Preafătătoarea lovește decisiv

gabi-rasvan-tudor-firea

Primaria Capitalei vrea sa aloce 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de rectificare bugetara ce se va discuta la urmatoarea sedinta de Consiliu General. In plus, se propune alocarea a 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim. Cele doua propuneri de rectificare bugetara au acordul primarului general Gabriela Firea.

Ce sunt 20 de milioane de lei pentru o primărie precum primăria capitalei? Abolut nimic. De ce să ne gândim că acei bani ar fi putut merge în sănătate, la plata gărzilor medicilor? Sau către copiii instituționalizați. Sau pentru orice altceva. Când ei pot merge foarte bine la biserică, să întărească legătura morală a familiei Pandele cu divinitatea?

Vedeti, daca se sacrificau cei de la sectorul 1, acum nu mai plăteam toți, plăteau doar ei potentații.

Angela-Similea-Gabi-Firea-Show-c

44 comentarii

 1. Și te miră? Come on… cum altfel să intri în gratiile/grațiile divine?

  0

  • #2

   Pe blogul ala scrii la fel de mult nimic precum in comentariul asta?

   0

  • #3

   @Sarpele … De cat timp astepti momentul asta ?

   0

 2. #4

  La acest articol n-ar trebui sa poata comenta doar bucurestenii care pot dovedi ca au fost la vot.

  0

  • #5

   decât

   0

  • #6

   Si decât cei ce stiu sa scrie corect.

   0

  • #7

   ci si cei care…..

   0

  • #8

   sau mai degraba „?”

   0

  • #9

   Ardelenii care vor să râdă pot comenta? întreb pentru hamsterul meu.

   0

  • #10

   @Andrei: numai incepand de maine, ora 16:00. Pana atunci mai citim articolul de vreo 2-3 ori (no!), ca sa ne asiguram ca am inteles situatia in intregime si doar urmarim cu atentie si ingrijorare comentariile miticilor (si ale moldovenilor care tot timpul au o opinie).

   0

  • #11

   Pe care*

   0

 3. #12

  Eu zic sa o zidim si pe firea in catedrala sa fie trup si suflet cum s-ar zice.

  0

  • #13

   Grabriela Vranceanu Firea Pandele si mai nou Manole. Cred ca urmatorul pe lista de sot e PF Dany.

   0

  • #14

   cum? ce manole??

  • #15

   @Arhi. Pai daca o zideste, cum crezi ca o s-o cheme?

   0

  • #16

   god,.me.dumb:)

  • #17

   sa inteleg ca femeia asta o ardea si cu stefan cel mare cand cu tatarii ?

   0

 4. Frumos ar fi ca astfel de alocări, pentru chestii care nu sunt esențiale, să se faca în urma unui referendum micuț între bucureșteni. O întrebare scurtă: băbăeț, vreți să dăm dooj dă meleoane la catedrală? DA/NU și gata bâlciul.

  0

  • #19

   Aşa faci referendum pentru toate chestiile care nu sunt esenţiale. Vreţi stadion de un catralion de euro? Vreţi echipă de handbal în Şampions Lig? Vrei mizerii artistice la fiecare cotitură de drum? Nu cred că trece săptămână să nu investească primăria nişte milioane de euro într-un rahat „neesenţial”. Referendum pentru fiecare!
   Apropo, sunt convins că există mai mulţi bucureşteni care vor catedrala muirii decât bucureşteni care vor hidoasa statuie de la Casa Presei. Interesul poartă fesul – Firea îşi respectă electoratul.

   0

  • #20

   Ai fi surprins daca cei care ar alege NU (printre care sunt si eu) reprezinta un numar foooarte mica din populatia capitalei?

   0

  • #21

   Sau bagam referendum micut de la suma x in sus. Suma totala. Sa nu ne trezim c-o dau pe dupa cires si aloca 2x defalcat in 3-4 „rate”.
   Sa-mi ziceti daca trebuie sa-i trimit lui Cetin poza cu verso-ul CI, sa fac dovada ca am votat.

   0

  • #22

   Ce referendum?Oamenii mor in spitale mancati de viermi si noi alocam bani pentru catedrale.Ar trebui sa functioneze bunul simt.Pana mea daca nu ai acoepris la casa nu iti cumperi Lexus.

   0

  • #23

   Sunt convins ca daca fac referendum tot alocau banii, majoritatea decide. Uita-te la ultimele alegeri cati au votat psd…

   0

  • #24

   Corect ar fi sa voteze doar cei care contribuie activ la suma, dar asa intram in alte alea.

   0

  • #25

   Foarte corect. Iar organizarea referendumurilor sa se externalizeze, sunt atatea firme care ar putea face asta, tipari formulare, angaja paznici, informa populatia, organiza exit-poll-uri.

   Ce atata anvelopare de blocuri si mobilier stradal ca sa mancam si noi o paine, referendumuri, tata.

   0

  • #26

   Dar daca tot facem efortul cu un fel de referendum n-ar fi mai frumos ca in loc de un banal DA, preadreptcredinciosii ortodocsi sa dea de-a dreptul oarece firfirei pentru Catedrala Nemuririi lui Daniel, ca tot se spune ca sunt majoritari si si-o doresc?!?

   0

 5. #27

  Ba, dar Biserica a bagat vreun ban acolo?
  Ca atunci cand va veni vorba de profit, sunt sigur ca va baga gheara in miere.

  0

  • Evident, profitul il impart bucurestenii. Va incolonati frumos cu o sticla de jumate, goala, de izvorul minunilor si va luati pe rand profitul.

   0

  • #29

   Aha,deci cand politicienii ofera din belsug ceva lichid votatorimii incolonate,se cheama izvorul minunilor.

   0

 6. #30

  sustin finantarea catedralei. daca tot au inceput sa faca ceva hidos pe banii poporului macar sa o termine pe banii poporului. sa vada oamenii ce chestii de cacat se nasc daca te iei dupa baieti barbosi cu mertane si lanturi groase de aur pe piept. practic o sa avem cea mai mare casa cu turnulete din romania.

  0

 7. #32

  La mine la Vâlcea se făceau referendumuri pe vremea lui Gutău. Dar se făceau paca-ţaca, fără organizari şi bani cheltuiţi aiurea. Ne strângea Gutău pe toţi în centrul oraşului. În centru, la ceas. Unde sunt Mecul şi ceasul.
  Şi se umfla puhoiul de lume de la ceas până la dealul Capela. În stânga aveam limită biblioteca şi în dreapta tribunalul.
  Venea Gutău în faţa adunării şi zicea „Ce vreţi? Pasaj sau pasarelă?”
  După care începeau vâlcenii: Pasaj! Pasarelă! Păsărime! Hău! Lău! Breee! Muuu! Fiecare pe limba lui; îşi spunea lumea opinia. Aşa mi se pare democratic şi corect. Şi fără cheltuială, fără votat, organizări şi alte nebunii. În Bucureşti nu sţiu dacă merge ca la Vâlcea. Noi suntem olteni de nord, oltenii superiori, suntem descurcăreţi.
  Ehe, bun primar a fost Gutău. Păcat de el că l-au băgat la bulău. A furat, dar a făcut şi lucruri bune!

  0

  • Pai puteti sa-l urmati toti in puscarie si sa-l serviti si acolo asa cum sunteti obisnuiti. Sa fie bine.

   0

  • #34

   Legenda spune ca ii placeau minorele.

   0

  • #35

   Să arunce prima piatră ăla care n-a furat un ou, o lubeniţă, un ştiulete. Ăla care n-a dat o şpagă în viaţa lui, ăla care nu s-a uitat vreodată la porn cu minore. Să arunce prima piatră!

   Trăim într-o lume viciată, suntem corupţi cu toţii. Corupţi de poftele noastre. Doar că noi, oamenii de rând, furăm lubeniţe. Mergem noaptea, când dorm pieţarii, uşor pe vârfuri, tiptil-tiptil şi băgăm mâna pe sub pătură. Sau pe sub celofan, depinde ce au pus pieţarii peste. Băgăm mâna pe sub, pipăim, alegem una la vreo 10-15 kile şi fugim cu ea în braţe. De-asta sunt oltenii cocârjaţi, mai ales ăia din sud. Oltenii de sud sunt cocârjaţi de la lubeniţele vecinilor. Strămoşii lor alergau cu câteva sute într-o noapte.
   Deci noi furăm lubeniţe, Gutău a furat euro (nu mai ştiu cât, în jur de 10 mii, oricum, un kkt pentru nivelul lui). Acum ce v-aţi aştepta? Să fure şi el lubeniţe cot la cot cu noi, nu? Să alerge noaptea cu lubeniţa în braţe… Viţi, bă, serioşi! Fiecare om cu statutul lui. În locul DNA-ului îi mai dădeam încă 10 mii, numai să-şi facă treaba.

   0

  • #36

   „In centru, la ceas. Unde sunt Mecul si ceasul”. In plm, si aia care nu-s din Valcea stiu ca acolo e „La Metrou”.

   0

  • #37

   De ce zici a fost?
   Crezi ca acum nu se va mai descurca la fel?

   0

  • #38

   L-au stricat DNA-ul, puşcăria, nu mai e om. Acum o să-i tremure pixul şi dacă semnează pentru o strachină cu fasole. Nu mai e ce-a fost, l-au stricat.

   0

 8. #39

  Și la iarnă bucureștenii vor face frigul, ca mai ramân bani pentru Radet din părți…

  0

  • #40

   E ochei ba, aveti caldura spirituala emanata de catedrala slobozirii neamului.

   0

 9. #41

  La Oradea, primarul nu le da bani celor de la biserici, ci doar teren unde sa construiasca, insa intr-o anumita perioada de timp. Dupa ce expira perioada, daca nu se construieste ceva, ia terenul inapoi. :))
  Desi face asta, primarul a fost ales cu 70%.
  Trebuie sa faci ceva pentru oras si mai apoi sa ai coaie sa iti impui punctul de vedere.

  0

  • #42

   omul ala e un exemplu viu. #respect

  • #43

   Petre:

   Ardealul e curul României.

   0

 10. Despre biserică și jaful și îndobitocirea la care ne supune pe noi și copii noștri, numai de „bine”. Cam așa: https://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU

  0

Citește și...

Futu-i. S-a terminat noaptea, și eu n-am terminat de dormit. Măcar am timp să-mi beau cafeaua. Poate și scriu două rânduri. “Când încălzim un filament de wolfram până la incandescență…” – Mama! – Da, puiule. Bei cacao sau cafea? Iar e frig în mașină. Mâine e musai să pornesc motorul mai devreme, să […]