Poți să plângi, cetățene

Asta așa, pentru ăia care laudă cât de bun e sistemul american și cum avantajează el pe cei mai buni dintre noi și ce bine e să fii cel mai bun.

Desigur, toți cei mai bunii ăștia nu se gândesc că, de fapt, lumea e alcătuită, majoritar, din oameni mediocri, care nu au nicio vină că sunt mediocri și care ar vrea și ei să trăiască.

41 comentarii

 1. #1

  Mi s-a facut pielea de Andra

  0

  0

 2. #2

  Avantajeaza pe cei mai norocosi nu pe cei mai buni.

  0

  0

 3. #3

  Așa o să-i vedem și pe IT-iștii patriei, peste vreo douăj-treij de ani, după ce vor fi fost înlocuiți de roboți sau gândăcei extratereștri, cocârjați deasupra unui Pentium II în Cișmigiu, vânzând copiilor 5 minute de Mario cu 2 lei. The end is near
  #millennium

  0

  0

  • noroc cu gheii patriei care or sa aduca turism :D

   0

   0

  • ai un typo la C

  • Curism? )))

   0

   0

  • Si pe roboti cine-i programeaza, cine-i repara, cine le schimba uleiul? Cand o sa ajunga robotii sa se programeze intre ei am belit pula toti

   0

   0

  • #8

   Planul meu în cazul unei invazii extraterestre este two-pronged:
   1) Componenta sodomită: m-aș oferi să le-o/li le sug. Odată ce se bagă unul, or să vrea toți. Din câteva mișcări ajung în cercurile intime ale puterii asupritoare și îmi fac viața.
   2) Componenta academică: le învăț cât pot de repede limba și încep să public ode și osanale în pentametru iambic, întru gâdilarea stăpânirii.
   Cine câștigă? Maithun câștigă

   0

   0

  • Maithun , orice postare de-a ta e că o sugi ! , mai potolește-te !

   0

   0

  • #10

   @maithun. Cred ca exact asa gandeau si alea cu #metoo

   0

   0

  • #11

   @Maithun, fix ăsta e scenariul din https://www.imdb.com/title/tt4209256/episodes?season=1

   0

   0

  • #12

   @tony: de ce? ti se face pofta?
   @Maithun: planul tau este gresit in toate punctele:
   1.) poate functiona o vreme. Dar nu la nesfarsit. Uite, pina si Duamna Udrea a cazut la un moment dat. Si daca presupui ca o sugi mai bine ca Duamna Udrea, iar gresesti. Sunt sigur ca si ea spunea: nimeni nu suge pla mai bine ca mine. Si totusi… ;
   2.) Ntz. Sunt pline cimitirele URSS de oameni ce-i ridicau ode si osanale lui Stalin si au sfarsit cu un glonte in ceafa. Mai gandeste-te.

   0

   0

  • #13

   @Genghis: Merci pentru descurajare :)))))

   0

   0

  • #14

   The Empire Strikes Back gen

   0

   0

  • #15

   @Maithun: Toti extraterestrii au fofo. Ce le sugi ?

   0

   0

 4. Tara in care foarte multi se chinuie sa intre sa munceasca sluje prost platite (in ochii americanului de clasa de mijloc, mijloc-superioara) nu cred ca e, tara in care medicina este cea mai buna de pe planeta daca ai banii, tara in care depinde de tine cat de multi bani vrei sa-ti faci, tara in care iti platesti invatatura academica daca ai asteptari mari de la tine ca om, tara care… e singura superputere de pe planeta si datorita careia, prin ”jocuri” strategice, i-au infrant pe rusi intr-un razboi de rece & de uzura (war of attrition).

  Sunt multi oameni care n-au case, asta asa e, foarte multi fiind in California. Dar oamenii sunt linistiti, isi vad de treaba, nu deranjeaza pe tine. Nu sunt nervosi, nu dau vina pe cineva fiindca ei se afla in situatia aceea.

  Nu cred ca asa e cum scrieti dar va respect opinia.

  0

  0

  • #17

   Ai o română foarte exotică:)

   0

   0

  • #18

   Cred ca a scris in engleza si a tradus cu google translate. Sau in ceva.

   0

   0

  • il banui de a fi robot

  • #20

   Nu i-au batut pe rusi si nici n-o sa incerce vreodata (nu tin nici cu unii nici cu ceilalti). E doar o ”cafteala” cu intelegere ca la wrestling, nu scoti ochii, nu dai la coaie si-i facem pe prosti sa cumpere bilete la spectacol…

   0

   0

  • #21

   @Cetin: sau Trump.

   0

   0

  • 01001110 01110101 00100000 01110011 01110101 01101110 01110100 00100000 01110010 01101111 01100010 01101111 01110100 00101110

   https://www.rapidtables.com/convert/number/binary-to-ascii.html

   0

   0

  • #23

   @marinel

   Fără să fiu mare fan SUA, hai să nu exagerăm că nu i-au bătut pe ruși.

   Ce era Rusia în anii 90 și ce era SUA?
   Ce să mai zic de anii 80, cum trăia un american și cum trăia un rus?

   Rușii, chiar și azi, dpdv militar, în afară de nuclear deterent altceva ce au? Îi ia cineva in serios?

   Ai văzut pe YouTube ce mâncare primesc soldații ruși? Aia e hrană pentru oameni care trebuie să lupte în război?

   Nu îs nici americanii ușă de biserică, fiecare își urmărește interesele, corect, da ce era Rusia în anii 90…nu poți zice că n-au pierdut războiul rece.

   Poți s-o dai pe filosofii și alte cele, dar dacă nu era Putin să schimbe lucrurile, ce era mai era Rusia azi?

   0

   0

 5. #24

  Nu sunt majoritari. Unii probabil au probleme dar nu majoritatea dintre ei. Majoritatea sunt niste putori care nu vor sa munceasca si prefera sa boschetareasca. In SUA a devenit o moda si asta, au si un festival al boschetarilor unde se intalnesc sa bea, mance si sa se futa. http://flogiving.org/flos-baltimore-homeless-festival/ , Uita-te la astia din film ca inca sunt buni de munca si spalati. Sa lase alcoolul, drogatul si cerseala si mars in plm la munca.

  0

  0

  • #25

   Pentru ca nu sunt chiar boschetari…Cel putin cel cu plete nu este. ;)

   0

   0

 6. #26

  in timpul asta, localitatea cu oameni cu flori in par si iubire in sufleti, are o problema de genul aleia a vecinilor care vizitau gradina in fiecare dimineata.
  https://www.businessinsider.com/san-francisco-mayor-london-breed-more-feces-in-streets-than-ever-2018-7

  0

  0

 7. #27

  Dar oamenii traiesc si asa. De rupt spatele se gaseste mereu, daca atat vrei sa faci si cauti sunt convins ca intr-o luna maxim gasesti un job de necalificat. Toti tipii care ii stiu eu necalificati prin Romani pleaca afara si lucreaza ca manipulanti sau in constructii, instant. Ceva imi spuna ca in acelasi timp, in acelasi oras in care Gigel vine din Romania si nu stie mai mult de 10 cuvinte in limba tarii exista minim 10 oameni care se plang ca nu au de munca.

  0

  0

 8. #28
  Arbait

  Mult am visat eu la America… Ce bine că mi-am revenit, cred că va fi mai frumos ca turist pe acolo…

  0

  0

  • #29

   Asta-i din fabula cu vulpea si strugurii,nu?

   0

   0

  • #30

   doooh! în orice țară e mai frumos ca turist decât ca muncitor!:)))))))))

   0

   0

  • #31
   Arbait

   Așa este, plîng ca un cocoșat că nu am ajuns în America…
   Ultima oară cînd am controlat costa spre 2 milioane de dolari USA să devină un american concetățean aici cu mine…

   0

   0

 9. #32

  iar premiul pentru farsa anului goes to…
  ăla care-a lăsat un cangur liber în Austria
  https://www.instagram.com/p/BnMWdU3AVNW/
  Și-așa erau americanii confuzi, să-i vezi acuma…

  0

  0

  • #33
   Arbait

   Nu-i cangur și trăiesc în Scoția animăluțe din acelea…

   0

   0

 10. #34

  Aideplm! Numa’ ce mi-am luat bilet doar dus…

  0

  0

 11. #39

  Dacă nu aţi vizitat SUA sau să aveţi tangenţă cu ei, vorbiţi ca vulpea cu strugurii acri.

  Oamenii ăia au probleme din cele mai diverse, drogaţi, dependenţi, lene cruntă şi alte cele. Un procent din ei, chiar trebuie ajutaţi şi asistaţi, absolut corect, ca peste tot.

  Dar în SUA, mai ales acum, nu se vrea să se muncească. Americanii sunt o victimă a consumerismului de nici nu ne imaginăm. Au nişte pretenţii şi băşini pe cap de v-aţi speria. Avem şi noi asistaţii noştrii social, dar ăştia îs mici copii, credeţi-mă.

  Firma pentru care lucrez, în Oregon de ex, nu găseşte să angajeze oameni, într-o meserie fără nici o pregătire, din cauză că se cer drug tests. 70% din cei care vin la interviu nu mai revin când află că trebuie să fie 100% sober, fără marijuana sau altele.

  Şi vorbim de tineri, oameni 30-40 de ani fără nici o perspectivă, dar au maşini de maxim 10 ani, stau în chirii de 1000 usd cu colegi de cameră, deci ai zice oameni cât de cât normali, integraţi.

  Şi vorbim de un salar de bază ce începe lejer de la 3k şi poate ajunge la 5k în nici 3 luni. Asta într-o zonă care nu e California, deci nu vă gândiţi la ce costuri masive de întreţinere au.

  Vorbim de oameni care nu se maturizează pur şi simplu. Ca generaţie, au dus-o atât de bine, încât la 40 de ani încă n-au nici o noţiune de responsabilitate, stabilitate, job, etc. Pentru ei locul de muncă e doar chestia aia ca să obţii bani de droguri şi de băutură şi distracţie.

  După care ajung la 40-50 de ani, homeleşi ca în imagini, pentru că cine angajează un american care abia vorbeşte limba engleză corect, n-a lucrat ceva în viaţa lui, şi n-are nici un skill, nimic? Ai zice că-l pui la muncă fizică, mai e în stare după 40 de ani de droguri şi chestii, să se mişte?

  Repet, nu înseamnă că toţi sunt aşa, evident că sunt şi oameni care trebuiesc ajutaţi, dar în SUA chiar nu putem pune vina pe ţară şi pe politică, oportunităţile şi posibilităţile sunt incomparabile.

  0

  0

 12. #40

  Aici in Edinburgh am doi colegi in birou americani. Si i-am intrebat de ce au plecat din „tara unde curge lapte si miere” si mi-au raspuns amandoi, ca US e nemiloasa cu oamenii saraci. Daca te nasti sau devii sarac printr-o serie de circumstante nefericite, nu prea mai ai nici o sansa sa scapi de saracie. Asa ca au schimbat tara si aici sunt membri ai clasei de mijloc, cu acoperis deasupra capului si healthcare. Si iti spun amandoi ca nu s-ar intoarce in US pentru nimic in lume.

  0

  0

Citește și...

Scris de Robert Agachi Un vis, o dorință, o singură inimă. 22 de jucători incleștați într-o luptă fratricidă. Fotbalul transcende epoci și unește destine.Bună seara stimați spectatori, suntem Miron Costin și Grigore Ureche și vă invităm sa urmariți impreună cu noi cronica finalei Cupei Pașalâcul dintre echipele Moldova și Țara Românească, ce are […]

După faza de mai sus, apare asta. Evident, mă-nțelegi, nu ai cum să întinezi valorile unui festival de asemenea anvergură muzicală, unde muzica de laptop rupe artistico-auditiv nevoia de cultură a plebeilor dezlănțuiți în tina primordială în care se bălăcesc. EC, gardianul revoluției culturale române. Între timp, lumea a cântat ACM, s-a […]