Premieră în mall-urile din România: artiști de Cartea Recordurilor vor ridica sculpturi spectaculoase din nisip la City Park Mall Constanța

 City Park Mall Constanța promite cel mai spectaculos sezon de vară și îl deschide cu o expoziție inedită,unică în mall-urile din România: sculpturi de clădiri din nisip. O echipă de 4 artiști, condusă de celebrul sculptor american Ted Siebert, a început deja să lucreze la cele 4 opere de artă, ce vor întruchipa clădiri celebre din România și din lume.

Ted Siebert și echipa sa de sculptori dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie, certificate de Guinness World Records – nu mai puțin de 8, printre care se numără:

  • Cel mai înalt castel din nisip din lume – 13,97 metri
  • Cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual, cu o lopată – 10,58 metri
  • Cea mai lungă sculptură în nisip – 10,5 kilometri

Campion Mondial, Nord-American și Canadian, Ted Siebert este considerat unul dintre cei mai importanți sculptori din istorie. A fost inclus în topul celor mai influenți artiști contemporani, a predat cursuri de sculptură la Colegiul de Artă și Design din Savannah, lucrează în nisip, lemn, lut, dar și pictează în ulei.

Munca pentru o singură sculptură poate dura chiar și o săptămână, iar materia primă este și ea una deosebită. Pentru lucrările din City Park Mall a fost nevoie de aducerea a 50 de tone de nisip special. Muza artiștilor este propria imaginație, iar surpriza pentru vizitatorii centrului comercial este aceea că vor putea vedea cu ochii lor cum nisipul se transformă în opere de artă, pentru că cei 4 artiști vor șlefui sculpturile chiar în incinta mall-ului. Aceștia nu vor folosi niciun fel de echipament sofisticat, toate sculpturile sunt realizate manual și conțin doar două elemente: nisip și apă.

Tot la capitolul surprize, City Park Mall aduce un mega concurs pentru toți vizitatorii: un selfie îi duce în vacanță! Începând cu2 iulie, cei care își fac o fotografie cu sculptura din nisip preferată pot câștiga vouchere Blue Air, în valoare de 200 de euro. Mecanismul este simplu: poza trebuie încărcată ca un comentariu la postarea de concurs „Sand City Expo”, de pe pagina de Facebook City Park Mall, alături de tag-ul către o persoană pe care concurenții și-ar dori să o ia cu ei în vacanță. La finalul lunii, câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.

Nu doar vizitatorii City Park Mall vor putea admira operele de artă din nisip, festivalierii de la Neversea vor descoperi și ei o sculptură, a cărei formă rămâne o surpriză până la începerea festivalului.

Detalii, precum și informații neștiute și amuzante despre echipa de sculptori în nisip, vor putea fi descoperite pe site-ul City Park Mall, precum și pe pagina de Facebook.

1 comentariu

  1. #1

    reprezentantii romaniei vor realiza o statuie uriasa a unui militian folosind doar apa si nisip si un ingredient secret din apele Marii Negre.

    0

Citește și...

AmRest, una dintre cele mai mari platforme europene de restaurante şi servicii alimentare, va redeschide pe 26 septembrie primul restaurant Burger King în România, din cadrul grupului polonez, în centrul comercial Mega Mall din Capitală, iar alte două restaurante vor fi deschise în Bucureşti până la sfârşitul anului Nu vreau să fiu […]

Și cum mergeam eu în trafic și mă gândeam cu drag la diverse, am realizat că Stai, aglomerația asta nu e definitivă, ÎNCĂ NU AU VENIT STUDENȚII!!!! Urmează, evident, back to school, dar cu studenți. Și cu omor mai mare în trafic. Și shopping de electronice noi. Desigur, primul gând ar fi, […]

Pentru că tot insistați să vedeți cum arăt, iar eu vă tot zic că e mai importantă mintea voastră decât figura mea, hai să ne jucăm de-a Găsiți-l pe Waldo. Cum v-o imaginați pe Maddame?  Una dintre poze e a mea.