Ponta, la pas către nemurire

Dacă nu știați de ce sunt cutremure la Galați, aflați acum. Pământul gălățean se bucură din cauză că 2 astronomi români au descoperit două stele și, cu spiritualitatea și originalitatea ce ne-au făcut vestiți peste mări și țări, le-au denumit Galați V1 și Galați V2. Nici măcar Galați și Brăila, să fie acolo și Brăila, perla Moldovei lui Ștefan.

Astăzi de Ziua Internațională a Astronomiei îi felicităm pe astronomii români care au descoperit Galați V1 și Galați V2, singurele stele variabile cu nume românești descoperite pe cerul țării noastre.

Zice un corifeu politic al zilelor noastre.

Pe cerul țării noastre. Get it? România își alocă partea de univers ce pornește de la glia străbună și se termină spre infinit în sus.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

18 comentarii

 1. ponta a preluat-o de la discovery si-a dat-o mai departe in forma originala. Nu el e autorul, dar cred ca ori n-a citit ori e prea prost ca sa-si dea seama de ce scrie acolo.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152313291669546&set=a.347755854545.203120.328277134545&type=1&relevant_count=1

  Thumb up 0
  • e obisnuit sa o dea copy-paste fara modificari:))))))

   Thumb up 0
  • #3

   si face traduceri numai cu google translate…macar niste lectii de engleza-rusa putea sa ia de la tati Ilici!

   Thumb up 0
  • In acest domeniu sunt habarnist, din aceasta cauza imi permit o intrebare. Cum mama dracu au reusit sa descopere ei o stea? Eu o vad o mare poza cu zeci(sute) de puncte albe. Cineva chiar si-a dat seama acolo ca e un punct in plus si a zis ca e nou?

   Thumb up 0
  • #5

   @ Mimamu: atunci probabil ai fi uimit sa afli ca sunt oameni platiti exact pt asta 🙂

   Thumb up 0
  • #6

   Mimanu: Niste baieti destepti s-au apucat sa cartografieze universul( cauta despre telescopul Planck etc. )

   Iti dai seama ca nu sta un om sa vada ce puncte apar pe cer, insa fiecare noua stea este detectata, denumita si inregistrata undeva(depinde si de tipul stelelor)

   Thumb up 0
 2. #7

  Ce norocosi suntem ca pe cerul tarii noastre se mai afla si Soarele si Luna ca altfel ramaneam doar cu prostia

  Thumb up 0
  • #8

   Arhi cand am dat „Apasa cu incredere” mi-a aparut treaba asta Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that! e un bug ceva?

   Thumb up 0
  • habar nu am

   Thumb up 0
  • #10

   am si eu cateodata asa…vine mesajul in cocoloase si dupa aia il baga de doua ori…oricum il ia doar odata.

   Thumb up 0
 3. io am descoperit o gaura negara pa cerul romaniei da’ n-am vrut sa fac mare tam tam ,eh, daca e ziua internațională a astronomiei o fac publica, tre sa priviti in sus si nu foarte atent, sa vede cu ochiu liber, e de culoare neagra si are forma unei gauri

  Thumb up 0
 4. #12

  Asta imi aduce a aminte de ziarele din Korea de Nord, la moartea lui Kim Jong Il: un cocor a zburat pe deasupra liderului neinfricat si s-a oprit sa verse o lacrima. Limbaj prelucrat prin aschiere 🙂

  Thumb up 0
 5. #13

  Până la alegerile europarlamentare nu contează ce zici atâta timp cât apari la televizor și faci bai de mulțime.

  Thumb up 0
 6. #14

  Numa’ spun: Galati e in Moldavia, Braila e in Muntenia. 🙂

  Thumb up 0
  • #15

   lol, nu mmai crede tot ce se zice la gazeta; Braila e in Moldova!

   Thumb up 0
 7. #16

  Sa incepi saptamana afland ca doua stele din alea variabile au primit numele unui oras moldovean, cred ca iti da o stare de optimism pentru toata saptamana.

  Thumb up 0
 8. #17

  Arhi, ce i-ai spus bietei fapturi de a ales calea usoara? :)) http://www.realitatea.net/sinuciderea-care-socheaza-timisoara_1291556.html

  Thumb up 0
 9. #18

  Păcat că domnul Ponta nu şi-a dat seama că zilnic stelele de pe cerul nostru ajung la alţii! Doar cerul se mişcă şi el odată cu soarele în jurul pământului!:)))))))))))))

  Thumb up 0