete!

 3. #7

  sunt reclame la tv cu prețuri foarte bune la carne de porc: 12 lei kg de ceafă, 14 lei kg de spată
  în ue e supraproducție și aici e puterea mică de cumpărare rezultă un preț scăzut ca să se vândă
  nu cred că vor crește prețurile prea mult că n’o să se vândă

  • #8

   Or fi reclame la tv cu 12 lei kilu de ceafă de porc, dar n-am mai văzut ceafa de porc sub 15 lei kilu de nu știu când. Și 15 era super ofertă, de obicei e 17-18.

 4. #9

  O sa revina in actualitate un banc de pe vremea lui Ceausescu:
  Noi toti avem acelasi porc!

 5. #10

  La iarnă vor fi preturi normale, zic eu. Carcasa de porc adusa din Germania la poarta abatorului s-a scumpit cu 8 eurocenți iar kg carne porc viu de la fermele din RO a ajuns la 5,6 lei/kg, adică e in scădere de 3 săptămâni. A, și Danemarca a ajuns la o supraproducție istorică de purcei din ultimii 5 ani. Neavând capacități de îngrășare vor trebui să-i vândă pentru că îi împinge producția din spate. Și asta nu prea lasă loc de manevră in negocierea prețului. Ce e trist este că prețul la fermele românești va fi în scădere iar retaiilerii vor cumpăra carne din UE (la preturi asemănătoare celor de acum pentru că este supraproducție) și o vor vinde mai scump.

Citește și...

O mai țineți minte pe Ioana Stăniloiu? Tipa a cărei mare realizare în viața era că se juca cu mica realizare a lui Remus Cernea? Adică devenise metresă de deputat, prin urmare avea opinii, forma curenți de opinie, feministă și tot tacâmul. Ioana Stăniloiu a dispărut din peisaj. După ce Remus nu a […]

În imaginile de mai jos, filmate de colega Iulia la Munchen, sunt excepții, da? MAE, adică securistul de Meleșcanu, a decis că votul s-a desfășurat bine și normal peste tot, cu mici excepții care, în principal, se datorează votanților. Asta deși erau cozi kilometrice la toate secțiile de votare iar angajații, SALARIAȚI […]